רמקולים הארבת 40.5 xd2 - חדש דנדש בארץ הקודש

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
182
נקודות
43
בערך 40 מטר, אבל יושב שלשה מטרים מהרמקולים, הם מרוחקים בערך 2.8 מטר אחד מהשני.
אני משער שגובה התקרה,סטנדרטי-2.7/3 מטר?
מעניין לשמוע מנסיונך, אם אין החזרי בס חזקים/הדהודים, בחלל כזה(אא"כ,החדר מטופל)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
883
נקודות
113
בקטע הזה החדר מטופל,
תקרה מונמכת עם צמר סלעים אקוסטי על כל שטח התקרה.
אין בעיית הדהוד מיוחדת בחלל, מדדתי פעם היה בסדר, לא זוכר אם יש לי את הגרף
לכשיהיה זמן אכייל את ה dirac שוב

arix

חבר משקיען
מעורבות
494
נקודות
83
תתחדש על הרמקולים החדשים.
אני חייב לציין שאני לא מבין גדול ברמקולים, ברצוני להחליף בקרוב את הרמקולים הישנים שלי לרמקולים טובים וגדולים יותר.
להבנתי, הרמקולים הנ"ל הם רמקולים מוניטור, האם יש יתרון לרמקול מוניטור בחלל גדול של כ 50 מטר (סלון ביתי גדול +פינת אוכל ומטבח פתוח שלא מטופלים אקוסטית) לעומת רמקול ריצפתי איכותי גדול ?
(ללא קשר למחיר)

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
883
נקודות
113
האמת שאין לי מושג, השאלה הזו כללית מידי...

רמקולי מוניטור משמשים בעיקר אולפני הקלטות וטכנאי סאונד. ככזה יצרני מוניטורים שמים פחות דגש על גימורים יקרים ו/או עיצוב. הסאונד שלהם/עקומת התדר נוטה לכוון flat בתחום התדרים של הענות הרמקול (יש מוניטורים קטנים/גדולים וכו). מהנסיון הלא רחב שלי עם מוניטורים, עד כמה ששמעתי, הסאונד שלהם קצת שטוח יותר ממה שאני רגיל לשמוע ברמקול ביתי, אבל מניח שזה לא מחוייב המציאות. כמובן שיש אקטיבים פסיבים בתקציבים שונים וכו. לא כל האולפנים משתמשים באותם מוניטורים, ומן הסתם גם בין בינהם יש הבדלים.

יש חברות שמייצרות גרסאות של רמקולי מוניטור-פרו גם לשוק הביתי, למשל atc.

יש מגוון רחב של רמקולים ביתיים מעולים, אבל התוצאה הסופית ושביעות הרצון שלך תלויים בכל כך הרבה גורמים באופן כזה שלא חושב שניתן לענות על שאלתך בפורום. לפחות אני לא יודע לענות....

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
182
נקודות
43
תתחדש על הרמקולים החדשים.
אני חייב לציין שאני לא מבין גדול ברמקולים, ברצוני להחליף בקרוב את הרמקולים הישנים שלי לרמקולים טובים וגדולים יותר.
להבנתי, הרמקולים הנ"ל הם רמקולים מוניטור, האם יש יתרון לרמקול מוניטור בחלל גדול של כ 50 מטר (סלון ביתי גדול +פינת אוכל ומטבח פתוח שלא מטופלים אקוסטית) לעומת רמקול ריצפתי איכותי גדול ?
(ללא קשר למחיר)
מנסיוני המועט,
אם תשווה רצפתי 3WAY למוניטור גדול 3WAY ההבדל קיים בעיקר, בגודל הבמה ובצורת ההגשה(מוזיקלי לעומת אנליטי). בסה"כ מדובר בטעם אישי וכמובן באיכות המקור והקדם.
מאידך, מוניטור 2WAY הוא בעצם ,פשרה ,לעומת רצפתי 2.5 WAY
גם המחיר מהווה פקטור לא פשוט...

hornless

חבר משקיען
מעורבות
387
נקודות
83
תתחדש!

גם אני חובב של הקופסאות האלה. הזמנתי עכשיו מאנגליה זוג מוניטורים חמודים של ה BBC. מקווה שיגיעו לפני פסח.

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
אנחנו מבקשים לשחזר את חווית המוזיקה כפי שחווינו בנעורינו,
אבל איך נשחזר את הראשוניות, התמימות וחוסר נסיון החיים.
כפי שאמר הֵרַקְלֵיטוֹס
"אף אדם לא נכנס אל אותו נהר פעמיים, מפני שזה לא אותו נהר והוא לא אותו אדם"

אבל אפשר להגיע לציוד שאיתו ״מרגישים בבית״
תתחדש

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
498
נקודות
83
ערב טוב שי.
הרמקול הקודם ברודמן vc7
לא פראייר.
מה ההבדל ביניהם.?
.
חודש טוב ומבורך.
.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור