הזיית חשמל

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שאלה

יש לי ארבעה שקעים בקיר בסלון שמהווים קו חשמל נפרד לארון חשמל. (נמצא מעבר לקיר בחדר מדרגות). יש לי חד פאזי אז לא בטוח שהמושג "קו נפרד" נכון כאן.
שקע אחד מתחבר למגבר (משולב עם DAC).
שקע שני מתחבר למחשב דרך ספק לינארי.
שקע שלישי מתחבר למפצל (פשוט) שמתחברים אליו המקרן הראוטר והטלפון הקוי.

האם צורת החיבורים כאן נכונה בהנחה שאני לא רוצה להשקיע בפאזה נפרדת למערכת?

האם כדאי לבדוק מפצל איכותי יותר או אולי מספיק לשים פילטר לפני המפצל (פחות כסף)?

תודה על חטיפת השרשור.
1. אם ארבעת השקעים באותה גומחה בקיר, אני מניח שהם מחוברים זה לזה ויושבים על אותו קו. לכן זה לא משנה איך אתה מחבר אותם. אולי אני טועה.
2. מפצל ייעודי בהחלט יעשה שיפור. סטייל oyaide כמו שיש בלוחות.
3.אין דבר כזה מספיק. כל דבר שתעשה, יעשה שינוי. אם הוא טוב או רע, שווה את הכסף או לא, זה רק אתה מחליט.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אתה מקבל רק עוגיות? אני קיבלתי סטייקים.
תבוא כפרה. גם אתה יהודה. ככל שיהיו יותר אנשים אני אקנה יותר שקיות במבה.

אני צריך קודם כל לעקוב אחרי המתח. יכול להיות שכל המשחקים האלה לא הואילו בכלום, והמתח פשוט התייצב לאחר מכן. אתם מוזמנים החל מה-29 ואילך. עד אז, אם תגיעו, תיאלצו להסתפק בחתול ובאשה. ולה יש דברים יותר טובים מלשמוע חבורת גברים מקשקשים על חשמל :)
בהמשך לזה ולשרשור של חתולים ואודיופילים שמת לב שלאשתך יש חתול ואודיופיל בבית ............. ??? :כל-הכבוד::שתוי::מנצח:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
הבנתי אותך.
נו תראה מה זה... הנס ציונים האלא... אחוות קרמיקה לשמה!!
היום בעבודה אשרתי הזמנה ענקית של טופולסקי. זה לא נחשב?

במבה תתן לחמתך.
פעם אחרונה הבאתי יין ואתה עשית פוזות עם רידל. אני מבקש, יש סטנדרט!!

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
ומה איתי? אני עז?;)

עז לא ממש מעניין. אולי בשבועות ככה בקטנה.
פרות אחינו, אנחנו אנשי פרות!!

מה אתה צריך חבר?
חשמל כמו שצריך?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שאלה

יש לי ארבעה שקעים בקיר בסלון שמהווים קו חשמל נפרד לארון חשמל. (נמצא מעבר לקיר בחדר מדרגות). יש לי חד פאזי אז לא בטוח שהמושג "קו נפרד" נכון כאן.
שקע אחד מתחבר למגבר (משולב עם DAC).
שקע שני מתחבר למחשב דרך ספק לינארי.
שקע שלישי מתחבר למפצל (פשוט) שמתחברים אליו המקרן הראוטר והטלפון הקוי.

האם צורת החיבורים כאן נכונה בהנחה שאני לא רוצה להשקיע בפאזה נפרדת למערכת?

האם כדאי לבדוק מפצל איכותי יותר או אולי מספיק לשים פילטר לפני המפצל (פחות כסף)?

ברשותך אעשה לך קצת סדר.
כפי שתארת, אם הארון חשמל שלך נמצא בחדר מדרגות משותף אני סבור שמדובר בבניין ישן וההזנה הדירתית שלך היא חד פאזית. אני צודק?

קו יעודי במקרה של הזנה חד פאזית הוא חביב (עדיף מכלום) אך הוא לא יתן את אותה התוצאה של קו נפרד מבודד במערכת הזנה תלת פאזית כי באופן טבעי בחד פאזי כל הצרכנים מוזנים מאותה פאזה בודדת.
לתת פאזה נפרדת למערכת מן הסתם צריך הזנה דירתית תלת פאזית ואז עושים חלוקת צרכנים דרתית על 2 פאזות ומהשלישית מושכים קו למערכת ולצרכני תלת פאזי החובה כגון מיזוג מרכזי, שקעי כוח (לרוב כיריים ותנור וכד').
ככה זה עובד בגדול.
כך שחלוקת השקעים אצלך לא ממש משנה.
מפצל טוב כמו אוידה עם כבלי חשמל טובים ישפרו בהחלט! אבל זה לא ימנע מרעשי שאר צרכני הבית להשפיע על הקו של המערכת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור