הבאס האולטמטיבי...

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
כולנו מתמחים של כולנו.
אני לומד מגיא, אלדר, עמיר, יואל ומתנוש.
ככה זה. גם אלה לומדים מאחרים גם אם הם לא מודים בזה.

אין מה להעלב.

לא נעלב. ממש ממש לא... זאת לא הנקודה.
כולם לומדים כאן. גם החברה "הכבדים"!!
התגובה שלי באה בגלל הדרך והאופן של התגובה שלו.
האיש לא מכיר אותי. מעולם לא החלפנו מילה. אנחנו זרים.
ואני לא מהמתנגחים בפורום,
אבל הוא הצליח להוציא אותי משלוותי עם הצורה והאופן שבו הוא התבטא.
שיחפש עץ אחר לנבוח עליו.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
היחידות אחלה (מכיר אותן). מה אתה חושב על השאר ועל הכמות?
מה אתה חושב על טויטר שופרי בחדר כזה?

אני מכיר טוב ציוד pa. יש לי תחושה עזה שאני מכיר ציוד pa יותר טוב מכל גולש אחר בפורומים הנוגעים להיי אנד בישראל.
טוב זה לא יכול להישמע. חזק ובומבסטי כנראה שכן.

כתבתי שיש לי השגות ביחס לדרך ולאופן ולשילוב שהוא בחר, ואני לא מקבל את כל הבחירות שלו.
אבל, למרות הכל הברנש הזה ראוי להערכה... על היוזמה, המוטיבציה, והכישרון.
ביחס לאיך זה נשמע..?
לא ניתן לקבוע ללא בדיקה פרטנית,
זו מערכת ק"ב עם רמקולים נצילים מאד, ושאני מניח, יודעים לתת ביס חזק מאד בצופים כשמגיע הרגע הנכון :)...
וגם לזה יש משמעות.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
שמע חביבי, לא מכיר אותך. לא יודע מי אתה!
אבל אתה חתיכת חוצפן!!
מסתמן שיש לך הרגל להשתלח במגילות אין סוף. עד עכשיו זה לא היה כלפי אז לא עניין אותי יותר מידי.
אבל עצור ועצור חזק חביבי. לא מכיר ואתה לא מכיר אותי.
שמור דעותיך לעצמך ושחרר אותי.
גם הפעם זה לא הייה כלפיך -- כתבתי במפורש לשניצל -- בתגובה למשהו שהוא כתב בשירשור אחר.

אז במטותא, עצור, ועצור חזק, עם כל ההתלהמויות המיותרות, ואתה משוחרר בלי קשר אלי ובלי שנכבלת בשום שלב קודם, בטח לא על ידי.

וחוצמזה, אנא אל תדרוש מאחרים מה שאינך דורש מעצמך:
-- אתה לא שומר את דיעותיך לעצמך
-- אתה לא דורש מאחרים שיכירו אותך ו/או יחליפו אתך מילים לפני שאתה מגיב על דבריהם בפורום

הרי גם לא היכרת אותי כשהתלהמת עלי בעניין "לא וודו ולא נעליים" בשירשור האחר, ולא שמרת לעצמך ערימה של דיעות די שבלוניות שלא הוסיפו לאף אחד.

הפוסל -- במומו פוסל, ואתה זה שהתחלת בדיוק עם מה שאתה מלין עליו, ועוד מתהדר בנוצות מזוייפות של מישהו שלא מתנגח בפורום...
לא נעלב. ממש ממש לא... זאת לא הנקודה.
כולם לומדים כאן. גם החברה "הכבדים"!!
התגובה שלי באה בגלל הדרך והאופן של התגובה שלו.
האיש לא מכיר אותי. מעולם לא החלפנו מילה. אנחנו זרים.
ואני לא מהמתנגחים בפורום,
אבל הוא הצליח להוציא אותי משלוותי עם הצורה והאופן שבו הוא התבטא.
שיחפש עץ אחר לנבוח עליו

ואם אתה ממשיל את עצמך לעץ ואותי לכלב, אז, כידוע, כלבים -- גם החמודים ביותר -- בדרך כלל עושים דברים אחרים על עצים...

אבל אני מעדיף לא לחשוב בצורה כזו, ואם להשתמש בהמשלה אחרת, אולי עדיף שתרד מהעץ...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
מזה protégé?
בן חסות, אבל לא במשמעות של "תלמיד" אלא מהשורש של protect -- מוגן על ידו.

עמיר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה, יש מדינות שבהן זה לא כך ?? :מבולבל:

נראה לי שכן: אנגליה, לא? (אנחנו מדברים כרגע על אודיו, כן?)

YB-7, במחילה ממך על ידענותך המפליגה - תפיסת העולם שלי בנוגע לאודיו, והרשה להניח שגם שלך - ואני בטוח שגם של עמיר, ובטח של נמר, ובוודאי של שניצל - היא שתפקידה של מערכת הוא לעשות מוסיקה; להעביר רגש מוסיקלי בצורה מיטבית ולשאוף לכמה שיותר פרטים, כמו שיותר ריאליות וכמה שיותר חוויה. ולשם כך שמים דגשים אחרים שאינם רק קשורים לבאס. לראיה הביא קירוז את הכבלים הפאתט שהוא משתמש בהם.
אז בסדר, אני יודע שזה לקולנוע ביתי. אז מה? זה אומר שרק באס משחק תפקיד? מבטיח לך שבמערכת של אלדר או נמר או עמיר (וגם שלי) שומעים קולנוע ביתי הרבה יותר משכנע מאשר אצל המתלהב הזה.

אז אמרתי פאתט. אתה חושב שבגלל זה אני פאתט? אז יאללה. גם אני וגם הוא פאתט. העיקר שאתה לא, כי זה דרייבר לינארי.

וכספין-אוף לשרשור ה"פאתט" הזה, שהתחיל עם מערכת פאתט, המשיך עם אנרגיות שליליות שלי ואז של עמיר ואז של גיא וכו' וכו' וכו', אולי נסור לדון בסוגיות של תפיסת עולם בבניית מערכת, והתפקיד המגלומני שמגלם בה ה"באס", ולמה זה ברוב המקרים נחלתם של מתלהבים חדשים בתחום, וכו' וכו'?

אבל לא, הרי 90% יקראו את הפסקה הראשונה של הפוסט הזה, ימשיכו להתלהם, ובטח לא יצא מהשרשור הזה כלום. אז נמר, הרשה לי להציע נושא הספין-אוף לשרשור חדש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אה, כן, ו... גיא - אתה כל כך סקסי כשאתה כועס....

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
ווילמממההההה.....חחח
4353901-130812185529.jpg

תמונות מצורפות

• 4353901-130812185529.jpg
    4353901-130812185529.jpg
    KB 23.6 · צפיות: 338

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113

YB-7, במחילה ממך על ידענותך המפליגה - תפיסת העולם שלי בנוגע לאודיו, והרשה להניח שגם שלך - ואני בטוח שגם של עמיר, ובטח של נמר, ובוודאי של שניצל - היא שתפקידה של מערכת הוא לעשות מוסיקה; להעביר רגש מוסיקלי בצורה מיטבית ולשאוף לכמה שיותר פרטים, כמו שיותר ריאליות וכמה שיותר חוויה. ולשם כך שמים דגשים אחרים שאינם רק קשורים לבאס. לראיה הביא קירוז את הכבלים הפאתט שהוא משתמש בהם.
אז בסדר, אני יודע שזה לקולנוע ביתי. אז מה? זה אומר שרק באס משחק תפקיד? מבטיח לך שבמערכת של אלדר או נמר או עמיר (וגם שלי) שומעים קולנוע ביתי הרבה יותר משכנע מאשר אצל המתלהב הזה.

אז אמרתי פאתט. אתה חושב שבגלל זה אני פאתט? אז יאללה. גם אני וגם הוא פאתט. העיקר שאתה לא, כי זה דרייבר לינארי.

וכספין-אוף לשרשור ה"פאתט" הזה, שהתחיל עם מערכת פאתט, המשיך עם אנרגיות שליליות שלי ואז של עמיר ואז של גיא וכו' וכו' וכו', אולי נסור לדון בסוגיות של תפיסת עולם בבניית מערכת, והתפקיד המגלומני שמגלם בה ה"באס", ולמה זה ברוב המקרים נחלתם של מתלהבים חדשים בתחום, וכו' וכו'?

אבל לא, הרי 90% יקראו את הפסקה הראשונה של הפוסט הזה, ימשיכו להתלהם, ובטח לא יצא מהשרשור הזה כלום. אז נמר, הרשה לי להציע נושא הספין-אוף לשרשור חדש.

אז יש לך תפיסת עולם -- באמת זה חשוב -- אבל לאנשים שונים ממך מותר שתהייה תפיסת עולם אחרת, אפילו הפוכה משלך.
זה שתפיסת העולם שלך אולי דומה בפרטים מסויימים לשל אנשים מפותחים ממך שהזכרת (גם אם מוציאים אותי מהרשימה), זה לא הופך אותה לעדיפה במשהו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה נהיה כאן?
חברים להרגע בבקשה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא חשוב.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

YB-7,

הבט,
אני לא חושב שאתה פאתטי, כמו שאיני סבור שהבחירה של אותו ברנש פאתטית.
המערכת שהוא בנה אינה מתבססת רק על באס ,אלא שאר הרמקולים עוצמתיים גם כן.
ואם אתה מנוסה ב-SUBWOOFERS אתה צריך לדעת שעל מנת לקבל 20 HZ בצורה מורגשת עליך להפעיל שטח ממברנה גדול במיוחד פלוס EQ על ערוץ ה-SUB ולכן הוא משתמש שם ביחידות שמהלך בוכנה ליניארי שלהם מתקרב ל-75 מ"מ PEAK TO PEAK ,הדבר הזה מסוגל ליצור גל הדף בלתי יאמן...שבניגוד לדבריך על "עיוות המציאות", הוא המציאות המדומה במיטבה...

לפיכך,
לדעתי הערתך היתה שליפה מהמותן ותו לא.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הבט,
אני לא חושב שאתה פאתטי, כמו שאיני סבור שהבחירה של אותו ברנש פאתטית.
המערכת שהוא בנה אינה מתבססת רק על באס ,אלא שאר הרמקולים עוצמתיים גם כן.
ואם אתה מנוסה ב-SUBWOOFERS אתה צריך לדעת שעל מנת לקבל 20 HZ בצורה מורגשת עליך להפעיל שטח ממברנה גדול במיוחד פלוס EQ על ערוץ ה-SUB ולכן הוא משתמש שם ביחידות שמהלך בוכנה ליניארי שלהם מתקרב ל-75 מ"מ PEAK TO PEAK ,הדבר הזה מסוגל ליצור גל הדף בלתי יאמן...שבניגוד לדבריך על "עיוות המציאות", הוא המציאות המדומה במיטבה...

לפיכך,
לדעתי הערתך היתה שליפה מהמותן ותו לא.

ממש לא שליפה מהמותן. אדם שמתרכז בבאס בצורה כזו מוגזמת, ובהינתן שאר רכיבי המערכת שלו, שומה עליו שהמערכת תהיה בינונית בכמעט כל דבר אחר שהיא מייצרת.

אין לי דבר נגד באס ושיחזור אמיתי שלו. יש לי הרבה נגד סדר עדיפויות כזה.

זוכר את הפוסטים ההזויים מהעבר הלא רחוק שבהם ראו אודיופילים משוגעים בונים שופרים של עשרות מטרים, הנמתחים מחדר ההאזנה שלהם, אל מעבר לחצר הבית בתוך תעלה שחפרו במיוחד?

את זה אני יכול יותר להבין מאשר את הברנש הקופסתי הזה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113

חשבתי עליך בכל מילה ומילה!! חמוד!!
מה מצב איש? יאללה בוא למינכן. אפילו אני בא השנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
ואף אחד לא אמר שזו מערכת אודיופילית.
דווקא כן -- למה לא?
נראה לי שמי שקנה/בנה/אסף את המערכת הזו הונע משיקולי אהבת הסאונד שבעניין == אודיופיליה -- בין אם זה לשמיעת מוזיקה ובין אם לקולנוע.

העניין הוא שהוא אוהב סאונד אחר מאיתנו -- לא סאונד של "high fidelity" עלק, לא של דיוק ואנינות ו"טבעיות", ריאליסטיות וניואנסים, אלא כנראה משהו מנופח, גדול, שמרעיד את העולם שמסביב, larger than life by a wide margin.

מה רע? ומאיפה הצורך לשפוט את זה ולומר שאנחנו "טובים" יותר והוא פאתט?

זה דומה למצב שבו הייתי אומר שמוזיקה קלאסית -- זו שאני אוהב והיא (במקרה או לא במקרה גם "נחשבת") -- היא המוזיקה היחידה ששווה משהו, וכל מי שאוהב ז'אנרים אחרים הוא פתאט, נחות, וצריך להראות לו את האור ומאיפה משתין הדג.

אבל אני לא אומר את זה, גם לא על מוזיקה שאני לא יכול לסבול, כמו מוזיקה ערבית, הודית, יפאנית, סינית ,יוונית ועוד ועוד, שאלה חלקים מתרבויות עתיקות ומעמיקות ועשירות ומגוונות ומיוחדות, כל אחת בדרכה, לא פחות ממה שנוצר דווקא באירופה במספר המצומצם של מאות שנים, שזה התחום המוגבל של המוזיקה הקלאסית.

לא שזה לא מפתה לפעמים להתנשא בצורה כזו, אבל זה לא לעניין. זה שאני אוהב דווקא קלאסית לא הופך אותי ליצור נעלה יותר על מישהו אחר שאוהב משהו אחר, ובטח לא הופך אותו לנחות ו/או פתאט.

בדיוק באותה מידה זה לא לעניין, לדעתי, לומר שאם אני אוהב מערכות "נייטראליות", "ריאליסטיות" ושאר תיאורים מסוג זה, אני עדיף על מישהו שאוהב מערכות מנופחות, או רזות, או עם הרבה באס או באס במרכז העניינים או בלי באס בכלל.

הכל עניין של טעם אישי, וטעם לא אמור להיות מקור לא לגאווה ולא לבושה.

אבל יש כאלה שמתשמשים בטעמם האישי במשהו להתגאות בו ו/או להתנשא באמצעותו, מה שלדעתי אינו לעניין כלל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
דווקא כן -- למה לא?
נראה לי שמי שקנה/בנה/אסף את המערכת הזו הונע משיקולי אהבת הסאונד שבעניין == אודיופיליה -- בין אם זה לשמיעת מוזיקה ובין אם לקולנוע.

העניין הוא שהוא אוהב סאונד אחר מאיתנו -- לא סאונד של "high fidelity" עלק, לא של דיוק ואנינות ו"טבעיות", ריאליסטיות וניואנסים, אלא כנראה משהו מנופח, גדול, שמרעיד את העולם שמסביב, larger than life by a wide margin.

מה רע? ומאיפה הצורך לשפוט את זה ולומר שאנחנו "טובים" יותר והוא פאתט?

.

כן... זו בהחלט מערכת היי-אנד במלוא מובן המילה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
..

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
עמיר, אתה צודק. הכל בסדר. כולנו אוהבים אותך. אתה רוצה ליטוף?
זה כבר מתחיל להיות מדאיג עד מפחיד... :)

אם הייה מדובר בליטוף מבחורה נאה וסקסית, יש על מה לדבר, אבל במגבלות (אני נשוי) :)

אחרת -- NO WAY! :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור