המלצה על אקוסטיקה

matrix23

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
הי,

אשמח להצעתכם, הגיע הזמן שאשקיע באקוסטיקה, אני לא סגור איך נכון ומה.
מכוון והמיקום במרתף, אין יותר מידי בעיות של שיקולים אסתטיים, חשבתי לקנות יריעות/לוחות צמר סלעים עם כיסוי בד בצבע בהיר מבלי להתעסק בבניית קירות גבס.
מימדי החדר 4×5, צד אחד ללא קיר, חשבתי על וילון אקוסטי.

מניסיונכם, כמה שאלות:
1. איזו חברה מספקת צמר סלעים באיכות טובה?
2. האם עדיף דחיסות 80 או לעלות ל-120?
3. האם חשוב בתקרה או רק קירות הקשיים?
4. איזה וילון הייתם ממליצים?

תודה מראש,

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,925
נקודות
113
אין הרבה משמעות להמלצות באוויר -- אלה הצעות לפתרונות כשהבעיה לא ידועה, וליישם אותן יכול גם להגריע את המצב, לא רק לשפר.

סתם לצפות את הקירות בצמר סלעים כנראה לא יתרום הרבה, ולא כל התרומה בהכרח חיובית, כך שלא הייתי הולך לכיוון הזה בכלל.

אל תיתן תרופות בלי שיש דיאגנוזה, אלא רק כשברור שבכלל יש מחלות, איזה מחלות, ובאיזו רמת חוּמרה, וגם אז אולי כדאי להזמין איש מקצוע שיאבחן וימליץ על הטיפול, ולא רק לשאול את השכנים.

דבר ראשון שצריך לעשות זה למדוד את תגובת החדר.

לפי תוצאות המדידות
לזהות את הבעיות שיש, ורק אז להתחיל לשקול פתרונות, בעזרת עזרים פסיביים, כמו דיפיוזרים, ספיגה, מלכודות באס וכד', ו/או עזרים אלקטרוניים, כמו Room Correction.

אולי החבר @issi יוכל לעזור לך עם המדידות. כשיש מדידות, תוכל להתייעץ עם החבר'ה כאן ו/או עם אנשי מקצוע.

matrix23

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
ההתרשמות שלי מחנויות אודיו, כאשר החדר מטופל אקוסטי, הסאונד נשמע פנטסטי.
חדרי האזנה תמיד היו מרופדים מכל צד, לכן הנטייה שלי הייתה ללכת בכיוון הזה.

העניין עם יועצי אקוסטיקה, בגלל שזו נישה לחובבנים, אז המחיר גבוה, מה גם שאני לא מכיר מישהו שאפשר לסמוך עליו שמספיק הגון ומקצועי באמת, אם יש לכם המלצה, אשמח לקבל?

הניסיון שלי עם מדידות אפסי, מלבד הצבה של המיקרופון בכיול הרסיבר.

matrix23

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
אגב, הבעיות העיקריות בסאונד, בעוצמת מסויימת ומעלה, מרגישים את הבאס חנוק ועומד במקום, עוד קצת ווליום והצלילים הגבוהים מתחילים לצרום.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,925
נקודות
113
ההתרשמות שלי מחנויות אודיו, כאשר החדר מטופל אקוסטי, הסאונד נשמע פנטסטי.
חדרי האזנה תמיד היו מרופדים מכל צד, לכן הנטייה שלי הייתה ללכת בכיוון הזה.
אתה רק רואה שיש "ריפוד", אבל אתה לא רואה את המומחיות שהייתה בבחירתו ובמיקומו (בהנחה שהיתה), וייתכן גם שהסאונד פנטסטי למרות שהטיפול האקוסטי לא אופטימלי. הרי מראש אתה מאזין למערכות מעל הרמה של מה שיש לך, לא?

העניין עם יועצי אקוסטיקה, בגלל שזו נישה לחובבנים, אז המחיר גבוה
אכן המחיר של ייעוץ מקצועי יכול להיות גבוה, ולהיות שווה את הכסף, בעוד שמה שתוציא על יריות באוויר יכול גם להגריע את המצב.

הניסיון שלי עם מדידות אפסי, מלבד הצבה של המיקרופון בכיול הרסיבר.
אתה לא צריך נסיון משלך עם מדידות, אם כי אתה יכול ללמוד את הנושא אם הוא מעניין אותך.

niv100

אוהב את התחום
מעורבות
147
נקודות
43
יש לי חדר האזנה במרתף באותו גודל בדיוק הקיר האחורי לא קיים(כי זה ירידה של מדרגות).
בשלב ראשון הבאתי איש אקוסטיקה למדידת החדר, לאחר האנליזה נבנו לוחות שתלויות מהתקרה בעובי מתאים וחומר מתאים.
לאחר מכן התבצעה מדידה חוזרת. זה חשוב כדי להבין באיזה תדר יש בעיות, אצלי 70 הרץ ונגזורתיו היו בעיה.
יש רצפה מפרקט עץ מלא והתקנה צפה. כמו כן ישנו שטיח עבה שמכסה מרבית החדר וספה. במשך הזמן הוספתי בקיר שמאחורי הרמקולים
פלטות אקוסטיות דקורטיביות שקיבעתי עם מרווח של 2 סמ מהקיר לתוספת חומר אקוסטי. חלון קטן מכוסה בוילון ו בלוח אקוסטי
בגלל בעיות שעדיין נשארו בגלל באסים מציקים רכשתי 2 לוכדי בסים עגולים Turbo traps של GIK Acousics שעזרו לא מעט.
חייב לציין שלמרות שזה מרתף מה שמנחה אותי שיהיה מעוצב ולא יראה כמו אולפן הקלטות.
שים לב לא לייבש את החדר, הסוד הוא בשילוב נכון של פיזור וספיגה. להכניס ספרייה עם ספרים ופריטים אחרים עושה פלאים.

(דרך אגב לעשות מדידה אקוסטית זה לא מאוד יקר ושווה לדעתי במיוחד בחדר נוראי מבחינת הבטון והמימדים לפחות מנסיון שלי)

matrix23

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
אני מבין שמדידה ראשונית הכרחית, אז אם אקח את המיקרופון של הרסיבר ואבצע מדידה עם תכנת rew זה מספיק בתור התחלה ? או שצריך מיקרופון מקצועי כמו ה-umik ?

matrix23

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
יש לי חדר האזנה במרתף באותו גודל בדיוק הקיר האחורי לא קיים(כי זה ירידה של מדרגות).
בשלב ראשון הבאתי איש אקוסטיקה למדידת החדר, לאחר האנליזה נבנו לוחות שתלויות מהתקרה בעובי מתאים וחומר מתאים.
לאחר מכן התבצעה מדידה חוזרת. זה חשוב כדי להבין באיזה תדר יש בעיות, אצלי 70 הרץ ונגזורתיו היו בעיה.
יש רצפה מפרקט עץ מלא והתקנה צפה. כמו כן ישנו שטיח עבה שמכסה מרבית החדר וספה. במשך הזמן הוספתי בקיר שמאחורי הרמקולים
פלטות אקוסטיות דקורטיביות שקיבעתי עם מרווח של 2 סמ מהקיר לתוספת חומר אקוסטי. חלון קטן מכוסה בוילון ו בלוח אקוסטי
בגלל בעיות שעדיין נשארו בגלל באסים מציקים רכשתי 2 לוכדי בסים עגולים Turbo traps של GIK Acousics שעזרו לא מעט.
חייב לציין שלמרות שזה מרתף מה שמנחה אותי שיהיה מעוצב ולא יראה כמו אולפן הקלטות.
שים לב לא לייבש את החדר, הסוד הוא בשילוב נכון של פיזור וספיגה. להכניס ספרייה עם ספרים ופריטים אחרים עושה פלאים.

(דרך אגב לעשות מדידה אקוסטית זה לא מאוד יקר ושווה לדעתי במיוחד בחדר נוראי מבחינת הבטון והמימדים לפחות מנסיון שלי)
נשמע מסקרן, בעיות דומות לשלי.
אם אתה מרוצה מהיועץ אקוסטיקה, אודה אם תוכל להעביר לי טלפון.

niv100

אוהב את התחום
מעורבות
147
נקודות
43
אין טעם למדוד לבד אם לא יודעים באיזה אמצעים לשפר את הגרפים, צריך גם לבצע אנליזה על המדידה
כדי להבין איזה חומר איזה כמות ואיזה מיקום ישפיעו, זה מאוד טריקי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור