האם burn in לרמקולים משפר את איכות הקול האנושי בשמיעה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כן. בסים משפיעים על המיד.

ולא. עם הסולו 4 לא יהיה לך מיד מספיק טוב.

ובשביל לעשות לך קצת סדר בראש.
במחירים שאתה מסתובב בהם לא תוכל להגיע לביצועים ראויים. אבל כן תוכל להינות מהתוכן. אני ממליץ להתרכז במוסיקה ולא באיכות השיחזור שלה כרגע. כשתתחיל לחשוב על שידרוג מהמערכת הזו למערכת סטריאו איכותית יותר, תתחיל לחפש את הביצועים. רמקולים ב-700 ש״ח אינם יכולים להשמע מספיק טוב. מקסימום יכולים להוות תמורה מעולה לכסף.

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כן. בסים משפיעים על המיד.

ולא. עם הסולו 4 לא יהיה לך מיד מספיק טוב.

ובשביל לעשות לך קצת סדר בראש.
במחירים שאתה מסתובב בהם לא תוכל להגיע לביצועים ראויים. אבל כן תוכל להינות מהתוכן. אני ממליץ להתרכז במוסיקה ולא באיכות השיחזור שלה כרגע. כשתתחיל לחשוב על שידרוג מהמערכת הזו למערכת סטריאו איכותית יותר, תתחיל לחפש את הביצועים. רמקולים ב-700 ש״ח אינם יכולים להשמע מספיק טוב. מקסימום יכולים להוות תמורה מעולה לכסף.
אבל יש רמקולים ממש זולים כמו atp3 שההפקה הקולית שלהם מלאה ואיכותית.אני לא צריך רמקולים באלפי שקלים של 300 וואט. חשוב לי סאונד חזק איכותי והפקה קולית(mid high?) מלאה. איך ה m-audio av40 בתחום?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אבל יש רמקולים ממש זולים כמו atp3 שההפקה הקולית שלהם מלאה ואיכותית.אני לא צריך רמקולים באלפי שקלים של 300 וואט. חשוב לי סאונד חזק איכותי והפקה קולית(mid high?) מלאה. איך ה m-audio av40 בתחום?

האם שמעת את ה-atp3 עם המערכת שלך ?? ...נראה לי שאתה מבסס דעה על מה טוב או יותר טוב ע"פ שמועות וחוות דעת של אחרים,
אני משוכנע שלכשתנסה את ה-atp3 אתה עלול למצוא גם בהם חוסרים משמעותיים.
אולי גם המחשב שלך אינו מצטיין באיכות הצליל שיוצאת ממנו??
חומר למחשבה !!

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
האם שמעת את ה-atp3 עם המערכת שלך ?? ...נראה לי שאתה מבסס דעה על מה טוב או יותר טוב ע"פ שמועות וחוות דעת של אחרים,
אני משוכנע שלכשתנסה את ה-atp3 אתה עלול למצוא גם בהם חוסרים משמעותיים.
אולי גם המחשב שלך אינו מצטיין באיכות הצליל שיוצאת ממנו??
חומר למחשבה !!

אז ככה:
המחשב שלי בן שנה בערך עם "כרטיס" מובנה די איכותי.מה גם שחיברתי את הפלאפון סוני שלי,וגם נגן מוסיקה D2 של חברת cowon שהוא נגן מעולה!

ATP3 יש לי אותם והסאונד שלהם כמובןן לא משתווה לסולו 6 ,הסולו פי 10 יותר איכותי, אבללל
אני מדבר על על המאפיין הקולייי, על הצלילות וסאונד טבעי של קול. בסולו אכן שומעים את הקול יותר חזק כי מן הסתם הם רמקולים חזקים, אבל אין בהם את הטבעיות של הקול במלואה, את המלאות..כבר לא יודע איך להגיד את זה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ATP3 יש לי אותם והסאונד שלהם כמובןן לא משתווה לסולו 6 ,הסולו פי 10 יותר איכותי, אבללל
אני מדבר על על המאפיין הקולייי, על הצלילות וסאונד טבעי של קול. בסולו אכן שומעים את הקול יותר חזק כי מן הסתם הם רמקולים חזקים, אבל אין בהם את הטבעיות של הקול במלואה, את המלאות..כבר לא יודע איך להגיד את זה.

עם איזה ספק כוח אתה מפעיל את המחשב?.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ואתה חושב שאם יחליף ספק כוח יקבל פתאום הצליל שיפור?

הבחור החביב מקשיב למוסיקה דרך כרטיס קול מובנה, לרמקול מאוד מאוד בסיסי, לקבצים שאיננו יודעים מה איכותם.
אני מציע לחבר החדש למקד את השאלה שלו. מה הוא שמע שנשמע לו מצוין. מה הרפרנס שלו. כשיענה על זה, נוכל לכוון אותו יותר טוב. אולי אפילו להבין יותר מה רוצה הבחור להשיג.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

נמר, אתה באמת מתכוון לשאול אותי אם זה מה שכתבתי ??:משתומם:
זה תלוי מה יש לו עכשיו..

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0

הבחור החביב מקשיב למוסיקה דרך כרטיס קול מובנה, לרמקול מאוד מאוד בסיסי, לקבצים שאיננו יודעים מה איכותם.
אני מציע לחבר החדש למקד את השאלה שלו. מה הוא שמע שנשמע לו מצוין. מה הרפרנס שלו. כשיענה על זה, נוכל לכוון אותו יותר טוב. אולי אפילו להבין יותר מה רוצה הבחור להשיג.

חח דוקא יודע מה איכות הקבצים.
לדוגמא הכנסתי עכשיו דיסק של נעימות של כינור.. והייה קטע שהכינור הגיע לנקודה גבוהה,חברתי אוזניות ושמעתי את הקטע הדק והגבוהה הזה של הכינור בחוזק רב של צליל וכאילו הצליל קרוב,אבל ברמקולים הם נשמעו חלשים יותר, ויותר "מרוחקים"...

וגם קולות של אמנים מסגנונות שונים כמו,דקלון,אייל גולן,עמיר בניון,שירה אופראית קלאסית, פאוורוטי,אמני פופ ורוק וכו'..

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אני יכול לתרום ניחוש:
אתה שומע צלילים של mid-range (קולות שירה למשל) חזק יותר, ואולי מודגש מידי, כשאתה שומע דרך שרשרת שאיננה מאוזנת טונאלית.
כלומר - שאינה מצליחה להשמיע את הנמוכים והגבוהים באותה מידת הגברה של האמצעיים.
והתרגלת לזה, וזה נשמע לך יפה, ואתה מחפש את זה.
ואתה מתאכזב כשאתה שומע דרך שרשרת קצת יותר מאוזנת, בה האמצעיים אינם מודגשים בצורה לא טבעית.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לדוגמא הכנסתי עכשיו דיסק של נעימות של כינור.. והייה קטע שהכינור הגיע לנקודה גבוהה,חברתי אוזניות ושמעתי את הקטע הדק והגבוהה הזה של הכינור בחוזק רב של צליל וכאילו הצליל קרוב,אבל ברמקולים הם נשמעו חלשים יותר, ויותר "מרוחקים"...

טוב, ככה זה צריך להיות.
האוזניות זה הכי קרוב שיש, יותר קרוב מזה הם כבר יהיו אתה.
והרמקולים מעצם טבעם, רחוקים יותר.
אז מה הפינה??
השאלה??

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
טוב, ככה זה צריך להיות.
האוזניות זה הכי קרוב שיש, יותר קרוב מזה הם כבר יהיו אתה.
והרמקולים מעצם טבעם, רחוקים יותר.
אז מה הפינה??
השאלה??

לא זה לא בגלל זה. והרמקול חצי מטר מהאוזן שלי.
כשממעתי קרוב יותר אני מתכוון ששמעו ביותר חדות ביותר צלילות את התו הגבוהה הזה של הכינור. וברמקולים שמעו יותר כהה,פחות צלול.. אנשי סאונד חייבים להבין על מה אני מדבר!...

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני יכול לתרום ניחוש:
אתה שומע צלילים של mid-range (קולות שירה למשל) חזק יותר, ואולי מודגש מידי, כשאתה שומע דרך שרשרת שאיננה מאוזנת טונאלית.
כלומר - שאינה מצליחה להשמיע את הנמוכים והגבוהים באותה מידת הגברה של האמצעיים.
והתרגלת לזה, וזה נשמע לך יפה, ואתה מחפש את זה.
ואתה מתאכזב כשאתה שומע דרך שרשרת קצת יותר מאוזנת, בה האמצעיים אינם מודגשים בצורה לא טבעית.

יכול להיות! אני רוצה רמקולים שישמעו גם את המיד ריינג' מעולה! גם את הגבוהים וגם את הנמוכים.. בשביל זה קיימים מוניטורים לא?איך m-audio av40 למשל בענין הזה?.

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
איזו תאוריה שעברה במוחי..
אולי בגלל שהרמקולים האלה מיועדים לסאונד גבוהה וחזק כי הם כל אחד 50 וואט. ואם הייתי לוקח רמקולים שכל אחד 20 וואט אז הצלילים היו יותר חזקים.. כאילו בולטים יותר וחדים יותר,מאשר רמקולים של 100 ואאט שנשמעים חזקים רק בווליום ממש גבוהה?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
כשממעתי קרוב יותר אני מתכוון ששמעו ביותר חדות ביותר צלילות את התו הגבוהה הזה של הכינור. וברמקולים שמעו יותר כהה,פחות צלול..

זה הרי ידוע שייש הבדלים טונאליים, הדגשים וגם החלשת תחומי תדר, גם ברמקולים וגם באוזניות, השאלה היא היכן הסטיה מהישורת (FLAT), לא מה אתה אוהב יותר.
כי אם זה רק עניין של העדפה אישית אז תחליף למשהוא אחר שנשמע לך נכון יותר.
אל תשכח שלרמקול יש אינטראקציה עם החדר, ולאוזניה אין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דני יקירי. אולי כדאי שתבקר באחד מהבתים של חובבי האודיו בישראל. נראה שמכיוון שאתה מתחיל בתחום אתה הולך לכיוונים לא ממש נכונים שלא יניבו לך תוצאות.

תתחיל בבסיס. שמע מערכת טובה במחיר שפוי אצל אחד מהחברים כאן. אני סבור ובטוח שאף אחד לא יתנגד לארח אותך ואפילו ״להרביץ בך קצת תורה״. :כל-הכבוד:

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
דני יקירי. אולי כדאי שתבקר באחד מהבתים של חובבי האודיו בישראל. נראה שמכיוון שאתה מתחיל בתחום אתה הולך לכיוונים לא ממש נכונים שלא יניבו לך תוצאות.

תתחיל בבסיס. שמע מערכת טובה במחיר שפוי אצל אחד מהחברים כאן. אני סבור ובטוח שאף אחד לא יתנגד לארח אותך ואפילו ״להרביץ בך קצת תורה״. :כל-הכבוד:

חח יש בי מספיק תורהלש-ון..

כולה רציתי רמקולים מספקים למחשב,שבשבילי שתמיד הייתי קונה גג 300 ש"ח ופתאום קפצתי ל 700,חשבתי שאני אקנה מוצר מעולהה..

אין סוף לשטיות איך שאומרים..

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זה הרי ידוע שייש הבדלים טונאליים, הדגשים וגם החלשת תחומי תדר, גם ברמקולים וגם באוזניות, השאלה היא היכן הסטיה מהישורת (FLAT), לא מה אתה אוהב יותר.
כי אם זה רק עניין של העדפה אישית אז תחליף למשהוא אחר שנשמע לך נכון יותר.
אל תשכח שלרמקול יש אינטראקציה עם החדר, ולאוזניה אין.

אז לפי דבריך מוניטורים יספקו אותי..? שאמורים להיות מאוד מאוזנים ו flat.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז לפי דבריך מוניטורים יספקו אותי..? שאמורים להיות מאוד מאוזנים ו flat.

אני לא יכול לקבוע עבורך במה וכמה עליך להסתפק...
עליך לברר ראשית מה הכיוון הנכון שאליו עליך לחתור, מה נחשב נכון, ומהי ההטייה האישית...

נערך לאחרונה ב:

danielcrow

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא יכול לקבוע עבורך במה וכמה עליך להסתפק...
עליך לברר ראשית מה הכיוון הנכון שאילו עליך לחתור, מה נחשב נכון, ומהי ההטייה האישית...

:בעד:

איך חברת m-audio במוניטורים?
אני לא מתעסק במוסיקה רק listener..

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מהו מרחק ההאזנה שלך?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור