חנויות מאפשרות את זה?שים לב בכזה חדר חשוב לא להתפשר, ולשמוע את הרמקולים אצלך בממ"ד.
היי,הי דן. מנסיונך ניתן להגיע לאקוסטיקה טובה בממ"ד? זה אפשרי? ואם אכן זה אפשרי, האם זה כרוך בהשקעה כספית גדולה באמצעים אקוסטים?
אני מניח שבחדר קטן אף פעם לא תהיה במה גדולה ותלת מימדית אבל האם ניתן להגיע לתמונת סטריאו נקיה ומפורטת בלי הידהודים לא רצויים בתוך חדר בעייתי כממ"ד קטן?
חנויות מאפשרות את זה?
השאלה האם בחדר מאתגר כמו שלי, רמקול שהוא לא תיבה סגורה (כמו 7ES) לא יעשה לי צרות וכאב ראש מבחינה אקוסטית?היי
בתקציב שלך יש עכשיו הרבט 7ES למכירה כולל סטנדים. במה קצת יותר גדולה מהקטנים(p3esr) וקצת פחות מה HL5. קשה לנצח את הרמקולים המדהימים האילו. בהצלחה
הי אפי ,קודם כל החדר שלך בסדר גמור ולא מאתגר כפי שאתה חושב, הוא מלבני ועדיף כך. אם אתה מחפש כלל ברזל לא תמצא כזה. כעקרון ההרבת' שהמליצו לך הוא רמקול נפלא עם פורט קדמי דבר שמסייע קצת במיקום. בתור אחד שמשחק עם רמקולים בחדר קטן כבר מספר רב של שנים רוב הבעיה היא בתדרים מסביב ל 65 - 125 הרץ וכל רמקול סביר שתביא יגרום לאותה בעיה גם עם תיבה סגורה בתדרים אלו. היו לי ההרבת' הגדולים יותר ועם מיקום נכון וקצת אקוסטיקה אפשר להתגבר על חלק גדול מהבעיות.
בדיוק להיפך. אתה קודם קונה רמקולים ואז מנסה להתאים אליהם את החדר? מתכון לאין סוף שעות מאושרות. אם רמקולים לא מתאימים לחדר עדיף לוותר מוקדם ולא מאוחר.אענה במקום יוסי. אנני מי המוכר ולא מכיר אותו, אבל, בתקציב כמו שלך הייתי חוטף את ה-Harbeth דגם 7ES-3, רמקולים מאוד מוזיקלים והייתי נכנס למשא ומתן עם המוכר.
לדעתי האישית, הרמקולים לא יעשו לך בעיות מיוחדות בחדר, יש להם באס ריפלקס קידמי ואתה יכול לקרב אותם (קצת) לקיר האחורי.
אח"כ ניגע באקוסטיקה של החדר ולא להפך.
היית צריך לשים מרכאות ב "מתכון לאין סוף שעות מאושרות"בדיוק להיפך. אתה קודם קונה רמקולים ואז מנסה להתאים אליהם את החדר? מתכון לאין סוף שעות מאושרות. אם רמקולים לא מתאימים לחדר עדיף לוותר מוקדם ולא מאוחר.
דן אתה צודק הפורט תמיד באיחור בגלל זה בחדר קטן אם כבר יש פורט אז רצוי שיהיה קדמי למנוע כמה שיותר איחור מהקיר האחורי. בכל מקרה תאוריה ומעשים לחוד כי הרבה מאוד תלוי בתוצאה בפועל לפי המיקום של הרמקולים בחדר. זה משנה המון. לדוגמה אצלי בחדר הרמקולים לא ממורכזים ואחד מהם אפילו ממש צמוד לקיר צדדי כדי למנוע גל עומד באחד הפינות בגלל אילוצי החדר.הי אפי ,
זה נכון מה שרשמת . כל רמקול יגרום לבעיות האלה בתדרים הנמוכים.
אבללללל...ברמקול עם פורט -הוא מתמודד עם יותר פרמטרים- הבאס המגיע מהדרייברים והבאס המגיע מהפורט(בתזמון מעט שונה) - לרוב -זה הרבה יותר קשוח בחדרים מסוג זה.
הפורט תמיד מגיע באיחור - אלא אם מדובר ב TL או טכנולוגיה אחרת - מה שיגרום להתמודד עם יותר בעיות.
בחדרים גדולים - זה פחות רלוונטי כי זה מתפזר ומגיב אחרת.
בסופו של יום - יש קווים מנחים,לא חקוקים בסלע. רצוי לנסות בחדר.
היי אפי,דן אתה צודק הפורט תמיד באיחור בגלל זה בחדר קטן אם כבר יש פורט אז רצוי שיהיה קדמי למנוע כמה שיותר איחור מהקיר האחורי. בכל מקרה תאוריה ומעשים לחוד כי הרבה מאוד תלוי בתוצאה בפועל לפי המיקום של הרמקולים בחדר. זה משנה המון. לדוגמה אצלי בחדר הרמקולים לא ממורכזים ואחד מהם אפילו ממש צמוד לקיר צדדי כדי למנוע גל עומד באחד הפינות בגלל אילוצי החדר.
בסופו של עניין גם צריך לשים לב לדרישות של הבחור, תקציב לא גבוה והוא אמר בעצמו שאוהב את הסאונד של הרבת'. כמובן שיש רמקולים נוספים מצוינים בשוק.