המלצה לכבל רמקול

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
פורום אודיו כמשטרת מחשבות?

אני לא מתכוון להתווכח איתך בנושא הזה. רק אעלה נקודה אחת.

בלינק שנתתי מתחת לעריכה ניב טען שהוא יכתוב את דעתו לגבי כבלים בין אם זה מוצא חן בעיני לבין אם לא.
עניתי לו גם אז שאין לי בעיה כל עוד הוא לא הופך את זה למסע ״אין הבדלים״ בכל שירשור בנושא כבלים. הוספתי וכתבתי שאם אדם שואל בפתיח הפוסט שלו לגבי הבדלים בין כבלים דעתו (שאין הבדלים) היא דיעה לגיטימית. כשלא נשאלה שאלה כזו והוא בכל זאת בחר (למרות שהוזהר) לכתוב שאין הבדלים והכל בולשיט (לא במילים הללו בדיוק) זו הופכת להיות בעיה.

הרי ברור שזה יגלוש למצב בו מישהו ידווח שהוא רכש כבל איכותי ויקר יבוא ניב וידווח לו שהוא הוזה. ומשם, הדרך להפוך לפורום הכחול היא קצרה. אני לא רוצה את זה.

אני שמח לשמוע דיעות שונות בענייני אודיו כל עוד יש להן מקום באותו שירשור. ברגע שהמטרה היא לצאת במסע אין הבדלים בפורום אודיו, לדחות הזמנה להתנסות או לחלופין להעמיד תנאים בלתי אפשריים, זו בעיה.

באותה מידה, בפורום רכב, יבוא אדם שלא מבחין בין הבדלים בצמיגים וממליץ לרכוש צמיג סיני זול.
כשהוא מוזמן להתנסות על רטוב ולהווכח בין ההבדלים בניהם, הוא אינו מעונין ובשביל להמנע מכך הוא מציב תנאים הזויים.
האם יש מקום לתת לו להמשיך ו״לתקוף״ את יושבי הפורום ולהפוך אותם להוזים?

אנו מעודדים גולשים להתנסות בכבלים. אנו רוצים שחובבי אודיו יבינו את המשמעות של כבל איכותי במערכת האודיו שלהם.
אם נבריח מכאן כאלה על ידי גולשים מהסוג הזה של דיגיסאן, רוברט, יואב לוי ועוד כמה שמככבים בפורום האין הבדלים הכחול, נגיע לאותו מצב במהירות. למצב הזה שבו כולם חיים בשלום עם רסיבר קולנוע ביתי כי אין הבדל בין 100 וואט של ימהה ל-100 וואט של מארק לוינסון.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מקבל כל מילה שלך נמר. רק שההשוואה לצמיגים אינה מתאימה.
למה? כי ההבדל בין צמיגים איכותיים לסיניים, מתבטא באחיזה/נוחות ומרחק בלימה עדיף.
ואת זה לא בעיה לבדוק.

בכבלים זה כבר יותר מסובך כי זה מבוסס על ניסיון/מיומנות (מי שאין לו את זה לא יבחין) והבחנה
בניואנסים הכי קטנטנים (שהם לפעמים הבדלים גדולים למערכת נתונה) שניתן להבחין בהם ללא בעיה למי שיש אוזניים ומערכת מתאימה. מעבר לעניין סובייקטיבי שאיתו לא ניתן להתווכח. לכן כאן הדעות חלוקות בנושא -וזה בסדר.

עד שלב שנכנסים ענייני הזיות ושאר ביטויים שלקוחים מעולם הפנטזיה -זה כבר לא קשור לאודיופיליה
אלא סתם הקנטות נמוכות.

נערך לאחרונה ב:

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
פורום אודיו כמשטרת מחשבות?
גם לי זה צורם.
אפשר וגם צריך לדעתי לחסום אמירות שיש בהן פגיעות, עלבונות, דיבור שאינו מכבד את הזולת. אבל על דעה בענייני אודיו ? לא נראה לי מוצדק. הדעה שהביע כן רלבנטית לשאלה ששאל מתחיל השרשור.
]

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לנמר
מי ששואל כמו מר למה, בוודאי מי שממש נחשף לעניין לראשונה, כדאי שיכיר גם את הדעה האומרת "אין הבדלים". למה? כי יש דעה כזאת, וכן, היא מוצאת ביטוי גם בפורומים נכבדים מאוד בארה"ב, עם טיעונים דומים-עד-זהים. אם היו פורומים בשנות השבעים, היו מן הסתם כאלה שהיו כותבים שאין הבדלים בין מגברים עם מבנה דומה ונתונים קרובים. האודיו התפתח בדיוק בגלל אותם ויכוחים (אז באופן אחר), כאשר בנוסף לתכנון של המהנדסים ולטכניקות המדידה שהביאו אתם, הוכנסו על ידי מאזינים פרמטרים נוספים - ואלה הגיעו בחזרה לאותם מהנדסים ששיפרו בהתאם את התכנון ואופן המדידה, וגם הגיעו להבנות מסוג אחר.
אל לו לפורום ליצור משטרת מחשבות, וקווים אדומים צריכים להירשם - בדיוק כמו שצביקה כתב: "אפשר וגם צריך לדעתי לחסום אמירות שיש בהן פגיעות, עלבונות, דיבור שאינו מכבד את הזולת" - ולא ביחס לאמירות של אחרים, גם אם הן משלבות בעיות, שגיאות, אפס התנסות, חוסר הבנה "במדע" וכולי. הדברים צריכים להיות משכנעים מתוך עצמם, בוודאי לא באופן כזה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אפשר להציע הצעת ייעול?
אם מגיע לפורום הזה משתמש חדש, שלא נחשף קודם לעניין ולא מכיר את הדיעות בנושא, אולי כדאי שיהיה מקום שמתמצת את הדיעות ואז ניתן יהיה לשלוח לו הפניה במקום לדוש בזה שוב שוב, עם כל האנרגיות השליליות הכרוכות בזה....

אם יורשה לי, אני בטוח שעמיר ייטיב לנסח את שתי ההשקפות בצורה מקיפה ומאוזנת.
ארז

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לנמר
מי ששואל כמו מר למה, בוודאי מי שממש נחשף לעניין לראשונה, כדאי שיכיר גם את הדעה האומרת "אין הבדלים". למה? כי יש דעה כזאת, וכן, היא מוצאת ביטוי גם בפורומים נכבדים מאוד בארה"ב, עם טיעונים דומים-עד-זהים. אם היו פורומים בשנות השבעים, היו מן הסתם כאלה שהיו כותבים שאין הבדלים בין מגברים עם מבנה דומה ונתונים קרובים. האודיו התפתח בדיוק בגלל אותם ויכוחים (אז באופן אחר), כאשר בנוסף לתכנון של המהנדסים ולטכניקות המדידה שהביאו אתם, הוכנסו על ידי מאזינים פרמטרים נוספים - ואלה הגיעו בחזרה לאותם מהנדסים ששיפרו בהתאם את התכנון ואופן המדידה, וגם הגיעו להבנות מסוג אחר.
אל לו לפורום ליצור משטרת מחשבות, וקווים אדומים צריכים להירשם - בדיוק כמו שצביקה כתב: "אפשר וגם צריך לדעתי לחסום אמירות שיש בהן פגיעות, עלבונות, דיבור שאינו מכבד את הזולת" - ולא ביחס לאמירות של אחרים, גם אם הן משלבות בעיות, שגיאות, אפס התנסות, חוסר הבנה "במדע" וכולי. הדברים צריכים להיות משכנעים מתוך עצמם, בוודאי לא באופן כזה.

אקח לתשומת ליבי להבא.
יש משהו בדברייך.

עם זאת. צריך להיות זהירים עם ה״מחנה״ (אין לי מילה אחרת, מצטער) שטוען שאין הבדלים משום שהחבל הזה שמשחררים עלול בקלות לחנוק גם את הפורום כולו.

הייתי שם, ראיתי את זה קורה, זה קרה, אותו פורום עושה חייל בשואבי אבק רובוטים וגרילים לבישול ומוצרי פינוק על סוללות לנשים. אין לי את השאיפה הזו. לפחות לא בפורום הספציפי הזה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לנמר
אני לא סבור שדעות שונות חונקות פורום. במקרה שאתה מדבר עליו, מדובר בהובלה של אנשים מסוימים, עם דעה מסוימת (לא מאוד מבוססת ובעלת ערך, מה לעשות) - וזה בדיוק מה שחונק אותו. לא דיון פתוח, ענייני, מבוסס ניסיון בתחום מסוים, אלא משהו המבוסס על סיסמאות המשלבות בורות והתלהמות. זה יכול לקרות אם זה מתאים למובילים ומתאים למובלים. מחנות נוצרים לפי המקום ולפי הקבלה של שאר האנשים. בכל מקרה, לא נראה לי נכון לשמור על משהו בעל ערך באמצעים מסוג זה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אפשר להציע הצעת ייעול?
אם מגיע לפורום הזה משתמש חדש, שלא נחשף קודם לעניין ולא מכיר את הדיעות בנושא, אולי כדאי שיהיה מקום שמתמצת את הדיעות ואז ניתן יהיה לשלוח לו הפניה במקום לדוש בזה שוב שוב, עם כל האנרגיות השליליות הכרוכות בזה....

ארז
מכיוון שפורום זה אינו אמור לשמור על תומתם של מתעניינים בתחום, נראה לי שפדגוגיית-יתר היא לא לעניין. ובעניין לדוש שוב ושוב: באודיו יש לפחות ארבעה-חמישה נושאים כאלה, ואם זה עולה ונשאר, מן הסתם יש כאלה שרוצים להגיב, יש אחרים שירצו לקרוא.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יואל,
זה לא עניין של פדגוגיית יתר.
זה עניין של התשה והעכרת האווירה כאשר יש אפשרות אחרת.
יש נושאים שעולים מידי פעם משום שחברים חדשים שואלים את אותן השאלות.
לו היו מפעילים את אופציית "חיפוש", היו מוצאים מספיק מידע על מנת לא לפתוח שרשור חדש.

מצד שני, יש הרואים בזה סוג של "אקשן" ודווקא נהנים מזה....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אותו ויכוח עם אותו אדם באותו נושא הייה כבר בשירשור אחר, שבו הוא הפסיק באיזשהו שלב להגיב עניינית ויצא בהתרסה פרובוקטיבית שייתקע את דעתו הידועה, המוכרת והנחרצת בכל הזדמנות.

נמר הזהיר אותו שאם כך הוא יעשה, דבריו ייערכו.
כך הוא אכן עשה, ודבריו אכן נערכו.

העניין כאן אינו סובב סביב התכנים של דיעות כפי שזה נראה על פני השטח, אלא בכלל במישור הבינאישי.
יש לנו כאן מישהו שמתעקש לזלזל בדברי/מחשבות/אמונות של אחרים, והשאלה היא האם לתת לו במה לזה.

לי אישית נראה שלא -- כבר היו לנו הרבה חוכמולוגים כאלה, ולי אישית נמאס מהסוג הזה של "אקשן".

עמיר

נ.ב., ואם הוא יגיב עניינית בשירשור האחר, דבריו לא יערכו, ואם הוא יהייה כל כך משכנע שכולם ישתכנעו, לא יהייה צורך בהתרסה מצידו, וכל ענייני הכבלים יהפכו ל-passé. עד אז...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לנמר
אני לא סבור שדעות שונות חונקות פורום. במקרה שאתה מדבר עליו, מדובר בהובלה של אנשים מסוימים, עם דעה מסוימת (לא מאוד מבוססת ובעלת ערך, מה לעשות) - וזה בדיוק מה שחונק אותו. לא דיון פתוח, ענייני, מבוסס ניסיון בתחום מסוים, אלא משהו המבוסס על סיסמאות המשלבות בורות והתלהמות. זה יכול לקרות אם זה מתאים למובילים ומתאים למובלים. מחנות נוצרים לפי המקום ולפי הקבלה של שאר האנשים. בכל מקרה, לא נראה לי נכון לשמור על משהו בעל ערך באמצעים מסוג זה.

שוב. אני לא מדבר על דיעות שונות. גם כתבתי, ממש בתגובה הראשונה שלי אלייך - אין לי בעיה עם דיעות שונות. יש לי בעיה עם ״מסיונריות״ בעניין הזה. עכשיו כאן זו אפילו אינה מסיונריות שבאה עקב נסיון. הרי כמו שקרה באותו ויכוח - אני מוכן לעשות מבחן עיוור בתנאי שהוא יהיה בלתי אפשרי לישום (כמובן שזה מתובל. כן?). בתוך זה גם עלב באופן אישי בחברי הפורום ההוזים. אני פשוט מקדים רפואה למכה. בעדינות, ערכתי רק אותו במתכוון ולא ערכתי את הציטוט של מה שערכתי בהודעתך (שלא יראה כאילו אתה מתווכח עם עצמך).

לקחתי לתשומת ליבי את הערתך. בהחלט יש לה מקום ויש גם צדק בדבריך בנוגע לגולש חדש. אבל צריך לעקוב היטב על מנת שתגובותיו תהיינה מדודות. אם בכל פוסט בנושא כבלים (לא הבדלים בין כבלים אם כי המלצות) יתערב בכיוון הזה, הוא יערך.

זה לא קשור לסתימת פיות, זו שמירה על המהות של הפורום - בית לאודיופילים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נראה לי שהמהות של הדינאמיקה כאן אינה בכלל בכיוונים כמו האמת האבסולוטית בענייני כבלים, זכויות אדם, משטרת מחשבות, או שאר דברים ברומו של עולם.

סך הכל מדובר כאן בילד הסורר בגן:

ילד: אני הולך למרוח את הצבע החום הזה על כל הקירות וגם על הפרצופים שלכם, והגננת לא מבינה שום דבר. נא לכם!! מה תעשו לי?

הגננת: יש לי כבר ניסיון עם המשחק הזה. אם תתחיל עם זה, אקח ממך את הדלי. אבל אתה מוזמן לשחק בכל משחק אחר.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נראה לי שהמהות של הדינאמיקה כאן אינה בכלל בכיוונים כמו האמת האבסולוטית בענייני כבלים, זכויות אדם, משטרת מחשבות, או שאר דברים ברומו של עולם.

סך הכל מדובר כאן בילד הסורר בגן:

ילד: אני הולך למרוח את הצבע החום הזה על כל הקירות וגם על הפרצופים שלכם, והגננת לא מבינה שום דבר. נא לכם!! מה תעשו לי?

הגננת: יש לי כבר ניסיון עם המשחק הזה. אם תתחיל עם זה, אקח ממך את הדלי. אבל אתה מוזמן לשחק בכל משחק אחר.

עמיר

ממש ככה!!!

לא הייתי יכול לתאר זאת טוב יותר.
אפילו בחירת הצבע נכונה.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
עם כל הווכוחים משהוא טרח להמליץ לו על כבל
אז אני אמליץ
היה לי בעבר את ארקם A85
והוא עבד מצוין עם כבל לרמקול QED
qed bi-wire silver anniversary

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אפשר להציע הצעת ייעול?

ארז
תודה על הקרדיט :)

אבל אני לא ממש מבין מהי הבעייה שמנסים לפתור.

אם מגיע מישהו חדש ושואל אם יש הבדלים בין כבלים, גם תחת תנאי ההזהרה של נמר יש לכל אחד אפשרות להתבטא חופשי בעניין, כולל לטכנולוגיסט/טכנוקראט התורן.

אם המישהו החדש שואל איזה כבל יתאים למערכת שלו, אני אישית לא מוצא בעייה להעלות את ההסתייגות שייש כאלה שחושבים שאין הבדלים, כל זמן שלא כרוכות בזה השמצות, ישירות או עקיפות, של אלה שחושבים שכן יש הבדלים, וגם שזה לא נותן במה לאגו-טריפים של בעלי האמת המוחלטת.

כרגע אין ל-nkorah "הרשאה" להעיר על זה, בטח לא בניסוחים הפרובוקטיביים-במכוון שלו.
אפשר להתיר לו לעשות את זה בצורה ממותנת, עם עריכה אם הוא חורג מהגבולות הנ"ל, ואולי אפילו חסימה אם הוא משתולל בעניין יותר מדי, ואפשר שמישהו אחר יעלה את הנקודה במקומו, או אפילו -- אוי ואבוי -- העניין לא יועלה, ויהייו כאלה שיחייו את שארית חייהם האודיופיליים בשקר. נורא!

ואם המישהו החדש לא מתייחס לענייני כבלים, אז בכלל אין בעייה.

למען האמת, נראה לי שכל העניין נופח מעבר לכל פרופורצייה.

עמיר

נ.ב., יתכן שכדאי להוסיף משהו כמו "אזהרה מטעם משרדי הבריאות והמדע -- השיחה על הבדלים בין כבלים עלולה לגרום לטכנולוגיסטים להתחרפן, והמדע לא מכיר עדיין טיפול מתאים"

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
עמיר, רק הערה:

אתה משתמש לאחרונה הרבה במושג ״טכנולוגיסטים״ או ״טכנוקראטים״. זה בסדר, אפשר להניד ראש בחיוך ולהבין אל מי הדברים מכוונים - מן הסתם אל אותם אנשים שידיעותיהם ודעותיהם אינן לגמרי אהודות פה בפורום. ברור לי שאין פה כוונה לפגיעה אישית.

אלא שהתחביב המרכזי הזה של כולנו מתבסס על מערכות אודיו, שהן בכללותן במלואן - מקצה המחט בפטיפון ועד הממברנה המתנודדת ברמקול - מערכות טכנולוגיות, טכנוקראטיות, הנדסיות, פרי תכנון של אנשים שהטכנולוגיה וההנדסה הן לחם חוקם.

גם אני שייך במידה רבה לאותה ״חבורת תמהונים״, אם כי אולי אין בי הדחף ״לתקן אחרים״ או להעמיד אנשים על טעותם. תמיד אשאף לשפר אצלי, לשנות, להנות מחוויה גדולה יותר, ותמצא אותי משקיע מאמצים וכסף פעם פה ופעם שם לצורך כך. אני אוכל לתאר בפירוט שינוי בסאונד שנגרם מהעלאת בסיס הזרוע בפטיפון, אך ורק מהשמיעה. אבל, לדוגמה, לא תשמע אותי אף פעם מחכה 100 שעות עד שכל אטומי המתכת בכבל הסתדרו היטב במקומם והמוזיקה זורמת כהלכה..

אז זה לא בדיוק שחור ולבן.

גם ״הטכנולוגיסט\הטכנוקראט התורן״ יכול להיות בעל אוזן שאיננה פחות רגישה או בעלת פחות יכולת אבחנה מכל ״אודיופיל״ כאן, והחלוקה הפשטנית לשני מחנות עושה עוול לדעתי.

ואחרי כל זה, אנחנו עדיין צריכים לתאם זמן להיפגש...

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, רק הערה:

אתה משתמש לאחרונה הרבה במושג ״טכנולוגיסטים״ או ״טכנוקראטים״. זה בסדר, אפשר להניד ראש בחיוך ולהבין אל מי הדברים מכוונים - מן הסתם אל אותם אנשים שידיעותיהם ודעותיהם אינן לגמרי אהודות פה בפורום. ברור לי שאין פה כוונה לפגיעה אישית.

אלא שהתחביב המרכזי הזה של כולנו מתבסס על מערכות אודיו, שהן בכללותן במלואן - מקצה המחט בפטיפון ועד הממברנה המתנודדת ברמקול - מערכות טכנולוגיות, טכנוקראטיות, הנדסיות, פרי תכנון של אנשים שהטכנולוגיה וההנדסה הן לחם חוקם.

גם אני שייך במידה רבה לאותה ״חבורת תמהונים״, אם כי אולי אין בי הדחף ״לתקן אחרים״ או להעמיד אנשים על טעותם. תמיד אשאף לשפר אצלי, לשנות, להנות מחוויה גדולה יותר, ותמצא אותי משקיע מאמצים וכסף פעם פה ופעם שם לצורך כך.
...

גם ״הטכנולוגיסט\הטכנוקראט התורן״ יכול להיות בעל אוזן שאיננה פחות רגישה או בעלת פחות יכולת אבחנה מכל ״אודיופיל״ כאן, והחלוקה הפשטנית לשני מחנות עושה עוול לדעתי.
זו התפרצות בכל העוצמה, הטנקים ותותחים בדלת פתוחה. אין צורך לשכנע אותי בזה -- אני בא מאותו מקום -- הנה ציטוט מהשירשור האחר:
...את המכשירים שאתה מאזין להם בצורה "רוחנית" בונים מהנדסים שמשתמשים באותם כלים שאתה פוסל במחי יד ובהכללות שטחיות.
וכן, יש שני "מחנות", אבל ההבחנה ביניהם אינה כפי שתיארת, אלא:
  • כאלה שרוצים לדון במה שהם שומעים, ויכול בהחלט לעניין אותם לקרוא על האספקטים הטכניים של העניין, בצורה עניינית שמקדמת את הדיון, בדיוק כפי שעשית אתה עצמך בכמה מקומות.

• כאלה שמשתמשים ב"מדע" כדרך להתנשאות על אלה שמשתמשים רק באוזניהם, הרבה פעמים גם מתוך "מדע" מעוקם כלשהו.
המונחים ״טכנולוגיסטים״ ו-״טכנוקראטים״ הם כינויים הומוריסטיים לסוג השני.

אני מעדיף להשתמש בכינויים כאלה, בדיוק כפי שאני מעדיף להשתמש בדימוי של צבע חום במקום באנלוגייה המקובלת במקרים כאלה.

ואחרי כל זה, אנחנו עדיין צריכים לתאם זמן להיפגש...
אני בעד :)

עמיר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
כל כך הרבה מילים -כמעט שני דפים מלאים ופותח הת'רד לא מגיב/נעלם.
מקווה שלמה (שם המשתמש שלו) לא נבהל והחליט לא להחליט אם יש הבדלים...כדאי לא להרגיז אף אחד. :)

בקיצור תשמיע קול שנדע שהכול בסדר.

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
נראה לי שעופר התכוון ל-Thread...
אתה איש תוכנה, האין כך עמיר??

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור