המסלול הקצר ביותר או שלא?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
לא מעט פעמים אנו מתנגדים בכל תוקף להוסיף מכשירים בדרך לרמקול.
האם אתם דוגלים בהוספת אקולייזר, RC או עוד מכשירים שמשפיעים על הצליל בדרך לרמקול?

אני למשל מעדיף לאזן מערכת בעזרת התאמה מושלמת ולא בעזרת מכשירים כגון RC ואקולייזרים. מבחינתי המכשירים הללו רק הורסים את התוצאה.

מה אתם חושבים?:)

צפיר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
מסלול קצר זה עניין של השקפה.
למשל...
החברים תמיד מתעניינים למראהו המפתיע משהוא של הפטיפון ACOUSTIC SOLID.
לפעמים אני אומר שתכנון המוצר נובע מתוך אידואולגיה מינימליסטית כלומר : רכיבים שאפשר להוריד יורדים כמו מכסה ... צורות גאומטריות פשוטות פלטה + בסיס פלטה עגולים בדיוק באותו רדיוס ...
אפשר לומר, המינימלסטיות משמע זהו המסלול הקצר ביותר שאפשר לתכנן שכן אין אף חלק צדדי בפטיפון שמשפיע על הסאוד בדרך לרמקול.
האם בעקבות מסלול קצר זה מגיעים לתוצאה המקסימה והמאוזנת שאני אוהב ?
אני מניח שיש קשר בין מראו ותכנונו של הפטיפון לאופי הצליל אבל עדיין ...
אפשר לראות דגמים מתקדמים של פטיפונים עם עוד תוספות לרגליות ... עוד תוספות לזרוע ... עוד תוספות למחט ... כאשר כול תוספת אמורה לשפר את הצליל בין אם איזון טוב יותר לזרוע פילוס וייצוב הפטיפון ....

אז מה אני רוצה להגיד ? שכל תוספת חלק צריך להבחר בקפידה ולהבדק האם מתאים למערכת הספציפית ולשומע הספציפי ולחדר הספציפי והאם משפר את הסאונד ..
וזו כבר עניין של העדפה יש יוסיפו גביעים לשפר את האיזון הטונאלי ויש איקולייזר...
לגבי :
RC אני מכיר מעולם הרסיברים קולנוע בייתי - לצערי ככול שעובר הזמן כך אני נהנה פחות ופחות לשמוע מוזיקה מרסיברים כך שבכלל אין מה לדבר.
איקולייזר אני מכיר מעולם הנגינה - ומנסיון אם יש טכנאי סאונד מקצועי יכול לשפר את הצליל באופן משמעותי.
לדוגמה, אני זוכר שצחי בא לבקר אצלנו בסלון. שמענו מוזיקה דיברנו ...
בין היתר צחי אמר משהוא כמו שלרוב הצלילים של מערכות השמע בין אם היקרות ובין הפשוטות הוא יכול להגיע עם האקולייזר במערכת הפרטית שלו.
לשמחתי שמענו דיסק מוזיקה קלה שצחי הביא מהבית.
ברגע מסויים צחי אמר אולי לזה אני לא יוכל להגיע ...
אני לא הופתעתי , לא מהעובדה שבכיוון איקולייזר עדין אפשר לחקות כמעט כול מערכת, טענה שהוכחה מספר פעמים בעבר ע"י גדולי מהנדסי המערכות ומבקרי הסאונד.
ולא מהעובדה שאת הכינור של ויולדי לצחי או כל מישהוא אחר יהיה קשה להגיע עם איקולייזר שכן את הסאונד שנוצר מכול כך הרבה אלמטים בין אם תהודת העץ של תיבת הרמקול... תהודת הוופר מעץ של הרמקול .... החיווט ... שביחד מייצרים גל עם אופי מסויים שלפחות אני רגיל ואוהב ואופי כידוע קשה לחקות ע"י מכשיר כזה או אחר.

משמע יש שיחפשו מערכת עם רמקולים עם התיבה והאלמנטים חיווט ... שנותנים את הצליל האהוב עליהם. ויש שיקנו מערכת כלשהיא עם אקולייזר ויכוונו את הצליל לפי סקלת התדרים ורצויה מבחינתם. כל אחד והעדפותיו (-:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אתמול ראיתי כתבה מצולמת של מישהו סוקר מערכת של מקינטוש .
מדובר על מוצרים חדשים ומודרנים !
בפרה של המקינטוש יש כפתור בס וטרבל כמו במכשירים של פעם (סוג של אקוליזר ) .
אותו איש מסביר שיש את הכפתורים האילו בשביל כמובן עם מעונינם להוסיף או להוריד בס וטרבל , והוא גם מסביר שבגלל הטרנד הנוחחי של מסלול מינימלי לסיגנל מקינטוש הוסיפה כפתור על מנת לקצר את המסלול ולעקוף את המעגל של האקוליזר , אבל הוא חוזר ומדגיש שהוא חי עם המערכת מס חודשים ואין שום הבדל בין המסלול הארוך לקצר מבחינת סאונד .
מדובר בציוד יקר (בסביבות 30000 פרה ) אבל אני מאמין שגם בציוד ביניים המעגלים והפוטנציומטרים ברמה כזו שאין השפעה .
למקינטוש יש גם אנטגריטד עם אקוליזר פרמטרי של 6 פוטנציומטרים , ממש מסלול מרטון אבל אני בטוח שאין הבדל .
אני חיברתי היום את הCD ישר למגבר והשתמשתי בכפתורי הוליום שיש במגבר !
באופן תאורטי קיצרתי את המסלול משמעותית , וגם דילגתי על פרה של רסיבר שאמור להחשב פחות טוב .
באופן מעשי לא היה שום הבדל , רק נאלצתי לותר על שלט הווליום כך שמהר מאוד חזרתי למסלול הארוך .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
נכון צפיר. עם אקולייזר אפשר לעשות המון שינויים.

אבל אקולייזר ניתקל במספר בעיות אם מבקשים ממנו.

להפוך מערכת לדינמית.
להפוך מערכת למהירה.
להוסיף פירוט למערכת לא מפורטת.
לבטל קופסתיות של רמקול.
להדק בס.

את אלה הוא לא יודע לעשות וגם לא RC.
אקולייזר מבחינתי היא קיצור דרך למי שאין לו כח לבנות מערכת מאוזנת. וזה בסדר גמור. אבל עדיין קיצור דרך.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
בנוגע לפטיפון.

בפטיפון שלי אפילו אין כפתור שמורה לסובב את הצלחת, הדרך היחידה להפעיל אותו היא לסובב אותו עם היד, האמת שמהיום הראשון שקיבלתי אותו אינני זוכר מתי עצרתי אותו.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
לדעתי אם יש מגבר טוב ,רמקול מאוזן,
למה צריך RC ,להפר את האיזון ?או לתקן הקלטה?
לתקן אולי אקוסטיקה בחדר?
אני לא בעד להפר איזון,
גם לא בעד לתקן הקלטה.
ובעד להכניס אלמנטים שיתאימו לחדר.

אבל איש הישר באוזניו יעשה;)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
אתמול ראיתי כתבה מצולמת של מישהו סוקר מערכת של מקינטוש .
מדובר על מוצרים חדשים ומודרנים !
בפרה של המקינטוש יש כפתור בס וטרבל כמו במכשירים של פעם (סוג של אקוליזר ) .
אותו איש מסביר שיש את הכפתורים האילו בשביל כמובן עם מעונינם להוסיף או להוריד בס וטרבל , והוא גם מסביר שבגלל הטרנד הנוחחי של מסלול מינימלי לסיגנל מקינטוש הוסיפה כפתור על מנת לקצר את המסלול ולעקוף את המעגל של האקוליזר , אבל הוא חוזר ומדגיש שהוא חי עם המערכת מס חודשים ואין שום הבדל בין המסלול הארוך לקצר מבחינת סאונד .
מדובר בציוד יקר (בסביבות 30000 פרה ) אבל אני מאמין שגם בציוד ביניים המעגלים והפוטנציומטרים ברמה כזו שאין השפעה .
למקינטוש יש גם אנטגריטד עם אקוליזר פרמטרי של 6 פוטנציומטרים , ממש מסלול מרטון אבל אני בטוח שאין הבדל .
אני חיברתי היום את הCD ישר למגבר והשתמשתי בכפתורי הוליום שיש במגבר !
באופן תאורטי קיצרתי את המסלול משמעותית , וגם דילגתי על פרה של רסיבר שאמור להחשב פחות טוב .
באופן מעשי לא היה שום הבדל , רק נאלצתי לותר על שלט הווליום כך שמהר מאוד חזרתי למסלול הארוך .

מקינטוש ועוד כמה חברות בודדות הן היחידות שמשתמשות בEQ על מנת לתקן את מגבר.
אם אתה צריך להוסיף גבוהים זה סימן שהרמקול שרכשת כהה מידי או לא מתאים למגבר, אם אתה צריך להוסיף בס סימן שהרמקול אינו מצליח לספק מספיק נמוכים או שהוא אינו מתאים למגבר.

אצלי מעולם לא חשתי בהעדר אקולייזר ומעולם לא חסרו לי תדרים.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
בזמנו, כשהרמקולים בהם השתמשתי היו רמקולים שבניתי בעצמי, השתמשתי לא קצת בEQ - אבל ברגע שעברתי לרמקולים אמיתיים בעלי סגנון משלהם, אני מעדיף לא להשתמש בשום כיוונים, רק לפי חלקי המערכת השונים.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ברור לי שאני די בודד נגד הטרנד !!
אבל זה מה שזה טרנד !
הבאתי מכודם 2 דוגמאות לכך שמסלול קצר לא משפר את הסאונד .
פרה הוא גם סוג של אקוליזר - הוא מקבל סיגנל מהסידי ומוצי אותו מצד שני מוגבר ברמה שתואמת לכניסות מגבר ההספק .
בדרך הפרה מלביש את האופי שלו על הסיגנל (העובדה היא שכל פרה נשמעה אחרת על אותה מערכת ) השינוי נובע מסוג המנורות או הטרזיסטורים ושאר ירקות , בקיצור פרה עושה אקולזציה לסאונד ואנכנו רצים ומחליפים ציודים בשביל לצור אקולזציה איאלית בין המערכת הרמקולים והחדר .
ונניח שמצאתי את האידיאל ושילמתי X אלפי שקלי (שאצל כולנו זה יותר ממה שבאמתת יש ) ואני רוצא לשמועה דיסק מסוים אבל הדיסק הצפציפי לא מתחבר טוב עם המערכת ( נניח המון בס מוריד את הפרוט במיד ) , ואז באה חברה ומוסיפה למכשיר שלה בס וטרבל ואומרת לך לא טוב תבטל ולא תרגיש שינוי זה פשוט גאוני .
רק חבל שרוב החברות זורמות עם הטרנד ובמיוחד כזה שחוסך להם כסף !!!!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
צחי.
אתה לא יכול להוסיף פירוט בעזרת אקולייזר.

נכון - כל מכשיר עושה אקוליזציה, המטרה היא לעשות את זה כמה שפחות. כל היתערבות אקולייזר היא מזיקה לתוצאה הסופית.

אסביר.

כאשר אתה לוקח אקולייזר ומגביר נניח את ה-2 קילו הרץ. מה שאתה עושה בעצם זה מבקש מהמגבר שלך זה לצאת מהאיזון ולהגביר תדר מסויים, כאשר אתה עושה זאת אתה פשוט מתקרב יותר לעיוות.

כאשר אתה מנמיך תדר אתה עושה בדיוק הפוך, מגביל את המגבר מה שגם מייצר עיוות.

ניקח את המורל שברשותך, הטויטר שלו אמור להישמע X ואתה רצית עוד קריספיות ובהירות בגבוהים. לקחת אקולייזר וחידדת את הגבוהים, כבר אז אמרתי לך שזה גורם לו להישמע לא מאוזן.

היום אותה כרספיות חסרה לך, לקחת את האקולייזר ודחפת ים גבוהים על מנת לפצות. זה אומר שהאקולייזר מתחיל כבר לעוות את הצליל. אם היה ברשותך אקולייזר איכותי היית פחות מרגיש בזה.

אקולייזר מבחינתי הוא פשרה למערכת לא מאוזנת. ואני חוזר - ביום שלא תזדקק לו זה אומר שהמערכת באמת לטעמך.

עכשיו עוד שאלה.
אם לדעתך אתה יכול להגיע לאופי של כל מגבר עם אקולייזר מדוע לא להגיע לאופי של כל רמקול?
גש תשמע את רמקול החלומות שלך ותעתיק את מבנה האקוליזציה שלו והינה לך מערכת החלומות. ממש אותה גברת בשינוי אדרת.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
באמת נמר ! אני לא מגביל ולא נכנס לשום תחום במגבר שיכול להיות עיוות .
המגבר מקבל מה שיש ומגביר כל עוד אני לא חורג מהתווח תדרים שמוגדר בפרוספקט של המגבר לא יהיה שום עיוות.
אקוליזר זה כמו קרוסאובר של רמקול נקודה - מוסיף או מוריד גיין לתדר מסויים (ווליום ).
מיסוך של גלים עומדים יכול לפגוע בפרוט בבמה ובאימיג' , כל פיתרון לבעיה זו משפר את הפרות .
מתכנני רמקול בונים קרוס לפי תנאים אידיאליים ספציפיים ומשתמשים בציוד שונה משלך , עם חברות הרמקולים היו שולחות תכנאי שיבוא לבנות קרוס לרמקול לפי התנאים של החדר והמערכת שלי אז אומר דרשני ,אבל עד שזה יגיעה לכל אחד יהיו בעיות אקולזצייה בחדר .
וכמו שצינתי בעבר ישנם חברות שמיצרות כיום רמקול ללא קרוס והגברה שמכילה קרוס אקטיבי וRQ אקטיבי וזה אומר שהמכשיר חותך את הקרוס לפי תנאיי החדר , ודוגם את הסאונד כל הזמן ומגיב מידית לשינויי ווליום או החלפת דיסק - !!! זה לא מדעה בדיוני זה קיים וזה כאן " זו לא פרסומת אבל יש מכשיר כזה בטרומלינו וגם לאייל פור ולדעתי זה העתיד רק צריך לחקות שהסינים יגנבו את האלגוריטים וקדימה הפועל או מכבי או מה שיהיה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
יש לי שאלה.

האם אתה חושב שאקולייזר היה מטיב למשל עם המערכת שלי?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני מניח שאם היתה בודק RQ ברמה של המערכת שלך כמו זו לדוגמה של ה TACT ,( וכמובן שכודם היתה צריך את המגבר עם הביצים של השור כי בלי הגברה שמסוגלת לדחוף את הרמקול שו RQ לא יעזור ) היתה נחסכת ממך הון עבודה בהחלפת CD ופראים למיניהם , ואני יכול רק לשאר שהתוצאה שסופית היתה יותר טובה .
אבל זה רק בתאוריה .
מה שיש במציאות זו: בדיקה לבה קיצרתי את המסלול למינימום ולא היה שום הבדל !
שאנשים שיש להם מכשיר עם אקוליזר פרמטרי ( כמו המקינטוש החדשים ) ויכולים לקצר את המסלול בלחיצת כפתור - אומרים שאין שום הבדל !!!!
שום הבדל
שום שום שום .....
מה זה השום הבדל חוזר לי מהקירות תפעיל את ה RQ !!!!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
צחי.

מדוע השקעת במקינטוש אם יכולת להביא מגבר אחר ולסדר את האקולייזר כך שימצא חן בעינייך?
אמרת שאהבת את הסאונד של המקינטוש ... נכון? האם שם שמעת אותו עם אקולייזר?

מדוע שידרגת לרמקול הנוכחי שלך אם יכולת להביא סתם רמקול ריצפתי ולהפוך אותו לבחיר ליבך בעזרת האקולייזר?

אתה אומנם כותב שהכל הוא אקוליזציה אך אתה עדיין מחפש ציוד עם סאונד לטעמך בלי להיתחשב בתיקוני האקולייזר.
כלומר אתה סותר את עצמך. כי עם הגישה שלך זה גם ממש לא משנה איזה רמקול תשים בבית תמיד תוכל להגיע לתוצאה עם אקולייזר ... לא?

ואצלי אקולייזרים {רציניים משעותית משלך} רק הרסו את התוצאה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אקוליזר זה לא רמקול !!!
רמקול שלא יורד מתחת ל60 HZ שום אקוליזר לא יעזור לו .
אקוליזר זה לא מגבר !!!
ברור שעם למגבר אין מספיק כוח לדחוף רמקול שום RQ לא יעזור .

אתה פגשתה אנשים שמתקנים אקולזצייה ע"י החלפת ציודים וגביעי כסף במאות אלפיי שקלים .
יש אנשים שמרפדים את כל הבית כלל מושב האסלה בחומרים אקוסטיים שגם זה בסדר .
ויש אותי - אן לי מאות אלפיי שקלים , ואן סיכוי שאני הרפד את התמונה המקורית של ואן גוך שיש לי בבית .

אחוני - אני מאמין שלעולם לא נגיעה להסכמה אז בה פשוט נפגש בחוץ בלי מדים , אני הבי דוקרן (מהדוקים ) אתה תביא את הזיג זג שלך , אחרון שאומד על הרגליים ניצח .
עם אתה מפחד תבקש יפה ואני אחוס אליך !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
אם כך מה שאתה אומר זה שמה שאתה צריך זה רמקול שיורד מתחת ל-60 HZ ומגבר שיהיה לו כח לדחוף את הרמקול וזהו. את כל השאר יעשה האקולייזר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
לגבי הסגירת חשבון עם דוקרן.

אני יותר מידי אוהב אותך בשביל לאשפז אותך.:D

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני תבתיח לך שאני הבוא לבקר אותך בבית חולים !
עם תבקש יפה אני הנתק אותך מהמכשירים כדי למנוע סבל מיותר !
אני גם חושב לשימוש לרמקול שלך אחרי ניתוק המכשירים !

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
יאללה, הימורים? :p

צחי, אם כיוון עם EQ זה טוב לך, אז מה רע?

אני אישית חושב שעדיף בלי, אבל אם כבר אז EQ מדוייק, ולא TONE וBASS בלבד.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תסלחו לי אבל בעיניי כל רכיב ורכיב במערכת הוא מעין איקוולייזר...כלאמר יש לו את ההשפעה שלו על הצליל...

מי שמגיע לאופי צליל XX על ידי התאמת רכיבים כאלו ואחרים זה לזה בעצם כאילו השתמש באיקווליזר..

קדם מגבר עם צליל בהיר..מגבר עם צליל כהה...כבלים לרמקולים שמדגישים את..וכו' וכו'..כל אלו הם פעולות שגם האיקוולייזר עושה..

אהבתי את ההגדרה של נמר "קיצור דרך"..במקום לשחק בהתאמת רכיבי המערכת במשך שעות, ימים, שבועות או אפילו שנים, קונים איקווליזר ואופס בשנייה שולטים על אופי הצליל..

שלמה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור