המדיה שתשאר לנצח!

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אתם עושים לעצמכם הנחות

נכון שתקליט שמור ומתוחזק, שמסתובב על פטיפון טוב, עם מערכת מצויינת, יישמע טוב יותר מכל מקור אחר.
נכון ששוק התקליטים זוכה לעדנה מסויימת, וכך גם שוק הפטיפונים, לדעתי בכל רמות המחיר.

א-ב-ל
זה רחוק מלהיות המגמה של השווקים הגדולים.
וממתי להמונים אכפת מאיכות השמע?
המיליונים ימשיכו לרכוש מדיה זולה, פשוטה לשימוש, שלא דורשת התעסקות, ומאפשרת גישה נוחה ושימוש בכל מצב - ובזול. ולכן, עם מותו הקרוב של ה CD המדיה שתשתלט תנוגן בקבצים. מכשירים זעירים כבר משתלטים על השוק, בקרוב הטלפון הנייד יתחבר להגברות, למחשב, למערכת השמע במכונית והלאה לכיוון זכרונות בתוך שעוני יד שמנגנים מוזיקה, והשד יודע מה עוד.

איכות? הפרדה? במה? מוזיקליות? הצחקתם אותו.
העם רוצה מוזיקה זמינה, זולה ולא פחות חשוב - מתחלפת. מה ששומעים מחר, לא ייראה יותר מחרתיים. הילדים ששולטים בשוק מורידים מוזיקה באיכות ירודה לתקופות קצרצרות, כשהטעם השולט נקבע בכוכב נולד, וכל בלונדה עם ציצים וקראק בארנק, הופכת לזמרת מובילה, שמצטלמת לצהובוני העולם ועושה מיליונים ממוזיקת זבל.

סביר להניח ששוק התקליטים ישאר כאן עוד הרבה זמן, לפחות כל עוד אודיופילים שרוצים לבדל את עצמם ימשיכו להשקיע אלפי דולרים במערכות אודיו. מי שכל העניין הזה חשוב לו ימשיך להשקיע או ינצל את קרן ההשתלמות. אבל זה פלח זניח וקטן במונחי שוק עולמי והפטיפון כבר לא "יחזור" ובוודאי לא יהפוך שוב לנחלת הכלל. יותר מידי התעסקות עבור הדור ההיפר אקטיבי.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
זה נכון שבעיקר אודיאופילים מאזינים לתקליטים, ולא אנשים רגילים.

אבל שמתי לב לתופעה - בכל פעם שמישהו שמע שאני אוסף תקליטים, הוא התחיל לשאול אותי שאלות - מסתבר שאנשים לא מודעים לכך שזה חיי וקיים עדיין. ברגע שאני מסביר להם הם מחברים את הפטיפון הישן שלהם ומתחילים להאזין.

אולי לא כולם באמת נשארים עם הויניל, אלא רק סטוץ קצר של האזנה, אבל חלקם מתחברים לזה - אני רואה עתיד בהיר... :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל הדיסקים בהוצאה של BMG בטאוור רקורד
נימכרים כעט במחיר של 4 ב60 ש"ח.
15 ש"ח לדיסק.
מי שיודע שיהנה,מי שהודעה זו חדשה
לו שירוץ ויבקש שיוציאו לו את כל הדיסקים
שיש בחנות כולל במחסן ,ע"מ שיוכל ליבחור.
בהצלחה.(חבר שלי קנה 48 דיסקים):)

כעת חזרתי משם ועם רכישה קטנה 16 CD ב 15 ש"ח אחד (Y)
מהר לפני שהמדיה לא תיהיה יותר זמינה :)

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני חושב שיש חזרה לתקליט מסיבות נוספות חוץ מסאונד :
1 - עיצובים פנומנליים של פטיפונים (הפטיפון הפך לרהיט , לחלק היפה ביותר במערככת )
2 - תקליטים יותר קשה להעתיק הרמה סבירה שלא לדבר על טובה וזה אנטרס ברור של האמנים וחברות התקליטים .
העם תקליט נשמעה יותר טוב מדיסק זה עניין סוביקטיבי לא מדיד .
אני שמעתי אצל נמר את התקליט של דינה קרל ואת הדיסק הזהה במקביל , נמר העביר בין המדיות מבלי שהראה מה מנגן והבחירה שלי היתה הסי די .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מאוד מוזר בסט אפ של נמר ה CD לא נשמע כעת ...

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
צחי, זה בגלל שאתה אוהב ורגיל לצליל דיגיטלי... ;)

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
כמו שאמרתי זה עניין סוביקטיבי .
יכול להיות שאחרים יעדיפו את התקליט - לכל מדייה יש יתרונות וחסרונות אני לא חושב שהתקליט יותר טוב הוא רק נשמעה אחרת .
לסי די יש יתרון ברור אחד שמיעה ושאינו ניתן לחלוק עליו : רצפת הרעש !!!

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
כעת חזרתי משם ועם רכישה קטנה 16 CD ב 15 ש"ח אחד (Y)
מהר לפני שהמדיה לא תיהיה יותר זמינה :)

וכאשר היא לא תהיה זמינה ,מי שירצה דיסק מאותה הוצאה
יצתרך לשלם לפחות 15$ דרך הרשת,לא כולל מישלוח.
(קניתי כמעט את כל הדיסקים של סוני רוליניס)

MASTERMIX

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
0
במילה אחת VINYL היא המילה שאומרת הכל וגם נשמעת כך.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
כמו שצריך (Y)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני חושב שכול הנושא של מות התקליט היא הסיבה שאז נמכרו מערכות פשוטות יותר מאשר מערכות היי אנד , ובמערכת פשוטה לא היה לנגן תקליטים זול שום יתרון לעומת הפורמאט החדש . ולכן היום חוזרים לפטיפונים .
זו גם הסיבה שזרקו את הקלטות , כי להשיג בקלטת איכות טובה היית צריך לקנות טייפ שלושה ראשים טוב , שעלה אז 1000 דולר (זה היה מחיר של מגבר הספק של קונראד גוהנסון ) , ואת הדרגון היו לוקחים לך 1600-2000 דולר (היית יכול לקנות את האמייזינג לאודספיקר וכמה ריבונים במחיר של 2000 דולר אז ) . אבל אם היה לך טייפ אקאי טוב ,וקלטות כרום או מטאל טובות , ההקלטות שעשית לא היו נבדלות בכלום מתקליט המקור , רק שהיית יכול לשמוע אותן בלי להפוך את התקליט . למי שרצה מערכת טובה לאודיופילים לא היה מה לחפש בדיגיטאל עד היום וגם היום לא . הבעיה היחידה הייתה שעד עכשיו לא היו תקליטים ואין קלטות מוקלטות למכירה . אבל לבוא ולומר שהקלטה דיגיטאלית היא יותא טובה זה לא נכון והיא אף פעם לא הייתה . היא הייתה נוחה יותר , ועבדה על ציוד פשוט יותר , ונתנה איכות נתפסת גבוהה במערכות זולות ובינוניות , ולכן היא לכדה את הקהל

היום גם הדיסק הוא פאסה כי אפשר להוריד , הבעיה היחידה היא , מהיכן תשיגו הדפסות חדשות כשכולם יורידו . אבל מי שבונה מאגר דיסקים ו/או תקליטים , ולא אכפת לו לא לקנות חדש , לא יפגע

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כל הדיסקים בהוצאה של BMG בטאוור רקורד
נימכרים כעט במחיר של 4 ב60 ש"ח.
15 ש"ח לדיסק.
מי שיודע שיהנה,מי שהודעה זו חדשה
לו שירוץ ויבקש שיוציאו לו את כל הדיסקים
שיש בחנות כולל במחסן ,ע"מ שיוכל ליבחור.
בהצלחה.(חבר שלי קנה 48 דיסקים):)
תודה על ההמלצה (Y)
(אפילו שנייל לא עושה לך את זה ... ;))

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אבל אם היה לך טייפ אקאי טוב ,וקלטות כרום או מטאל טובות , ההקלטות שעשית לא היו נבדלות בכלום מתקליט המקור

נוסטלגיה
היה לנו טייפ אקאי נהדר [ דק כסוף ] עם תצוגה דיגיטלית שהיה מזהה את סוג הקלטת ונותן את טווח העוצמה שניתן להקליט עליה [ מצטער על ההסבר הלא מקצועי ], בקלטות היקרות הקווים האדומים היו רחוקים יותר וניתן היה להגביר את עצמת ההקלטה, כך באמת היינו מקליטים מתקליטים.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
או, יש לנו כאן "אבינועם ברוג" (ע"ע מינה צמח)

כמי ששומע מוזיקה .. ודרך נגני סידי היי אנד, במחיר של מערכת אודיופילית ישראלית מצויה- אני יודע.....

אשמח לקבל נתון מבוסס על מחיר- "מערכת אודיופילית ישראלית מצויה" :מבולבל: (יעזור לי באיזשהו מחקר שאני מתכנן....)

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
הווניל יהיה חי וקיים,וישרוד את כל המהפכות/קידמה...אולי?

המדיה שתישאר "לנצח" תהיה ללא ספק תקליטים. נכון אלא יהיה מעטים ולא הרוב
אבל מי שמחזיק אוסף יפה של תקליטים לא ימהר "להיפטר" מהם...וימשיך להאזין לאותה
מדיה, גם במחיר יקר יותר שהוא יצטרך לשלם {סביר להניח שתהיה יקרה יותר
ופחות זמינה} ועוד לא דיברנו על האיכות העדיפה....:)

האם גם אודיופילים מדופלמים ימצאו את עצמם משקיעים את מיטב כספם על רמקולים
הגברה שמחוברת לפרה עם אייפוד?:מה??????????: {...כדוגמת האייפוד שחובר ל PRE של קרל...}

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
האודיופילים תמיד ישארו

וכשהדיסקים ילכו לפח הסטוריה, והטכנולוגיה תעבור כולה לאי פודים מינאטורים, אזי האודיופילים יעברו כנראה יחד איתם למכשירים כמו הקרל שהוצג השבוע, ויחפשו דרך כך את הצליל הנכון והטוב יותר.

וברקע תמיד תהייה הנישה האיזוטרית יותר, של פטיפונים ותקליטים, עבור אלו, שתמורת צליל יותר טוב מוכנים לשלם הרבה יותר כסף.
אני לא רואה את הנישה הזו נעלמת, מהטעם הפשוט שיש לה עדיין שוק וביקוש מצוין.

revox

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן המדיה שתישרוד היא לדעתי התקליטים...התקליטים המשיכו והמשיכו וכל המדיות האחרות היתחלפו.... תקליט זה לא עיניין של אופנה

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
TakeOne, מה שאתה אומר זה שבעצם ננסה (האודיאופילים) למצוא את החלק הטוב שבצואה. :p

לא עדיף להישאר עם משהו טוב ולהשקיע בו מאשר לרדת 10 רמות ולנסות למצוא איפה זה לא גרוע?

אני לא יכול לחזות את העתיד, אבל אני רק יכול להגיד שאני מקווה שזה לא יהיה ככה...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
צר לי אוזן, אבל זה לא תלוי בנו

המדיות והטכנולוגיות משתנות בהתאם לכל מיני שיקולים ואיכות הסאונד לא בהכרח חלק מכריע בהם. המאסה של השוק לא מתעניינת בדקויות שמעניינות את רוב האנשים שגולשים כאן, ומוכנים להוציא 5K-20K על נגן תקליטורים וסכומים דומים על פטיפונים. הרוב רוצה את זה קומפקטי, נייד, נוח, זול, זמין, מתחלף וכד'. בקיצור - אייפוד (ודומיו).

אתה יכול להמשיך להשקיע ב - CDP אבל כשלא יהיו יותר דיסקים בחנויות, מה תעשה? מן הסתם תעבור עם כולנו למדיה הדיגיטלית, תקנה את האייפוד הכי איכותי שניתן להשיג בכסף שלך, ותשלים עם כל מיני "ממירים" למינהם, כמו הקרל או הוואדיה האחרונים. זה מה שלדעתי מזמן העתיד לרובנו.
לחילופין, אולי תשקיע בפטיפון ותתחיל לרכוש תקליטים במחירים שרק עולים עם הזמן.

REVOX - אף אחד לא טוען כאן שהתקליטים לא ישרדו. נהפוך הוא. אלא שלדעתי הם יהפכו ליותר ויותר 'מוצרי נישה' למשוגעים לדבר. ההמונים לא יחזרו לרכוש תקליטים ופטיפונים, ומחירם של הללו רק ילך ויאמיר, מה שישאיר אותם למכורים בלבד - אותם אודיופילים שלא יהיו מוכנים להתפשר על אייפוד וממיר (כפי שכיום קשה להם להתפשר על CDP ודיסקים) וישארו 'בקצה הסקאלה'.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
TakeOne, כמו שאמרתי, אני מקווה שלא :(

המצב כבר נראה רע - הילדים של היום מקשיבים למוסיקה דרך רמקול-זמזם במכשיר הסלולרי... זה רק מראה עם מה אנשים משלימים מבחינת איכות :(

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור