שלום ניב
זוגתי שתחיה היא צרכנית מוזיקה. אין לה כל עניין בשמות, מותגים, טכניקות, טופולגיות ושאר דברים שזכרים עוסקים בהם. וע"ע פורום זה ודומיו באודיו ובשאר מוצרי צריכה הנושקים לתחביב. וכן, היא לא אוהבת מוצרים יקרים.
כאשר היו לי רמקולי קווד ומגברי מנורות, הבאתי הבייתה חמישה זוגות כבלים. הנחתי את כולם זה לצד זה, והתחלתי להשוות ביניהם. בניגוד למה שאתה כותב, מה לעשות, היו הבדלים; היו טובים יותר וגרועים יותר, וכאלה שעשו כמה דברים טוב ואחרים רע וההפך.
כבל אחד מאוד מצא חן באוזניי. ביקשתי מזוגתי שתביע את דעתה ביחס אליו, וחיברתי בנוסף אליו עוד שניים אחרים, להשוואה.
הערה: עם מגברי מנורות קל מאוד לעשות השוואה. מוציאים את הכבל ומכניסים חדש בלי לכבות את המכשיר.
אז הנה, זוגתי שתחיה ממש לא אהבה אותו. כן הוא היה היקר ביותר, היו לו יתרונות כבירים (רמת רעש, פרטים) אבל מלכת הלילה בחליל הקסם של מוצרט (קלמפרר, EMI), נשמעה לעניות שמיעתה צרחנית באופן בלתי נסבל עבורה. מה שהיא העדיפה היה כבל שעלה חצי (אנלייסיס פלוס). היא, אגב, לא ידעה מה אני מחבר ומה אני מנתק, זה גם לא עניין אותה, ולבסוף לאחר שהוחלט, היא אמרה שהיא מקווה שזה לא הכי יקר.
אבל מה, זוגתי שתחיה שמעה מוזיקה, לא קראה מאמרים ולא התיימרה לדבר על "מדע".
דרך אגב, התנסויות כאלה נעשו על ידי באופן שיטתי גם במקרים נוספים עם כבלי רמקולים וכמובן עם אינטרקונקטים וכבלי חשמל. כאשר שומעים ניואנס אחד בכבל אחד, והוא אינו נשמע בשני, לא צריך הרבה יותר. אבל צריך לשמוע מוזיקה, לא לקרוא מאמר.
ואחרון: יש ברמת גן איש אחד אוהב מוזיקה מאוד, יודע הרבה בתחום, עוסק בכך לפרנסתו - אבל הוא ואודיופיליה לא ממש חברים. למה? זה לא מעניין אותו. כלומר, ההפך מכך.
כאשר שדרג את המערכת שלו, לאחר שקנה מכשור ורמקולים, הלך לבדוק את העניין הזה. שוב: כבלים הוחלפו, כמה נפסלו במקום, כמה חיכו לסיבוב נוסף. איך הוא ידע בסוף מה לרכוש? פשוט, הוא שמע איך המוזיקה, על מרכיביה - אומר שוב: המוזיקה, על מרכיביה - נשמעת. וכן, ההבדל היה ממש לא טריוויאלי.
איך יודעים? שומעים מוזיקה, מתייחסים למרכיבים שלה. זה מה שעושים עם אודיו: שומעים מוזיקה. ובעניין של הרכיבים? מתייחסים לאיך שהם עושים את זה, להשמיע את המוזיקה הזו.
אני יודע שחזרתי על כמה קביעות מספר פעמים. זה לא היה במקרה.
חקסמח