הזמנה לאירוע אודיו - אודיו פריק עם יאיר תמם מ- Magico

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה זה "דברים לא אודיופיליים בעליל" ? פרט נמק והסבר. מובטח מראש - המילה האחרונה שלך :) ....

מוסיקה שאם ידעו ששמענו אותה ידירו אותנו מהגזרה האודיופילית. במילים אחרות, החתמתי את ערן על חוזה סודיות.

מתן נשמה.
המקום מאורגן לאירוע, כך גם הסאונד. תהיה רגוע.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
מוסיקה שאם ידעו ששמענו אותה ידירו אותנו מהגזרה האודיופילית. במילים אחרות, החתמתי את ערן על חוזה סודיות.

מעולם לא בדקתי ברצינות ציוד אודיו בלי Thrash או Progressive Metal וטראק אחד או שניים של רוק כבד משנות ה-70 (חרא של הקלטות). לזה אני וסיף כמובן סימפוניות "כבדות" ואופרות, לא כולן מהקלטות "אודיופיליות".

תפסיקו לבלבל לי את הביציות עם "הקלטות אודיופיליות".
אם כדי להיקרא אודיופיל צריך לשמוע הקלטות של Chesky או טריו ג'אז בהוצאת XRCD אני מוותר על התואר :)

מי שבאמת שומע מוזיקה לא שומע את החרטא הזה, וגם אם כן, לפחותלא לוקח את זה כרפרנס לכלום.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
יאללה שיהיה במזל !
אגב ,מה זה CTO?
שניצל,פעם בשנות השבעים לגור בבנין שגר בו מורה היה כבוד לדיירים וזכות.לאחר מכן לגור בבנין שגר בו רופא שיניים ,ערך הבנין היה רק מאמיר כלפי מעלה.היום אם אתה לא גר בשכונה שכולם יודעים מה זה CTO ,כאילו אתה גר בשכונה של עמידר בבת-ים.:cool:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
CTO זה ההוא שעושה את כל העבודה ומרוויח פחות מהמנכ"ל (CEO)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מעולם לא בדקתי ברצינות ציוד אודיו בלי Thrash או Progressive Metal וטראק אחד או שניים של רוק כבד משנות ה-70 (חרא של הקלטות). לזה אני וסיף כמובן סימפוניות "כבדות" ואופרות, לא כולן מהקלטות "אודיופיליות".

תפסיקו לבלבל לי את הביציות עם "הקלטות אודיופיליות".
אם כדי להיקרא אודיופיל צריך לשמוע הקלטות של Chesky או טריו ג'אז בהוצאת XRCD אני מוותר על התואר :)

מי שבאמת שומע מוזיקה לא שומע את החרטא הזה, וגם אם כן, לפחותלא לוקח את זה כרפרנס לכלום.
נראה לי שייש כאן בלבול במונחים.

הקלטה אודיופילית היא הקלטה שנעשתה בהקפדה ובתשומת לב מיוחדת לאיכות הסאונד.

הוצאה/"הדפסה"(issue/reissue) אודיופילית היא העברת ההקלטה למדיה (תקליט/דיסק/קובץ) שנעשתה בהקפדה ובתשומת לב מיוחדת לאיכות הסאונד.

בעצם רוב ההקלטות ה"מסחריות" של תחילת עידן הסטריאו, כמו למשל RCA Living Stereo, Mercury Living Presence, והקלטות של Decca באותה תקופה, היו אודיופיליות לכל דבר ועניין, וגם ההוצאות/הדפסות המוקדמות של ההקלטות האלה היו "אודיופיליות". לא מעט אודיופילים מוכנים כיום להוציא סכומי עתק כדי להשיג הדפסות כאלה בזכות איכות הסאונד. יש גם סוחרי תקליטים שרוכשים הקלטות כאלה, אפילו מאוד ביוקר, כדי למכור אותן עוד יתר ביוקר לאודיופילים שהוזכרו קודם.

עם הזמן רוב ההקלטות וההוצאות הפכו להיות עניין עסקי, וההשקעה באיכות ירדה פלאים. למשל השימוש בריבוי מיקרופונים לרוב אינו תורם הרבה לאיכות, אבל מאפשר ביצוע תיקונים ללא הקלטה חוזרת, מה שחוסך כסף וזמן.

חברת "אודיופיליות" כמו Chesky, First/Last Impression Music (FIM/LIM), JVC, Analogue Productions ועוד רבות אחרות התמחו בהוצאות/הדפסות אודיופיליות של הקלטות מן העבר (מסחריות, שבפועל היו "אודיופיליות"), כולל שימוש בתהליכי ייצור מוקפדים (כמו XRCD), ו/או חומרים מיוחדים (כמו SHM) ו/או פורמאטים שמאפשרים איכות (HDCD, SACD, DVD-Audio, Blu-ray, תקליטים כבדים מוויניל בתולי, תקליטי 45 סל"ד, ועוד). חלק מהן גם הקליטו הקלטות אודיופיליות משל עצמן והוציאו אותן בהדפסות אודיופיליות.

עם זאת, התהליכים/חומרים/פורמאטים האמורים אינם מבטיחים איכות כוללת טובה, הם רק מאפשרים אותה, ולא כל XRCD/SACD/SHM או ויניל 200 גרם ב-45 סל"ד בהכרח אוטומאטית נשמעים טוב -- רק אם גם ההקלטות טובות.

לבדיקת ציוד מומלץ להשתמש רק בהקלטות טובות -- "אודיופיליות" לצורך העניין, לאו דווקא מחברות "אודיופיליות" -- ורק בהוצאות/הדפסות טובות -- "אודיופיליות" לצורך העניין, לאו דווקא מחברות "אודיופיליות".

רוב המדיה (תקליטים/דיסקים/קבצים) האודיופילית -- לאו דווקא מחברות "אודיופיליות", כאמור -- ולאו דווקא ה"מפוצצות" ו/או מרשימות במיוחד -- ובעיקר כשמדובר במוזיקה אקוסטית, לא אלקטרונית -- כשייש למה ליחס אותן -- מאפשרות לקבל רושם "נכון" במרכאות לגבי מה שהמערכת עושה, ולרוב הן לוקחות לאותו כיוון, ללא הגזמות מיותרות באף תחום.

לעומת זאת, הקלטות/הוצאות "סתם", שאינן ממש טובות, לוקחות כל אחת לכיוון אחר, ושימוש בהן לבדיקה גורם לחיפוש מערכות שמפצות על חסרונותיהן. למשל תקליט/דיסק חריף מדי יכוון לבחירה במערכת עמומה, שתקליטים/דיסקים שמוקלטים בצורה מאוזנת יישמעו עליה סתומות. לא רעיון טוב.

אפשר כמובן לבדוק -- בנוסף -- גם עם כמה הקלטות/הוצאות "סתמיות" ו/או אפילו גרועות, כדי לראות מה קורה אתן, אם כי אין מה להתפלא אם הן לא יישמעו טוב ו/או שחסרונותיהן ייחשפו בייתר שאת.

עמיר

נ.ב., כל האמור לעיל בעניין בדיקת מערכות מתייחס רק לאלה השומעים בעיקר מוזיקה אקוסטית.

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
שניצל,פעם בשנות השבעים לגור בבנין שגר בו מורה היה כבוד לדיירים וזכות.לאחר מכן לגור בבנין שגר בו רופא שיניים ,ערך הבנין היה רק מאמיר כלפי מעלה.היום אם אתה לא גר בשכונה שכולם יודעים מה זה CTO ,כאילו אתה גר בשכונה של עמידר בבת-ים.:cool:

אוף...
אז מה עושה CTO שגר בבת ים?
או שגר שם בעברו?
זו סתירה טרמינולוגית..

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
אפשר לארגן מסך גדול בחצר שישדר האירוע בזמן אמת לעוד אנשים
:אצבע מורמת

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היי,

אצל ערן שומעים נורא טוב, מי שלא ישמע מפספס בגדול, חוויה של ישכח אותה כל חייו.
אל תשכחו שיאיר יהיה...

תומר

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
מפגש שני שאני מפספס...לפחות הפעם בגלל סיבה טובה (טיסה לחו"ל). תהנו!

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אשלח אישורים לקראת הערב.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אוף...
אז מה עושה CTO שגר בבת ים?
או שגר שם בעברו?
זו סתירה טרמינולוגית..
גר בבת ים במיגדלים כן.
אם למד והפך ל CTO ,כבר לא בבת ים (מיגדלים כן).
סתירה טרמינולוגית....?
אבל אני סתם מתלוצץ.אנחנו דור ה Low tech לא מבינים במונחי מקצועות ה Hi tech.:rolleyes:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מישהו כבר מאושר? :)

אני עדיין לא :(

עמיר

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
ממתינים ומצפים...

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
מה נסגר?

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
נשלח חברים

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
נישלחו האישורים???

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור