הבדל בצליל בין window 8.1, לבין window 7, האומנם?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הי מיכאל
אם המהירות עיבוד היא פקטור חשוב בניגון ממחשב, אז אולי שווה לעשות ריפ לקובץ wav ולא ל flac?
יש הטוענים שהם שומעים הבדל ביניהם ..
איל

זה לא מזיז למחשב.
בטרנספורטר שהיה לי, עם איזה מעבד מלפני עשור, באמת FLAC בדרגה מעל 3 גרם לגימגומים.
אתה יודע, ל-FLAC יש דרגות כיווץ.

אבל לא במחשבים האלה. הם עושים דברים יותר חזקים טיפה ללא מיצמוץ. אגב, JRiver מקונפג שהוא מנגן מהזיכרון -
כלומר, אחרי שהוא פרס את הקובץ את כולו, וסידר את ה-samples כ-PCM

אני אחדד, JRiver מנגן את אותו הדבר אם זה FLAC או WAV

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
שטויות האלה לא עוזרות.. אמרתי כוסות רוח (לא ראית את מקדמי הספיגה במה ששלחת?)
שים לב שוב לטווח תדרים שנתתי.. ועוד נתון - להנחית יש כ-7-8db (ואצלי בבית אפילו יותר)

צריך משהו כזה שנראה כמו דלת של ממ"ד. אם רוצים שזה יראה יפה, אז שוברים את הקיר, ומכניסים פנימה :)
אני חושב יותר טוב בגודל הדלת של הדוהומו די מילאנו
kveit4316s.jpg

תמונות מצורפות

• kveit4316s.jpg
    kveit4316s.jpg
    KB 110.5 · צפיות: 385

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
זה לא מזיז למחשב.
בטרנספורטר שהיה לי, עם איזה מעבד מלפני עשור, באמת FLAC בדרגה מעל 3 גרם לגימגומים.
אתה יודע, ל-FLAC יש דרגות כיווץ.

אבל לא במחשבים האלה. הם עושים דברים יותר חזקים טיפה ללא מיצמוץ. אגב, JRiver מקונפג שהוא מנגן מהזיכרון -
כלומר, אחרי שהוא פרס את הקובץ את כולו, וסידר את ה-samples כ-PCM

אני אחדד, JRiver מנגן את אותו הדבר אם זה FLAC או WAV

כלומר כדי להתגבר על מהירות חישוב הם מצאו פתרון בלטעון את הקובץ כולו לזכרון ולנגן מתוך באפר, אחרת איך אתה מסביר שיש שסבורים שניגון מ ssd נשמע יותר טוב? אני מבין את עיניין המשאבים, אבל חוץ מניגון מוזיקה אני לא מכיר פעולות מיחשוב ב real time. האוזן שלנו מצליחה לזהות את העיכוב הקטן לכאורה.
אני מכיר את עיניין הכיווץ אני משתמש בפלאק לא דחוס שזהה כמעט ל wav רק עם תאגים...
ניסית אצלך השוואה בין שני סוגי הקבצים?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
שטויות האלה לא עוזרות.. אמרתי כוסות רוח (לא ראית את מקדמי הספיגה במה ששלחת?)
שים לב שוב לטווח תדרים שנתתי.. ועוד נתון - להנחית יש כ-7-8db (ואצלי בבית אפילו יותר)

צריך משהו כזה שנראה כמו דלת של ממ"ד. אם רוצים שזה יראה יפה, אז שוברים את הקיר, ומכניסים פנימה :)

לא ראיתי טווח תדרים... ציינת תדר של 30 HZ.
איך אתה יודע שהאיטיות בדעיכה מקורה אינו גם באינטראקציה של דריבר/קופסא (שיכוך פנימי)..
בתדרים נמוכים כאלה חוזק/גמישות הקירות הוא גורם מכריע.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא ראיתי טווח תדרים... ציינת תדר של 30 HZ.
איך אתה יודע שהאיטיות בדעיכה מקורה אינו גם באינטראקציה של דריבר/קופסא (שיכוך פנימי)..
בתדרים נמוכים כאלה חוזק/גמישות הקירות הוא גורם מכריע.

לא הבנת מה קשר,
אני מדבר על מדידות של החדר של אלדר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כלומר כדי להתגבר על מהירות חישוב הם מצאו פתרון בלטעון את הקובץ כולו לזכרון ולנגן מתוך באפר, אחרת איך אתה מסביר שיש שסבורים שניגון מ ssd נשמע יותר טוב?

יש סבורים שכבל רשת ב-1000$ גם עושה הבדל, אני לא חייב לתת הסברים.

אני מבין את עיניין המשאבים, אבל חוץ מניגון מוזיקה אני לא מכיר פעולות מיחשוב ב real time. האוזן שלנו מצליחה לזהות את העיכוב הקטן לכאורה.
אני מכיר את עיניין הכיווץ אני משתמש בפלאק לא דחוס שזהה כמעט ל wav רק עם תאגים...
ניסית אצלך השוואה בין שני סוגי הקבצים?

כשהיה לי טרנספורטר, כן, אבל זה היה משיקולי אופטימיזציה לבצע פריסה בשרת.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אולי תסבירו לטיפש כמוני,כיצד קורה ?
שמחשב ה-Fanless שלי עלה פחות מ- 5,000 ש״ח.
עובד נפלא דרך USB עם Widows-7.
ללא תקלה אחת כבר כמעט שנתיים ברציפות.
ואיך אמר המבקר האחרון שביקר אצלי ושומע רק מפטיפון,מעולם לא שמעתי מחשב שנשמע כל כך אנלוגי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש לי מחסן שלם שעשיתי מהדברים הללו , בכדי לעשות אקוסטיקה כמו שצריך, צריך נפח עצום של חומר ,ולא מדובר בכמה עמודים של צמר זכוכית דחוס שיש לי למכביר ,אפילו הלוויתי לנמר קולטי בסים , ,
הרומקורקטיין שלי איננו אקוילייזר ,הוא דואג לזמן דעיכת תדרים ,כלומר הגרף של "מפל מים" נראה מדהים יחסית לכל מה שלא עשיתי עם אקוסטיקה ,ולא שאין לי כלום אקוסטי בחדר -אז הנה מה אני עשיתי בכדי שלא תחשבו שאין כלום ,
1- בניתי קיר לבנים אחרי הרמקולים בכדי לחזק את הויברציות מהקיר ולפזר הצליל 2- הנמכתי ב15 סמ התיקרה שמלאה בלמעלה מ100 קילו צמר זכוכית דחוס של "גולמט " 3- בחריצים בין הקיר לתקרה המונמכת יש "סונקס" בכמות של כ10 פלטות
4- בפינות יש פלטות של צמר סלעים דחוס 5- ברחבי החדר יש כ10 רזונטורים של "צאנג" 6-וילון אקוסטי חשמלי בויטרינה של 6*3 מטר ,
ועל כל זה יושב הרומקורייקשין שלי ,שהאמת הוא עושה את עיקר העבודה ,
האמת היא שבממדידות עם מיקרופון מכוייל שיש לי דרך כרטיס קול ,הגרף שתקבל הוא התגשמות חלומו של כל אודיופיל ,אבל זה תמיד נחמד לומר שלשניצל יש בעיות בחדר ,במיוחד לאודיופילים שאפילו קונקטור של מיקרופון לא ביקר אצלם ,
הקסם של הליננגדורף שלי אינו בתדרים התחתונים ,אלא בהרמוניות שמטפסות לתדרי המיד ,ואת זה שום דבר לא מצליח לעשות ,אפילו לא רומקוריקטיין דיגיטלי שיש בתוכנת ניגון שכוון על סמך מדידות ,
לסיכום למרות העצות ,הרומקורייקטיין למרות ש"מאריך את הסיגנל ",הוא המכשיר החשוב ביותר שיש אצלי ,ואני מוכן להתערב שבעשר דקות של כוון אצל 99 % מהחברים שקוראים את הכתוב ,אני משפר להם את הצליל בעשרות מונים ,
מישהו ניסה פעם ? מי מדד את החדר שלו ? למי יש מרחק של כ2מטר בין הרמקול לקירות ? מי חושב שבפוקס יצא לו חדר מדהים יחסית למערכת המעופשת שלו ולכן שומעים בה נפלא? מי חושב שלמרות שהרמקול שלו נמצא 40סמ מהקיר ומזנון ביניהם לא מרגישים את זה בצליל ?
האמת ,זקנתי גם עייפתי ,אבל עדיין פתוח לשמוע עצות בתנאי שיש אחריהם בסיס .

קודם כל למה אתה מגיב כאילו מישהו לחץ לך את הביצים עם פלייאר פטנט וביקש ממך לשרוק את ההימנון?
רוצה להיתדיין על אודיו אז סבבה. למה לנסות להקטין אחרים בגלל שאמרו לך ש-rc זה לא פתרון מושלם ומה לעשות שזה באמת ככה?

לגבי הטיפול האקוסטי. אם הוא לא עזר כנראה שהוא לא הטיפול האקוסטי הנכון לחלל שלך. ולכן, מתייעצים עם איש אקוסטיקה ולא עם מישהו שאוהב ספוגים (יש הבדל) והוא ממליץ לך על טיפול הולם. עשו את זה בעבר בארץ ובחו״ל וניתן לעשות את זה אפילו בבית שלך. אגב, זה גם יכול להראות מאוד מאוד מרשים ולא איזה תבניות ביצים על הקירות.

לגבי הוינדוס.
בכל פעם שאתה משפר אתה מדווח על צילילות סוף סוף. דהיינו קודם לא היה צלול ועכשיו עם וינדוס פתאום צלול - וואלה?

לגבי הכיול והמדידות.
מכיר כמה וכמה חבר׳ה שכן עשו מדידות בחדר. זה שאתה עשית מדידות לא אומר שאתה היחיד שעשה זאת. יחד עם זאת, זה שהחדר שלך לא נמדד טוב זה כבר בעיה. מכאן חזור לפסקה הקודמת בנוגע לאיש אקוסטיקה שמזה הוא מתפרנס ולא יועץ שמתפרנס מדברים אחרים. אקוסטיקה היא מקצוע לא תחביב.

דבר שני יש מה שנקרא ״אובר אינג׳נירינג״. אני מוכן לעשות איתך תרגיל.
לבוא אלייך ואני ואתה מתחילים להסיר מכשירים מהמערכת. נגיע למצב שהמערכת מנגנת רק עם מה שנחוץ לה. נתחיל למקם רמקולים מחדש, להוסיף לאט לאט את מייצבי החשמל ושילוב הכבלים וליישר את המערכת פיקס. יכול להיות שנגיע למסקנה שהבעיה היא גם בהתאמה בין החדר לרמקול ויהיה חכם יותר להחליף את הרמקול ולא את הוינדוס או המגברים או לדחוף עוד מייצבים, כבלים שונים לבס ולמיד וכ״ו. יכול להיות שחיבור המערכת מחדש תוך התייחסות לכל שינוי ושינוי יביאו תוצאה טובה בהרבה מאשר זו שמורכבת מטון וחצי של סחורה על זוג רמקולים שכנראה (כנראה לא בטוח) הם הבעיה הגדולה שלך.

ושוב. לגבי הטיפול האקוסטי. תיקונים במחשב לקילקולים של ה-rc זה כמו להכאיב לעצמך במקום אחר שתשכיח את הכואב שיש לך בצוואר.

ולשורה התחתונה.
אם במדידות החדר שלך הוא חלום של כל אודיופיל (כפי שאתה מציין) אז החדר הוא לא הבעיה. ה-rc לא מתקן את האקוסטיקה (שכן היא מושלמת מבחינת מדידה) אם כי צריך להסב את תשומת הלב להרכב המערכת.

ושוב אני מזכיר. זה דיון על אודיו נטו. לא על היכולות שלך במיטה. אין מה לקחת אישית ולהתעצבן. כולה ברזלים עצים ותוכנות.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אתה תבוא עם צבקה ,אני אבוא עם הביצים , ואני שורק התקוה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אולי תסבירו לטיפש כמוני,כיצד קורה ?
שמחשב ה-Fanless שלי עלה פחות מ- 5,000 ש״ח.
עובד נפלא דרך USB עם Widows-7.
ללא תקלה אחת כבר כמעט שנתיים ברציפות.
ואיך אמר המבקר האחרון שביקר אצלי ושומע רק מפטיפון,מעולם לא שמעתי מחשב שנשמע כל כך אנלוגי.

ואיך שמעת עם B&W והכל היה נפלא?
תשאל את גיא. שתעבור למחשב החדש, תראה..

סתם.. :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אתה תבוא עם צבקה ,אני אבוא עם הביצים , ואני שורק התקוה

סגרנו. נתאם בפרטי. תן לי רק את המידות שהג׳בקה תתאים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לא להילחץ יש לי את כל המידות,גם כרטיס לייף סטייל לטיטול למבוגרים במבצע.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
סגרנו. נתאם בפרטי. תן לי רק את המידות שהג׳בקה תתאים.
אולי תבוא עם פטיש
הורד (1).jpg

תמונות מצורפות

• הורד (1).jpg
    הורד (1).jpg
    KB 9.7 · צפיות: 367

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
אייך הגענו מאקוסטיקה,לאזור החלציים של הבולגרי...?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ממשיך לשאול כטיפש.
מה עניין B&W לכאן?
אני אסביר לך , הכוונה מה מיכאל חושבת ,אולי מתי אתה יש לך מחשב חבלזמנשלך,אולי ,אבל אולי קטן!!! יש סיכוי שינגן טיפה יותר טוב ממחשב מה אתה יש בבית עכשיו ,
כמו מה רמקול קרמיקה מה אתה לא לדעת יותר טוב מרמקול חברה גדול BMW.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אייך הגענו מאקוסטיקה,לאזור החלציים של הבולגרי...?

מנסה להתבדח בכדי לא להתעצבן ,מן תרפיה שכזאת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור