הגדרות , סמלי סטטוס ואהבה למוסיקה

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
חברים,

אינני יודע במדוייק מהו אודיופיל אך מצתיירת לי תמונה כבר זמן רב שאנשים מתעסקים ברצון לאחוז בהגדרה מסויימת , "להיות שייך" ובמקום באמת להגיע מאהבה טהורה למוסיקה מתעסקים בתפל , מצתיירת לי תמונה של יוקרה רצון להשתייך לסטטוס מסויים ולמתג את עצמנו , זה נשמע נוצץ זה בובמסטי אך אהבה למוסיקה לא קשורה לעניינים אלו , מדובר באהבה שמושרשת לפחות בי ממתי שאני זוכר עצמי בנשימתי , בעצמותי , כדרך חיים , כחיוך כאושר ועושר , כזכרון מתוק של תקופה.
המוסיקה מרוממת את רוחי ואני מצליח להגיע למקומות לא צפויים , מסעות שמיימים ועולמות שנפתחים בפניי ומזמינים להגיע שוב ושוב למסע מהפנט.
אודיופיל לא אודיופיל מבחינתי להגדרות הללו אין מקום בעולם המוסיקה , הן לא מספיק מפותחות להסביר תהרגשה של כל אחד מאיתנו.

בברכה,

אדם

:O

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אז בשביל מה אתה פותח עוד שירשור מיותר בנושא הזה אם זה כל כך לא מעניין אותך?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
להראות מזווית קצת שונה ומנקודת המבט שלי את העניין , הנושא דווקא מעניין מאוד במיוחד שיש דיעות שונות .

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי זה התפל, כל אחד שיעסוק במה שבא לו, אם זה מוזיקה, אם זה ציוד, אם זה יוקרה ואם זה מריבות אגו.

מה זה ענייננו?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
דעתך היא אחלה ואתה יותר ממוזמן להביע אותה , ככה ניצור יחד שירשור מעניין ופורה , כמו שאמרתי אני בעד שכל אחד יעסוק במה שבא לו ויחד עם זה ימשיך לכתוב ולהביע את דעתו בנושא זה או אחר.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
אודיופילים זה לא סטטוס

זו מחלה, או שהוא חולה, או שלא :)
בכל אופן, העיסוק ב"זהות עצמית" (אם אכן יש בכלל כזה כמו שאתה טוען) שכנראה פורח בעידן הפורומים בשנים האחרונות בגלל החשיפה הגדולה לתחום, נשמע לי קצת פטאתי, וסליחה אם אני פוגע במישהו.
אני בטוח שכל אחד מגיע מהאהבה האמיתית שלו, בין אם זה למוסיקה, בין אם זה לצליל טוב,
ובין אם זה לציוד יפה מול העיניים.
כל עוד יש "תשוקה" מסוימת לתחום, (לעיתים אובססיביות קלה)- זו ה"פיליה" וכנראה כל אחד שמפנה זמן יקר והשקעה לתחום הזה, במידה מסוימת נמצא שם.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
אודיופיליה אינה מחלה כל עוד העיסוק בה אינו הופך מוגזם, אובסיסיבי, מוקצן וכ'. בדיוק כמו בכל תחום אחר. כל עוד העיסוק בזה לא מפריע לחיי המשפחה, מבוסס על זמן וכסף פנוי, אין בעיה.

העניין הוא שבאמת אין שום קשר בין אהבה למוסיקה ואודיופיליה. רוב הציבור שוחר המוסיקה בארץ כלל לא חשוף לתחום הזה ואלה שכן לא ממש מבינים מדוע צריך להשקיע כה הרבה כדי להנות.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אודיופיליה "אהובתי" ....?

אני לא יודע מה זה "אודיופילה". אני רק יודע להגיד מה אני אוהב ומה אני צריך לצורך האהבה הזו.
אני מאוד אוהב מוזיקה. מאוד מאוד. מאז שאני זוכר את עצמי, עוד כילד קטן, אני צריך מוזיקה בסביבה.

אבל מה, כשאני שומע מוזיקה שאני אוהב בטרנזיסטור או ברדיו מצ'וקמק, זה לא מספק אותי. לפעמים זה אפילו מבאס. חסר שם משהו.
וכשאני שומע את אותה המוזיקה במערכת שלי, אני מתמלא באושר ובסיפוק.

כבר כילד, בראשית שנות השבעים, כשאבא שלי הביא הביתה מערכת בייבוא אישי, ופתאום הבית התמלא בצלילים "מלאים" עם באס, ועם "נקיון" וצלילות שלא הכרנו ברדיו ובפטיפון מונו המיושן, וכל ילדי השכונה (וגם רבים מהשכנים מבוגרים) באו לחזות בפלא המדהים - כבר אז הרגשתי שאפשר לשמוע מוזיקה בצורה אחרת ולהנות יותר.
אז זה מבחינתי ההבדל בין לאהוב מוזיקה לבין הצורך לשמוע אותה באיכויות מסויימות.
וזה אולי גם ההבדל בין מי ש"רק" אוהב מוזיקה (וכאלו יש באמת הרבה יותר מאודיופילים) לבין מי שמאוד חשוב לו גם איך היא נשמעת (וכנראה שלהם קוראים אודיופילים)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אני לא יודע מה זה "אודיופילה". אני רק יודע להגיד מה אני אוהב ומה אני צריך לצורך האהבה הזו.
אני מאוד אוהב מוזיקה. מאוד מאוד. מאז שאני זוכר את עצמי, עוד כילד קטן, אני צריך מוזיקה בסביבה.

אבל מה, כשאני שומע מוזיקה שאני אוהב בטרנזיסטור או ברדיו מצ'וקמק, זה לא מספק אותי. לפעמים זה אפילו מבאס. חסר שם משהו.

כבר כילד, בראשית שנות השבעים, כשאבא שלי הביא הביתה מערכת בייבוא אישי, ופתאום הבית התמלא בצלילים "מלאים" עם באס, ועם "נקיון" וצלילות שלא הכרנו ברדיו ובפטיפון מונו המיושן, וכל ילדי השכונה (וגם רבים מהשכנים מבוגרים) באו לחזות בפלא המדהים - כבר אז הרגשתי שאפשר לשמוע מוזיקה בצורה אחרת ולהנות יותר.
אז זה מבחינתי ההבדל בין לאהוב מוזיקה לבין הצורך לשמוע אותה באיכויות מסויימות.
וזה אולי גם ההבדל בין מי ש"רק" אוהב מוזיקה (וכאלו יש באמת הרבה יותר מאודיופילים) לבין מי שמאוד חשוב לו גם איך היא נשמעת (וכנראה שלהם קוראים אודיופילים)

אין יותר צודק ממך(Y), אני אישית הייתי עונה תשובה זהה רק השנים היו מאוחרות יותר.:)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

אני לא יודע אם אתה צודק , אני מאוד אוהב מוסיקה , אני לא חושב שהייתי יכול לחיות הרבה זמן בלי . כשהייתי בבית חולים , שמעתי מוסיקה דרך הפלאפון (כי נכנסתי כ"כ מהר שלא יכולתי להתכונן ולהביא , ובני משפחתי לא יכלו גם מסיבות שונות ), אז ידעתי בוודאות איך זה נשמע במערכת , וכמה זה נשמע עלוב בפלאפון (וד"א גם אותו קניתי יותר בגלל המוסיקה מאשר פיצ'רים אחרים ), אבל עדיין ולמרות הרגישות הגבוהה מאוד שלי לאיכות , שלא ממש צריך להסחף , ולדעת להנות מהמוסיקה כפי שכיסך מרשה לך (אפשר לחלום אבל לא לנסות להגשים את זה , כי אז החלום הבא יעלה הרבה יותר :))
האם זה אומר שאני לא אודיופיל ? יכול להיות .
אבל נקודה למחשבה , אני בזמנו הסתובבתי יותר עם אנשים עם ציוד (בשנות ה80 ותחילת ה90) והכרתי די הרבה אנשים בסצינה , משום מה התחושה הייתה שאלו שהחליפו המון ציוד , שחלקו גרם לי להזיל ריר , משום מה לא ממש אהבו מוסיקה , אלא איך היא נשמעת בסטאפ שלהם . האם התחושה נכונה או לא אנני יודע , אבל כך אני הרגשתי לגבי חלקם . ולדעתי אם זה נכון אז אני מרחם עליהם , למרות הציוד והכסף שאני בטוח שהייתי מוצא דרך להוצי אותו

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תאר לך שכולם היו אותו הדבר?

לא היה משעמם לנו?
תמיד יהו כאלה/ ויהיו גם אחרים.
יש מי שעבורם ציוד אודיו יקר הוא לא יותר מאשר צעצוע נוסף, וזה בסדר גמור. יש מי שמכנה אותם ציודיופילים - כמו שהם אוהבים כל גאדג'ט אחר, כך הם אוהבים מגבר נוצץ במחיר של מכונית קטנה (או גדולה....)ותמיד הם יחליפו עד שימאס להם ויעברו לתחביב אחר. המוזיקה כנראה משחקת שם תפקיד משני.
ויש גם אחרים כמו כמה מהחברים שלי, שלא מבינים על מה המהומה: תן להם מערכת מיני מפלסטיק בסלון והם נהנים לשמוע גידי גוב. וגם זה בסדר.
אני מכיר כמה "סבים" עם מערכות מיושנות שפעם היו הדבר הכי הכי ומאז לא בוער להם "לשדרג". אבל הם מנויים לפילהרמונית, יש להם מאות תקליטים ודיסקים קלאסיים והם חיים ונושמים מוזיקה כל חייהם.

nimitzg

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אודיופיליות - גנטיקה או מחלה נרכשת

למרות התקופה הקצרה שעברה מאז התחלתי לחפש אחרי הסאוונד המיטבי במגבלות האמצעים, נחשפתי לקהילה הזו ואנשיה. (במיוחד דרך הפורום אך גם דרך ספקים ולקוחות)
לדעתי המחלה מחולקת לשתי קטגוריות...אולי 3.

1. בעיה גנטית - אנשים נולדים עם זה-לעיתים עובר מאב לבן, המוסיקה דבקה בהם,ובנקודת זמן שיכללו את מערכת הווינטאג' שקיבלו בירושה או מערכת המיני שרכשו במיטב כספם בגיל 16 מכספי עבודת הקיץ למערכת שמוציאה את הצליל האמיתי.
2.מחלה נרכשת א- אנשים נחשפים למוסיקה ודרכה לאיכויות הגבוהות המסופקות עם הציוד.
3.מחלה נרכשת ב- אנשים נחשפים לציוד והאיכיויות הגבוהות שלו ודרכו למוסיקה ( בעיקר מאזיני קריסטינה אגילרה- למרות שבתחום שלנו כדאי לומר - אין מוסיקה המביישת את בעליה...).

לסיכום - פגשתי אנשים שקנו את הציוד לשם הציוד וכאלו שקנו את הציוד לשם המוסיקה.
אבל דבר אחד משותף לכולם (גם למאזיני קריסטינה אגילרה במערכות של 100K) -
באומנות כמו באומנות - אין דבר כזה שאין דבר כזה....כך גם במוסיקה.

סוף שבוע מוסיקאלי לכולם.:p:p

נערך לאחרונה ב:

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אני דוקא חושב אחרת.
אודיופיליה וואהבת מוזיקה הם שני דברים שונים, לדעתי. נכון ששניהם מחוברים אחד לשני ואני יודע שזה לא נשמע הגיוני כלל, אבל תחשבו על זה שניה...
בואו נשווה את זה לנהיגה ומכוניות (כיאה לנו :) ). בנאדם יכול לאהוב לנהוג, אבל הוא לא חייב יגואר בשביל להנות מהנהיגה.
כך רוב אוהבי המוזיקה. הם באמת ובתמים אוהבים אותה, אך לאו דוקא משנה להם האיכות. אפילו אם מרגישים בהבדלים בה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דרך אגב לכל מאזיני קריסטינה אגילרה - יצא לי שמוע ביצוע שלה עם הרבי הנקוק (אם אני זוכר נכון ואם אני כותב נכון :) ) לקטע ג'אז ויש לילדה הזו קול. כמו כן לאחרונה השירים שלה מראים שיפור לא קטן מהשד בבקבוק שהיא היתה בתיחת דרכה - מי יודע אולי היא עוד תפתיע אותנו.

להסיר ספק אין לי אף דיסק שלה וגם לא מערכת ב 100K :)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כרמי , מי שחשבה שהיא תהיה זמרת פופ , אלא אם כן יש לה כשרון אדיר מאוד , לא תצליח לעולם להיות זמרת אמיתית . בשביל להיות זמרת אמיתית , היא חייבת לוותר על סיפוקים מיידיים כמו פופ ולעבוד על הקול שלה עד הסוף (אני לא ממש מצליח להעביר את המחשבה הזו כמו שצריך , אבל אני מניח שתוכלו להשלים לבד )

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
כן, הרבי כבר תקופה מתמסחר בגדול ועושה זוועה של דברים...חבל

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תרשו לי להאיר זווית אחרת -

בפורום התכלכל כבר העליתי פוסט שכותרתו - "אני ציודופיל גאה"...וקראתי בו לציודופילים אחרים לצאת מהארון.

ראבק אני לא מתבייש להודות שחלק נכבד מההנאה שלי היא העיסוק בציוד האודיו ות'אמת להערכתי גם חלק נכבד מההנאה של מרבית הכותבים כאן היא אהבתם לציוד. רק שימו לב לחלוקת כמות התגובות והדיונים בין תת פורום התוכן ליתר תתי הפורום האחרים.

לי דווקא נראה משום מה שחלק גדול מהאודיופילים או החברים בפורום כאן ובפורומים אחרים מתביישים להודות בחיבתם לציוד לגאדג'טים וכו'.. מה רע בזה..

אמשיך ואומר שלדעתי גם אין פסול במרדף אחרי סמלי סטאטוס. סטאטוס כידוע מסמל מעמד חברתי. אני רוצה להזכיר לכם שהאדם הוא חיה חברתית ובכל מין החיי בחברה בהכרח נוצרים באותה חברה מעמדות זהו סדר בריאת העולם. ללא סדר חברתי וללא מעמד בסדר החברתי חברה לא יכולה להתקיים.

שנייה אחרי שירדנו מהעצים מי שהיה חזק יותר, צייד מוצלח יותר וכו' היה במעמד החברתי הגבוה יותר...כיום נשוא הציד הפך להיות הכסף ולמי שיש יותר הוא בהכרח גם המעמד גבוה יותר - לכן אני לא רואה פסול בלהפגין את מעמדך / אושרך על ידי סמלי סטאטוס.

לכל הסוציאליסטים שיקומו ויזעקו חמס..לדעתי כל הטוענים שהמעמד לא נקבע על ידי הכסף בפיהם טענה צדקנית מתיפיפת שאינה תואמת את המציאות.

בחברה המודרנית איך שלא נסתכל על זה הכסף הוא זה שבעיקר קובע את מעמדו של הפרט במידרג החברתי.

שלמה

nimitzg

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
בואו נשווה את זה לנהיגה ומכוניות (כיאה לנו :) ). בנאדם יכול לאהוב לנהוג, אבל הוא לא חייב יגואר בשביל להנות מהנהיגה.
.

אני לא מסכים עם האמירה - חווית הנהיגה מורכבת מנוחות,ביצועים ואדרנלין....אי אפשר להשוות פורד שת 62 לפורד מונדאו באף אחד מהפרמטרים שציינת...צר לי. ולכן גם במוסיקה שיא ההנאה יבוא ממערכת בעלת שיא מוסיקאלי.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שלמה, מי שרק רוצה להפגין שיש לו כסף אז נראה לי שיש תחומים יותר מתאימים לבזבז עליהם (בית, מכונית, שעונים, בגדים וכו')...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שלמה, מי שרק רוצה להפגין שיש לו כסף אז נראה לי שיש תחומים יותר מתאימים לבזבז עליהם (בית, מכונית, שעונים, בגדים וכו')...

אלוני פעם שעברה שפגשתי את שלמה הוא היה לבוש, זה היה בביתו וראיתי את המכונית שלו - אני לא בטוח לגבי השעון. :)

דרך אגב במערכת הוא ממש לא השקיע כדי להראות שהוא משקיע - הוא רכש בצורה הגיונית רכיבים שעובדים יפה יחד. לדעתי ההודעה האחרונה שלו הייתה מוגזמת כדי לציין את הנקודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור