היום 16 יולי , אבל בשנת 1955,נולד בשיכון המזרח,אחד בשם זוהר

sbk

חבר אתר
מעורבות
80
נקודות
18
ואוו הפוסט הזה בא בול בזמן... התגעגעתי לשירים האלו וכמה כיף להיזכר.

לרשימה המעולה הייתי מוסיף:
1. כך עוברים חיי
2. כוכבי לילה יזהירו
3. אהבת רעיה רצוני

אגב לגבי האיכות, התקליטים מההוצאות הראשונות נשמעים כל כך הרבה יותר טוב מכל דבר אחר... פי אלף יותר טוב מהגרסאות הדיגיטליות שנשמעות לצערי כמו פח.
רק מאוד קשה להשיג כבר... בטח במצבים טובים.
למזלי יש לי את כל ההוצאות המקוריות בתקליטים ובדיסקים ואפילו כמה אוצרות קטנים שמצאתי לאורך השנים - תקליט פרומו של ״ים של דמעות״ בכתב יד מצאת האלבום, כמה תקליטי שדרים וגם תקליט חתום שזוהר הקדיש בזמנו ל ״בני דגים״ שאהב... היסטוריה.

91064418-1FD0-4219-B2A7-F91A1672A718.jpeg

5F032072-E5DE-412F-A287-8BA25312FF26.jpeg

תמונות מצורפות

• 91064418-1FD0-4219-B2A7-F91A1672A718.jpeg
    91064418-1FD0-4219-B2A7-F91A1672A718.jpeg
    KB 120.6 · צפיות: 288
  • 5F032072-E5DE-412F-A287-8BA25312FF26.jpeg
    5F032072-E5DE-412F-A287-8BA25312FF26.jpeg
    KB 121.6 · צפיות: 281

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
ואוו הפוסט הזה בא בול בזמן... התגעגעתי לשירים האלו וכמה כיף להיזכר.

לרשימה המעולה הייתי מוסיף:
1. כך עוברים חיי
2. כוכבי לילה יזהירו
3. אהבת רעיה רצוני

אגב לגבי האיכות, התקליטים מההוצאות הראשונות נשמעים כל כך הרבה יותר טוב מכל דבר אחר... פי אלף יותר טוב מהגרסאות הדיגיטליות שנשמעות לצערי כמו פח.
רק מאוד קשה להשיג כבר... בטח במצבים טובים.
למזלי יש לי את כל ההוצאות המקוריות בתקליטים ובדיסקים ואפילו כמה אוצרות קטנים שמצאתי לאורך השנים - תקליט פרומו של ״ים של דמעות״ בכתב יד מצאת האלבום, כמה תקליטי שדרים וגם תקליט חתום שזוהר הקדיש בזמנו ל ״בני דגים״ שאהב... היסטוריה.

צפה בקובץ המצורף 55108

צפה בקובץ המצורף 55109

וואוו, אוצר! איך הגעת לתקליטים? תן קצת רקע לסיפור שלך עם זוהר, איך ? ויום אחד אשמח לשמוע את התקליטים האלה במערכת שלך!
אני מתחיל להצטער שעשיתי רשימה..למעשה יש,רק 3 שירים שהייתי מוציא מכל רשימה ( אמריקה שלי המגוייס של חיטמן, ילדה חיכיתי שנים וככה זה כל רגע בחיים הבוסריים ), כי באמת כל ביצוע שלו זה משהו.
אהבת רעיה רצוני יש נונשלנטיות מדהימה בהגשה, נינוחות, ו50 גוונים של שחור בהגייה של כל אות. כוכבי לילה יזהירו זה פסדובלה עם קצב מדהים, ביצוע מהודק של הנגנים וזוהר בגוון קול חוזליטו מתבגר ומשכר. כך עוברים חיי , נו טוב, פתיחה פומפוזית, בין רוק לפופ לבלוז,וזוהר כבר רגל בסם בתקליט הרביעי, מוכיח מה ההבדל בין צעקה לזעקה בין נשמה וכאב אמיתי לבין סינטטי. היכולת שלו לצאת מ 0 ל100 בשירה ללא מאמץ הוא לא פחות ממדהימה.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
איך זה עוד לא הוזכר?!

האמת עבר לי בראש....פשוט יש מבחר כזה גדוללל...
שתדע שהביצוע המקורי, זמר מרוקאי, עבד חלים דוקלי אם אני לא טועה. המילים דיכאון אמיתי- גבר על סף התאבדות. קצב שיר יותר איטי ו" כבד" בהתאם לתוכן. אבל שוב, זוהר והנגנים והעיבוד נותנים לשיר אנרגיה מטורפת. שאפו על האיזכור:כל-הכבוד:
בכלל הלחנים של ננסי ברנדייס היו אגדיים, היה כאן שילוב שיצר חירות אומנותית חדשנית מאנשים שלא נכנסו למיינסטרים. ננסי הביא קלאסי בלקני רומנשקו, זוהר וקיסר והיתר הגיעו מהמדבר, לא היו חייבים כלום לאף אחד- פשוט יצרו פיוז'ן שלא ניתן לשחזר ( כמו המוקדמים של מארלי והמקוננים).
חופני וזוהר באריאנה זה הכי קרוב שהיה לנו לסמי דיויס סינטרה ודין מרטין בווגאס( ברית של מהגרי החברה שלא באמת באו מהעלית , איטלקים ושחורים...? סימבולי לא? ) ביוטיוב יש קטעים שלהם מאריאנה, פשוט להתמוגג, וגם מהאיכות הקולית יוצאת הדופן של חופני.

נערך לאחרונה ב:

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
"חלומה הוא עלם חן"...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
"חלומה הוא עלם חן"...

הפתיחה יד ענוגה.. כמה זמרים יכולים לשיר ככה בעוצמה ופשטות ורוך? אין. אגב, חייב להזכיר ביצוע מהמם..עוד אחד שפרח לי בטעות מרשימת ה 10 .... והרמז בפרח...

היכן ישנם עוד ביצועים כמו הביצוע הזה....? געגועיייייייי

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
ספוטיפיי סיכמו את השנה ...
לא נרשמו הפתעות.
זוהר.jpeg

תמונות מצורפות

• זוהר.jpeg
    זוהר.jpeg
    KB 73.2 · צפיות: 163

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
ספוטיפיי סיכמו את השנה ...
לא נרשמו הפתעות.
צפה בקובץ המצורף 56706
היי, כן... כן... מדהים איך אותם שירים , מתחדשים לנו בראש כל פעם מחדש....כמו ששר ה-זמר "לאושרי אין אח ורע..." ימשיך כבודו...;)
ומוסיף לקראת שבת, ככה בין הבישולים או אחרי המקלחת, ביצוע מושלם של כולם ובניצוחו של זוהר , ההגשה והקצב של השיר הזה מענגת אותי כל פעם מחדש... שבת שלום, חנוכה שמח, וחודש מבורך שיהיה לנו..

נערך לאחרונה ב:

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
הקצב או המקצב בשיר הוא כמובן רומבה, ואני בטוח כי איני מחדש לך דבר, בהזכירי את זה שיש לזוהר הרבה שירי רומבה: זיכריני, תל עץ תמר, עינייך החומות...
בכלל, נדמה לי שבתקופה ההיא יצאו לא מעט שירי רומבה בז'אנר.
גם לדקלון המונומנטלי: חסידה צחורה, סורו ממני..
וגם ישי לוי הזמר הדגול: ליסה ליסה..

אגב, דבר חביב לגבי "נזכר אני במבטך" שיצא באלבום הראשון של זוהר, בהפקה אומנותית של יהודה קיסר, ו..נו, די ברור מה הפרופורציה הנכונה לדעתו של קיסר בין זימרה לגיטרה:cool:
אחרי זה כבר בא ננסי ברנדס לעשות סדר:)
שבת שלום וחודש טוב..

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אגב, דבר חביב לגבי "נזכר אני במבטך" שיצא באלבום הראשון של זוהר, בהפקה אומנותית של יהודה קיסר, ו..נו, די ברור מה הפרופורציה הנכונה לדעתו של קיסר בין זימרה לגיטרה
האמת, חושב שהשילוב מצויין ונותן כבוד הדדי. ברור שקיסר רצה גם לקבל את הזמן והכבוד, ומגיע והגיע לו, יחד עם זאת... זוהר.... זה הנשמה בשיר אין מה לעשות. וננסי אלוףףףף וגם מוקיר תודה לזוהר כשנשאל מספר פעמים, יש לו הכרת הטוב. בניגוד לאחרים...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור