עדיין הורדת סרטים ומוזיקה היא דבר בלתי חוקי ששווה לגניבה בכל מובן
נכון מאוד !!
כלומר זה לא בדיוק כמו לגנוב לי את האוטו כי אין לי בדיוק אוטו שמשכפל את עצמו אוטומטית ואף פעם לא נגמר או במילים אחרות מכרה זהב במקרה שהאוטו שלי מוצלח (ולא איזה אוטו אינדי לשם האומנות שבקושי מאפשר לי לסיים את החודש ואף אחד אפילו לא רוצה לגנוב אותו מרוב שהוא לא מבוקש) אבל לא משנה...
בעצם כן משנה, כשאני חושב על זה שוב זה לא בדיוק "גניבה בכל מובן". וכשאני חושב על אולפני הסרטים העשירים בטירוף שמהם "גונבים" 92% מהסרטים ברשת (הערכה) פתאום זה לא נשמע לי כלכך נוגע ללב.
בהתחשב בעובדה שבשביל לשלם על כל סרט שאני רואה (אני = משל לכל אדם בעולם המערבי) אני צריך להוציא על סרטים יותר מאשר על בריאות או כל דבר אחר, הייתי אפילו אומר שזה די מכעיס שמישהו בפורום ציבורי שלא שייך לו צועק על אנשים אחרים בשביל לתחזק את הפרנסה שלו (וחשבתי שלשם זה יש כותרת "עוסק בתחום" או משהו כזה).
כמובן יש את התחום של יוצרי האינדי, ואת התחום של סרטים בשביל האמנות, ואת התחום של "אנחנו עושים סרטים בשוק כלכך גרוע שלא ברור עד כמה יש לנו קהל יעד.." ועוד הרבה נדכאי החברה של תעשיית הסרטים,
אבל...
כל איש שיווק מוביל יגיד לך שההורדה של הסרטים במקרים אלה היא רק גורם שיווקי נהדר ולפי כל מודל כלכלי תעשה בשורה התחתונה רק טוב לאותם "נדכאי החברה" של תעשיית הקולנוע (בדיוק כמו שעשתה למייקרוסופט הקטנטנה בזמנו).
אז רגע - מה עם האחרים? המובילים של מצעדי ההורדות והגנבות בביטורנט או באימיול או באני לא יודע מה: אווטר, מלחמת הכוכבים, מת לחיות, הנוסע השמיני, ספרות זולה, אישה יפה וכל שאר הבלה בלה בלה שכולנו פוגעים בהם, במגה עשירים האלה שבעזרת קצת עבודה קשה יצרו מכרה זהב שמחזיר להם פי כמה וכמה על ההשקעה.
ואני נזכר גם עכשיו בתעשיית המוזיקה שהתעלמה מדרישות הצרכנים ומהרגלי הצריכה החדשים שלהם, ניסתה להלחם בהם ו.... אופס, איבדה את מודל המכירות בכלל לחברת מחשבים בשם אפל. מממ... אז כנראה למה ש"העם" רוצה יש חשיבות בעולם כלכלי וכנראה "צעקות" על המורידים בפורומים או בבתי משפט משולות להתנהגות לא מוסרית ולא סוציאלית בעליל שנועדה לכישלון מראש (אולי, מי יודע....
).
אז בשורה התחתונה,
איפה הפרופורציות בדיוק בין הזעקה למציאות? האם הזעקה שאנו שומעים כאן משולה לאותו יבואן X בפורום שבדרכים לא דרכים מעודד את קניית מוצרו וקוטל ומבזה את קניית מוצרי המתחרים (בכדי לצמצם כמה שאפשר את ההפסדים שלו)?
* הדברים כאן נכתבים כנקודה למחשבה לקוראים ולא בדיוק כשאלה או כתשובה לאדם זה או אחר. כמובן הדוגמאות כאן הן ספציפיות וכללית אבל המגמה והכוונה ברורה. הנושא ישאר תמיד כאחד שהוא לא שחור או לבן אבל חשוב לדעת שיש שני צדדים למטבע.