אענה לך ולעמיר @AK1 ביחד: אותי עדיין מרתק (כנראה מחוסר ידע מספיק) לראות את קבוצות הכלים השונים ואת השילוב בינהם ביצירות סימפוניות. זה נותן לי המחשה ויזואלית טובה יותר של היצירה הסימפונית הגדולה והמאוד מורכבת וכן המחשה טובה של מלאכת הניצוח.כמו עמיר (עם הרבה פחות ידע) אני מעדיף להקשיב לביצועים בלי ויזואליות, יש ביצועים שבהם מרגישים חשמל באולם הקונצרטים וכל מסך הוא אך ורק הסחת דעת ממה שקורה מוזיקלית. אני מחפש ביצועים ״מחשמלים״ לכל יצירה שאני אוהב ולפעמים זה קורה להיפך, החשמל גורם לי להתאהב ביצירה.
אין שום סיבה שזה "יעבור לך", היעדר העניין בצד הוויזואלי אינו מראה על עודף ידע, והעניין בו אינו קשור להיעדר ידע. הכל בסדר. תמשיך להתעניין במה שמעניין אותך, ללא קשר למה שכן/לא מעניין אחריםאענה לך ולעמיר @AK1 ביחד: אותי עדיין מרתק (כנראה מחוסר ידע מספיק) לראות את קבוצות הכלים השונים ואת השילוב בינהם ביצירות סימפוניות. זה נותן לי המחשה ויזואלית טובה יותר של היצירה הסימפונית הגדולה והמאוד מורכבת וכן המחשה טובה של מלאכת הניצוח.
אולי זה יעבור לי אבל כרגע זה מרתק אותי.
זה רק בבית, אני מנוי לפילהרמונית ושם מאוד מאוד נהנה מההופעה עצמה (חוץ מבקונצרט האחרון שפיזרו אותנו דקה לפני שהתחיל). גם ברוק וג׳אז אני מעדיף בבית בלי מסך אבל לא מפספס הופעה טובה...אענה לך ולעמיר @AK1 ביחד: אותי עדיין מרתק (כנראה מחוסר ידע מספיק) לראות את קבוצות הכלים השונים ואת השילוב בינהם ביצירות סימפוניות. זה נותן לי המחשה ויזואלית טובה יותר של היצירה הסימפונית הגדולה והמאוד מורכבת וכן המחשה טובה של מלאכת הניצוח.
אולי זה יעבור לי אבל כרגע זה מרתק אותי.
אני הייתי שמח לקבל מעמיר (וכמובן גם מאחרים) (אם זו לא טרחה גדולה מידי) המלצות .
מאיפה להתחיל בכל השפע הזה.
איזו הופעות הם MUST ?
טוב נו, שולטי זה הדה בסט ליצירה הזאת אבל אפשר מידי פעם גם לרענן, לאו דווקא עם פטרנקו (לא רע כשלעצמו) יש עוד כמה.תשוו, אפילו כמה דקות מהתחלה, מאהלר 6 קיריל פטרנקו (עם תמונה) לעומת שולטי (בלי). איזה הבדל באנרגיות, בעוצמות, בפרטים, בסחף...
הנקודה שלי היא בעצם שכחושבים על הפילהארמונית של ברלין ואוסף השמות הגדולים של המנצחים והסולנים כאן, הנטייה הטבעית היא לצפות לטופ שבטופ, אבל בפועל, לטעמי האישי, זה ממש לא מה שקורה, ועדיין לא נתקלתי באתר הזה בביצוע שיהייה עדיף על מה שאני מכיר כבר קודם.טוב נו, שולטי זה הדה בסט ליצירה הזאת אבל אפשר מידי פעם גם לרענן, לאו דווקא עם פטרנקו (לא רע כשלעצמו) יש עוד כמה.
המהות של רפרטואר תזמורת אחת זה לא ה-ביצוע הכי גדול לכל יצירה, אלא להכיר את התזמורת ואת הקו שלה ואת ההתפתחות שלה.
גם כשאוהדים קבוצת כדורגל אז לא כל משחק זה משחק המאה.
ואם תשאל אז למה דווקא את התזמורת הזאת אז התשובה היא שזאת תזמורת מעולה ויש לה אתר עוד יותר מעולה וזו בעצם היתה כוונת הפוסט הפותח, לא יותר מזה.
תודה על השיתוףאתר הפיל׳ של ברלין digitalconcerthall.com הוא דבר נפלא (קיימת גם אפליקציה טובה לסמארט/פון/טיוי) שמאפשר בימי שגרה, מעבר לארכיון ההקלטות העצום שלו, לצפות אונליין בקונצרטים של התזמורת שנחשבת לאחת התזמורות הגדולות בעולם, אם לא ה.
כיום, לאור משבר הקורונה וסגירת התזמורת לקונצרטים בפני קהל, החליטו לפתוח את האתר על שלל תכניו בחינם עד סוף חודש אפריל (עלות רגילה היא כ150 יורו לשנה שגם זה מציאה לא נורמלית, לראות בשידור חי ובכסא הכי טוב, קונצרטים מדהימים באיכות hd ובהבנה מעמיקה של הבמאי וצוות הצילום).
יש באתר מאות קונצרטים מצולמים מתקופות שונות (כולל מאסטרפיסים של קאראיאן משנות השבעים) עד ממש לאלו שעלו בחודש ינואר מעט לפני סגירת התזמורת. מחולק ומקוטלג לפי נושאים/מלחינים/מנצחים וכו׳ כמו שרק גרמנים יודעים לסדר דברים.
יש עוד הרבה חומר מצולם באתר, שיחות עם נגני התזמורת, כל אחד עם הסיפור שלו (ויש גם שני ישראלים שם).
בקיצור, אתר שווה מאוד עם מוזיקה נפלאה ועכשיו במיוחד כשהוא בחינם.
נדרשת הרשמה ושימוש בקופון החינמי שמופיע בעמוד הבית של האתר.
הצפיה בתזמורת סימפונית עם עשרות נגנים שנשלטים במדויק על ידי המנצח, היא חוויה מרתקת שבימי קורונת הסגר אלה עדיפה בעיני על האזנה בלבד במערכת האודיו.
תהנו, שבת שלום.
עמיר, לא כל ביצוע שנוגן אי פעם הוקלט והודפס.הנקודה שלי היא בעצם שכחושבים על הפילהארמונית של ברלין ואוסף השמות הגדולים של המנצחים והסולנים כאן, הנטייה הטבעית היא לצפות לטופ שבטופ, אבל בפועל, לטעמי האישי, זה ממש לא מה שקורה, ועדיין לא נתקלתי באתר הזה בביצוע שיהייה עדיף על מה שאני מכיר כבר קודם.
זה כאילו אוסף של ביצועים מהרמה השנייה -- מצויינים על תקן קונצרט חי לבוא וליהנות, אבל כנראה שזה לא המקום לחפש בו את הטופ של הביצוע הטוב ביותר לכל יצירה שמבצעים.
ביצוע מדהים!מנסה דברים חדשים מידי פעם אבל לא נתפס לי , כמה דקות וחוזר מיד לבאך
מכור באך קשות
ביצוע מדהים!
לא ייתכן. כל הקונצרטים שהייו אי פעם ביקום הוקלטו והודפסו, כולל קונצרטים בייתיים וכולל של ילדים בגן. עוד מעט אני הולך לשמוע הקלטה בהדפסה יפנית של הילדגרד פון בינגן שרה עם כמה נזירות מהמאה ה-12. אם אתה חושב שמתישהו ביקום התקיים קונצרט שלא הוקלט והודפס, אנא הבא לכך סימוכין ממקור אמין. אני בטוח שלא תמצא כזה.עמיר, לא כל ביצוע שנוגן אי פעם הוקלט והודפס.
אתה חייב להאזין לכל יצירה רק בביצוע הכי טוב שקיים ביקום, מקסימום את המתחרה על המקום השני. אם לא, יצא שד שחור מהמערכת ויבלע אותך.כך לדוגמא, אני צופה עכשיו בקונצ’רטו לפסנתר של שומאן בנגינתה של מרתה ארגריץ ובניצוחו של ריקרדו שאיי. לא יודע אם זה הביצוע הכי טוב בעולם אבל אני מאוד נהנה.
(כרגיל עם מרתה).