הי
מעוניין להחליף את הקדמיים שלי, עבור מוזיקה וגם (כן, מה לעשות) קולנוע ביתי. נכון לעכשיו באחוזים ישנה נטיה ברורה לקולנוע ביתי.
חלל דירתי סטנדרטי של 5/8מטר הספה ממוקמת כארבעה מטר מול הבמה הקדמית וחלל פתוח מאחור.
הדבר הראשון שאומרים לך זה ״לך ושמע״ אז הלכתי ושמעתי ועוד פעם ועוד מקום ועוד יבואן חביב ועוד....
שמעתי רק סטריאו נטו. שום סרט. שום סדרה. גם הופעות חיות בקושי שמעתי.
מסקנות
ועכשיו לתכלס, המועמדים המובילים:
אשמח לשמוע דעתכם וכן הגברות מתאימות...
אני כמובן יכול להרחיב על רשמיי מהרמקולים הללו. כמובן שהאזנתי גם לאחרים.
מעוניין להחליף את הקדמיים שלי, עבור מוזיקה וגם (כן, מה לעשות) קולנוע ביתי. נכון לעכשיו באחוזים ישנה נטיה ברורה לקולנוע ביתי.
חלל דירתי סטנדרטי של 5/8מטר הספה ממוקמת כארבעה מטר מול הבמה הקדמית וחלל פתוח מאחור.
הדבר הראשון שאומרים לך זה ״לך ושמע״ אז הלכתי ושמעתי ועוד פעם ועוד מקום ועוד יבואן חביב ועוד....
שמעתי רק סטריאו נטו. שום סרט. שום סדרה. גם הופעות חיות בקושי שמעתי.
מסקנות
- זה קשה עד בלתי אפשרי להשוות רמקולים שונים בזמנים שונים, בחדרים שונים עם מערכת תומכת שונה. איך אפשר לזכור באמת דקויות של רמקול כדי להשוות כמה שבועות אחרי?
- הרבה יותר קל עבורי לבחון זוג או למעשה כל דבר, בהשוואה למשהו אחר. שים לי משהו טוב ואני אאהב/אעריך. תחליף למשהו אחר ואני אוכל להגיד מה מהשניים אני מעדיף.
- לא תמיד רמקול יקר יותר היה אהוב יותר. ההיפך, באתי ושמעתי, לעיתים בלי לדעת בכלל מה המחיר המבוקש של הרמקול או כמה הוא שווה. האזנה נטו.
- התברכנו בשפע של אפשרויות, יותר ממה שבאמת אפשר לבחון בעצמך, ביבואנים ומוכרים חביבים והוגנים שגורמים לך להרגיש בבית, שאפשר לשאול ולנסות
- חלק מהחדרים עושים עוול לרמקולים - לך תשמע משהו בחלל גבוה (מדי), או בחלל מטופל שאינך יודע מה הוא מחולל ומשפיע.
- פערי המחירים בחברות המיינסטרים הוא די מקומם אבל זה לא הנושא.
- לא בדקתי וגם לא באמת ניתן לבדוק רמקולים כאלו ברב ערוצי - חללי ההדגמה לא ערוכים כלל וכמה מהאודיופיליים בארץ באמת מתעניינים ברב ערוצי? הרגשתי היא שרק מתי מעט. ההנחה שלי (לא שיש לי ברירה) זה שאם יהיה טוב במוזיקה, יהיה טוב גם בק״ב.
- כדי למקסם תוצאה לטווח ארוך אני מבקש להתרכז כל פעם בגזרה אחרת.
- מקסימום שינוי והרגשה של התחדשות זה בהחלפת הרמקולים.
- רסיבר / הגברה / שילוב של השניים זו תהיה הוצאה הכרחית. ככה שעדיף רמקול לא מפונק. אחזיק הגברות נפרדות, לרב ערוצי ולדו בנפרד.
- אם הקדמיים מספיק טובים אפשר יהיה לחיות בלי סנטר. מה גם שאני תמיד הוא זה שיושב באמצע. רבים מהרמקולים, במיוחד של החברות לא מיינסטרים, לא כוללים סנטר בכלל.
- חייב רמקולים שכיף להסתכל עליהם.. לא אשים קופסאות נעליים מגודלות או ארגזי עץ. זה יכול למנוע ממני אפילו לבחון אותם.
- ברגע שהרמקולים עוברים סינון ראשוני של ״חשק״ אני מגיע ללא העדפה מוטית ומשתדל להתרכז בהאזנה נטו.
- כסף - היו מקרים שהייתי צריך שמיעה של עטלף כדי להעדיף אחד על השני - בחלק מהמוזיקה העדפתי אחד ובאחרים את השני. אז אם הפער לא גדול וזה סאונד שאני ״יכול לחיות איתו״ אז המחיר עושה את ההבדל
- היו מקרים שהייתי לוקח רמקול הביתה מבלי לשמוע אותו, בהתבסס אך ורק על השם/מראה
ועכשיו לתכלס, המועמדים המובילים:
- B&W 804d3
- Marten
- Focal 1028. לא יצא לשמוע 1038 וגם יהיה כבר יותר ויותר קשה עם המעבר לסדרות החדשות. עם זאת דוקא בגלל המעבר יש הרואים בזה הזדמנות כלכלית ליהנות מ״סוף עונה״.
- Piega 701
- משהו אחר?!
אשמח לשמוע דעתכם וכן הגברות מתאימות...
אני כמובן יכול להרחיב על רשמיי מהרמקולים הללו. כמובן שהאזנתי גם לאחרים.
נערך לאחרונה ב: