המלצת יצרני הרמקולים לעוצמת המגברים-מציאות או דמיון

מצב
הנושא נעול.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
אני מתנצל על טעויות האיות, לא היה מזילזול במוצר.

אני מסכים לחלוטין שזיהוי השגיאה מספק הסבר נאות גם על בעיות שמיעה שלי- האמת, אף פעם לא סיפרתי זאת לאחרים.

לגביך מגבר 150 וואט ומגבר היי- קורנט חד הם, לפחות בזה אני לא טועה, וגם זו נחמה קטנה בשבילי.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
לדג רקק

מחשבה מקורית- ויכול להיות שהם באמת מכוונים לכיסוי 'תחת' לתקלות.

אם זה המקרה- איך לא מודגש הנושא, ושאתה שואל יצרן הוא מתייחס לנתון כאל מינימום להנאה של המאזין מהרמקול ולא לכך שהוא לא ישרף ?

בהחלט יכול להיות שהם הולכים על 'חבל דק' במודע- ולהערכתי זה הנושא שאלדר רצה להעלות למודעות.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אופס

יש עיקרון, כלל - ויש יוצאים מהכלל, ולא מעט. לרוב, המצב הוא שרמקולים צריכים ו/או מרוויחים ממגברי רבי-עצמה. יש יוצאים מהכלל - הן בגלל נצילות, הן בגלל ענייני עכבה. אם תבדקו, ווילסונים נשמעו, לפי הדיווחים, בשיאם עם מגברי Lamm צנומי-הספק (18 וואט), וטוב ממגברים גיבורים אחרים - וזאת לא הדוגמה היחידה.
האופס הנ"ל מתייחס לאיך שכתב אילן לאיל. מבלי להיכנס לדיון לגופו של רמקול, תגובה מהסוג הנ"ל אינה, במקרה הטוב, ראויה. במקרה הרע, היא פגומה מהיסוד. בנוסף, מכיוון שאחד הכללים הבסיסיים באודיו אומר כי "הכללים הם בע"מ", כדאי לא להכריז בפסקנות מאורייתא כי העסק עובד רק כך ולא אחרת. על כל כלל חרוט יש הרבה דוגמאות שלא עובדות לפיו.
זה דיון על רמקולים, מגברים ויצרנים - לא פחות, אבל בוודאי לא יותר. הלבנת פני אדם אינה ממין העניין.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ועכשיו לנושא

יצרנים המהדרים במצוות מדברים על מינימום ועל מקסימום. המינימום זה לא המומלץ, זה האלמנטרי שיעשה את העבודה. המקסימום הוא זה שמעבר לו הרמקול יעוף.:כועס: התאמה היא עניין ידוע, גם בהקשר של הספק וזרם, גם בענייני עכבה (שזה היה הסיפור הבעייתי של האפוג'י, ולכן רק מגברים מסוימים יכולים לנפק הספק נשלט ב-1 אוהם ולהישאר שפויים):מה??????????:. הרעיון שיצרן מכניס לשיקולי ההמלצה גם מרכיבי שיווק טריוויאלי להפליא, משום שכך הוא מרחיב את פוטנציאל המכירות. אלמנטרי, לא?:O

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אילן - כל הכבוד לך

אתה פורה מאוד היום. יריית צרורות לכל הכיוונים.(Y)
לגבי הקואינסידנס שאייל מיבא אותם ולפי הבנתך הוא לא מבין ברמקולים האילו- אני אשמח ללמוד ממך , האם תוכל לקשר אותי לחבר של שיש לו קואינסידנסט וגילה שהוא צריך מגבר רב ואטים כדי להניע אותו כי זה רמקול מרובה אלמנטים?
אני בטוח שאתה מדבר על אנשים אמיתיים שניתן לשוחח איתם ולא על אנשים ורטואלים.
דרך אגב בעבר טיפה התענינתי ברמקולים האילו שהתכתבתי עם המתכנן שלהם, שכנראה גם לא מבין במה שהוא מתכנן.
אני מוכן לתת לך את המייל שלו כדי שתסביר לו ותלמד אותו.

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
בד"כ רוב היצרנים מגבים את עצמם וממליצים על מגבר לרמקול מסויים לדוגמא
ביין 20-150W .
טווח ההגברה המומלצת בד"כ רחב , כדי שהלקוח לא יוכל לבוא בטענות.

חוץ מזה , מנסיוני רמקול מסויים בחדר 15 מטר יסתפק\ במגבר 40W , ואותו הרמקול בחדר 30 מטר יצטרך מגבר 70W . ולכן לגודל החדר יש השפעה מכרעת על גודל המגבר...

ישנם רמקולים ממש לא נצילים או שעכבתם יורדת בצורה המכבידה על המגבר ולרמקולים
כאלו אין שום פיתרון זולת מגבר עם הרבה זרם , שכזה ,ואיכותי= יקר מאד.

וישנם רמקולים עם מקום טוב באמצע מבחינת הנצילות והעכבה לדוגמא 89db ב 8 או 6
אום לאורך כל הספקטרום , ולכאלה מגברי מנורות נמוכי הספק יכולים בהחלט להספיק
ולהוציא מהרמקול את כל יתרון המנורות , או לעומת זאת מגברים עתירי הספק שישלטו ברמקול יותר
טוב אך וגם במהירותו אך את הקסם המנורתי אין בהם , ולכן זה עניין אינדבידואלי לחלוטין.

היתי מסכם את העניין ואומר שהמלצת היצרן יכולה לנבוע ממבחנים שביצע עם הרמקול ,אך ....בוצעו בחדר לא שלנו , באקוסטיקה לא שלנו, בשאר רכיבי המערכת שלא שלנו , ואולי
המלצתו אננה נטולת אינטרס הנובע משיתוף עם חברה מסויימת , מי יודע?

ליצרן אין מושג איזה מערכת יש ללקוח, חדר,אקוסטיקה, חשמל, וכו ,ולכן המלצת היצרן
לדעתי היא אפילו לא בערבון מוגבל.....

לדעתי המלצת היצרן קיימת רק For the Record כי יש שורה בספסיפיקציות שכתוב שם : Recommended Amp
והוא חייב לכתוב נתון כשלהוא שלדעתי ומנסיוני (הכתוב מעלה)אין לו אחיזה במציאות....

אמיר ארמה

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
דיז

אני שמח על התלהבותך מפוריותי- אבל בוא נשים מחסום להמצאות. אני לא דיווחתי על שמיעת הרמקולים, אלו שכן שמעתי דווחו. אני מבקש אל תמציא עובדות בשמי.

במקום לדון על אנשים דמיוניים שאתה מעוניין להמציא- אני מציע שתגיע עם איל והרמקול מלא האלמנטים (COINCIDENT VICTORY), ונחבר לו מגבר 300B סינגל אנדד של 10 וואט, ולאחריו נחברו לשני מגברים מנורתיים חזקים .

אז תהיה לך את ההזדמנות לשמוע האם איל יבואן שמבין או לא, ובוודאי תוכל להמשיך ולהתכתב כאוות נפשך עם המתכנן.

יש דברים שהם בגדר בדיחה באדיופיליה- אולי זה אני, אולי זה הרעיון שרמקול רב אלמנטים ישמע טוב יותר עם הקונספט של איל.

ליואל

לכולנו יש קבוצות התייחסות של שיחות על אדיופיליה- אבל אני לא 'קונה' במהירות האור את כל הסיפורים על מגברי 'סינגל אנדד' שמפילים לקרשים מגברים אחרים.

שמישהו יגיע עם ווילסון מחובר ללאם, אני מוכן לבדוק אותו עם סידרת מגברים- ואפילו להמר קלות בשביל הריגוש- שהתוצאות לא יהיו כמצופה.

לטעמי מגברי הסינגל אנדד נמוכי ההספק הם רומנטיקה של מיד מטורף ותו לא- הקשורים לרמקולים ותיכנונים מוגבלים.

אני בהחלט מוקיר ומעריך את התיכנונים האלו- אבל מרביתם קשורים לרמקולים עם אלמנט אחד לטווח התדרים המלא, או למוניטורים ועם אלמנטים קטנים (ומקרטון ולא מחומרים מודרניים מורכבים).

ישנם מגברי סינגל אנדד מרובי הספק שאין אחד שלא נהנה לשמוע אותם- וגם הם כמו כל הגברה מיועדים לגזרה מסויימת / מוגבלת של רמקולים.

לגבי הערתך על הסיגנון- הבהרה קצרה, אני מקווה שנימוסים מטרידים אותך פחות 'מהמצאת עובדות'.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חברים.

בואו נוציא את אייל מהמשוואה ברמה האישית, הבעיה היא שהדיון הופך להיות אישי מידי וזה מבאס את הויכוח.

אני חושב שהטענות צריכות להיות עינייניות ולא פוגעות ברמה האישית באף אחד {אף אחד זה כולל כל אחד}.

לעיניין.

אני אישית תמיד בעד שליטה, בדיוק כמו שמתעסקים עם כלב גדול.
הרי אם יש למישהו בבית רוטווילר ובעל הבית המנומס לא יצעק עליו כאשר הוא מראה סימני טרום נשיכה הכלב פשוט יעשה מה שבא לו בלי להיתחשב בפקודה העדינה שקיבל. ברגע שתחזיק אותו קצר אותו כלב תוקפני יכול להיות מענג בדיוק כמו בס נישלט ברמקול.

כלומר לבעלי הכלבים עטירי השיניים והראש הגדול אציע לשלוט בכוח בכלב.
לבעלי הפינג'רים והפודלים אציע לתת לכלב חופש לעשות מה שבא לו , נזק לא יצא מזה.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
איל אם כך תסביר לי איך בדיוק עבדו הקווד הישנים עם מגברי המנורות הישנים שלהם ? אז נכון שלא קיבלת שם באס , אבל את כול השאר קיבלת הרבה יותר טוב מכול רמקול אחר , והם אלקטרוסטטיים .
ואת זה אני זוכר כי זה מה שהכניס אותי לעולם של האודיופיליה והמוסיקה
ולגבי מה שאמרתי לגבי הסיירוס , לא לא בדקתי עם כמה סיירוסים , אני עדיין חושב שבי אמפליפיקציה זה עלות שאולי שווה לתקציבים גדולים יותר , לא לגבי רמקולים פשוטים יחסית וקלי הנעה .
אני אישית חושב שהגברה טובה זה פרה היי אנד ומגבר הספק זול יחסית . כלומר לחלק את ההגברה ל 60%-80% פרה והשאר להספק . אז בתקציבים שלי בי אמפליפיקציה זה בכלל לא מתחיל להכנס לכיוון .
מה שכן ניסיתי לומר שמגבר מעולה עם מספר וואטים בודדים ועדיף אחד שיושב רוב הזמן בקלאסס A , עדיף על מגבר חזק פי כמה שעובד יותר בקלאס B והוא פחות טוב
ולגבי 845 , אני מתכווין לתקציבים של אנשים כמוני . מה נעשה ורוב האנשים הם עם תקציבים קטנים . אז אלא אם כן אתה מגדיר אודיופיל לפי גודל הארנק , אודיופילים יש יותר עם ארנק מצומק מאשר עם ארנק מלא .

ובתקציב קטן עדיף לקנות רמקולים מעולים פרה מעולה ופאוור שדוחף טוב את הרמקול שקנית , ולא הוא לא חייב להיות עם המון וואטים . כי בתקציב קטן אתה חייב פשרה ברמקול שיהיה קל להנעה . כי אחרת אתה בהחלט מגיע לכך שאתה צריך הון כדי לעשות לרמקול שלך צדק

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ורק הבהרה לגבי סגנון הכתיבה:
מי שיכתוב כאן בסגנון אישי מעליב וכזה שאינו נותן כבוד לזולת, אנו נוותר על שירותיו לקהילה (ולא מעניין אותי כמה ניסיון יש לו ומה דיעותיו בתחום).

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
ליאור

אם כבר לגבי סיגנון כתיבה ,אז כבר!

אני מקווה שלהבהרה שלך שני צדדים וכוללת גם יבואן שלו לשון ארסית שמזלזלת ופוגעת בחברים המציגים וכותבים על חווית רכישתם ,בקולגות ובמוצרים שלהם , תוך התנשאות והתרברבות ברמה של קנאי מוסלמי.
וכל זאת רק משום שלו קנו אצלו....

אמיר ארמה

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זו הבהרה שמכוונת לכולם, נקודה.
אני מודה לך שנתת דוגמא ל "איך לא להתבטא בפורום זה".
על מנת למנוע הדרדרות נוספת של השרשור, הוא ננעל.

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור