הגעתי בשעה 19:00 לביתן 1 בגני התערוכה, הקהל נראה לי הגיוני לגמריי להופעה של מוריסי.
מבחוץ כבר הרגשתי גלי קור מתוך האולם, ואמרתי לעצמי "וואלה מזגן, זה כבר היה שווה את הכסף
"
האולם היה רבע מלא בהתחלה והתמלא לאט לאט . מערכת הסאונד של טורבוסאונד היתה מעולה.
באמצע מאחורי הסאונדמנים נבנה יציע גדול של אנשים שלא השפיע על הסאונד.
ראשונים עלו אסף אבידן והמוג'וז. אחלה להקה. שליאור מתברר הכיר. לא אכביר במילים. הנה קישור:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=75935976
היה רק חצי מהקהל, אבל כבר ראו את מה שמעניין בהופעות של אמנים בסדר גודל כזה. מגוון עצום של אנשים, מכל הסוגים , ובעיקר מכל הגילאים ,מחבר'ה צעירים בני 15-16 עד אנשים בני 50 לפחות.
אחרי השתהות קלה שנוצלה להצטיידות בבירה של ליאור ושל שתיה קלה שלי , עלו הניו יורק דולז.
עוד היסטוריה. אין מה לעשות. נכון פאנק. נכון לא משהו שאני מת עליו. אבל היסטוריה אמיתית. החבר'ה האלו קרעו במות שעוד הייתי בבשא"ש . מומלץ אגב בהוט פריים סרט על הבסיסט שלהם שמשודר מדיי פעם.
הסולן שלהם דיוויד ג'ונסון קרע את הבמה, נראה כמו מיק ג'אגר עם הסמים של קית' ריצראדס. אבל מישהו בן 58 עם כאלו אנרגיות כל הכבוד!
הסאונד היה זוועה באותו רגע. אם אצל אסף אבידן זה היה אחלה, פה זה היה קקופוניה. למה? לא ברור.
קטע יפה אחד היה כאשר הגיטריסט שלהם סילביאן סילביאן שהוא יהודי הודה לכולם שבאו ושהוא חיכה 59 שנה להגיע לישראל .
אנחנו בנתיים יצאנו החוצה, גם כי היה קר באמת , וגם כי המוזיקה קרעה לנו את האוזניים.
חיכינו חיכינו, השמועות אמרו שב22:00 מוריסי עולה.
לא התאכזבנו, ב21:50 נכנסו פנימה, ועל המסך הענק הופיעו קטעים של הRAT PACK , סינטרה, פושעים אמריקאים, בריג'ט בארדו ועוד..
ב22:15 זה התחיל.
הפלליליסט ארוך. בטח גם לא מעניין איש.
20 + שירים אם אני זוכר נכון.
אלבומים אישים, חדשים, סמיתס . הכל.
מוריסי הוא פרופרמר ענק. אין מה לעשות. ההופעה הייתה מהוקצעת לגמריי. בלי פספוסים. בלי בעיות סאונד. הכל דפק, הכל היה מעולה.
נקווה שעוד הופעות יהיו כאלו.
הקול של מוריסי כבר לא אותו קול. יכול להיות שזה המסע הופעות. יכול להיות שזה פשוט ככה. הוא לא מצליח כבר לעשות יודלים . לא לעלות לגבהים של פעם. אבל אין מה לעשות. האיש אגדה.
הופעה של כמעט שעתיים , נגמרה קרוב ל 00:00 בלילה בהדרן הידוע, אך המדהים של There Is a Light That Never Goes out .
מי שלא מכיר עדיין. אני ממליץ להתחיל בסמיתס ולהמשיך למוריסי.
תתחדשו ותהנו.