בוקר טוב
כמובן היחס זה לאותה החברה בין בחירה של מגבר דו ערוצי או מונובלוקים...
אי אפשר כמובן להשוות מגבר דו ערוצי מחברה X למונובלוקים מחברה Y.
אפשר וניתן להשוות באותה "הכתובת" מול "אותם דיירי הבית".
אצלי למשל אפרופו עבדתי עם מוובלוקים של BRYSTON שהיו מעולים לטעמי במיוחד בשילוב הנ"ל אצלי בחלל וב-SETUP שלי, אמנם כאשר החלפתי אותם למגבר דו ערוצי "זמני" (במקרה אצלי רב ערוצי), הרגשתי דווקה יתרון לרב ערוצי - שלדעתי נגזר מגודל החלל, היחס שלו עם הרמקולים הראשיים, הספק שאולי היה יותר "friendly" בחלל אצלי - למרות שהיום אני לא ככ בטוח בזה.
מצד שני המונובלוקים הרגישו ו-
שלטו למטה
טוב יותר והלמעלה "ממש קצת" הלכו לאיבוד אצלי לפחות בתחושה שלי...
כך שזה בהחלט נגזר מ-פרמטרים נוספים מעבר להפרדת ספקים, קופסא, הספק וכו'...
ועם אפרופו נוסף לאיכות בין מגברים דו ערוצים או מונובלוקים שונים על
אותה מערכת.
היום עם ה-Accuphase, אני
לא מרגיש איזה הבדל בהספק (מהברייסטון -דו ערוצי/רב ערוצי או מונובלוקים) - הווליום בקדם נשאר as is - למרות שה-accuphase פי 3 בהספק כמעט מהברייסטון הרב ערוצי, אמנם ב-accuphase, איכותו והטונאליות שלו, האיזון שלו, השקט שלו, רמת ההפרדה למטה, השליטה שלו ברמקול -
במיוחד למטה - הרכות למעלה, משהו אחר לחלוטין!!, ו
התחושה שעברתי ממגבר "פשוט" של כאילו 500$
כיום ל-ליגת אלופות...!! - ומאוד אהבתי את הברייסטון ומאוד אני מכבד אותם -הם עושים מגברים פנטסטיים.- והכל - הכל מסתכם ב-עניין של טעם אישי.
אצלי למשל התחברתי לברייסטון
אצלי בכל הקשור
לשליטה ברמקול יותר מ-מקינטוש MC2255 ואודיו ריסרץ VT100 למשל...ועוד כמה שניסיתי בשלושה החודשים האחרונים אצלי, מה שכן היתרונות למעלה ובקצוות- בכל הקשור לעידון - מאוד אהבתי בגמגברים הנהדרים שציינתי - הלמטה הרגיש לי עם מריחה שהייתה עבורי בלתי נסבלת...והרגשתי שאיבדתי איזה מימד למטה מהרמקול מה שלא היה לי עם הברייסטון,
ה-Accuphase מתעלה לדעתי על השליטה של הברייסטון למטה והוסיף עוד מימד "מסביב" כאשר הברייסטון היה pointed יותר בכלל בגישתו - ה-accuphase מוסיף ארומה של ניחוח "מוזיקלי = מבחינתי שעות האזנה ללא כאבי ראש" - עידון ואנושיות ווקלית אמיתית עם שקט במרכז והפרדה מעולה ושקופה הררררבה יותר וניחוח יפייפה למעלה וטאץ מעודן.
בכל אופן קולע לטעמי הרבה יותר.
מה שעוד "גמר" אותי...
כאשר שמעתי עם ה-bryston בתקופה ממושכת, בשביל לעדן ולמרכז עוד יותר את העניינים - הנחתי כרית בנק' מסויימת ומאוד ספציפית מאחוריי - (קיר אחורי) שהרגשתי שמעט "מרגיעה" את העיניינים אצלי...היום אין שום כרית ואין כלום מאחורי פרט לקיר וכוורת בנוייה - שקיימת שם בשנתיים האחרונות
- בקיצר נשמע מעולה ומאוד לטעמי.