Sol
חבר משקיען
- מעורבות
- 621
- נקודות
- 113
איתןפיני,מה זה חשוב,תמיד נצליח לשמוע את שלישיית אדלר.
זה מזכיר לי שלאחרונה רכשתי שני תקליטים מעולים של נגן המפוחית האגדי:
ג'ין טטוטס טילמנס.
אבל שם זה אורקרסטה פול.
ואני שומע הכל
וואלה אלדרפיני ,אין דבר כזה לא לאבד ,בטח שלא מעל גיל 60 ,זה אומנם לא מורגש אצלנו ,ובעיקר לא ,פוגע בהנאה ,וזה מה שחשוב ,אגב הירידה בשמיעה יוצרת מצב תיאורתי שרוב המערכות נשמעות טוב ,ודומות אחת לשניה ,
זה לא כל כך מדויק הנתון שאומרים שלא שומעים מ14K ומעלה או משהו כזה .
הכוונה היא לגל סינוס טהור שבאמת שמתבגרים יש קושי לשמוע אותו .
אבל סוגי גלים אחרים קל לשמוע אותם , גם כשמתבגרים .
ירידה בטוח יש וזה מוכח.השאלה אלדר ,האם הירידה היא רק בתחום שפלוני "לא אהב/אוהב" כך שניראה לי שעדיין ההבחנה בין מה שאתה לא אוהב לבין מה שכן עדיין נשארה.לכן המע' לא דומות.אבל לזהות מע' שהיא טובה ובריאה אפשר בהחלט .מה שבטוח ישנן הרבה מע' טובות אך לא דומות.פיני ,אין דבר כזה לא לאבד ,בטח שלא מעל גיל 60 ,זה אומנם לא מורגש אצלנו ,ובעיקר לא פוגע בהנאה ,וזה מה שחשוב ,אגב הירידה בשמיעה יוצרת מצב תיאורתי שרוב המערכות נשמעות טוב ,ודומות אחת לשניה ,
ירידה בטוח יש וזה מוכח.השאלה אלדר ,האם הירידה היא רק בתחום שפלוני "לא אהב/אוהב" כך שניראה לי שעדיין ההבחנה בין מה שאתה לא אוהב לבין מה שכן עדיין נשארה.לכן המע' לא דומות.אבל לזהות מע' שהיא טובה ובריאה אפשר בהחלט .מה שבטוח ישנן הרבה מע' טובות אך לא דומות.
כמוני כמוך!מנחם, מעניין מאוד.
לי אין בעיה להאזין בעוצמות גבוהות כפי שהייתי רגיל בצעירותי. אני יודע בוודאות שטווח התדרים אצלי ירד באופן דרסטי אבל איני חש בהבדל בהאזנה. מישהו הזכיר מצילות שמגיעות ל 14KH, אני שומע מצילות ומשולשים על כל הניואנסים שלהם על אף שבוודאות איני שומע מעל 11KH. כמובן שייתכן שאיני מודע למה שאיני שומע וזה לא נורא בכלל, ובכל זאת אני חושב שהגרעין המרכזי של מוסיקה נע בטווח השמע של עד 8KH ואולי רק בשוליים מופיעים תדרים גבוהים יותר.
אריה
אולי גם כשהמערכת מזקנת היא מפסיקה להשמיע תדרים גבוהים? המערכת שלי משנות ה 80...
הייתה תקופה שעברתי בדיקות שמיעה אחת לשנה ואני זוכר את התדרים הגבוהים כמעצבנים לאללה.
אריה