היסטוריה - טכניקס 50 שנים...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
...היכרות עם 50 שנות ההיסטוריה שלהם, מוצרים, פעילויות והישגים אגדיים.

מרשים ביותר.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
+אני אוהב את החברה מאד מאד
ברשותי כרגע 3 מכשירי CD
SLP-1200
SLP-990
SLP-770A

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
בשביל מה שלושה?

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
399
נקודות
83
מה זאת אומרת כדי להיות בטוח שהוא לא אוהב אותם ;)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
בשביל מה שלושה?
אוסף נוסטלגי
אבל הSLP-990 זה משהו יחודי ביותר אל אף שיש לי טופ קלאס
זה מדי פעם שומע אותו
הכל זורם רב שכבתי 3D מפתיע אימפקט מדהים חד אבל ניתן לשפר עם מנורות וכבלים של VDH מסויימים
מכשיר שהעניק לי אין ספור שעות של הנאה
ויש לו דברים אפילו אופו 105 לא נשמע ככה זורם רב שכבתי נושם תעוג -תרופת פלא להקלטות
קרש של EMI מסויימות
שניים אחרים 1200 בגלל הנשמה כל פעם מפעיל אותו את 990 הלייזר העבודה המגירה המכניקה לעילה ולעילה אך לא טובים כטרנספורטים ממש

לא שאלת כמה דנון וסוני יש לי ?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כמה נגני קומפקט CD יש לך?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
21

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
יפה, כולם עובדים?
אשתך מסכימה?

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
אפשר לקבל את הרשימה? גם אני מתחיל לצבור:מאזין:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
סוני. אי. אס,

מסקרנות...כמה מכשירים (מגברים, קדמים, פווארים, נגני תקליטורים, פטיפונים ועוד) תקינים לחלוטין יש לך?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
סוני. אי. אס,

מסקרנות...כמה מכשירים (מגברים, קדמים, פווארים, נגני תקליטורים, פטיפונים ועוד) תקינים לחלוטין יש לך?
SONY ES יותר פשוט לכתוב ;)
ממש כמעט הכל עובד למעט CD מישון שאריה גור נתן לי לצערי לא עובד ולא מגיב
אבל הכל עובד כאמור המון אחזקה החלפת רצועות וכוכ
אין מספיק מקום חחחח לכתוב הכל
יש לי שני חדרים אחד קו"ב וסתם לאורחים ואחד למוסיקה+TV+קוב
פעם רשמתי כאן צריך רק לחפש
עכשו אני שומע הקניון הגדול של גרופה בהקלטה מפילה עם דוראטי ודטרוייט בדקה
תלמדו חברות איך מקליטים תזמורת !!!!

eldo

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
ממש כמעט הכל עובד למעט CD מישון שאריה גור נתן לי לצערי לא עובד ולא מגיב
אבל הכל עובד כאמור המון אחזקה החלפת רצועות וכוכ
מה שהתכוונתי לכתוב, להחזיק (ולתחזק) מספר כזה של מכשירים במצב תקין זה פול טיים ג'וב.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מה שהתכוונתי לכתוב, להחזיק (ולתחזק) מספר כזה של מכשירים במצב תקין זה פול טיים ג'וב.
אכן אכן להתחזק ממש הגדרת במדוייק .
הובי הובי הובי
מדי פעם צריך להדליק להוציא מגירה לנגן דיסק זה כולל גם את המיני דיסקים ובעצם הכל מדליק ומפעיל
וזה גוזל זמן להאזין ויש כאלו סתם מחבר למערכת מחדש שם דיסק ושומע
ואומר עוד דבר איזה כיף גם בסאונד של שנות 80/90
להאזנה רצינית רק 5
הכולל הרפרנס הטופ שלי NAIM DAC +TP/XPSX עם BB PCM- 1704K בנוי בצורה מענינית גם המרנץ בנוי מאד מאד דומה לניים אבל זה שוב תלוי מה מחברים איזה כניסות איזה סוג של חיבור +ספק כח ואיזה יציאות ממליץ על DIN OUT שהולך ישירות לכניסת DIN במגבר של ניים ..
MARANTZ SA-11 S1
SONY CDP-XA50ES הכי טוב ששמעתי מסוני משנת 1987 שיש לי עד 1999 SCD-1 שנמכר
טכניקס SLP-990 הרב שכבתיות הבמה מפתיעה ביותר למכשיר 1986/7 סאונד 3D אמיתי מדהים
מכניקה למות ממנה קולט סידי בשניה מעביר בשניה חלום היו שני סדרות 60/70 לטרנספורט אפילו יש לי לייזר אורגנאלי ל990 מספק שקנה ביפן את האחרונים שיוצרו על ידי מצושיטה מקורי של חברת האם טכניקס .
DENON DCD-3560 מאד מאד אוהב אותו .מאד מאד קרוב למרנץ SA-11 בסאונד עם ממרים PCM58
דינמי חי נושם באס באס גם במה יפה יופי של סאונד .

כטרנספורטים הם סביר.... XA50ES טוב - ביותר אבל עדיין לא פילפס באנלוג שלו מדהים מדהים
משמש אותי לשמוע עם אוזניות HE-1000V2

עבור ניים אודיו עובדים הכי טוב טרנספורטים מבוססי פילפס +דיקודקים של פילפס אין קומבינציה אחרת והם שלהם עם הטרנספורט S הוא חד קרן קורא מדהים והתוצאה זה מגיע מ
רוטל מרנץ פילפס ועוד חברות

אבל הטוב ביותר מסדרות היפניות הוא SONY CDP-707ESD /SONY CDP-337ESD שיש לי
ולמה ????
אחרים דנון DCD-3560/3520 ומשפחתם לא משתלבים טוב עם ניים אבל כן עובדים עם דקים אחרים אבל אף אחד מהם לא ברמה של ניים כי מבוססים סוני או שרפ סאניו אבל הדיקודרים שלהם אפילו שהם סוני
לא ממש משתלב עם ניים
- שומעים כן אבל זה מיד מורגש אם מחברים דנון מבוסס SONY KSS-151A אבל הוא לא ברמה של KSS-190A בסידרת של סוני מ1987 עד 1991- כי יש דקודרים טיפה שונים מאלו שהכניסו בשני העליונים

אקיופז לקסמן הכניסו אותם למכשירים שלהם סוני סגרו את המפעל ביפן היחידי בעולם טרנספורטים ועניות של סוני הם קנו את כל המלאי לשרת לקוחות של החברות הללו חבל שסוני לא שמרה לעצמה כי יצרו יותר מכל חברה אחרת בעולם מכשירי סידי מלייזר כזה הולך זהו קפוט . לKSS-151A ניתן להחליף דיודת ליזר
אבל ל190 יוק כמו כן כל הסדרות של סוני טופ קלאס ES וסידרת R - מה שסוני מיצרת היום זה 240/213/230 גם אלו יעלמו בקרוב .

וזה בגלל המכניקה המדהימה של SONY בסדרות הנל אבל יותר מזה בשני המודלים העליונים .
SPDF שלהם הטרנסמיטר הוא מתוצרת טושיבה TCA04/08 אולי טעיתי באותיות אבל הם להפתעתי
תוכננו בתחילת שנות שמונים אבל משתמשמים בהם גם היום !!!האם מדהימים בבהירות ועוד כמה דברים חשובים .זה השעטו 16.444MGHZ
מה שמיחד את הסוני למעלה יש סוייץ מאוחרנית . ההופך אותו נטו לטרנספורט והוא דומה כמעט לראפרנס של סוני 1987 CDP-R וגם הם יש בעלי טרנספורט זהה לחלוטין ואלקטרוניקה של הציפ הדיקודר ננעל בדיוק על זה של הנניים בדוק באותה איכות של פילפס SAA-7230A ומשפחה שלמה .

מאד מאד חשוב כי מה שיוצא מלייזר P2 דיקודר .יהיה במקום ילכו לDAC הפנימי שאחנו מכירים . אלא למעגל שלם
אחד COX ואחד אופטי SPDF פילפס סוני ..

זה ממש בקמצוץ אבל זה יש לזה עוד תורה שלמה ... כמו שאמרתי 990 טכניקס הוא מעולה ביציאת RCA
אם אשנה את יציאת האודיו הרגיל דרך מנורות או סוג אחר של צורה לעגל את הסאונד בדרך כלל
משתמש עם VDH
סוג של סאונד שהיה אופיני לBB-PCM 56K כמו הדנונים PCM-58/65/61

אבל בשני יציאות הדיגטל ממש לא בסטנדרט של הסוני שיצא אחריו שומעים אבל זה לא זה ....לא מתאים לניים

לעומת זאת מרנץ CD-50 שיש לי מבוסס פילפס הדיקודר הטרספורט 4/19 מתאים לניים אודיו בול ועדיין יש גם וריאציות של זה
פילפס CD-850MKII
הטופ קלאס שיש לי הוא CD-9 של פילפס עם דיקודר מתקדם ננעל על ניים מעולה

ועכשו לעניין עצמו יש אנשים שיש להם תמונות על הקיר לי יש מכשירי CD האמינו לי זה כיף
אוסף יפה נוסטלגי עושה טוב על הנשמה .

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
אני חושב שהלכתי לאיבוד...

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אני חושב שהלכתי לאיבוד...
אפה בדיוק ? בהסבר של הטרספורטים או בDAC כן כל היה 4 שורות כל פעם הוספתי משהו
מה לא מובן רשום והבהרות העשה בכיף

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אפה בדיוק ? בהסבר של הטרספורטים או בDAC כן כל היה 4 שורות כל פעם הוספתי משהו
מה לא מובן רשום והבהרות העשה בכיף

יש משהו בצליל של חלק מהסי דים האלה שמרגיש כמו להיכנס לזוג נעלי בית נוחות היו לי כמה ומתגעגע לצליל, לטעמי היו יותר מוזיקלים משל היום אבל פחות רזולטיבים.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
כן נכון מאד בוא נעזוב לרגע את העניין של כולנו אודיופיליה -היום יש דברים נהדרים
אבל הפעם הזה לא פעם משאיר אותי עם פה פעור
קצת ארוך מקווה שלא תלך לאיבוד חחחח
אבל בכל זה יהיה מעניין לקרא
אמרתי אני פשוט מתמוגג להתסכל עליהם ולהפעיל אותם במיוחד במכשירי על של התקופה שהיו חלום שלי ושהיו רק בעיקר בחוברות ופרוספקטים אולי היה לאנשים אבל לא לי בשלב מסויים את הראשון היה לי DENON DCD3300 למשל בשנת 1988 מי חלם על מכשיר של 14 קג עם יציאות XLR אבל היו לו צרות איומות בטרנספור מלכית זל הביא אותם אז החלפתי לא פחות מ3 מכשירים חדשים לגמרי
וכוכ

בעניין הסאונד כן יש משהו דווקא במודלים הזולים יותר כמו סוני 337ESD או 507ESD סאונד חמיים
או בטכנקס הפשוטים 220 שהיה לי 1987
וזה שיש לי היום היה בראש הרשימה 1200*990
והיה רק חלום רחוק היום שאני מחבר את 1200 למערכת בוא לומר את האמת חוץ המראה הסופר מדליק
או עם סאונד אומנם דינמי אבל דו מימידי
לעומת 990 הוא ממש אומר לך הכי טוב ששמעתי מהתקופה וכולל עד היום בתכונות שלו רק צריך לעבות את הצליל . וטיפונת להפחית מחדות שלו אולי זו בעצם הקסם שלו .
באס מרשים מיד מדהים וגבוהים ואימיג להדהים וזה 1987
אם היה לו את החמימות של המרנץ או פיוניר או חום כזה אנגלי פשוט . אפשר לחיות איתו בכיף .
מערכת מכנית מושלמת

למשל בפיונירים בשנות 90 PD-9700/802 שיש לי סאונד חם כזה

יש לי סוני מ 1987 עד 1998 החזקתי את המפלצת SCD-1 אולם כשהבאתי את XA50ES
הפך את הקערה על הראש ועדין שומע בו מדהים מדהים לתלת מימדי עם מיד וגבוהים רוחב ועומק
והכי חשוב הכל זורם ממש תענוג משתמש XA50ES בו בעיקר להאזנה באוזניות בפינה שעשיתי לעצמי .

בגיזרת המרנץ יש לי CD-50 וזה דאק CDA-94
SA11
נכון שתיים ראשונים הם משנות 80 SA ממשנות 2005

אבל רפראנס שלי הוא NAIM DAC הראשון עם ספק כח TP XPS וטרנספורט מבוסס פילפס 9 ברוטל
חלום של סאונד רק בחיבור למגבר ניים חיבור לפרה ופאוור של דנון עדיין משמע מעולה אבל בחיבור לנייים
בום זהו בום אחד ענק

מה עשו ניים לקחו את טכנולוגיה מתקדמת -אפילו אני עם כל הידע שלי מתקשה עד הסוף להבין
וכל זה כזה לעשות רי קלוקיג ולבטל את הגיטר ועוד דברים
וכל זה שילבו עם DAC מולטי ביט אמיתי 1704 ובניית מעגלים אודיו אנלוגים בסוף מה שבאמת מעניק לו את הסאונד - זה קריטי לעומת חברות אחרות המשתמשות IC PO UZV וזה כמו של פעם אגב יש בצורה דומה מרנץ SA -מערכת שלמה של אנלוג בדיוק כמו ששיש במגברי שמע ולא מעגלים ציפים קטנים .
לא אומר זה טוב זה לא טוב כי המעגלים של הטכניקס מהממדים ל87
וכל חברה עם התיכנון שלה מספיק שמשנים ביציאה מגבר שרת קטן אחד בכל ערוץ משתנה הסאונד בפרמטרים של עומק רוחב גובהה באס טרבל מיד וככו אם יש אם אין אוף
כמה זה העסיק אותי שנים מה ומי ומו ..זה לפתוח תוכניות לבדוק רכיבים לבדוק נתוני רכבים . איך ומה השפיע על מכשירים אפילו מאותו ליין למשל DENON DCD-2560 אחד המופלאים של דנון בו בניגוד
לאלו שבאו לפני ואחריו פשוט השתמשו בממרים AD -1852/62 ב DAC ובמעגלי אנלוג הלכו ושמו ציפים שונים מאלו ששמו במודל 3560 אגב את שנהם יש לי ככה השוואתי
2560 אפשר לחיות איתו עד 120 סאונד שיתפוש אותך ולא יניח לך מה יש עוד לשמוע ..
זה שונה מאחיו הגדול 3560 שדומה יותר למרנץ SA11 שבא 10 שנים אחריו

ויצרו לא פחות מסאונד בשבילי בטח ובטח יש ים של מכשירים טובים וכל אחד והטעם שלו
אמרתי אין נכון ולא נכון
אם מצלצל לי טוב באוזן בינגו לא מחפש מה לשפר שיפור מהקיים שלי היום בטח שיש רק שאלה של עלות

לסיכום כן הסאונד של פעם מולטיי ביט 1ביט פיליפס עם מכשיר CD-850MKII הטוב ביותר ששמעתי מפילפס ב1 ביט
סאונד נכון כאלו להכנס לתוך נעלי בית נוחות חימום סביב הרגלים נהנה ממוסיקה מבלי לעסוק אם זה כככה או ככה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור