"הסטריאו מת"

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
עניין של מחיר.
מחירי היי אנד הם ברמה פסיכית.
אני מעריך ש 99.9% מהאנשים בעולם, חושבים שלהוציא רבע מיליון שקל על מערכת סטריאו, זו התאבדות כלכלית.
מצד שני, מערכות סטריאו לואו אנד, לא מספיק אטרקטיביות אל מול הטכנולוגיה החדשה והנוחות שהיא מביאה איתה.
עם כל הכבוד להיי אנד, יש סאונד ברים שמוציאים תוצאה נחמדה ביותר. לא צריך לזלזל.
ההבדל הגדול בין הדור שלי לדור של הילדים שלי, הוא בחשיפה למוזיקה. אני הייתי חשוף למה שהשמיעו ברדיו ומה שמצאתי בחנויות התקליטים, הם חשופים להכל, והכל במרחק החלקת אצבע וזמין כל הזמן דרך הסלולרי לאוזניות. להערכתי, הם צורכים יותר מוזיקה ממה שאני צרכתי בזמנו.
זה מול ההיי אנד? ברור שזה עדיף.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
עניין של מחיר.
מחירי היי אנד הם ברמה פסיכית.
אני מעריך ש 99.9% מהאנשים בעולם, חושבים שלהוציא רבע מיליון שקל על מערכת סטריאו, זו התאבדות כלכלית.
מצד שני, מערכות סטריאו לואו אנד, לא מספיק אטרקטיביות אל מול הטכנולוגיה החדשה והנוחות שהיא מביאה איתה.
עם כל הכבוד להיי אנד, יש סאונד ברים שמוציאים תוצאה נחמדה ביותר. לא צריך לזלזל.
ההבדל הגדול בין הדור שלי לדור של הילדים שלי, הוא בחשיפה למוזיקה. אני הייתי חשוף למה שהשמיעו ברדיו ומה שמצאתי בחנויות התקליטים, הם חשופים להכל, והכל במרחק החלקת אצבע וזמין כל הזמן דרך הסלולרי לאוזניות. להערכתי, הם צורכים יותר מוזיקה ממה שאני צרכתי בזמנו.
זה מול ההיי אנד? ברור שזה עדיף.
עדיין אתה יכול היום בכמה אלפי שקלים לקנות מגבר ורמקולים נחמדים שבטוח ישמעו טוב יותר מרמקול בלוטוט.
וגם קולנוע ביתי בעלות יחסית נמוכה אפשר לקבל תוצאה מצויינת
זה יותר העצלנות וההתעסקות
עדיף סאונד בר במקום מליון כבלים

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
174
נקודות
63
זה נכון...אבל החברה הצעירים ממש לא מנותקים ממוזיקה להפך מחוברים ועוד איך...הממה יש להם פתרונות טכנולוגיים
כמו רמקולים בלוטות וואי פי כמו https://www.bestdeals.today/ue-boom...WiaX1Rw1s5SbvEqKwhey-3NMQIsgUemIaApyqEALw_wcB
והם לא צריכים יותר...
אנשים בהחלט לא מנותקים ממוזיקה, נהפוך הוא!
בגלל הטכנולוגיה שמנגישה לך הכל בקלות, כמו בדוגמה שכתבת, זה מייתר את הצורך
בכל ה''כאב ראש'' של מע' מושקעת וכד'.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
לכל אחד מהילדים שלי, (יש לי שלשה) בגילאי 26 עד 37 "תקעתי" בבית של כל אחד מהם רסיבר או מגבר סטראו ורמקולים ריצפתיים. כמובן שחיברו להם סטרימר איזשהו וטלוויזיה והם מבסוטים עד הגג. מבינים את ההבדל בסאונד לעומת סאונדבר או איזשהו רמקול בלוטות' עלוב, אבל הם מיעוט קרוב לוודאי בנוף הכללי.
זה חינוך. תוסיף אופני או אופנוע שטח והם מסודרים

עדיין אתה יכול היום בכמה אלפי שקלים לקנות מגבר ורמקולים נחמדים שבטוח ישמעו טוב יותר מרמקול בלוטוט.
וגם קולנוע ביתי בעלות יחסית נמוכה אפשר לקבל תוצאה מצויינת
זה יותר העצלנות וההתעסקות
עדיף סאונד בר במקום מליון כבלים
זה חוסר ההבנה שלהם והרצון לנקיון אסתטי. בימים שסאונד בר עולה 2500 אין ספק שהייתי רוכש רסיבר סטריאו ומדפיים.

ולגבי המוזיקה. פעם קראתי שכל דור היה בוחר בסאונד שהיה "בועט" בסאונד ששמעו לפניו. אני מרגיש שזה הפוך היום. המוזיקה היום מנומנמת

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,079
נקודות
113
אריה
הבאת דוגמא לפרוג'קט, החברה אולי הכי צומחת בשנים האחרונות בפטיפונים, ואחת מכמה שחקנים בודדים בשוק המידפרייס שכולל את רגה וטורנס.
עכשיו צריך לחפש נתוני מכירות מה70-80 של פטיפונים מיד פרייס מהמותגים:
Thorens, dual, CEC, ariston, rega, Technics, Taya, micro, Luxman, Marantz, JVC,AR, Sanyo, Kenwood, Lenco, BSR, Yamaha, Pioneer, וכו...
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
https://www.statista.com/statistics/188822/lp-album-sales-in-the-united-states-since-2009/

Published by Amy Watson, Jan 17, 2020
Data on vinyl album sales in the United States from 1993 to 2019 shows consistent growth since 2006, and in 2019 a total of 18.84 million vinyl albums were sold, up 14.5 percent from the previous year.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אבל אריה, נו, לא משווים לתחילת שנות ה2000 אלא לשנות ה70 80.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
@Audiofreak

בית דגן, 2006, רמקולים לוינג וויס אווטאר, פונו סוניק פרונטירס, מונובלוקים מנלי סנפרס, קדמגבר פסיבי diy, מעמד של אטקמה, כבלים אקוסטיק זן והפטיפון שבתמונה. אוי, איזה צליל היה שם. עד היום הוא בזכרון שלי.

13f9e04e086f6bb12ccd3f267398f3fd.jpg

תמונות מצורפות

• 13f9e04e086f6bb12ccd3f267398f3fd.jpg
    13f9e04e086f6bb12ccd3f267398f3fd.jpg
    KB 71.3 · צפיות: 328

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אבל אריה, נו, לא משווים לתחילת שנות ה2000 אלא לשנות ה70 80.
לגבי יצרני פטיפונים אני נשאר נאמן למה שכתבתי, יש היום יותר מאי פעם.

אריה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
@Audiofreak

בית דגן, 2006, רמקולים לוינג וויס אווטאר, פונו סוניק פרונטירס, מונובלוקים מנלי סנפרס, קדמגבר פסיבי diy, מעמד של אטקמה, כבלים אקוסטיק זן והפטיפון שבתמונה. אוי, איזה צליל היה שם. עד היום הוא בזכרון שלי.

צפה בקובץ המצורף 47950
היה שם גם צליל וגם מלא וויב ואנרגיה טובה של הפריק.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
@Audiofreak

צפה בקובץ המצורף 47950

אכן נמר
הנוסטלגיה הנל דוברה הוזכרה בעבר באיזה שרשור.

תקופה יפייפיה 2006
היכרות עם חברת אקוסטיק זאן, מאנלי, ליווינג וויס ועוד...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
הכי פשוט זה לספור את מספר היבואנים.
לא חושב שמספר היבואנים ירד אז כנראה שיש מספיק פרנסה לכולם...
ארז

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
כל תקופה מסויימת במיוחד שקצב הפוסטים מעט יורד מגיע פוסט כזה שאומר שהסטריאו מת.

הסטריאו לא מת ואף פעם הוא לא היה חי . סטריאו הי אנד כשמו , זה מוצרי קצה ש 99% מהאוכלוסיה בכלל לא יודעת שהוא קיים . כך זה היה לפני 20 שנה וכך זה גם היום . ואל תתבלבלו בין 2 קטגוריות , סטריאו הי אנד זה לא הסטריאו הפשוט רוטל או מרנץ ושות, שהיה בעבר , ושאותו החליפו הקולנוע הביתי בתחילת שנות ה 2000. סטריאו הי אנד כשמו , תמיד היה כשוק קטן שמיועד לאודיופילים שמבינים או לעשירים שקונים רק בגלל שזה יקר ומיוחד. ככה זה היה בעבר וכך זה ישאר בעתיד.
ארמה אודיו , אודיופריק, אודיו זיפ, סאבו אודיו, IL Audio וכו, הם יבואנים שמוכרים ונשענים על מכירת ציוד חדש בלבד כבר הרבה שנים , ככה ששום דבר לא השתנה בענף המינאטורי הזה שנועד לפלח קטן מאד באוכלוסיה. כלומר הענף הזה תמיד ישרוד ועובדה שבכל תערוכה אם זה במינכן או בארה״ב רק גדלה משנה לשנה בהיצע כי אנשים רבים נחשפים ואוהבים את הענף הזה, אולם וזה גולת הכותרת, כמו בכל ענף יחודי ויוקרתי , יש עליות וירידות ,ובסוף לאורך זמן הכל מתאזן ואני אומר לכם את זה מנסיון של 20 שנה בתחום כיבואן ועוד 10 שנים כאודיופיל לפני כן . אנשים לא יפסיקו לרצות לשמוע איכות , ואנשים לא יפסיקו לקנות מכוניות יוקרה, ואנשים לא יפסיקו לקנות שעוני יוקרה, תמונות יקרות ,אופני יוקרה, מצלמות ועדשות באלפי דולרים , וכל מה שקשור לתחביבים ברמת הקצה .

אז הכל בסדר ושום דבר לא השתנה .

אמיר ארמה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,079
נקודות
113
לגבי יצרני פטיפונים אני נשאר נאמן למה שכתבתי, יש היום יותר מאי פעם.

אריה

מצאתי שפטיפון רגה p3 בלבד, נמכר מסוף ה70 עד סוף ה90 ב300000 יחידות. דגם אחד של חברה אחת שהיא פחות גדולה מטורנס או החברות היפניות של אותה תקופה...

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,079
נקודות
113
הכי פשוט זה לספור את מספר היבואנים.
לא חושב שמספר היבואנים ירד אז כנראה שיש מספיק פרנסה לכולם...
ארז
מספר היבואנים זה לא מדד, כמות הסחורה שמיובאת ארצה מול גידול בתי האב זה מדד יותר ראוי.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
אין מה לעשות איתך,
תמיד הקדמת את זמנך
בצעד אחד קדימה ביחס לאחרים,
תופעה !

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
Screenshot_20200307_091116.jpg
מצאתי שפטיפון רגה p3 בלבד, נמכר מסוף ה70 עד סוף ה90 ב300000 יחידות. דגם אחד של חברה אחת שהיא פחות גדולה מטורנס או החברות היפניות של אותה תקופה...
ב 2018 נמכרו בארה"ב פטיפונים ב 20,000,000$.
אם נניח שמחיר ממוצע זה 1,000$ לפטיפון, אני חושב שאני מגזים, לא הרבה אנשים קונים פטיפון במחיר כזה, תקן אותי אם אתה חושב אחרת, אז רק בארה"ב בשנה אחת נמכרו 20,000 פטיפונים. אם תחשב ל 20 שנים כמו בנתון שהבאת, ובהנחה שמגמת הגידול תיפסק, אז רק בארה"ב אנחנו מדברים על מכירות של 400,000 פטיפונים ב 20 השנים הבאות.

אריה

תמונות מצורפות

• Screenshot_20200307_091116.jpg
    Screenshot_20200307_091116.jpg
    KB 87.7 · צפיות: 302

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כל תקופה מסויימת במיוחד שקצב הפוסטים מעט יורד מגיע פוסט כזה שאומר שהסטריאו מת.

הסטריאו לא מת ואף פעם הוא לא היה חי . סטריאו הי אנד כשמו , זה מוצרי קצה ש 99% מהאוכלוסיה בכלל לא יודעת שהוא קיים . כך זה היה לפני 20 שנה וכך זה גם היום . ואל תתבלבלו בין 2 קטגוריות , סטריאו הי אנד זה לא הסטריאו הפשוט רוטל או מרנץ ושות, שהיה בעבר , ושאותו החליפו הקולנוע הביתי בתחילת שנות ה 2000. סטריאו הי אנד כשמו , תמיד היה כשוק קטן שמיועד לאודיופילים שמבינים או לעשירים שקונים רק בגלל שזה יקר ומיוחד. ככה זה היה בעבר וכך זה ישאר בעתיד.
ארמה אודיו , אודיופריק, אודיו זיפ, סאבו אודיו, IL Audio וכו, הם יבואנים שמוכרים ונשענים על מכירת ציוד חדש בלבד כבר הרבה שנים , ככה ששום דבר לא השתנה בענף המינאטורי הזה שנועד לפלח קטן מאד באוכלוסיה. כלומר הענף הזה תמיד ישרוד ועובדה שבכל תערוכה אם זה במינכן או בארה״ב רק גדלה משנה לשנה בהיצע כי אנשים רבים נחשפים ואוהבים את הענף הזה, אולם וזה גולת הכותרת, כמו בכל ענף יחודי ויוקרתי , יש עליות וירידות ,ובסוף לאורך זמן הכל מתאזן ואני אומר לכם את זה מנסיון של 20 שנה בתחום כיבואן ועוד 10 שנים כאודיופיל לפני כן . אנשים לא יפסיקו לרצות לשמוע איכות , ואנשים לא יפסיקו לקנות מכוניות יוקרה, ואנשים לא יפסיקו לקנות שעוני יוקרה, תמונות יקרות ,אופני יוקרה, מצלמות ועדשות באלפי דולרים , וכל מה שקשור לתחביבים ברמת הקצה .

אז הכל בסדר ושום דבר לא השתנה .

אמיר ארמה
דיברתי עם אחד מסוחרי ההיי אנד, ולא עם מישהו שמוכר פיוניר/וורפידל..

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
חוות דעת סוביקטיבית של סוחר אחד זה מדגם מייצג ?
אם רוצים להתייחס למידע ברצינות צריך לראות את ערך היבוא לארץ לאורך כמה שנים.
לא בטוח שזה מידע נגיש לציבור.
ארז

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,079
נקודות
113
צפה בקובץ המצורף 47962
ב 2018 נמכרו בארה"ב פטיפונים ב 20,000,000$.
אם נניח שמחיר ממוצע זה 1,000$ לפטיפון, אני חושב שאני מגזים, לא הרבה אנשים קונים פטיפון במחיר כזה, תקן אותי אם אתה חושב אחרת, אז רק בארה"ב בשנה אחת נמכרו 20,000 פטיפונים. אם תחשב ל 20 שנים כמו בנתון שהבאת, ובהנחה שמגמת הגידול תיפסק, אז רק בארה"ב אנחנו מדברים על מכירות של 400,000 פטיפונים ב 20 השנים הבאות.

אריה
אריה, אתה משחק בנדמה לי, אני לא.
אבל גם אם אני זורם איתך, אתה מדבר על מכירות כלליות בארהב ב20 שנה ואני דיברתי על דגם אחד ספציפי מתוך מאות דגמים שונים...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור