היום בצהרים סיימתי את התקנת הספק השני. הצבתי את שני הספקים על המדף שלהם, חיברתי את הכבלים והפעלתי את המערכת שהייתה מנותקת מהחשמל בעשרת הימים האחרונים. כמה שניות של מתח קל שהסתיימו בנשימת רווחה ובכאבי גב. נשימת רווחה כי הספקים עובדים, כאבי גב כי הם שוקלים טונה ויושבים על המדף הנמוך, רק מגבר ההספק נמוך יותר.
מסקנה ראשונה: אי אפשר להתעסק עם הציוד כשהגב תפוס...
שם תקליטור ומתחיל להאזין. מייד בולט שהמערכת יורדת הרבה יותר נמוך מאשר לפני השדרוג ולצליל נוסף הרבה מאוד משקל שהיה חסר לי.
לפני הטיפול בספקים, החוסר במשקל ובבאס גרם לי לחשוב שיש לי בעייה ברמקולים. ה SBL הוא רמקול שבנוי משלוש תיבות נפרדות לחלוטין האחת מהשנייה. בתיבה העליונה יושב הטוויטר. בתיבה שמתחתיו הוופר. מתחת לתיבת הוופר תיבת העומס ליצירת התדר הנמוך. שלוש התיבות יושבות על עמוד שדרה כאשר מעבר התדרים מתיבת הוופר לתיבת העומס מתבצע דרך ריבוע עשוי מגומי שחלקו התחתון צמוד לפתח בתיבת העומס וחלקו העליון צמוד לפתח בתיבת הוופר. האטימה המלאה מתבצעת באמצעות סיליקון מרוח בין הגומי לחיבורים בתיבות.
כשהתחלתי לחוש שאני מאבד נמוכים, חשבתי שיש בעייה עם אותן גומיות או שהסיליקון נפגע וכבר מצאתי ספק שמוכר את החלקים האלה.
כשהפעלתי את המערכת עם הספקים המשודרגים, מייד חדר להכרתי שאין בעייה עם הרמקולים, כל הנפילה נבעה מהספקים הזקנים.
האזנתי במשך שעה שבמהלכה, ככל שהמערכת התחממה איכות הצליל הלכה והשתפרה ועם השיפור הרגשת הכייף הגדול שפעלתי נכון. ההאזנה הפכה למאוד מהנה. באס מצויין, מדוייק מהיר ובדיוק בעוצמה בה הוא נשמע היטב בתזמון הנכון ומבלי להעיק.
התזמון נשאר מעולה כמו ב ניים, מיד וגבוהים מאוד מהירים ומדוייקים במה מעולה.
יצאתי לכמה שעות מהבית, אני כמובן לא מכבה את המערכת וכשחזרתי למערכת שכבר התחממה היטב, הכל נשמע שמיימי.
לסיכום - מי שמחזיק ספק מאוד ישן ולא רוצה להשקיע אלפי שקלים בחדש, האופציה הזו של החלפת המייצב המקורי במייצב של Avondale מומלצת.
בעבר ניסיתי כמה פעמים לבצע ״שדרוגים״ לא מקוריים בציוד של ניים ותמיד חזרתי למקור כי כי כל שדרוג כזה הרס את האופי ה״ניימי״ של המערכת. השדרוג הזה רק שיפר, מה גם שממילא הייתי צריך לטפל בספקים.
עכשיו לא נותר לי אלא לבצע את אותו הטיפול בספק השלישי שמזין את מגבר הראש של הפטיפון, נראה מה יעשה השדרוג לאנלוג.
אריה