הסטיראו הראשון שלך?

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
1441095743942.jpg
גם המערכת הראשונה שלי של Dualדגם ka12 מערכת משולבת, שכוללת פטיפון רדיו ורמקולים.
הורי קנו אותה בשנת 1976 (או 77 ) וההתרגשות בבית היתה גדולה. לכבוד המאורע הלכתי עם אבי ז"ל
לקנות את שני התקליטים הראשונים שלי. צפוף באוזן של כוורת שהיה הלהיט של אותה תקופה וגם תקליט עם מערכונים של גדי יגיל. יומיים או שלשה אחר כך כשהגעתי הביתה קידמו אותי בפנים קודרות. היתה תאונה בבית. מזנון שהיה תלוי על הקיר נפל ופגע במערכת. מה הסיכוי שלה לשרוד דבר כזה ?
אספר שהורי עם רקע של שואה והיתה התנגדות בבית לתוצרת גרמנית. את ה dual כן קנו למרות שתוצרת גרמניה. אולי לא ידעו.
מכונות חזקות בונים הגרמנים. המערכת לא ניזוקה, רק התקליט צפוך באוזן שהתנגן, נפגע. במשך שנים שמעתי אותו תוך דילוג על " האיש הכי מהיר " ולך ספר לסבתא" שניסרטו. המערכת שימשה אותי 17 שנה, הוספתי לה גם טיפ דק של אקאי, וההנאה שהסבה לי ממוסיקה הלוואי שתהיה לי כמוה עם המערכת המתקדמת שיש לי היום.
כיום המערכת הזאת נמצאת בחדר במקום העבודה שלי. אני משתמש לפעמים ברדיו. נראה לי שצריך להחליף ראש לפטיפון.

תמונות מצורפות

• 1441095743942.jpg
    1441095743942.jpg
    KB 527.9 · צפיות: 229

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מגבר והטייפ הראשונים שלי :) תוצרת בריה"מ.
היה מחובר לרמקולים של WESTRA מוניטור בתחילת שנות ה90
אגב מגבר אמפיטון זה פרי פיתוח וניהול של ולדימיר לאם( שושורין), עוד לפני שיהגר לארה"ב.
פיתוח היה מאוד מאתגר בגלל מגבלות תקציב וחוסר רכיבים מתאימים)) איך הוא ממש הצליח בהתחשב לעובדות. בארץ היה צריך לשלם בסביבות 3000ש"ח בשביל להצדיק את השידרוג....

תמונות מצורפות

• амфитон 25у-002с.jpg
    амфитон 25у-002с.jpg
    KB 52.3 · צפיות: 230
  • амфитон 25у-002с_1.jpg
    амфитон 25у-002с_1.jpg
    KB 194.6 · צפיות: 382
  • амфитон 25у-002с_2.jpg
    амфитон 25у-002с_2.jpg
    KB 78.8 · צפיות: 382
  • маяк 233.jpg
    маяк 233.jpg
    KB 52.3 · צפיות: 391

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
אצלי המערכת הראשונה, הראשונה הייתה מאבי - שכניראה הוא הכניס בי את הג'וק, עוד ב-1990 - בן-12 לקראת הבר מיצווה, קבלתי במתנה סט של מגבר דו ערוצי+קדם תואם+טיונר+פטיפון+CD של SHERWOOD...ורמקולים בנויים שאבי הביא מארה"ב, כל הסט הזה החליף מערכת מיני מצ'וקמקת של SANSUI.
אני זוכר את עצמי שומע באוזניות (בעיקר) ערב, ערב את SEVENTH SON של IRON MAIDEN, והייתי הכי מבסוט שאפשר...המערכת ליוותה אותי עד 1994, כאשר עידן הלייזר דיסק הגיע ואיתו תענוגות ה-HOME CINEMA שהיה בראשית דרכה, עבדתי לא מעט בתור ילד - חסכתי ורכשתי לעצמי בגיל 16 "מערכת רצינית ויקרה" שמנתה RX-V2090 שהיה וואו וואו לאותם הזמנים, בנייה נהדרת ואיכות שמאוד אהבתי, וכאמור CLD-104 של פיוניר (CDּ+LD) התחדשתי ברמקולים של MISSION 702 - אחוריים של AR 218 וכו'... עם השנים, שידרגתי את הימאהה כל שנתיים לדגם הבכיר יותר וכאמור ה-LD עד עידן ה-DVD.
את המערכת סטיראו הראשונה באמת שבא הרגשתי שינוי באופי ובדיאלוג בין הרמקולים ו-SOUND STAGE ו-sweet spot, כאשר החלטתי למכור הכל והבאתי סט ROTEL שלימים היה נחשב בהחלט (שנת 2000 אחרי השחרור) ועלה לי לא מעט כסף, היה שם ROTEL RB-990, CD -965, קדם RC870, ה-MISSION גדלו ל-753 וכאמור הכל קבל תפנית יותר רצינית), אם התהליך בא התאבון והתחדשתי בסט MICHI שעלה המון כסף בזמנו - MICHI10 של ROTEL קדם ומגבר והיה נשמע באמת נהדר ושונה מאוד, לאחר מכן ב-2003 הכרתי את אייל פור ז"ל והתחדשתי ב-מונובלוקים: QUAD 402.5 + נגן CD שהייתי מהופנט ממנו של CAL AUDIO, וקדם היברידי של XINDAX - הרמקולים של MISSION הוחלפו ב-AVANCE ומשם החגיגה המשיכה...:D
Cb9RhpF.jpg

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
המערכת הראשונה שהיתה שלי אישית (אצלי בחדר) היתה כנראה ה- JVC הזו (ואם לא, אז דגם מעל, אבל אני לא חושב) -

Capture2.JPG

היא נרכשה, אי אז בתחילת שנות ה- 80, מכספי בר המצווה שלי :)

בסלון היתה מערכת טובה (הרבה) יותר עם Lenco L78 (אצלי כיום - עבר שיפוץ), kef concord שגם הם עדיין אצל הורי, ואני בהחלט זומם, ורסיבר כלשהו של JVC שבטח היה Mid-Line מאמצע שנות ה- 70, כמו כל שאר הציוד (ורד)

תמונות מצורפות

• Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    KB 92.9 · צפיות: 177
נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור