הכוונה לרכישת מערכת שמע

בוריס58

חבר מתחיל
מעורבות
6
נקודות
3
שלום רב,

אני מעוניין לרכוש מערכת שמע חדשה.

אני מעוניין בחלקים הבאים:

א. רמקולים – רצפתי, 3WAY, וופר 10” או בסביבה, יורד כמה שיותר נמוך לכיוון 20 הרץ (ב-3 DB), כניסות שמאפשרות BI-AMP.

ב. פטפון, רצוי מאוד עם מרים זרוע בסוף התקליט. עדיין לא החלטתי איזה סוג ראש בדיוק אני רוצה, MM או MC, אבל יש עוד זמן להחליט. אני נוטה לכיוון MM איכותי, אבל לא פוסל MC.

ג. קדם-מגבר – כולל כניסות פונו MM ו-MC. לא בא לי על פונוסטייג' נפרד. ולפחות כניסה אחת עם מעקף לצורך חיבור יציאת קדם מרסיבר ק.ב.

ד. מגבר הספק – 4-5 ערוצים, כדי לאפשר חיבור BI-AMP. לפחות 200W ל-4 אוהם לערוץ. זרם שיא 20A לערוץ לפחות. רצוי עם יציאות פרה/מעקף לחיבור BI-AMP. לא פוסל מגבר דו-ערוצי או אפילו משולב בהתאמה לרמקולים שירכשו.

אני רוצה לבקש מכם הכוונה לחנויות ויבואנים אצלם ניתן לשמוע חלקים שיתאימו לדרישותי.

ביקרתי כבר בכמה אתרי רשת של חנויות, אבל אני מרגיש שלא כיסיתי את רוב האפשרוית וכנראה שאני מפספס דברים.

לכן אשמח ליצור קשר אם העוסקים בתחום כדי לקבל הצעות.

אשמח מאוד אם העוסקים יפנו אלי באופן ישיר, בוריס, אפס חמש שתיים-שלוש-911944.

אני אנסה לענות על מספר שאלות שאני יודע שנשאלות כאן בדרך כלל.

תקציב – 100-120K ש"ח.

חלוקת תקציב – 50-60% לרמקולים, השאר בערך חצי-חצי לפטפון/ראש והגברה.

סוגי מוזיקה – כ-70% רוק כבד/מתקדם של שנות ה-70. השאר, בערך בחלוקה שווה, מוזיקה קלאסית (בעיקר סימפוניות וקונצ'רטואים), ג'ז (בעיקר סטנדרטים) וקצת כל מיני (פולק, זמרים/כותבים, וכדומה).

האוסף כולל כ-700 כותרים בתקליטים ובערך 500 כותרים בדיסקים.

הרגלי האזנה – בממוצע תקליט-שניים ביום. מקווה שאוכל להגדיל את זמן ההאזנה בקרוב.

מרחב האזנה – הרמקולים ממוקמים במרחק של2.8מ' אחד מהשני, וכ-0.5מ' מהקירות. מרחק למקום הישיבה גם כ-2.8מ'. גודל הסלון 5.4X3.6 מ', והרמקולים ממוקמים על הקיר הארוך. הבעיה היא שמקום הישיבה בעצם צמוד לקיר מאחוריו. אני שוקל להוריד את הקיר ולהגדיל את הסלון על חשבון החדר הצמוד אליו או לחילופין למצוא בית אחר עם סלון יותר גדול.

אני מודה מראש להכוונתכם.

בוריס.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
כל הכבוד על ההגדרה המקיפה ובהצלחה ברכישה.
אשאיר את התשובות למנוסים ממני.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
בהצלחה! לדעתי שווה לחלק גם את ה50% של ציוד גם לפי היעוד- 20% לפטפון+ראש. מגבר (כנראה סוג של all in one), אבל לדעתי עם אתה חובב תקליטים - עדיף פוני נפרד בכול מקרה.
בד״כ במכשירים משולבים חלקים אלה (דאק/פונו) לא ברמה ממש גבוהה.
מה לגבי הכבילה? (טיפול בחשמל).

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
124
נקודות
43
הייתי מבקר אצל 2-3 מהמשווקים המובילים בתחום, נותן אמון ומבקש שירכיבו לך מערכת, אצל כולם גם רכיבי יד שניה.
כשהתחלתי לפני כ7 שנים גיששתי קצת לבד ובסוף זה מה שעשיתי, גם הגיעו הביתה והתאימו. בסופו של דבר סגרתי עם אחד מהם.
זה היה מאד נכון עבורי, אח"כ המשכתי ושידרגתי עם התפתחות האוזן,הטעם והכיס.

Tamir159

חבר אתר
מעורבות
34
נקודות
18
שאפו על ההגדרה המדויקת ועל הבהירות בהודעה:)
מניסיון שלי, לא הייתי פוסל רמקול מדפי. לסלון ישראלי ממוצע זה מעולה, לא יחסר לך נמוכים.
לגבי בי אמפ,
אני חושב שהגברה איכותית לרוב לא מגיעה רב ערוצית. אולי תאלץ להחזיק שני מגברים. שנית ולא מנסיוני שלי, לא בטוח שזאת צורת החיבור המיטבית. למרות האופציה הקיימת כמעט בכל הרמקולים.
בהצלחה,

Audiofile

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
למה לא רמקולים 2-way מדפיים עם 2 סאבים ?

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
סוגי מוזיקה – כ-70% רוק כבד/מתקדם של שנות ה-70. השאר, בערך בחלוקה שווה, מוזיקה קלאסית (בעיקר סימפוניות וקונצ'רטואים), ג'ז (בעיקר סטנדרטים) וקצת כל מיני (פולק, זמרים/כותבים, וכדומה).
Tannoy של פעם ממש ילתבשו טוב,
שמעתי לא מזמן Tannoy hpd 315 במערכת של אדיופיל ותיק ומנוסה .. וואו .. פשוט וואו

או שתבקש מסרגיי שיבנה לך JBL 4343

בוריס58

חבר מתחיל
מעורבות
6
נקודות
3
היי,

ראשית כל, תודה לכל מי שהגיב.
תשובות בצורה מרוכזת:)
גנאדי - תודה פעם נוספת על ההכוונות בפרטי.

ליאור 972 - את הפטפון הראשון שלי קיבלתי בגיל 16 בשנת 74, לפני 50 שנה, כך שאני חושב שאני מספיק מבוגר ואם קצת ניסיון כדי להגדיר ולהחליט מה לרכוש בעצמי, ללא שום קשר לניסיונם, יושרם ואמינותם של הסוחרים. אני בהחלט אאזין להמלצותיהם אבל המילה האחרונה תהיה שלי;)

תמיר159 - כרגה יש לי רצפתיים עם וופר 10" מחוברים בבי-אמפ. לא בדיוק מתאים לי לרדת למדפי.
מסכים איתך לגבי בי-אמפ. בזמנו כשחיברתי את הרמקולים, ניסיתי לשמוע הבדלים, ואני חייב להודות שלא הצלחתי למרות הרצון העז. השארתי את חיבור בי-אמפ כי היה לי המגבר:) לפחות תאורתית זה אמור לעבוד.
אני לא פוסל ויתור על בי-אמפ ואפשרות למגבר דו-ערוצי, כתלות ברמקולים שאני אבחר.

אודיופיל - קודם כל ראה תשובה לתמיר. שנית, 2 סאבים אומר נדל"ן לשתי קוביות גדולות, כבלי מתח ושקעים נוספים, קדם עם 2 יציאות סאב. זה אומר לתאם קרוםים, פאזות וגיינים. בשביל מה אני צריך את כל הווג'רס הזה. אני רוצה לשמוע מוזיקה, לא לשחק עם צעצועים.

JUCICED - אני בהחלט מתכנן לבדוק את TANNOY. לא חמק מעיניי:)
לגבי DIY, לא בא לי להתעסק בזה. הגם שאתה אף פעם לא יודע מה תקבל בסוף. אני מכיר אישית מישהו שבונה גם רמקולים וגם מגברי למפות.
פשוט לא מתאים לי כל ההתעסקות בזה.

בברכה,
בוריס.

omi

חבר משקיען
מעורבות
421
נקודות
63
שלום בוריס, בהצלחה במסעך.

כזו רכישה מושכלת ומשמעותית, אל תוותר על האזנה למערכת הנבחרת ללא התחייבות לקניה אצלך בבית, בנחת ולמשך כמה ימים. חייב!

מנסיוני, כדי לשכנע ולהוכיח רצינות אני מציע גם תשלום עמלה במקרה שאחליט לא לקחת. סכום שאפילו אם הוא כלשעצמו לא זניח, הוא בטל בשישים למול התועלת והחיסכון.

ותהנה מהנוף בדרך :)

עופר פולק

חבר אתר
מעורבות
10
נקודות
8
בסכום כזה סע לפיוצר ירכיב לך אחלה סט של svs ותשאר אם עודף .

Audiofile

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
הMofi הם 10 אינץ ובמחיר סביר
דבר שני לא הייתי ננעל על 10 אינץ כי זה מגביל את המבחר
יש הרבה עם 2X 6.5 או 2X 8 אינץ'
1000098384.jpg

shushu

חבר משקיען
מעורבות
849
נקודות
113
שמע אני יכול להמליץ על מה שאני אוהב, לא בדיוק על פי הדרישות שלך, אבל אולי יתן לך כוון קצת שונה.

1. אינטגרייטד אקיופייז e4000 או e5000, ניתן להוסיף לו כרטיס פונו ואתה מסודר. לא זול אבל זו אלק׳ שאתה כמראה לא תחליף לעולם (בהנחה שנתפס על הסאונד שלהם). לא שמעתי את הדגמים הספציפיים, לי יש אקיופייזים ישנים כבר כמה שנים טובות.
2. פטיפון לקסמן pd151 או pd191 תלוי תקציב. פטיפונים כבדים אמינים פרקטים וכיפים לשימוש. איכות בניה מעולה ממש, יש מכסה אבק אינטגרלי (לי זה חשוב).
3. תשאר עם הרמקולים שלך, עם הזמן תחליף על פי הצורך לאחר שתחיה קצת עם האלק החדשה.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
בכסף של המופי עדיף הוורפידל הדגרידג או jbl l100 או klh מודל 5.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
יותר טוב

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור