היכל התהילה

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
אני מסכים עם רוב השמות הנ"ל,
אבל הייתי מוסיף 3 שמות:
ליאת בנאי
עפרה חזה
ירדנה ארזי
יהיו כאן כאלו שירימו גבה וישאלו למה ליאת בנאי ?
כי יש כאן מדינה שניה והיא שם במקום הראשון (וגם אצלי בלב)

ליאת בנאי, תמיר גל, רינת בר, משה כהן וכמובן עופר לוי הסולטן.
לך תסביר למי שלא היה שם...

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אתה אבישי בן חיים?
מה לי ולו ?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מבלי להתייחס לדברים אחרים - וחשובים - אדון ביטון (גולן) חב את הקריירה שלו לשניים, נחמה וקליסקי מאתניקס. לולא פרסו עליו את חסותם בראשית דרכו, סביר להניח שלא היה מגיע ל-10% ממה שהגיע.
זה שאומן מצליח פותח דלת לאומן אחר לא אומר שכל חייו הוא צריך להיות חייב…
אין שום אפשרות לדעת מה היה קורה אם, מה שבטוח כבר המון שנים אייל גולן מצליח. אריק איינשטיין אמר פעם על אייל גולן שאפשר לכוון על השירה שלו כינור, לשיר הוא יודע! הבחירות המוזיקליות שלו לדעתי תמוהות, כאילו הוא לא התפתח, לא ניסה לפרוץ לסגנונות אחרים יותר מעניינים ויותר מאתגרים ולכן לא הייתי שם אותו ברשימה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
716
נקודות
113
מבלי להתייחס לדברים אחרים - וחשובים - אדון ביטון (גולן) חב את הקריירה שלו לשניים, נחמה וקליסקי מאתניקס. לולא פרסו עליו את חסותם בראשית דרכו, סביר להניח שלא היה מגיע ל-10% ממה שהגיע.
תשמע, אני לא יכול שלא להתייחס לתגובות היהירות והמתנשאות שלך, כאילו שאייל גולן הראשון שעיברת או שינה את שמו. אבל אצלך ביטון זה כנראה מקור לבושה או ביוש.
חפש לך פורום אחר להפיץ מדון, רכילות ורוע לב..כאן יש אנשים שאוהבים מוסיקה ומחפשים חלון מהחיים המלחיצים. כל טוב שיהיה לך, תתחיל לחשוב חיובי ואם אין לך משהו חיובי או מועיל לומר ולכתוב - אז אל תכתוב כלום.תתעלם.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
מה לי ולו ?
כתבת המדינה השניה. הוא היחידי שעדיין משוכנע שיש כזו.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
תשמע, אני לא יכול שלא להתייחס לתגובות היהירות והמתנשאות שלך, כאילו שאייל גולן הראשון שעיברת או שינה את שמו. אבל אצלך ביטון זה כנראה מקור לבושה או ביוש.
חפש לך פורום אחר להפיץ מדון, רכילות ורוע לב..כאן יש אנשים שאוהבים מוסיקה ומחפשים חלון מהחיים המלחיצים. כל טוב שיהיה לך, תתחיל לחשוב חיובי ואם אין לך משהו חיובי או מועיל לומר ולכתוב - אז אל תכתוב כלום.תתעלם.
תודה על ההצעה, אבל למה הוא שינה (ליתר דיוק: החליט להשמיט) את שם משפחתו לדעתך? רמז: אולי משום שאצלו זה מקור לבושה או ביוש. אז אל תפיל את התיק הזה עלי.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
תודה על ההצעה, אבל למה הוא שינה (ליתר דיוק: החליט להשמיט) את שם משפחתו לדעתך? רמז: אולי משום שאצלו זה מקור לבושה או ביוש. אז אל תפיל את התיק הזה עלי.
יש הרבה סיבות לשנות שם משפחה אבל יש רק סיבה אחת להזכיר שגולן הוא ביטון.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
כאן יש אנשים שאוהבים מוסיקה ומחפשים חלון מהחיים המלחיצים
אהבתי את המשפט שלך !

orena

אוהב את התחום
מעורבות
10
נקודות
18
החמישייה שלי:
אריק אינשטיין
שלום חנוך
חוה אלברשטיין
כוורת
משינה

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
אריק איינשטיין
שלום חנוך
ברי סחרוף
פוליקר
נקמת הטרקטור

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
716
נקודות
113
אהבתי את המשפט שלך !
בשביל זה אני כאן ציולילו...;)

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
לא נרשמו עדיין
דיויד ברוזה
אריאל זילבר
דני ליטני
תיסלם
ואחרון חביב הגששים

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
שם טוב לוי
החברים של נטאשה
ברי סחרוף
פורטיס
פוליקר
אחרית הימים
החלונות הגבוהים
אושיק לוי
חווה אלברשטיין
צילה דגן
חדוה עמרני
הצרצילים
להקת פיקוד מרכז (רוחמה רז/דורית ראובני) עם שירים שהלחין מוני אמריליו
מתי כספי
תמוז
שלום חנוך
זוהר ארגוב
יוסי בנאי
אהוד בנאי
דורי בן זאב
אריאל זילבר שהקים את להקת ברוש
אתי אנקרי
הגשש, התרנגולים של נעמי פולני
קרולינה
שלמה ארצי
תסלם
היהודים
יהודית רביץ
בני אמדורסקי
הפרברים

וואי יש עוד מלא מוזיקה ישראלי מדהימה. הרכבים שהוציאו שיר אחד מדהים נניח:

שפיות זמנית
שוקי ודורית (גן נעול)
משה דץ חני לבנה ועוד אחד שלא זוכר את שמו (אנשי הגשם)
ציון גולן (אבא שמעון)
שרון רוטר (ארוץ אליך)
נתנאלה

סליחה לא הייתי מסוגל לכתוב רק 3, אפשר להמשיך פה עוד איזה 100 שמות בקלות ;)

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
עדיין לא הוזכרו:

החברים של נטאשה
המכשפות
ג'וני שועלי
רוקפור
אברהם טל
נקמת הטרקטור
יצחק קלפטר
הדודאים

יש עוד הרבה...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

אתה פשוט לא מכיר את ההיסטוריה שלו. אייל הוציא תקליט עוד לפניהם - ״לחישה בלילה״. הוא היה עובד במועדונים כל סופ״ש. אחד המועדונים הראשונים שעבד בהם היה ה״מידנייט״ ואני הייתי ה-dj שם. זאב נחמה ששמע אותו באחד הערבים התלהב מהיכולות שלו ולקח אותו תחת חסותו. בוא נגיד שהמצב היה הפוך, בלי גולן זאב נחמה היה חי הרבה פחות טוב.

כשהוא הופיע לראשונה בטלוויזיה היה הסכם שתבע בזמנו דן שילון ״אני לא מראיין אותו, לא מדבר איתו. הוא שר והולך״. משם לא היתה דרך חזרה. היכולת הקולית שלו היא כזו שאי אפשר היה להתעלם ממנה. הוא שר, והלך. הם נעלמו, הוא נישאר.

וסתם שתדע. אתניקס לקחו אותו, אבל מי שהפך אותו לאגדה באמת היה בן צור. היום הוא לא ממש צריך מישהו שייקח אותו תחת חסותו. בהרבה מובנים גולן גדול יותר מהרבה זמרים גדולים אחרים. הוא בא ממקום שהיה קשה להתקדם ממנו ובתקופה שהזמר הים תיכני היה מוגדר כמעט ״מוקצה״. סתם לדוגמא. איינשטיין היה זמר אדיר, גם כספי הוא יוצר וזמר מהמשובחים שדרכו פה. אבל הם באו ממקום מאוד נוח. קל להם היה להגיע למקומות החשובים (טלוויזיה, רדיו).

אתה לא צריך את דעתו. אני יכול לספר לך למה. ראשית יחסיו עם אביו היו בעייתיים בלשון המעטה. אייל גדל עם סבו וסבתו. הוא השתמש בשם המשפחה של אימו (ג׳מיל) עוד מילדות. כולם קראו לו אייל ג׳מיל או ליתר דיוק, אם כבר הולכים לקצה, אלי ג׳מיל (מה לעשות, מכירים, אתה יודע). ג׳מיל הפך ל-גולן עוד לפני שהיה מפורסם בשירתו. אפילו לפני שהוציא את התקליט הראשון. אך כשהפך מפורסם, השמיט את שם משפחתו מצד אביו והוסיף את שם משפחת אימו (ג׳מיל - גולן).

אז האם להפיל את התיק הזה של שינוי שם משפחתו עלייך? ממש לא. אבל את הבורות בעניין הזה, בהחלט ניתן להפיל עלייך. אתה פשוט מסיק מסקנות מתוך סוג של התנשאות.

אבל יש עוד בגזרת ה״מתביישים״.

אווה אלברשטיין - חווה אלברשטיין
שלמה הֶרְצִיג - שלמה ארצי
אלכסי אולארצ׳יק - אלון אולארצ׳יק
אסתר זייד - אסתר עופרים
דן אלבלינגר - דן אלמגור
שלומית חבינסקי - שולה חן
פימה שמוקלר - אפרים שמיר
יעקב ונטורה - קובי אושרת
לֶאוֹנִידַס פּוֹלִיקָארִיס - יהודה פוליקר
חנן בוליבסקי - חנן יובל
ירדנה פַיְנְבַּאוּם - ירדנה ארזי
יגאל בשארי - יגאל בשן

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
אז עוברים לרשימת כל אומני הזמר העברי ?

לא מבין את המגילות...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אז עוברים לרשימת כל אומני הזמר העברי ?

לא מבין את המגילות...
כן
רק יורם ארבל חסר כאן

RB68

חבר משקיען
מעורבות
592
נקודות
93
אתה פשוט לא מכיר את ההיסטוריה שלו. אייל הוציא תקליט עוד לפניהם - ״לחישה בלילה״. הוא היה עובד במועדונים כל סופ״ש. אחד המועדונים הראשונים שעבד בהם היה ה״מידנייט״ ואני הייתי ה-dj שם. זאב נחמה ששמע אותו באחד הערבים התלהב מהיכולות שלו ולקח אותו תחת חסותו. בוא נגיד שהמצב היה הפוך, בלי גולן זאב נחמה היה חי הרבה פחות טוב.

כשהוא הופיע לראשונה בטלוויזיה היה הסכם שתבע בזמנו דן שילון ״אני לא מראיין אותו, לא מדבר איתו. הוא שר והולך״. משם לא היתה דרך חזרה. היכולת הקולית שלו היא כזו שאי אפשר היה להתעלם ממנה. הוא שר, והלך. הם נעלמו, הוא נישאר.

וסתם שתדע. אתניקס לקחו אותו, אבל מי שהפך אותו לאגדה באמת היה בן צור. היום הוא לא ממש צריך מישהו שייקח אותו תחת חסותו. בהרבה מובנים גולן גדול יותר מהרבה זמרים גדולים אחרים. הוא בא ממקום שהיה קשה להתקדם ממנו ובתקופה שהזמר הים תיכני היה מוגדר כמעט ״מוקצה״. סתם לדוגמא. איינשטיין היה זמר אדיר, גם כספי הוא יוצר וזמר מהמשובחים שדרכו פה. אבל הם באו ממקום מאוד נוח. קל להם היה להגיע למקומות החשובים (טלוויזיה, רדיו).

אתה לא צריך את דעתו. אני יכול לספר לך למה. ראשית יחסיו עם אביו היו בעייתיים בלשון המעטה. אייל גדל עם סבו וסבתו. הוא השתמש בשם המשפחה של אימו (ג׳מיל) עוד מילדות. כולם קראו לו אייל ג׳מיל או ליתר דיוק, אם כבר הולכים לקצה, אלי ג׳מיל (מה לעשות, מכירים, אתה יודע). ג׳מיל הפך ל-גולן עוד לפני שהיה מפורסם בשירתו. אפילו לפני שהוציא את התקליט הראשון. אך כשהפך מפורסם, השמיט את שם משפחתו מצד אביו והוסיף את שם משפחת אימו (ג׳מיל - גולן).

אז האם להפיל את התיק הזה של שינוי שם משפחתו עלייך? ממש לא. אבל את הבורות בעניין הזה, בהחלט ניתן להפיל עלייך. אתה פשוט מסיק מסקנות מתוך סוג של התנשאות.

אבל יש עוד בגזרת ה״מתביישים״.

אווה אלברשטיין - חווה אלברשטיין
שלמה הֶרְצִיג - שלמה ארצי
אלכסי אולארצ׳יק - אלון אולארצ׳יק
אסתר זייד - אסתר עופרים
דן אלבלינגר - דן אלמגור
שלומית חבינסקי - שולה חן
פימה שמוקלר - אפרים שמיר
יעקב ונטורה - קובי אושרת
לֶאוֹנִידַס פּוֹלִיקָארִיס - יהודה פוליקר
חנן בוליבסקי - חנן יובל
ירדנה פַיְנְבַּאוּם - ירדנה ארזי
יגאל בשארי - יגאל בשן
העניין הזה של "עיברות" השמות (גם פרטיים) - ראשיתו בכוונות טובות מצד נותני הטון בישראל הצעירה - לבנות זהות חדשה, ישראלית אבל זה היה מאוד דורסני ולווה במחיקה של הזהויות הקודמות. היום אנחנו מתחילים להבין מה הפסדנו.

בקטע המסויים הזה, עולי אשכנז "חטפו" קודם:
"על ארגז תפוזים ישב לו פקיד קשיש לעייפה שכולו חאקי, יידיש וותק", כתב קישון. "הביט בי בעצב מעל משקפיו השמוטים מטה על אפו. 'שמך?'. קישהונט. הוא רשם קישוני. 'שמך הפרטי?'. פרנץ. אז הוא אמר: 'אין דבר כזה!'. הוא רשם אפרים. זהו".
(מתוך שיחות שערך ירון לונדון עם קישון בן ה70)

avile7

אוהב את התחום
מעורבות
34
נקודות
28
ורבקה זוהר למי ששכח

RB68

חבר משקיען
מעורבות
592
נקודות
93
אם כבר מתארכות הרשימות, אז נשמטו לי מפה:
הברירה הטבעית (כמובן)
רוקפור (שהתניעו איזו שהיא התפתחות ברוק הישראלי)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור