המלצה לפטיפון +קדם מגבר לפטיפון

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום
אני מעוניין בהמלצה לפטיפוון + קדם מגבר פטיפון בעלות של עד 3000 שח. גם מעוניין לדעת איך צריך לחלק את התקציב בין 2 המכשירים. גם יד 2 בא בחשבון.
( יש לי גם אפשרות להשתמש בפטיפון מאד ישן של BIC שנמצא ברשותי ודורש תיקון קל ואז להשקיע את התקציב בקדם מגבר אם זה כדאי)
אודה להתייחסותכם

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
482
נקודות
83
היי צביקה.

מכיוון שיד-2 מקובל עליך (בצדק לדעתי)
אתה יכול להשיג אחלה סט בתקציב הנל.
יש פטיפון של פרוג'קט RPM5 בלוחות.
(יש בחור שמוכר ממש במחיר מציאה. אם עדיין לא נמכר)
אני מאוד ממליץ לך לבדוק זאת, פטיפון פשוט נפלא בעיקר למחירו.
(מניסיון אישי).
את התקציב הנותר, תשקיע בקדם.
(בעניין הקדם, זה גם תלוי קצת בסוג המגבר ברשותך).

בהצלחה.
: -)

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התייחסותך
לא מצאתי את הפטיפון הזה בלוחות למכירה .(אם אתם יודעים שכן אנא צינו) האם יש עוד הצעות וגם מה חלוקת התקציב המומלצת והאם יש עקרון מנחה כלשהו בעניין ההתאמה למגבר (למשל מגבר טרנזיסטורי סוג מסוים של קדם מגברים וכדומה ?)

eldo

חבר משקיען
מעורבות
128
נקודות
43

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אבל יהיו עוד כאל (מכשירים טובים בטווח המחירים הרלונטי)ו. צריך רק סבלנות.
נראה לי שברמת המחיר הזו, הפטיפון והראש חשובים מקדם המגבר, כך שהייתי מחפש קדם מגבר משומש בטווח של 250-500 ש"ח (יש לא מעט ולא רעים), ומקדיש את עיקר התקציב לפטיפון.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה רבה על העזרה. אבדוק את זה.
אשמח גם לעוד המלצות (אולי גם לקדם מגבר)

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה רבה (קצת באיחור ) ה pro ject הזה שהצעת חורג מהתקציב . לא ישאיר כסף לקדם.
יש כמה pro ject אחרים. איך למשל 1xMKII Project או Debut III האם הם משמעותית פחות טובים מזה שהצעת ? וכנראה שיש למכירה גם thorens 124 וגם stanton st 150 (עוד לא בקרית מחירים של 2 האחרונים)
אשמח אם מישהו יכול להמליץ על אחד מה דגמים האלה.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
תודה רבה (קצת באיחור ) ה pro ject הזה שהצעת חורג מהתקציב . לא ישאיר כסף לקדם.
יש כמה pro ject אחרים. איך למשל 1xMKII Project או Debut III האם הם משמעותית פחות טובים מזה שהצעת ? וכנראה שיש למכירה גם thorens 124 וגם stanton st 150 (עוד לא בקרית מחירים של 2 האחרונים)
אשמח אם מישהו יכול להמליץ על אחד מה דגמים האלה.
מנסיון
אם הפרוטה אינה מצויה בכיסך,רכוש פרוג׳קט בסיסי.
זה מספק כהתחלה,ללא כאבי ראש מיותרים.
כל שיפוץ של כלי ישן עשוי לתת תצאה טובה יותר.
אך כרוך בהוצאה לא קטנה.
בהצלחה :בעד:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
482
נקודות
83
ערב טוב צביקה.

כן, אני יודע שהפטיפון שהצעתי סוגר לך את התקציב.
אבל אני חושב, שאם תצליח לחסוך עוד 500 שח לקדם (יד-2)
יהא לך אחלה סט !! גם בראיה קדימה לעתיד.

הפרוג'קטים האחרים שהזכרת, בהחלט פחות טובים.
עד כמה פחות טובים? לא יודע. קשה לי לאמוד את זה.
לגבי הטורנסים... לא מכיר, אזי לא יכול להמליץ לחיוב או שלילה. סורי.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
הי,
ה- Expression טוב יותר מהפטיפונים הבסיסיים של ProJect בקנה מידה. הוא בהחלט "שווה" את הכסף.

מהמכשירים ששאלת עליהם -

ה- Stenton לא ראוי בכלל. מדובר במכשיר ל- DJ וגם ככזה, הוא בסיסי מאוד ולא מוצלח.

ה- TD124 הוא מכשיר מאוד מעניין. בניגוד לרוב הפטיפונים האחרים של Thorens (ובכלל לרוב הפטיפונים היום בשוק), הוא לא מונע רצועה, אלא Idler. הוא גם לא פטיפון שלם, אלא מתקן שיש להציבו בתוך תבה שאותה מכין/קונה בנפרד הלקוח. כשהוא טוב, קריא - המנגנון עובד היטב, הזרוע תקינה, והוא מוקם נכון בתוך בסיס יציב ומשוכך, הוא נפלא, ויש אנשים (אני בינם) שימכרו את חמותם עבור אחד כזה. מצד שני, יש המון מה שישתבש, ואז מאוד לא פשוט ובהחלט לא זול לתקן. בקיצור - ממש לא מכשיר למתחילים...

שים לב שקדם מגבר בסיסי ביד 2 הוא עניין של 250-300 ש"ח כך שחריגת הקציב היא די זניחה...

(ורד)

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אם הייתי בשוק לפטיפון, לא הייתי חושב פעמיים -

http://www.hifimusic.co.il/Linn-Sondek-LP12-+-Ortofon-Tonearm.-t19142.html

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הכי פשוט - קפוץ לחנות של זיו (נס ציונה) ותוכל להשוות בין כמה דגמים של פרוג'קט, כולל קדם מתאים. בטוח שתהנה מחוויית ההשוואה ובכלל.
חוץ מזה, זיו מבין עניין ואם תמצא שם את השילוב שיתאים לטעם ולכיס שלך, אני בטוח שתוכלו להסתדר.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה רבה על עזרתכם
לnkora ההצעה שלך די "משגעת " אותי. לא יודע אם טוב ללכת לפי מותגים אבל לשם Linn יש הרבה משמעות בעיני.
דיברתי עם המוכר של הפטיפון הזה. מדובר בפטיפון מלפני שלושים ומשהו שנים. הוא מוכן לתת אותו עם ראש בסיסי בשווי של 200-300 ש"ח. (ללא תוספת מחיר)ויש לו למכירה גם קדם בסיסי של פרוגקט ב250 ש"ח.
נגיד שאני מוכן לחריגה "הפרועה" מהתקציב. האם לדעתכם זה יתן תוצאה טובה גם עם ראש בסיסי וקדם בסיסי. האם זה עדיף על הפרוגקט ex ?

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
כן!

הפטיפון הזה יהיה הרבה יותר טוב מכל ProJect שתקנה במחיר סביר. לא עשיתי השוואה ישירה, אבל לדעתי גם טוב יותר מכל ProJect נקודה.

אני לא בטוח עם איזה זרוע הוא מגיע, אבל זה כל הכיף. אני בטוח שהזרוע הבסיסית היא לכל הפחות סבירה. נקודת ההתחלה שלך תהיה מצויינת. אם כל ה"עניין" ימצא חן בעייניך, תוכל להחליף עם השנים ראש, קדם מגבר, זרוע, ספק כח וכיו"ב.

ולהפיק מהפטיפון הצויין הזה את האיכות שהוא באמת מסוגל לה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
צביקה,
הנפילה הכי גדולה של חובבי אודיו מתחילים היא ההסתמכות על המלצות חברים בלבד.
תזכור את הכלל הכי בסיסי בתחביב - לשמוע, וכמה שיותר.
לעולם אל תחליט על סמך המלצות של אחרים.

לגופו של -
הלין הזה הוא חתיכת אגדה. מכשיר עם עבר והווה מפוארים.
אבל הוא בן 30 ואין לך עדיין מושג מה הוא עבר ומה מצבו.
ולא כל אחד יודע לכוון אותו ולהפיק ממנו את המיטב. (למיטב ידיעתי זה לא פטיפון שמכוונים פעם אחת וזהו)

אני מציע לך דבר ראשון ולפני הכל, ללכת לשמוע כמה (שיותר) פטיפונים ולהשוות ביניהם.
הצעתי לך את זיו כי יש לו מבחר זמין. אתה יכול לבחור חנות אחרת.
שב מול המערכת תחליף כמה דגמים ותתחיל לגבש דעה.
אחר כך תוכל ללכת לשמוע את הלין וכל מכשיר אחר שתמצא לנכון ולקבל החלטה.

כל עקיפה של התהליך הזה תעלה לך ביוקר בהמשך ותגרום להרבה עגמת נפש.

בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
482
נקודות
83
ערב טוב.

דעתי קצת מנוגדת לדעתו של nkorah
מה שכן, מאוד יתכן כי הידע שלו רחב משלי...
לכן אני לא טוען באופן נחרץ.

כמו כן, בעיקרון העצה של טייק הכי נכונה - אין כמו לשמוע באוזניים שלך.
דא עקא, אתה לעולם לא שומע רק את הפטיפון, אלא את כל הסט (פטיפון, מגבר, רמקול).
וכדי לבחור בין 2 פטיפונים, צריך לשמוע אחד מול השני .... באותו סט!
ובמקרה דנן, זה יהיה קצת קשה.
אלא אם כן, תוכל לשמוע את שניהם אצלך במע'.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
דמינשט, אתה צודק בהחלט, ,א-ב-ל : כשמאזינים לפטיפון אחד על סט של מגבר ורמקולים, ובהמשך את השני על אותו סט, ואחר כך השלישי, והרביעי - וכולם על אותו הסט - מתחילים להבין מה ההבדלים ועד כמה שווה להשקיע על מנת לקבל משהו יותר טוב. ואם בסיבוב השני או השלישי מחליפים גם את מגבר הפונו ובודקים כמה פטיפונים באותה שיטה, לומדים גם על ההבדלים בין המגברים.
וכך הלאה.
לכן הצעתי שילך לחנות שמאפשרת האזנה לכמה רמקולים על אותו סט.
אין קיצורי דרך.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
הי (ורד)

אין ספק שהדרך לבחור נכון, היא לשמוע ולהתנסות. הבעיה היא שכשדברים מגיעים למערכות אנלוגיות, מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית. לא רק שההאזנה היא למערכת שלמה (ובחדר נתון!), אלא שפטיפון הוא ייצור מורכב, ומושפע מאוד מהמקום בו הוא עומד, כיוון הרכיבים, ובוודאי הרכיבים (זרוע? ראש? קדם מגבר?) שמחוברים אליו.

אני לא מכיר שום דרך פרקטית להשוות פטיפונים, בדרך שאנו משווים רמקולים ומגברים. כמעט ואין בעלי עסקים שאצלם מותקן יותר מפטיפון אחד בתנאים שקולים, וכשמביאים בחשבון מוצרים מיד שניה, מדובר במשימה בלתי אפשרית לחלוטין.

צביקה (להבנתי?) מחפש את נקודת ההתחלה, וצודק שהוא רוצה שהיא תהיה איכותית מספיק (וככל האפשר) ושלא תעבור את התקציב שהגדיר. אפשר לעשות את זה על-ידי רכישה של פטיפונים חדשים לא רעים (ואלו של ProJect הם בהחלט דוגמא טובה), ואפשר להשיג יותר איכות למחיר, על-ידי רכישת מכשירים מיד שניה.

למשוואה הזו יש יותר מפתרון אחד:

Project Expression הוא יופי של פטיפון,, ובהחלט אפשרות לגיטימית

Thorens 124/160/125 וכיו"ב הם סוג אחר של פתרון, שמחייב יותר התעסקות וידע (שהוא בהחלט נרכש).

מנסיוני, LP12 הוא פתרון שביסודו עדיף על האחרים. אני לא יודע למה נדמה שצריך "להתעסק" איתו. מרגע שהוא מוצב נכון ומכוון, הוא יכול להשאר מכוון לנצח. כמו כל מכשיר משומש - צריך לבדוק שהוא תקין (מסתובב חלק, הפולי של המנוע ישר, הזרוע תקינה וכיו"ב) במידה וכן - זו תמורה אדירה לכסף (לדעתי), ובנוסף, בסיס מצויין לשיפורים אינסופיים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור