הוכחת הבדלים? קבל מיליון דולר

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
"מדוע? כי ההבדלים ממשיים. כי ההבדל שווה את הכסף."

חלק מהתשובה שלי מתבססת על שכתבת ודברי מבוססים על דבריך כמו שאתה יכול לראות עוד אני חושב שהוויכוח יורד איתך לפסים רדודים למדי אמשיך להתדיין איתך שתתפתח...ויהיו לך תשובות לעניין.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
... אני חושב שהוויכוח יורד איתך .....

ויכוח זה דבר שאני מנהל רק עם אישתי ובדרך כלל מפסיד בו.

הכסף שאני חושש לגורלו , הוא לא שלך. ידוע לי כי כשמגיעים לענייני אמונה קשה להציל נפש. לא הצלחתי לשכנע אף אחד שסיאנס לא עובד (רנדי ישלם למי שיוכיח אחרת מליון דולר),
או שמרפאים באנרגיות הם נוכלים (גם למרפא כזה רנדי ישמח לשלם), או אפילו שאף אחד לא יכול לכופף כפיות באמעות מחשבה (גלר אפילו תבע את רנדי... כמובן שהפסיד).
על מי בעצם קיצפי יוצא? על מי שעדיין נמצא על הגדר. כשם שאני כועס על זה שאיזה מוסכניק מוכר לחברים שלי ריגולאג' ברקס, או מרחם על האומללים שהולכים להשתטח על קיברי שייחים כדי למצא זיווג ומשלמים על זה כסף ועוגמת נפש. כך חבל לי על מי שבסופו של דבר, בגלל פירסומות שיקריות, ופורומים מתלהמים יקנה כלום בריבוע ויחשוב שזה משנה בשיט.

עכשיו, הטיען של אירגונו של רנדי הוא פשוט. ת'בוא, ת'מציא מבחן, קח ת'כסף.
צר לי על היותי אדם קצת ספקן, וקצת קפדן אבל עבור השאלה הדי פשוטה:
- למה אף אחד לא הולך לקחת את הכסף? אני (ומי שעדיין לא ברור לו שהכבליזצייה זה וודו אודיופילי מקושקש) זקוק לתשובה קצת יותר מעמיקה מאשר "מרוב התרגשות אני לא אשמע את ההבדל, אבל הוא שם". פאראפרזה צינית על הטענה שלך ושל נמר? ייתכן בהחלט. אבל רק קצת.

נ.ב.
באוירה קצת אחרת הריני לציין כי בדרך כלל בפורומים רציניים של אודיו, כאשר מישהו מטיל את רימון הכבלים את תוך החדר, הרוחות מתלהטות. מה זה אומר? זה אומר ש DTOWN בדרך הנכונה (Y).

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור ואדם בואו נרגיע את הרוחות, יש לי הרגשה שלא הבנתם אחד את השני וסתם אתם מתרגזים. אז אל!

ליאור ידידי.

אין לי מושג אם אתה חושב שיש הבדלים או לא.
בוא נגיד שאין הבדלים. מדוע אותו רנדי מעוניין להוכיח זאת? תסכים איתי שאם ישנה כאן איזו שהיא שרלטנות או נוכלות זה היה מזמן תיק בבית המשפט ועם תביעה יצוגית טובה הוא יכול להרוויח הרבה יותר.

אני יודע שקיימים הבדלים בין כבלים ואין לי כל צורך או סיבה להיבחן על דבר שאני מאמין בו בכל ליבי. הבעיה מתחילה כאשר מגיע אדם וטוען שאני הוזה או מדמיין {בבדיקה האחרונה היתגלתי כשפוי לחלוטין} לכן הצעתי היא לקבל את שתי האג'נדות. למדתי היום שעדיף להימנע מויכוחים כאלה מהסיבה הפשוטה שאחרי הכל כל אחד רואה את נושא הסטריאו אחרת, כל אחד מגיע מרקע שונה ולכל אחד רגישות שונה לצליל, יש כאלה שיגידו לי שהמוח שלי חושב שהוא שומע הבדל, וזה בסדר גמור - לי אין בעיה עם זה כלל ואני מוכן לשלם עבור זה. יש כאלה שאינם מצליחים לחוש בהבדל וגם זה בסדר גמור.

אותו רנדי מצטייר לי כבחור די משועמם שהתחביב שלו הוא להוכיח אנשים וזה פחות מעניין אותי באופן אישי.
אינני מעוניין לעמוד למבחנים עיוורים מפני שאותם מבחנים אינם בוחנים את הכבל אלה את הניבחן. מעולם לא הייתי ניבחן טוב, גם לא בבית הספר.

חשוב שדיוני כבלים יתפתחו וחשוב עוד יותר שיתנגדו לזה בדיוק כמו אלה שחשים בהבדלים. אם זה לא יהיה לא יהיה על מה לדבר ונישתעמם.

אני מבקש לשמור על כבוד הדדי אחד לשני, כולנו ניראה אחד את השני במפגשים ומשקעים רק מורידים מהכייף.

תהנו ושימרו על אורך רוח.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור.
לא ראיתי את ההודעה שלך כי הייתי עסוק באחרונה שמעלי.

אהבתי את המשפט האחרון וככה זה צריך להימשך. כל הכבוד.!

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
Pack it up, pack it in
Let me begin
I came to win
Battle me that’s a sin
I won’t tear the sack up
Punk you’d better back up
Try and play the role and ya da whole crew'll act up
Get up, stand up, (come on!)
Come on, throw your hands up
.....​

אחחח איפה סייפרס היל.... היכן נעוריי .... :D

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
אין צורך באמונה מסויימת עצם היותי חילוני ושומע הבדלים אני יכול להעיד על כך , מה שכן אני יכול רק להמליץ על כוס שוקו צונן ומרגיע מה שתמיד עוזר לי להרגע לתפוס שלווה ולהבדיל...המדע עדיין לא יודע להסביר הרבה דברים והוא לא פרמטר בתחום , למערכת אני מקשיב עם האוזניים וכך גם בוחר ומרכיב אותה וכך עושה בדיוק גם עם כבלים שהם עוד רכיב , אגב סיאנס עובד יופי מומלץ בחום!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אישית איש טכני במקצועי, אבל בתחומים מסוימים כולל מוזיקה אני רומנטיקן - לדעתי אף אחד לא יכול ולא צריך להסביר אהבה.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
מציאותי וחזק כרמי (Y)

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מצטרף לשאלה, מוסיף את ה 2 גרוש שלי ומסיים בשאלה-

עכשיו, הטיען של אירגונו של רנדי הוא פשוט. ת'בוא, ת'מציא מבחן, קח ת'כסף.
צר לי על היותי אדם קצת ספקן, וקצת קפדן אבל עבור השאלה הדי פשוטה:
- למה אף אחד לא הולך לקחת את הכסף? אני (ומי שעדיין לא ברור לו שהכבליזצייה זה וודו אודיופילי מקושקש) זקוק לתשובה קצת יותר מעמיקה מאשר "מרוב התרגשות אני לא אשמע את ההבדל, אבל הוא שם". פאראפרזה צינית על הטענה שלך ושל נמר? ייתכן בהחלט. אבל רק קצת.

להערכתי-
היצרנים וכל אותם כתבים שנוהגים להלל ולשבח כבלים לא הולכים מסיבות כלכליות גרידא..(עדיף להם לבלוע את גאוותם, להתכופף, לתת לחצים של רנדי לעבור ולוותר על המיליון הבודד שלו לטובת המשך גילגול מיליונים רבים אחרים :) )

לגבי האודיופילים בין אם הם טורקים, יוונים, סעודיים ואף קנדיים אין לי מושג :מבולבל:

מחד, אם המבחן הינו כה פשוט כפי שליאור מתאר (אני לא התעמקתי בתנאי המבחן), אז אם לא יזכו לא קרה כלום ואם כן הם קנו תהילת עולם :מה??????????: רנדי הוא שם דבר ושום משפט מזלזל שיכתב לגביו ממרומי הפורום הנ"ל לא ישנה זאת :rolleyes:

מאידך, ליאור כתב בשרשור אחר כאן:
"אם מישהו ישרוד בהצלחה מבחן double blinded בין סוגי כבלים (מאותו עובי, ובאיכות ייצור טובה, אבל של יצרנים ומחירים שונים), אין לו שום קייס לתבוע את הפרס שכן הוא לא טען (או הוכיח) שום דבר על חושי \ טבעי."

ליאור-->זה כבר לא "תבוא עם 2 חוטים, תבחן וקח ת'כסף"

אז ליאור- אם כבר נכנסת לעובי הקורה- עשה לנו סדר בבקשה, לפחות שנדע מהם תנאי המבחן :מבולבל::מבולבל:

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מכיר הרבה אודיופילים שיודעים דבר או שניים בפיסיקה, אלקטרוניקה, מדע וכ"ו.

האמן לי שאף אחד לא ירכוש דבר שלא הצליח להרגיש בו הבדל.
אינני מכיר את רנדי באופן אישי ואני אפילו לא יודע כמה סוכר הוא שותה בקפה. אך שם דבר הוא לא אדם שעושה מבחן במליון דולר, ואני מוכן לעשות את ההיפך, אני מבחין בין כבלים ואינני מרגיש צורך להוכיח למישהו שכך המצב, אני יכול להציע מליון דולר לאדם שיסביר לי מדוע קיים ההבדל. הבעיה מתחילה כאשר חושבים שיודעים הכל, כאשר אתה חושב כך אתה מפספס את עיניין הכבלים, ישנם כל מיני הסברים מדוע יש הבדל בין כבלים, וכבל שיש בו הבדל הוא הופך לפילטר. גם אם אדם יחוש בהבדל ויעבור את הבחינה משהו כאן יפול ברמה הטכנית והמליון לא יגיעו לנבחן ואני בטוח בכך.

אינני מאמין במתנות חינם ואני בטוח שעולה כסף להישתתף. אף אד לא יסכן את מליון דולר על הבדל בין כבלים בחינם.

אגב.
אם אני רוצה לעשות את המבחן הזה על שני כבלים שאני מכיר טוב, נניח קנה ובנה והאקוסטיק זאן שלי?
ואני רוצה שזה יהיה אצלי בשעות הלילה על המערכת שלי.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
להערכתי-
מאידך, ליאור כתב בשרשור אחר כאן:
"אם מישהו ישרוד בהצלחה מבחן double blinded בין סוגי כבלים (מאותו עובי, ובאיכות ייצור טובה, אבל של יצרנים ומחירים שונים), אין לו שום קייס לתבוע את הפרס שכן הוא לא טען (או הוכיח) שום דבר על חושי \ טבעי."

ליאור-->זה כבר לא "תבוא עם 2 חוטים, תבחן וקח ת'כסף"

אתה לא יכול לשלוט באילו כבלים נבחנים. המבחן בוא בין כבר של פיר לבין כבל של מונסטר.
מה שאתה כן יכול לשלוט בו הוא פחות או יותר כל השאר: הרמקולים בשימוש, מרחק הישיבה, אורך המבחן, סוג המגבר\ פרה, מספר החזרות, כמות האנשים בחדר, טמפרטורת החדר (...;)) צבע הגרביים שלך, צבע הגרביים של הצוות של רנדי וכו...

התכוונתי בדברי לכך שאתה לא יכול להביא כבל דקיק מחומצן וחלוד, ולהשוותו לכבל עבה חדש נוצץ ואיכותי, לטעון כי יש הבדל ולקחת את הכסף.

בנגוע לכל טיעוני ה"אהבה" ו"יש דברים שהמדע לא יכול למדוד" .... אין לי שום ויכוח עם זה (כלומר יש, אבל אני לא הולך לשם) וגם לא לרנדי. המבחן בין הכבלים הוא מבחן שמיעה נטו. שום מכשיר מדידה ושום בטיח. אך ורק האוזניים של הנבחן. אז לשיטתי אם לא היתה לך מריבה איומה עם הכבל לפני המבחן שגדעה את האהבה, ואם לא שתלו לך מכשירי מדידה מדעיים באוזנים בזמן שישנת בטיסה, אתה מסודר (כשאני אומר מסודר אני מתכוון כמובן שאפשר לחזור ולשלוף את שפן ההיתרגשות מהכובע).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוא מבחן שמיעה שהבוחן מביא איתו את הכבלים? מבחינתי לא המבחן הזה אינו תקף. הויכוח הוא שאין הבדלים בין כבלים ... נכון? אז מה פיתאום הוא מחליט שהוא מביא את הכבלים? ומי יודע מה הוא עשה בהם?

1- מונסטר אינו נחשב לכבל בעיני.
2- מזה הכבל של פיר?
3- למה שאני אסמוך עליו שהוא לא עובד עלי?
4- למה הוא אין אפשרות לבצע את המבחן הזה בבית של הניבחן?

יש הרבה דברים תמוהים שלא אני ואתה קולטים מעבר למה שניראה תמוהה באופן ברור.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
1- מונסטר אינו נחשב לכבל בעיני.
זו בדיוק הנקודה, הטענה היא שהממבו ג'מבו של כבלים הוא כל כך מטופש שאפילו לא ניתן להבחין בין מוצר שאודיופילים מזלזלים בו.

2- מזה הכבל של פיר?
לצערי השתכנעתי שאני היחיד שטרח לקרא את הפוסט המקורי (תחילת השירשור) של ליאור קורן
Pear Cable company is advertising a pair of 12-foot “Anjou” audio cables for $7,250

3- למה שאני אסמוך עליו שהוא לא עובד עלי?
המבחן לא יתחיל עד שאתה תגדיר אותו, תרגיש איתו בנוח, ותעבור שלב של "טרום מבחן" (כמה זמן שרק תרצה) עד שתרגיש בנוח. אין לו שום אינטרס לעבוד עליך, כשם שאין לו שום אינטרס לעבוד על קוראות בקפה, מרפאי אנרגייה, טלפאטיים, ומכשפות אינדיאניות. הוא (וכמובן אני) לא ממש מאמינים שיש סיכוי תיאורתי שהכפית תתכופף בתנאים מדעיים. כך גם לגבי כבלים.

4- למה הוא אין אפשרות לבצע את המבחן הזה בבית של הניבחן?
אתה מציע שרנדי והצוות יטוסי לישראל? או לצרפת? או לאיטליה? או לקליפורנייה?
אם יש הבדלים אקוסטיים אז נם יצוצו גם מעבר לאטלאנטי. אומנם אמריקה מקום משוגע, אבל חוקי הפיזיקה תקפים גם שם.
אגב זו בדיוק הסיבה מדוע הפרס הוא מליון דולר. שתזיז קצת ת'תחת ;)

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
רנדי הוא בעצם נדבן גדול ורוצה לחלק את כספו ברחבי העולם או שאולי הוא בעצם מוכן לעשות הכל בשביל שתכשל במבחן...והוא יצליח לענות על סוגיה שרצה בכל העולם...מי יודע , הקשקושים של רנדי וחוקי המשחק שלו לא במיוחד מעניינים את מי שגילה אחרת ולא מאמין בו ובדרך שלו זה נחמד לצטט אותו באמונה שלמה עיוורת מוחלטת ושמיימית ולדבוק בו בכל מחיר על אף שאין בעצם מושג מי הוא אותו בן אדם לעומק ומה מניע אותו , זאת אמונה עיוורת או חירשת לגופנו...מי ששמע כבלים לפחות התבסס על מעשה שעשה והפיק מסקנות שהמדע תרם יכול להסביר.

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני פשוט נגנב מהטיעונים כאן.
רנדי לא נדבן ולא בטיח. הוא פשוט משוכנע לגמרי בעמדתו שאין הבדל שמיע בין כבלים שיחס המחירים ביניהם הוא בערך 1:100.
הוא כ"כ משוכנע בעמדתו שהוא מוכן "לשים על זה כסף" (שיש לו, ככל הנראה) ולשלם למי שיצליח להבדיל בין 2 כבלים ספציפיים מליון דולר.
הוא לא הציע את זה לחבר קרוב אחד שלו, אלא הצעה פתוחה לכל האודיופילים בעולם ולכל מי שמאמין באמת ובתמים שהוא מסוגל להבדיל בין כבלים.
כדי להרגיע את ה"טוען לכתר" הפוטנציאלי הוא מוכן שכל הנושאים הטכניים / הפיננסיים / אופן המבחו - הכל יוסכם יקבע ויאושר מראש ע"י הנבחן לשביעות רצונו המלאה.
מה הוא יכול לעשות יותר מזה כדי לשכנע מישהו שמאמין באמת ובתמים שהוא שומע הבדל בין כבלים כדי פשוט לבוא, לעשות את מה שהוא יודע, ולקחת מיליון דולר ?

אז עכשיו נמר רוצה שהוא יבוא אליו הביתה ?
יכול להיות שאם נמר יסכן מיליון דולר ויתחייב שאם הוא לא שומע הבדלים אז הוא משלם מיליון דולר - אולי יהיה שווה לרנדי לשלוח נציג לנס-ציונה.
עד שזה יקרה, הכל נשמע לי קצת כמו תירוצים למה לא ללכת ולקחת את ה"טרף הקל" (כביכול) הזה.
מיליון דולר זה כסף קטן ? קחו חופש מהעבודה, קחו עו"ד ו/או רו"ח שבו ותנסחו את כל התנאים, תגיעו להסכמה עם רנדי וצוותו (כולל בטחונות לתשלום) ולכו לקחת את הכסף.
רנדי אפילו לא גובה מכם כסף על הטרחה שכרוכה בכך מבחינתו (הרי יכולים ליפול עליו אלפי אודיופילים שיענו לאתגר הקליל).
אם אני הייתי שומע הבדלים בין כבלים (במבחן עיוור) זה בדיוק מה שהייתי עושה.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
"שהמדע תרם יכול להסביר" איך נאמר בעדינות אמונות שהמדע טרם הספיק להסביר זה טיעון שאני בדרך כלל שומע מי אמממ ..... יודע מה? רק בריאות שיהיה לך מכבלים.
ראה, עבדתי בהודו מטעם חברה ישראלית, תקופה ארוכה. ראיתי שם אנשים שיוצקים פסל גבס של ויניאייק (אל חמוד עם ראש פיל) ואחר כך מתפללים אל היצירה שלהם. למה אני חולק את זה? כי למדתי לא לצאת נגד אמונות של אנשים, במיוחד כאלה שמודעים לפן הרוחני של אמונתם.

בנוגע לג'יימס רנדי: האיש גיבור שלי כבר שנים רבות. הוא מנהל מאבק משעשע אבל חשוב מול השרלטנות העל טיבעית שפושה בכל. אתגר מליון הדולר שלו, מוצע כבר בערך עשרים שנה, ותקף לא רק לגבי כבלים. יש לו לא מעט הצלחות קלאסיות.
ה"מאבק" בתעשיית הכבלים הוא רק קוריוז זניח בשבילו, ועובדה היא כי אם בפקאקטע פורום בישראל מדברים עליו עם כל כך הרבה פאתוס, אז כנראה שהפירסום חינם שלו עובד.
מה שלא קורייוז בעבורו הוא, שאנשים גובים כסף מחולי סרטן מיואשים, תחת ההבטחה שהמגנטים הקדושים שלהם ישאבו את הגידול. או אנשים שבורי לב שמטפלים באמצעות חייזרים (בחיי שיש כזה דבר) ישיבו להם את האושר.

להגנתם של אנשי הכבלים יאמר שהם לא הפנטזיונים היחידים שהוא מציק להם בשביל פירסום. הנה מה שהוא בישל לאורי גלר ... קלאסי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור ידידי. אני אוהב את הכתיבה שלך.

לגבי מונסטר, הוא ממש לא הממבו ג'מבו . סילטק,XLO, ואקוסטיק זאן הם ממבו ג'מבו.

אני לא מכיר את המונסטר שלו ויכול בהחלט להיות שלא ניתן להבחין בניהם. זה קרה לי כבר בעבר עם כבלים של מונסטר שהיו דומים להפליא לכבלים פשוטים וזולים.

אני אישית לא סומך עליו, לא מאמין לו שהוא כל כך נדיב, לא מאמין שהמבחן הזה כשר למהדרין ולא מ/שנה כמה יהללו אותו.

מה שטוב זה שאני חי עם זה שאני מרגיש בהבדלים באופן חד משמעי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור ויאיר.

הוא אומנם הגיבור שלכם אבל ממש לא שלי, הוא נראה אדם נחמד שמחפש כל היום איפה דפקו אותו {יש לי חם לעתיד באותו סיגנון}. מה שאני טוען הוא דבר פשוט. אני ממש לא מצפה מרנדי שיבוא אלי לנס ציונה ומליון דולר ממש אין לי לתת לו למקרה שאכשל, מה שאני אומר הוא דבר פשוט. לי יש בעיה, אני מבחין בין כבלים בדיוק כמו עשרות אודיופילים שבאים גם מתחום ההנדסה והפיסיקה ולא עשו י'ג בבית הספר בפיסיקה וחושבים שהם יכולים להמציא פצצת אטום חדשה. אז תסבירו לי אתם מדוע אני מבחין בין כבלים.

הרי במבחן עיוור אני יכול להפיל כל אחד במבחן בין DVD ל-CD יוקרתי, וכאשר אני אגיד להם מה מנגן לא במבחן עיוור יבחינו בשניה בהבדלים. הבעיה היא שחשוב לדעת למה להיתייחס, מה הניואנס שצריך להיתרכז בו כדי להבחין בהבדל.

ניקח לדוגמא משהו אחר חברים.
קחו דף מחשה כתוב, הרחיקו אותו מעינכם למרחק שאתם עדיין רואים הכל בבירור, אני אבקש מכם להיתרכז באחת השורות שאתם בוחרים, אתם תראו אוטומטית שתתרכזו בכמה שורות ביחד ולא תהיו ממוקדים, לעומת זאת אני אכוון אתכם להיתרכז בשורה השלישית נניח, אתם מיד תתבייתו עליה בריכוז מלה ... ולמה? כי אתם יודעים מה לחפש. בכבלים ההבדלים הם אכן מינורים ולא תמיד מורגשים, ישנם המון כבלים שדומים זה לזה ואפשר בקלות לא להבחין. כאשר אינכם יודעים באיזה מוצר מדובר אים המוח אינו מסוגל להיתרכז בניואנס ספיציפי ואז אתם מתפזרים ונילחמים למצוא אותו, מה שגורם לבילבול לא קל. נכון גם למקורות בספפיקציות שונות גם אם אחד מנורות ואחד טרנזיסטורי. והאמינו לי שהם שונים ואין כאן ויכוח.

מבחן עיוור אינו בוחן מוצר אלה בוחן רמת אדישות ועמידה בלחץ של הנבחן. אני בטוח שיש כאן קאץ' פסיכולוגי והמבחן בנוי בצורה שהוא קשה יותר מכל מבחן עיוור אחר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מצטער על טעיות הכתיב, אני פשוט כתבתי את זה קצת מהר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור