אנסה לעזור.....
1. שים לב לעצה שנתן לך תומר צין.
2. כלל שלדעתי צריך ללוות אותך -
הגברה נפרדת לסטריאו ולקולנוע הביתי. בהנחה שאתה רוצה למקסם בסטראו את מה שהרמקולים החדשים יוכלו לתת, אתה חייב לתת להם הגברה הרבה יותר איכותית מכל רסיבר של קולנוע ביתי שיש לך כרגע או שאולי תרכוש ברמות התקציב שאתה מדבר עליהן. ולכן-
אתה צריך כעת גם רמקולים וגם מגבר.
3. אם הייתי במקומך, הייתי נוקט באחת משתי האפשרויות הבאות:
האחת - להשאר במסגרת התקציב הנוכחי, או להעלות אותו בקטנה ולרכוש רמקולים ומגבר מצוין יד 2. מגבר סביב 10-12 ורמקולים בתקציב דומה. מבחינה מעשית, זו הדרך הנכונה לדעתי, היא יכולה לתת לך פתרון מצוין (!) לכמה שנים במהלכן תרכוש נסיון וטעם, ומשם תוכל להתקדם.
השנייה - להגדיל משמעותית את התקציב (גם אם זה אומר דחייה של כמה חודשים) ולקנות רמקולים והגברה ברמה גבוהה יותר.
4. הבחירות הראשונות שלך נחמדות מאוד, אבל מדובר ברמקולים שונים מאוד באופי. אני חושב שאתה קודם כל צריך לגבש טעם ולקבוע לעצמך מה אתה אוהב - ה 804 נשמע אחרת לגמרי משלושת האחרים שציינת. כל אחד מהאחרים יישמע אחרת עם הגברה שונה. לפוקל הייתי שוקל הגברה שפופרתית. למרטן מגבר טרנזיסטורי וכו'.
5. אתה חייב לשמוע עוד ולגבש טעם. תתחיל להסתובב. לך לשמוע סטים מעניינים אצל היבואנים. נסה לבדוק למי מהם יש חבילה מעניינת ביד 2, או שילוב של רמקולים טובים והגברה מתאימה בתקציב שלך. לך לחברי פורום שיסכימו לארח ויש להם הגברה ורמקולים בסביבת התקציב שלך.
6. שני דברים לא כדאי שיקרו, והם קורים להרבה מאוד צעירים ולא מנוסים בתחביב:
האחד כבר ציינו כאן כמה פעמים: התלהבות מרמקול טוב שמנגן עם הגברה שלא תוכל להגיע אליה בעתיד הקרוב.
השני, והנפוץ ביותר - התלהבות ראשונית=
האמ-אמא של כל החטאים! תבטיח לעצמך שאתה לא הולך לקנות את אחד מהסטים הראשונים שידליקו אותך! תבטיח לעצמך שכמו בוק וכמו רובוט אתה הולך לשמוע לפחות 10 שילובים שונים לפני שתקבל החלטה סופית ותוציא את הארנק. אודיופילים נוטים לפתח סוג של התלהבות של ילדים בחנות צעצועים. החוכמה היא לא לבחור מה שנשמע לך כרגע נהדר, אלא מה שנשמע נהדר לאחר ששמעת הרבה אחרים. זכור ששכר הלימוד בתחביב הזה הוא יקר מאוד ואם אין לך משאבים גדולים, אתה חייב להיות מאוד חכם בתהליך הבחירה שלך.
שורה תחתונה, כבודו מוזמן להתחיל במסע קטן, שיכול להיות חוויה מהנה מאוד, גם אם כרוך בקצת תיאומים והרבה מאוד איפוק. אתה הולך ללמוד, לא לקנות. להבין מה מתאים לך, לא לחזור עם קופסאות הבייתה. הקנייה תתחיל אחרי שתמצא את השילוב המתאים של מגבר ורמקול ביחד.
בהצלחה ותהנה