זה לא כ"כ נכון..כולם כאן פירגנו מאוד לארגון התערוכה עד אחרון חברי הפורום (אגב, אנחנו לא טוקבקיסטים, זה פורום של חובבי\אוהבי\שרופי התחום)
מי כאן עקץ על הארגון של התערוכה ?? אני קראתי פרגון מקיר לקיר והיו הערות מאוד ענייניות בנוגע לגודל החללים במלון, משך התערוכה ועוד, כולם נאמרו מתוך הערכה ורצון לשיפור ואם זו היתה "ביקורת" היא נכתבה מתוך כוונה בונה.
הביקורת שלי היא.. שבאופן אישי (ואני בטח לא היחיד) אשמח לשלם מחירי כרטיסים גבוהים יותר (גם פי 3) אם זה יאפשר להרים עוד את רמת התערוכה או להאריך אותה..אנחנו מוציאים כ"כ הרבה כסף על התחום שפעם בשנתיים להוציא 150 שח זה זניח, אבל מן הסתם זה ירחיק אנשים שהם מבקרים יותר אקראיים.
אם התכוונת להערה על הביקורת של רן, בעיני היא היתה עניינית ולא כוונה אל הכותב עצמו ובאופן כללי ברור שהיה עדיף בהרבה לקרוא סיקור של גורם חיצוני לחלוטין שאינו קשור למפיקי התערוכה. הרי זה כמו שבמאי של סרט יזמין את המפיק או שותף לכתוב סקירה על הסרט..
רן כתב מעניין אבל זו לא הנקודה, הבעיה שהמקום הזה קטן מדי ואכן אף אחד אחר שלא מטעם האתר, לא טרח לסקר את התערוכה המעולה הזו אז נשארנו רק עם סיקור מטעם וזה בוודאי עדיף על כלום.
מחכים לתערוכה הבאה..
הסיקור אינו מטעם. לראיה, יבואנים לא ממש אהבו את הסיקור הזה. גם תומר וגם רן הביעו גם את שביעות רצונם מתצוגות מסוימות ומאחרות לא.
נכון. שני האתרים האחרים התעלמו לחלוטין מהתערוכה שמה לעשות, היא האירוע הגדול והחשוב ביותר בתחום. לא נותרה שום ברירה מלבד לאפשר לשניהם לכתוב את מסקנותיהם באתר המפיק וזה בהפרדה מוחלטת מעמדתו של dtown. אחרי הכל, אם לא יסכמו את התערוכה הזו, זה כאילו היא לא היתה. ואם היו מפרגנים לכל החדרים באופן מוחלט, זה פשוט יהיה לא הגיוני. לכן, כמו תמיד, נתתי חופש מוחלט לשניהם לכתוב מה שהם רוצים, בלי עריכה, בלי עידון, כאילו נכתבו באתר אחר שאינו מחויב לדבר.
האמן לי. מספר הטלפונים שקיבלתי אחרי הסיקור של תומר ורן היה משחק ילדים לעומת אירגון התערוכה. הסברתי ליבואנים את הסיבה שאפשרתי זאת, והם לשמחתי הבינו שאין ברירה. בלי סיקור מסכם זה כאילו התערוכה מעולם לא סוכמה. ומשם, כל עבודתי נזרקת לפח.
שתיקתו של לפחות אתר אחד המתיימר להיות פלטפורמה מסויימת בתחום האודיו בכל הנוגע לתערוכה, מלמדת אותי דבר מאוד פשוט. רק האתר הזה מדבר ועושה, היתר מסרבים להגיד מילה אחת על מי שעושה מטעמים שאינם קשורים כלל לאודיו, עידוד צרכנים למוצרי איכות, קידום התחום בישראל.
אני גם מכוון לטענות של מספר מאוד מצומצם של גולשים הנוגעים לאינטרסים חבויים. אז יש לנו אינטרסים ברורים. לחזק את היבואן הישראלי מכיוון שהוא הדבר היחיד שמאפשר לכם ולנו לשרוד. בלעדי היבואנים וחיזוק המעמד שלהם לא תהיה תערוכה, לא תהיה חשיפה למוצרי איכות ולא יהיה פורום להשתעשע בו.
הבעיה העקרית שהכי קל (ואני לא מדבר עלייך) לשבת ולזרוק עיצות ועקיצות מהצד, בעוד אף אחד מהעוקצים אינו מסוגל לעכל את המאמצים שאנו עושים על מנת לקדם את התחום (ומצליחים בכך בגדול) בישראל. ולכן, למרות שברוב המוחלט של המקרים אני לא מתייחס, לפעמים זה מקפיץ אותי. בדרך כלל התשובה שלי היא ״אם מישהו חושב שהוא יכול לעשות את זה יותר טוב - שיתכבד״. ובתשובה לזה, אני מבטיח לך ש-90 אחוז מהאנשים שאני מכיר, כולל מוכשרים מאוד, יקבלו התקף לב בשבוע הראשון של הקמת התערוכה או לחלופין בשנה הראשונה בניהול אתר גדול כמו זה. זה דורש שילוב של דיפלומטיה, פוליטיקה (ויש הרבה ממנה), מינון נכון של פעילות וכתבות כשההפרדה בין עסק לאתר תוכן בלתי תלוי הוא מוחלט. ולכן, מערכת הפרסום והשיווק של התערוכה והפרסום היא נפרדת לחלוטין מהביקורות והכתבות. אין יבואן שלא אמרתי לו את המשפט הבא ״בביקורות אין לנו חברים!״ ואין כתב שלא קיבל ממני את הגיבוי המוחלט לכתוב מה שהוא רוצה כולל בכתבות סיקור התערוכה.