הנה גם קסטות חוזרות :)

sofivest

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
שנאתי לגמרי את הפורמט הזה ומה זה שמחתי שהמציאו את ה-DAT (הראשון שלי היה ב-88 של SONY), אבל בחודשיים האחרונים חזרתי. קניתי קצת-כמה דקים (בעיקר ב-EBAY) והתחלתי להאזין דווקא מקלטות. נכון שיש Hiss, אבל זה רק בלוולים נמוכים וחוץ מזה על טייפ טוב ועם קלטת נכונה (כרום ומטאל) מגיעים לתוצאות שלא נופלות מהמקור! בחיי. רק חבל שהיום אין דקים חדשים - כי לא מייצרים אותם יותר וקשה מאוד ויקר להשיג קלטות טובות, מקווה שייצרו משהו חדש (או יאמהה על הליין של הציוד הכאילו וינטאג' שלהם, ילך טוב עם טייפ ליד) אבל תחביב זה תחביב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אם אתה מעוניין ב דק מאודדד איכותי, דבר איתי בפרטי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
שנאתי לגמרי את הפורמט הזה ומה זה שמחתי שהמציאו את ה-DAT (הראשון שלי היה ב-88 של SONY), אבל בחודשיים האחרונים חזרתי. קניתי קצת-כמה דקים (בעיקר ב-EBAY) והתחלתי להאזין דווקא מקלטות. נכון שיש Hiss, אבל זה רק בלוולים נמוכים וחוץ מזה על טייפ טוב ועם קלטת נכונה (כרום ומטאל) מגיעים לתוצאות שלא נופלות מהמקור!
נראה שזה מתאר יותר תהליך של ירידה בשמיעה מאשר את איכות הפורמאט... :)

עליבותו של הפורמאט הייתה ברורה מאוד בכל סוגי הקסטות, כולל כרום ומטאל.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
r2r_1932.jpg
:)

תמונות מצורפות

• r2r_1932.jpg
    r2r_1932.jpg
    KB 34.5 · צפיות: 477

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רק המחשבה שקסטה אחת תסתבך לי בטייפ - תקרע - לחפש לק - להדביק - לא נדבק טוב - נקרע שוב - פח.

עזבו את הסאונד הבינוני.

כן. טייפ מקצועי של טסקם.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
זה היה מאד חברתי העניין הזה עוד לפני שהיה אינטרנט ופורומים. היית לוקח תקליטים מחבר ומקליט. היתה אפילו חנות בירושלים שהשאילה תקליטים, היה אפשר לקחת ולהקליט. וגם להקליט מהרדיו. באמצע שנות ה 80 כשהפסיקו למכור תקליטים ועוד לא היה לי נגן cd , קניתי במשך זמן קצר קלטות "אוריגינליות" של אלבומים שיצאו וזה היה באיכות איומה. להקליט מתקליט עם קלטת כרום או מטאל, נתן איכות הרבה יותר טובה. יש לי מאות כאלה עדין במגירה. וגם טיפ דק בן 30+ של אקי אכן בבוידם. לאחרונה התגעגעתי לקלטות כשהייתי צריך להקליט שיחות עם מישהו. קניתי טיפ מנהלים דיגיטלי. כל פעם שרצינו לחזור על קטע, למחוק קטע קצרצר ולהקליטו מחדש, זה לא עובד, צריך להעביר למחשב, להוריד תוכנות עריכה, מסובך, לא שווה, איפה הפשטות של להריץ במקום טיפה אחורה קדימה ולהקליט שוב

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
רק המחשבה שקסטה אחת תסתבך לי בטייפ - תקרע - לחפש לק - להדביק - לא נדבק טוב - נקרע שוב - פח.

זה מעולם לא קרה לי, שסרט נקרע בקלטת.. כנראה שבנגן תקין זה לא קורה.

כן. טייפ מקצועי של טסקם.
417282-tascam_112b_pro_cassette_deck.jpg

נראה מקצועי.. אך לא בטוח שהסאונד שלו התקרב למכשירים הביתיים ברמה הגבוהה...

tandberg3014.jpg

לדוגמא, זה המקליט הטוב ביותר שבחרתי לאחר השוואה ובחינה ראש בראש עם נאקמיצי "DRAGON"

nakamichi10.jpg

למכשירים האלה היה יכולת כיול מדהימה להתאמה אופטימאלית לסוג הקלטת, ולכן כל הקלטה הייתה 10.
TDK MA-R90.jpg

כמובן על קלטות מטאל עם שלדת אלומיניום יציבה התוצאה הייתה הרבה יותר טובה...

אבל זה היה אז....(ורד) והיום זה היום...

תמונות מצורפות

• 417282-tascam_112b_pro_cassette_deck.jpg
    417282-tascam_112b_pro_cassette_deck.jpg
    KB 54.5 · צפיות: 591
  • tandberg3014.jpg
    tandberg3014.jpg
    KB 83.4 · צפיות: 672
  • nakamichi10.jpg
    nakamichi10.jpg
    KB 22.8 · צפיות: 556
  • TDK MA-R90.jpg
    TDK MA-R90.jpg
    KB 56.3 · צפיות: 536

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נו באמת זה נושא מעניין כמה אפשר להיות נודניקים:eek:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
השאלה היא אחרת.
אם הקסטה תחזור (מה שלא יקרה), ויהיו מספיק כותרים, מי מכם ירכוש קסטה?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נו באמת זה נושא מעניין כמה אפשר להיות נודניקים:eek:

יוסי, מי פה הנודניק??
רוצה נושא מעניין יותר אז תעלה אותו בעצמך...
מי מונע בעדך???
למה לסתום פיות.

השאלה היא אחרת.

לדעתי זו לא שאלה רלוונטית ..
זה היה פורמט נחמד מאד, ואלה שהלכו עד הסוף קבלו גם סאונד די טוב.
אפשר וחיובי להעלות גם נושאים נשכחים כמו קלטות קומפקטיות, ולהיזכר מחדש....
כמובן שבתנאי וזה לא פוגע בציפור נפשם של אחרים.

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
מתנת בר המצווה שלי (לפני 30 שנה) הייתה טייפ דבל קסט עם ראש מתהפך. כמה הייתי מאושר...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
:)
ומה נגיד על הפורמטים של היום בעוד 30 שנה??:אצבע מורמת

אני מוכן להתערב שהתקליט יישאר גם בעוד 30 שנה (לא בטוח שאני אשאר).

שני דברים לא יעלמו מהעולם לעולם: התקליט ותוכנות כתובות בקובול.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני מוכן להתערב שהתקליט יישאר גם בעוד 30 שנה (לא בטוח שאני אשאר).

שני דברים לא יעלמו מהעולם לעולם: התקליט ותוכנות כתובות בקובול.

אריה
מה הטעם להתעסק בוויכוחים מה יישאר עוד 30 שנה?
גם אם יישארו תוכנות בקובול על דיסקטים זה לא אומר שהם יפעלו ושייהייה מי שיתחזקו אותן.

וגם לא בטוח שלא יתחילו לעבד צליל דיגיטלי כך שיישמע כמו צליל של ויניל, ואז גם תקליטים יעלמו, כמו שתקליטי 78 בפועל נעלמו, וכמו גם הקלטות על סרט נייר וכאלה.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
השאלה היא אחרת.
מסכים אתך שאין סיכוי שהקסטה תחזור (הסיבה המרכזית - ואולי היחידה - אין לה ומעולם לא היה לה את הסקס-אפיל של התקליט...) ולגבי כותרים, זה מעולם לא היה הצד החזק של קסטות מאחר שאלה המוקלטות (pre-recorded) תמיד היו ברמה נחותה, גם כאשר חברות התקליטים שיצרו אותן התהדרו בדולבי, סרטי כרום ומה לא; החוזקה של הפורמט היתה בדגמים המושקעים והיקרים שנמכרו ריקים להקלטה עצמית, ושם - עם טייפ מושקע ויקר בהתאם - היה אפשר להגיע לתוצאות מדהימות באיכות הסאונד ובאופיו - סאונד אנלוגי טהור ונעים להאזנה ממושכת שאינו שונה מהותית מזה של תקליט. אבל כיום זה נחלת העבר.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
ולגבי כותרים, זה מעולם לא היה הצד החזק של קסטות מאחר שאלה המוקלטות (pre-recorded) תמיד היו ברמה נחותה, .
דווקא היו אחלה כותרים שיצאו רק בקלטות בפרט של הרכבי אינדי ע"ע דורלקס סדלקס , נושאי המגבעת הראשון , פוליאנה פראנק "חיה ומתה בארון" (לא יצא בתקליט!) DXM ובטח עוד..

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
כוונתי היתה לא לעצם הוצאתם של כותרי אינדי כמו אלה שהבאת אלא לכך שקסטות מוקלטות, גם הטובות ביותר, היו תמיד גרועות באיכות הסאונד ולא התקרבו לאיכות שאפשר היה לקבל מקסטות ריקות מהדגמים המוצלחים.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
עם טייפ מושקע ויקר בהתאם - היה אפשר להגיע לתוצאות מדהימות באיכות הסאונד ובאופיו

האמת היא שגם היום עם נגן CD פשוט, אתה לא מקבל מי יודע סאונד...
נכון שעל פניו לא נראה שחסרים צלילים, אבל משהוא בכל זאת לא שם.
זה לא שאני טוען שבקסטות ה-משהוא הזה כן קיים, אלא שכיום הצורך להשקיע בציוד איכותי בכדי לקבל מוסיקליות, הוא אפילו רב יותר מבעבר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור