הוכחת הבדלים? קבל מיליון דולר

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ג'יימס רנדי, הספקן הידוע שהציע פרס בגובה מיליון דולר למי שיוכיח הבדלים בין כבלים, תוקף שוב כבלים מתוצרת Anjou במחיר 7,250$.

קישור לבלוג

ידיעה בעברית באתר NRG (פסקה שניה מתחת לכותרת "לא תאמינו מה שמעתי")

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מאיפה היא לקחה את זה לדעתך?;)

תומר

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
רק יותר מלחיץ שאתה יודע שאתה יכול לזכות בכמות כזו של כסף...גורם מכשיל.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
זה היה די מזמן......ועניין הכבלים מחזיר אותי אחורה....לא עברו כמה חודשים והזדמן לי להחליף את האינטרקונקט שלי (מאלו שמקבלים בשקית קטנה שאתה רוכש דיוידי ב-300 ש"ח , כאילו הזבל שבזבל במילים פשוטות , סליחה.) , לאינטרקונקט חביב של אולטרהלינק מהדגמים הפשוטים שלהם.

ההבדל היה כל-כך מוחשי שהיה לי קשה להאמין שהכבל אחראי למהפך הזה , בדרך כלל אני נוהג לנתק מוצר X ולהחזיר את מוצר Y ולהפך עשרות פעמים אם ההבדל מינורי, אך כאן לא היה כל צורך,
בשביל לדעת את השינוי בצעתי החלפה כמה פעמים ונהנתי מכל רגע.
באותו יום פגשתי את חברי וספרתי לו את אשר חוויתי בחיוך, הוא היה מנומס כי ראה שאני מתרגש ונתן לי לסיים ואז פתח בסיפור משלו לגבי שתי מחנות של אנשים שדוגלים כל אחד בשלו והעניין שנוי במחלוקת, סיפר לי על כך שמוכנים לפתור את המחלוקת הזאת רק ע"י מבחן עיוור, באותו הרגע הצעתי את עצמי לאחד כזה , הייתי כל-כך בטוח , כל-כח נחוש וחשבתי שאני עושה את זה בהליכה היום אני מצטער שעם כל הבטחון לא עשיתי את זה , היום אני מודע לעניין הרבה יותר ורואה אנשים רציניים בתחום מסרבים למבחן כזה כי הוא באמת מערער ומלחיץ המודעות שלי למבחן הזה גבוהה בהרבה מפעם...אבל אני עדיין בטוח בעצמי :) , זה שאלה של מי שיצליח להתנתק מהסביבה ומהלחץ לרגע ולזהות את ההבדל כמו שהוא יודע זה זה שיגרוף תתהילה

נערך לאחרונה ב:

gbox

כתב האתר
מעורבות
0
נקודות
0
לגבי הכבלים אני לא יודע,אבל אני זוכר שהציע סכום דומה למי שיוכיח את הומופתיה באופן מדעי

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
רק יותר מלחיץ שאתה יודע שאתה יכול לזכות בכמות כזו של כסף...גורם מכשיל.

הכללים של האתגר קובעים כי הטוען לכסף משתתף בהגדרת המבחן. כמו כן המבחן לא יתחיל לפני שהמליונר העתידי מאשר בעצמו את הפרוטוקול של המבחן.
מדובר בכבלים בעלות של 7700$ +- מול כבלים של מונסטר בשווי 80$.
מה באמת מפתיע הסיפור הזה? Pear החברה שמייצרת את הכבל ב 7700$, לא נענית לאתגר. אני מניח שכחלק מתהליך הפיתוח המהנדסים שלהם טרחו לבדוק את ביצועיי המוצר שלהם ביחס לסטאנדטרטים בשוק :rolleyes: .
ורמדי לא חוסך ב"מחמאות" לחברה. למען האמת הוא מאשים אותם בהונאה מכוונת של הצרכנים. אם לא להיענות לאתגר, אז מדוע הם לא תובעים אותו על הוצאת דיבה ברורה כל כך? אולי מאחר שבתביעה כזאת חובת ההוכחה היא על התובע? או במילים אחרות הם לא כל כך בטוחים שהם יצליחו להוכיח איזו עליונות על מוצר שעולה מאית משלהם?

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
זה שאלה של מי שיצליח להתנתק מהסביבה ומהלחץ לרגע ולזהות את ההבדל כמו שהוא יודע זה זה שיגרוף תתהילה

עזוב ת'תהילה ותביא ת'כסף ;)
שים לב למילותיך ידידי. צריך "ניתוק" כדי "לזהות". הרי מדובר בשני מוצרים שעולים פי מאה אחד מהשני. פי מאה. זה לא צריך להיות כל כך קשה. אם אתה צריך להתאמץ כל כך כדי לייצר הבדל סטאטיסטי ברור מ 50\50 (שזו סטאטיסטיקת ניחוש) אז אולי יש משהו בדברי רמדי (אחד מגיבורי התרבות שלי יש לומר)?
מלבד זה, לפני המבחן (שאתה מגדיר ומאשר) יש "טרום מבחן" שלא משוקלל בתוצאה הסופית, רק כדי שתרגיש בנוח. המבחן לא יתחיל לפני זה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור.
כמה עולה להישתתף במבחן?

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
ליאור.
כמה עולה להישתתף במבחן?

כלום.
אתה רק צריך לדאוג בעצמך לתחבורה ולינה. לא בעיה שבארה"ב ייתקלו בה.

הנה הפרוטוקול http://www.randi.org/research/challenge.html

לך על זה (Y);)

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
גם אם יעלו פי 200 אחד מהשני זה לא העניין , העניין הוא הסביבה שהוא גורם בעייתי , הידיעה שאתה במבחן שאני רואה אותו כבין חיים למוות ברגע שאתה חש תחושה זו או מוחך עוסק בשאלות מסויימות ובמחשבות שמפריעות לו להתרכז במוסיקה ורק מציפות אותו כמו מה יקרה אם לא אזכה , עלבון , כסף וכאה להכשל הרבה יותר מ-50\50 זה קל. אתה באמת ובתמים חושב שאחרי התרום מבחן ארגיש בנוח וזה מה שישפר את מצבי?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה שאומרים כאן זה שבשביל להיבחן אתה צריך לסכן 10K דולר?

אם הבנתי נכון וזה כך אני מכיר מעט מאוד אודיופילים שמבחינים בין כבלים שיסימו את הסכום הזה וישארו אדישים מספיק בשביל לעמוד במבחן.

אגב. האם מישהו עשה את המבחן הזה? יש תעודים? הוכחות שמישהו שילם לו את הסכום הזה?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
עוד גורם שיפוצץ לך תמוח

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מבטיח לך שאין אדם בעולם שיכול לעבור את המבחן הזה. אני לא מכיר נדיב שינדב מליון דולר. יש פה קאץ' והוא יפיל כל נבחן.

אני מציע שאנשים שלא מאמינים ישארו באמונתם ויבנו את המערכת שלהם לפי האג'נדה שלהם.

אומנם חברות הכבלים אינן טובעות את אלה שמשמיצים וטוענים שהם גנבים, נוכלים ועוד . אבל אני גם לא זוכר שבית המשפט העמיד לדין איזו שהיא חברה והכריז עליה כנוכלת או משהו דומה.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
מה שאומרים כאן זה שבשביל להיבחן אתה צריך לסכן 10K דולר?

אם הבנתי נכון וזה כך אני מכיר מעט מאוד אודיופילים שמבחינים בין כבלים שיסימו את הסכום הזה וישארו אדישים מספיק בשביל לעמוד במבחן.

אגב. האם מישהו עשה את המבחן הזה? יש תעודים? הוכחות שמישהו שילם לו את הסכום הזה?

לא הבנת נכון. למען האמת הבנת בדיוק ההיפך.
איך שהנבחן מגיע רנדי מפקיד 10K אצל מישהו נייטרלי שאתה חייב להסכים עליו.
אם הצלחת במבחן, מיידית אתה מקבל את הצ'ק. עשרה ימים אחרי כן אתה מקבל את כל המליון.
At the formal test, in advance, an independent person will be placed in charge of a personal check from James Randi for US$10,000. In the event that the claimant is successful under the agreed-upon terms and conditions, that check shall be immediately surrendered to the claimant, and within ten days the James Randi Educational Foundation will pay to the claimant the remainder of the reward, for a total of US$1,000,000. One million dollars in negotiable bonds is held by an investment firm in New York, in the "James Randi Educational Foundation Prize Account" as surety for the prize funds. Validation of this account and its current status may be obtained by contacting the Foundation by telephone, fax, or e-mail.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ליאור. סליחה באמת לא הבנתי נכון.

עכשיו לשאלת השאלות. כמה עולה לי להיבחן?

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
ליאור. סליחה באמת לא הבנתי נכון.

עכשיו לשאלת השאלות. כמה עולה לי להיבחן?

כלום. אפילו לא סנט.

אתה רק צריך להגיע לשם.
אם אתב זקוק לציוד מיוחד בבדיקה (אתה קובע את הכללים), למשל אתה מחליט שתוכל
להצליח רק עם רמקולים זהים לשלך מחוברים למקינטוש, אז אתה צריך להביא אותם. כמובן שרנדי לא יממן לך טיסה ומלון (אם אתה גר רחוק, כיוון שהוא לא רוצה להיות סוכן נסיעות חינמי ... זה מובן)

. All of the applicant's expenses such as transportation, accommodation, materials, assistants, and/or all other costs for any persons or procedures incurred in pursuit of the reward, are the sole responsibility of the applicant. Neither the JREF nor JR will bear any of the costs.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
גם אם יעלו פי 200 אחד מהשני זה לא העניין , העניין הוא הסביבה שהוא גורם בעייתי , הידיעה שאתה במבחן שאני רואה אותו כבין חיים למוות ברגע שאתה חש תחושה זו או מוחך עוסק בשאלות מסויימות ובמחשבות שמפריעות לו להתרכז במוסיקה ורק מציפות אותו כמו מה יקרה אם לא אזכה , עלבון , כסף וכאה להכשל הרבה יותר מ-50\50 זה קל. אתה באמת ובתמים חושב שאחרי התרום מבחן ארגיש בנוח וזה מה שישפר את מצבי?

ראשית אתה מחזק את טענותיו של רנדי. הטענה של החברה המייצרת היא שהמוצר הוא אובייקטיוית,\ טכנית\מדעית איכותי יותר. רנדי טוען (פאראפרזה כמובן) שהכל הראש. כל הטיעונים שלך בנוגע לסיבות לכישלון הן ריגשיות פסיכולוגיות.
שנית, אני בהחלט סבור כי למרות כל זה, אם יש הבדל, אתה צריך למצא אותו גם עם ההתרגשות.
דוגמא פשוטה מעולם הוידאו: אם תתבקש להבחין בין מסך של פיוניר עם יחס ניגודיות של 1 - 500 ומעבד וידאו דור ישן, ובין מסך של פיוניר עם יחס ניגודיות 1 - 5000 ומעבד תמונה חדיש, סביר מאוד כי תצליח. בטוח שמישהו כמו ליאור קןרן יצליח. אפילו אם הוא יתרגש. מדוע? כי ההבדלים ממשיים. כי ההבדל שווה את הכסף. כי מה שפיוניר מפרסמים הוא אמיתי. (כמובן שלא הלכתי על פירמת מדבקה עלומת שם שקונים בסופר, ורק כדי להסיר ספק הדברים נכונים גם לגבי פיליפס, שארפ, סוני, טושיבה וכל שאר הייצרנים האיכותיים)

נערך לאחרונה ב:

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
אני לא רואה איך אני מחזק את טענותיו של רנדי לפי מה שאתה מציג...אין לי מושג מה קשור האחד לשני , זה שמישהו לא הצליח להוכיח משהו לא אומר שהוא בראש , יש הבדלים שקשה יותר וקשה פחות לעלות עליהם , הכי קל שתציג לי בגט וכוס חלב לידו ותבקש ממני לזהות מזה מה...זה הכי פשוט ויש דברים אחרים שקצת יותר קשה לעלות עליהם ודורשים ריכוז מירבי כמו הנושא שלנו , לגבי הכסף אתה תחליט מה שווה לך ואני לעצמי ועוד אחרים לעצמן זה עניין מאוד אישי , אם אני מליונר? ואולי אני עובד קשה ומוכן להוציא את כספי על הבדל מינורי זעום שבשבילי הוא עולם ומלואו... שא ברכה.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
אני לא רואה איך אני מחזק את טענותיו של רנדי לפי מה שאתה מציג...אין לי מושג מה קשור האחד לשני , זה שמישהו לא הצליח להוכיח משהו לא אומר שהוא בראש , יש הבדלים שקשה יותר וקשה פחות לעלות עליהם , הכי קל שתציג לי בגט וכוס חלב לידו ותבקש ממני לזהות מזה מה...זה הכי פשוט ויש דברים אחרים שקצת יותר קשה לעלות עליהם ודורשים ריכוז מירבי כמו הנושא שלנו , לגבי הכסף אתה תחליט מה שווה לך ואני לעצמי ועוד אחרים לעצמן זה עניין מאוד אישי , אם אני מליונר? ואולי אני עובד קשה ומוכן להוציא את כספי על הבדל מינורי זעום שבשבילי הוא עולם ומלואו... שא ברכה.

אם קיבלת את הרושם כי אכפת לי על מה אתה מוציא את כספך (או אם אתה חי או מת לצורך העניין) אז שגית. יום טוב ומוסיקלי לך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור