הזוי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אם יש משהו שאני לא אוהב זה מבחנים עברים למישהו...
אנחנו לא בהסמכה לרפואה ולא במבחן נהיגה, זה תחביב! התחביב הזה לא זול ובאמת שאף אחד לא מוציא סתם כסף כדי לקבל כלום, כבר שמעתי אנשים אומרים את המשפט הזה אך ורק כדי להוכיח את צדקתם, נו באמת, מי אמר לך שכשהוא רואה את הכבל הוא שומע את ההבדל? בוא נגיד שאני לא מאמין לך וגם לרוברט שטוען בדיוק את אותו הדבר אבל כשהציעו לו דו קרב הוא השתפן...
לעומתכם אני הייתי נוכח בהדגמה של נורדוסט שבה החליפו כבלים גם דיגיטלים וגם חשמלים כשבחדר נכחו 20 אודיופילים ספקנים שרק רצו לתפוס את השקר כמו שקהל מחפש את הטריק במופע קסמים ולכולם נפלה הלסת....
אצלי, כל כבל שהחלפתי קיבלתי בהשאלה לסופשבוע כדי לבחון ואני מוכן להבטיח (לא מתערב על כלום) שכל ספקן שיבוא יגלה שההבדל ניכר ואפילו מאוד!
מי שלא שומע הבדלים בין כבלים איכותיים לפשוטים יש לו מערכת סתומה! לא נעים לשמוע אבל זאת האמת היחידה!
יש עוד אפשרות
שיש כאלו שלא שומעים
בדיוק כמו שבניסוי הזה יש כאלו ששומעים יאני ויש לורל
וכלא אמרתי מה האפשרויות אמרו לי גם יורי וגם גרי
אני מדבר על המקרה הבא לדוגמא:
הייתי אצל אחד היבואנים שניסה להדגים לי כבל חשמל
חיבר ניתק חיבר ניתק
לא שמעתי הבדל
השתגע - איך אתה לא שומע ???
הייתי בטוח שהוא מסתלבט עלי אז אמרתי לו בוא נעשה לך מבחן עיוור והוא הסכים ואז נכשל בזיהוי פעמיים
שוב אני חןזר על זה
אני מאמין לך שאתה שומע הבדלים , אני לא חושב שמישהו מפגר להוציא אלפי שקלים על משהו שלא משפיע
למה אתם לא מאמינים לאלו שאומרים שהם לא שומעים הבדל???
הניסוי הזה מוכיח שזה נכון

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מעניין מה שאתה אומר.....ברפואה וביינות זה דווקא עובד.
אני לא אמרתי שאני חושב שמבחן עיוור עובד או לא
אני לא שומע הבדלים בין כבלים
לא חשמל לא רמקולים ובטח לא דיגטליים
עשיתי את כל הניסויים שאפשר עם מערכות שקופות ואיכותיות אצל רשימה של יבואנים, אנשים פרטיים ובתערוכות
הניסוי הזה מוכיח שכולם צודקים
ממש אידיליה
יש כאלו ששומעים ויש כאלו שלא

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אז ככה, בין חרא למדהים זה רק עניין של גישה, בנאי מודד בסנטימטרים חרט מודד במילימטרים וכשהוא צריך דיוק מירבי הוא מכין להשחזה ונותן למשחיז להוריד 0.1 אחרונים על מנת להגיע לדיוק של 0.001מ״מ
אולפנים כן מקפידים על כבילה טובה ואל תתבלבל! יש גם נגנים שבאים עם הכבל גיטרה שהם מוצאים אותו יותר טוב!
אני יכול להראות לך אולפנים שמקפידים על כבילה למיקרופונים, בחשמל הם מקפידים על חשמל נקי ומדוייק ללא הרמוניות....
לא אמרתי שמי שלא שומע המערכת שלו חרא אבל בהחלט פחות שקופה וזה בטוח...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אתה מזכיר את אלו שחוזרים בתשובה ורואים את האור פתאום אז הם אומרים לחברים שלהם ״עזוב אין לך מה לבדוק - אני כבר בדקתי״
:)
שיהיה

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אז ככה, בין חרא למדהים זה רק עניין של גישה, בנאי מודד בסנטימטרים חרט מודד במילימטרים וכשהוא צריך דיוק מירבי הוא מכין להשחזה ונותן למשחיז להוריד 0.1 אחרונים על מנת להגיע לדיוק של 0.001מ״מ
אולפנים כן מקפידים על כבילה טובה ואל תתבלבל! יש גם נגנים שבאים עם הכבל גיטרה שהם מוצאים אותו יותר טוב!
אני יכול להראות לך אולפנים שמקפידים על כבילה למיקרופונים, בחשמל הם מקפידים על חשמל נקי ומדוייק ללא הרמוניות....
לא אמרתי שמי שלא שומע המערכת שלו חרא אבל בהחלט פחות שקופה וזה בטוח...

אני לא מתווכח יותר :)

הייתי בכמה אולפנים וקורא בפורום של סטודיו בין הרכיבים אין כבלים כאלה (אולי נדיר)

https://www.iear.nl/product/audioquest-xlr-wel-signature-50-m/

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
יש עוד אפשרות
שיש כאלו שלא שומעים
בדיוק כמו שבניסוי הזה יש כאלו ששומעים יאני ויש לורל
וכלא אמרתי מה האפשרויות אמרו לי גם יורי וגם גרי
אני מדבר על המקרה הבא לדוגמא:
הייתי אצל אחד היבואנים שניסה להדגים לי כבל חשמל
חיבר ניתק חיבר ניתק
לא שמעתי הבדל
השתגע - איך אתה לא שומע ???
הייתי בטוח שהוא מסתלבט עלי אז אמרתי לו בוא נעשה לך מבחן עיוור והוא הסכים ואז נכשל בזיהוי פעמיים
שוב אני חןזר על זה
אני מאמין לך שאתה שומע הבדלים , אני לא חושב שמישהו מפגר להוציא אלפי שקלים על משהו שלא משפיע
למה אתם לא מאמינים לאלו שאומרים שהם לא שומעים הבדל???
הניסוי הזה מוכיח שזה נכון
מישהו שנכשל במבחן פעם אחת זה הבדל עצום מ ״לכל מי שעשיתי מבחן עיוור נכשל...״
כן גם אני יכול להיכשל במבחן עיוור כשאני מנסה להוכיח משהו... אבל אנחנו מדברים על משהו חוויתי ולא מבחן ולכן מה שנכון זה להקשיב זמן ולהחליף אחרי זמן, לתת לחוויה להשתלט משם זה נשמע אחרת...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מישהו שנכשל במבחן פעם אחת זה הבדל עצום מ ״לכל מי שעשיתי מבחן עיוור נכשל...״
כן גם אני יכול להיכשל במבחן עיוור כשאני מנסה להוכיח משהו... אבל אנחנו מדברים על משהו חוויתי ולא מבחן ולכן מה שנכון זה להקשיב זמן ולהחליף אחרי זמן, לתת לחוויה להשתלט משם זה נשמע אחרת...
אני נתתי דוגמא אחת
לא אומר שעשיתי מבחן אחד
עדיין
האם לדעתך יכולה להיות אפשרות שאתה תשמע הבדלים בין כבלים ואני לא אשמע כאשר נשב באותו חדר?
לדעתי כן
ולדעתי יהיה הבדל גם אם תראה את הכבל או לא
זו רק דעתי אבל הניסוי הזה מוכיח שזה אפשרי

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני נתתי דוגמא אחת
לא אומר שעשיתי מבחן אחד
עדיין
האם לדעתך יכולה להיות אפשרות שאתה תשמע הבדלים בין כבלים ואני לא אשמע כאשר נשב באותו חדר?
לדעתי כן
ולדעתי יהיה הבדל גם אם תראה את הכבל או לא
זו רק דעתי אבל הניסוי הזה מוכיח שזה אפשרי
לדעתי לא! אתה תשמע הבדלים בדיוק כמוני, האם תחשוב שהם מצדיקים את מחירם? לא יודע...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לדעתי לא! אתה תשמע הבדלים בדיוק כמוני, האם תחשוב שהם מצדיקים את מחירם? לא יודע...
אתה פשוט לא מבין כמה פעמים עשיתי את הניסוי הזה
יושב עם מישהו על המערכת שלו והוא משתגע איך אני לא שומע הבדל
יכול להיות שמשהו דפוק בי אבל מדובר על הרבה פעמים ואני לא ילד (48)
גם בדברים שיש להם הצדקה טכנית ברורה כמו כבלי רמקול
אני שומע בסרטון הזה לורל. אשתי והילדים שומעים יאני

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אתה פשוט לא מבין כמה פעמים עשיתי את הניסוי הזה
כנ״ל
ואז הוא אומר ״בשביל זה שילמת $$$?
טוב אז בוא ננתק את כל הכבלים היקרים, המשכחים, המאזני חשמל....
הכל מצטבר למערכת שלמה...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כנ״ל
ואז הוא אומר ״בשביל זה שילמת $$$?
טוב אז בוא ננתק את כל הכבלים היקרים, המשכחים, המאזני חשמל....
הכל מצטבר למערכת שלמה...
מעניין
אני לא חושב שיש כאן עניין של עלות תועלת
כל אחד יחליט אם מתאים לו להוציא את הכסף גם בשביל שינוי קטן. זה התחביב
אני פשוט לא שומע הבדל בכלל אפילו לא קטן

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כמוני כמוך, אבל יש להודות שאנו לא בדיוק ב"רוח הפורום" ושכמותנו נדרשים להתהלך כאן על קצות האצבעות.....וזו דרישה הוגנת בעיני.

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כמוני כמוך, אבל יש להודות שאנו לא בדיוק ב"רוח הפורום" ושכמותנו נדרשים להתהלך כאן על קצות האצבעות.....וזו דרישה הוגנת בעיני.
בניגוד אליך, לירן אומר שהוא תמיד מוכן לנסות, להקשיב ואולי לשמוע משהו שהוא פיספס עד היום, אתה רוברט מוכן אך ורק לדרך שלך שהיא מבחן עיור! מחליפים, שומעים נגיד דקה או שתיים ושואלים מה יותר טוב....
אם לירן לא ישמע, ובאותה מידה לא יבוא אלי או צחי אך ורק כדי להוכיח את צדקתו הכל סבבה...
הוא גם לא טוען שאני לא שומע (בדרכי) הוא סה״כ אומר ״לא מצליח לשמוע״ ואני אומר, תן לי שעתיים, תשתה וויסקי, בירה .... אתה תשמע והלסת טיפול לך, אתה גם תהנה...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אני שומע יאני. זה עקבי בכל המשפחה אצלי.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
״ ואני אומר, תן לי שעתיים, תשתה וויסקי, בירה .... אתה תשמע והלסת טיפול לך, אתה גם תהנה...
עם כוסית ויסקי אני מודה גם שרצחתי את ארלוזורוב......אני סופר רגיש לאלכוהול.

כשהייתי ילד (לפני כ 50 שנה) בארוחת יום שבת אמא שלי הייתה מפנקת אותנו עם בירה שחורה (היו ימים לא פשוטים אז) ואני תמיד טענתי שאני מתמסטל מזה טיפה ......אמא שלי הייתה מראה לי שכתוב על הבקבוק "אינו מכיל אלכוהול" והעניין היה נסגר.

לפני כ 20 שנה הייתה כתבה בידיעות אחרונות על תעשיית הבירה בארץ ובין היתר נכתב על בירת המאלט שלכאורה אינה מכילה אלכוהול, ומה בדיוק נכתב שם ? שבירה זו מכילה בעצם כ-0.2-0.3% אלכוהול, ולפי חוקי המזון זוהי כמות שלא נדרש להצהיר עליה במרכיבים.....תעלומה בת עשרות שנים נפתרה.

אתה רואה, אני לא רגיש כדי לשמוע כבלים אבל רגיש לעניינים אחרים.;)

נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43

אז הנה הסבר מדעי רחמנא ליצלן:

הזקנים שדפוק להם האוזן בתדרים גבוהים שומעים לאורל
הצעירים יותר שפחות דפוקים באוזן ישמעו יאני

אני שומע לאורל :(

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
שומע יאני.
יכול להיות שכבר פרסמו את זה מזמן, אבל זה הזכיר לי עוד משהו ישן וטוב על איך העיניים והאוזניות בקונפליקט :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
מעניין
אני לא חושב שיש כאן עניין של עלות תועלת
כל אחד יחליט אם מתאים לו להוציא את הכסף גם בשביל שינוי קטן. זה התחביב

אחרי הקורונה בוא אלי. אשמיע לך הבדלים בולטים. לא רק בכבלים, גם בדברים שעד היום היית בטוח שאין מצב שהם משפיעים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אחרי הקורונה בוא אלי. אשמיע לך הבדלים בולטים. לא רק בכבלים, גם בדברים שעד היום היית בטוח שאין מצב שהם משפיעים.
בכיף, שומר את ההזמנה
קיבלתי עוד כמה מחברים אחרים כאן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אתה תשמע והלסת טיפול לך,
בסדר , אין בעיה , הטיפול עלי ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור