האם 65% מהאודיופילים כבדי שמיעה?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
פיני,מה זה חשוב,תמיד נצליח לשמוע את שלישיית אדלר.
איתן
זה מזכיר לי שלאחרונה רכשתי שני תקליטים מעולים של נגן המפוחית האגדי:
ג'ין טטוטס טילמנס.
אבל שם זה אורקרסטה פול.
ואני שומע הכל ;)

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
פיני,מה זה חשוב,תמיד נצליח לשמוע את שלישיית אדלר.
איתן
זה מזכיר לי שלאחרונה רכשתי שני תקליטים מעולים של נגן המפוחית האגדי:
ג'ין טטוטס טילמנס.
אבל שם זה אורקסטרה פול.
ואני שומע הכל ;)

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
פיני ,אין דבר כזה לא לאבד ,בטח שלא מעל גיל 60 ,זה אומנם לא מורגש אצלנו ,ובעיקר לא ,פוגע בהנאה ,וזה מה שחשוב ,אגב הירידה בשמיעה יוצרת מצב תיאורתי שרוב המערכות נשמעות טוב ,ודומות אחת לשניה ,
וואלה אלדר
לא חשבתי על זה,בגלל זה אישתי אומרת לי שיש לי מבט דבילי כשאני שומע מוזיקה :rolleyes:

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
זה לא כל כך מדויק הנתון שאומרים שלא שומעים מ14K ומעלה או משהו כזה .
הכוונה היא לגל סינוס טהור שבאמת שמתבגרים יש קושי לשמוע אותו .
אבל סוגי גלים אחרים קל לשמוע אותם , גם כשמתבגרים .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא כל כך מדויק הנתון שאומרים שלא שומעים מ14K ומעלה או משהו כזה .
הכוונה היא לגל סינוס טהור שבאמת שמתבגרים יש קושי לשמוע אותו .
אבל סוגי גלים אחרים קל לשמוע אותם , גם כשמתבגרים .

חחחחח
מה זה צליל? ממה הוא מורכב?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
פיני ,אין דבר כזה לא לאבד ,בטח שלא מעל גיל 60 ,זה אומנם לא מורגש אצלנו ,ובעיקר לא פוגע בהנאה ,וזה מה שחשוב ,אגב הירידה בשמיעה יוצרת מצב תיאורתי שרוב המערכות נשמעות טוב ,ודומות אחת לשניה ,
ירידה בטוח יש וזה מוכח.השאלה אלדר ,האם הירידה היא רק בתחום שפלוני "לא אהב/אוהב" כך שניראה לי שעדיין ההבחנה בין מה שאתה לא אוהב לבין מה שכן עדיין נשארה.לכן המע' לא דומות.אבל לזהות מע' שהיא טובה ובריאה אפשר בהחלט .מה שבטוח ישנן הרבה מע' טובות אך לא דומות.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
1. הכי חשוב זה איך המערכת נראית.
2. מוסיקה זה לא רק טווח תדרים, ואולי זה אפילו המרכיב הפחות חשוב (וזה לא בגלל שאני בן 61).
3. הרבה יוצרים, מלחינים, מנצחים, מבצעים מעל גיל 60, אז יש עתיד (זה לא פוליטי).

ויש גם מי שאני מרחם עליהם: אם זה נכון שבגילים מבוגרים שומעים פחות את הנמוכים, אז מה אם כל אלה שבמשך שנים
זי..ו לי את השכל השכם והערב עד כמה הבאס חשוב במערכת? מה אם כל אלה שהשקיעו (או בזבזו, מחק את המיותר) הון ברכישת רמקולים עם רכיבים בגודל של צלחת לווין כדי שהבאס יישמע טוב? מה עושים המבוגרים עם הסאב וופרים שרכשו במיטב כספם? (והמקצוענים קנו שני סאב וופרים כי זה נשמע טוב יותר).

לא להיבהל! בתאכלס המח יודע לשחזר תדרים נמוכים גם מהרמוניות גבוהות יותר. אז זה לא נורא, לא צריך לזרוק את הסאב מהחלון.

אריה

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
מיכאל לדוגמא צליל של מצילתיים או משהו בסיגנון הזה ישמע בקלות גם מעבר ל 14KHZ
לעומת מחוללי אותות שמנגנים גל סינוס וקשה מאוד לשמוע גבוה .

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
קצת פסימים אתם...

חוש השמיעה האנושי לא נועד לצורך האזנה למוזיקה,הוא נועד לדבר אחד בלבד:המנעות מכאב ובריחה מהפחד.

רק לשם כך החוש הזה עוצב על ידי האבולוציה,ברם:מאחר והחוש הזה כבר קיים המוח הקצה לו עוד כמה וכמה אירועים שהם לא המנעות מכאב ובריחה מפחד,ובינהם חלק מהתקשורת בין בני אדם וקישור ישיר למרכזי ההנאה הארגונטית במוח,כמו יחסי מין והנאה ממוזיקה שלהם תופעות פיזיקליות וכימיות זהות בגוף שלנו.

חוש השמיעה הוא החוש האחרון להתפתח אצל העובר האנושי. למעשה החוש מתפתח מעת הלידה ועד לגיל 8 שבו מגיע לשיאו ומגיל 8 ועד לגיהנום החוש הזה נשחק.

בני אדם "שומעים" צלילים מעבר לטווח התדרים של האוזן האנושים באמצעות חללים ועצמים קשיחים בגוף. השמיעה הזו שונה ממה שמגיע מהאזון אבל משלימה אותה. וזה איננו מתכהה.

טווח התדרים שבו נמצאים הקולות המתריעים בפנינו,כבני אנוש,מהכאב או מהסכנה נמצא בין 80 הרץ ל 8000 הרץ ולכן כל אדם ששומע בתדרים האלה,רפואית איננו לקוי שמיעה ופיזית איננו נתון בסכנה.

כשבוחנים את איכות השמיעה,מעבר לתדרים הרפואיים (89-8000 הרץ) צריך לדבר על שני מינוחים:טווח התדרים השמיע והיכולת להבחין בין עוצמות (נמדד בצדיבל).

אם חוש השמיעה של האדם לא עבר טראומה (רעש פתאומי ועוצמתי שפגע פיזית במנגנון השמיעה) ישנן שלוש תחנות מבחינת החוש הזה. התחנה הראשונה היא בגיל 8 אז החוש הזה מגיע לשיאו הן מבחינת טווח התדרים שהוא מסוגל לקלוט ולהעביר למוח והן מבחינת היכול להבחין בין הבדלי עוצמות.

התחנה השנייה פירקה נמצא במחלוקת ויש המציינים את גיל 36 אצל גברים ו-40 אצל נשים ויש המעלים אותו מעט מעלה 45 אצל גברים ותחילת גיל הבלות אצל נשים. בכל מקרה בתחנה הזו נפגעת השמיעה רק ביכולת האבחנה בין עוצמות רעש ולא בהכרח בטווח התדרים השמיעים. מאחר ותדרי הקצה העליון (מעל 8000 הרץ) פחות שכיחים בטבע שהוא נוף החיים שלנו האבחנה בהבדלי עוצמות בהם מוחשית יותר. בתחנה הזו האדם לא מתחרש אלא להיפך הרגישות לרעש עולה וסף הגרוי,לרעש,יורד.

התחנה השלישית,היא גם התחנה הסופית שבה כולנו,במוקדם או במאוחר,נרד מהרכבת ונחזיר ציוד לטובת משכן,בלי משכנתא וחובות כלשהם,בבית העלמין.

דווקא תחנה שתיים היא זו שתעורר פה מחלוקת והשחזת עטים/מקלדות. בהנחה שהאוזן לא עברה טראומה או נשחקה כתוצאה מרעש מונוטוני ובעוצמה גבוהה קל להוכיח מניסיון אמפירי עצמי את דברי.

כל מי שמגיע לתחנה שתיים יודע שאם בעבר היה שומע מוזיקה בעוצמות רעש גבוהות מאוד (משעה 11 וצפונה של חוגת הווליום) הרי שכשמגיעים לגלאים שבתחנה שתיים האזנה ממושכת,ומענגת,חוגת הווליום צונחת מתחת,ולפעמים הרבה מתחת,לשעה 11. זה,כי,אכן בעוצמות גבוהות קשה לאוזן שלנו,המזדקנת,להבחין בהבדלי עוצמות ולכן אנחנו "מתחרשים" לתדרים שמעל ל 8000 הרץ.זו,גם,הסיבה שבסביבות הגיל הזה מחלת השדרגת תוקפת,בנוסף לעוד סיבות חברתיות וכלכליות,השמיעה שומרת על כושר של ילד בן 8 בעוצמות נמוכות ומזדקנת,אפילו מאוד כדי אובדן כושר ההפרדה בין צלילים,מעבר לזה.

מאחר ויש פה מי שיקום וידרוש ממני מראי מקום ביבליוגרפים לדברי אז הינה המרשם להימנע מהצורך הזה:אם עברתם 4 עשורים ובהאזנה ממושכת (דגש על ממושכת) לאודיו אתם מוצאים את את חוגת הווליום נעה בין השעה חמש לתשע וחצי עשר שמיעתכם תקינה אם זה לא מספיק לכם ואתם מבקרים תדיר ולאורך זמן בשע אחד עשרה או יותר מזה:יש לכם בעיית שמיעה והכתובת היא רופא המשפחה.

ושורה תחתונה: בני אדם אינם שטנץ אחיד וקבוע,בכלל יש,הרבה,יוצאים מהכלל ואם יש ספק אז פנו לרופא המשפחה.

האזנה ערבה ונטולת דאגות.

מנחם.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ירידה בטוח יש וזה מוכח.השאלה אלדר ,האם הירידה היא רק בתחום שפלוני "לא אהב/אוהב" כך שניראה לי שעדיין ההבחנה בין מה שאתה לא אוהב לבין מה שכן עדיין נשארה.לכן המע' לא דומות.אבל לזהות מע' שהיא טובה ובריאה אפשר בהחלט .מה שבטוח ישנן הרבה מע' טובות אך לא דומות.
:בעד:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מנחם, מעניין מאוד.

לי אין בעיה להאזין בעוצמות גבוהות כפי שהייתי רגיל בצעירותי. אני יודע בוודאות שטווח התדרים אצלי ירד באופן דרסטי אבל איני חש בהבדל בהאזנה. מישהו הזכיר מצילות שמגיעות ל 14KH, אני שומע מצילות ומשולשים על כל הניואנסים שלהם על אף שבוודאות איני שומע מעל 11KH. כמובן שייתכן שאיני מודע למה שאיני שומע וזה לא נורא בכלל, ובכל זאת אני חושב שהגרעין המרכזי של מוסיקה נע בטווח השמע של עד 8KH ואולי רק בשוליים מופיעים תדרים גבוהים יותר.

אריה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מנחם, מעניין מאוד.

לי אין בעיה להאזין בעוצמות גבוהות כפי שהייתי רגיל בצעירותי. אני יודע בוודאות שטווח התדרים אצלי ירד באופן דרסטי אבל איני חש בהבדל בהאזנה. מישהו הזכיר מצילות שמגיעות ל 14KH, אני שומע מצילות ומשולשים על כל הניואנסים שלהם על אף שבוודאות איני שומע מעל 11KH. כמובן שייתכן שאיני מודע למה שאיני שומע וזה לא נורא בכלל, ובכל זאת אני חושב שהגרעין המרכזי של מוסיקה נע בטווח השמע של עד 8KH ואולי רק בשוליים מופיעים תדרים גבוהים יותר.

אריה
כמוני כמוך!

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
טיב השמיעה כטיב המערכת,ככל שאתה שומע יותר טוב אתה חושף
יותר ליקויים בכל מערכת, באחת יותר,בטובה יותר פחות,מה טוב בלישמוע 18 קילו הרץ? ;)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אולי גם כשהמערכת מזקנת היא מפסיקה להשמיע תדרים גבוהים? המערכת שלי משנות ה 80...

הייתה תקופה שעברתי בדיקות שמיעה אחת לשנה ואני זוכר את התדרים הגבוהים כמעצבנים לאללה.

אריה

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אז אם מפסיקים לשמוע תדרים גבוהים נעשים יותר סבלניים לאשה?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אולי גם כשהמערכת מזקנת היא מפסיקה להשמיע תדרים גבוהים? המערכת שלי משנות ה 80...

הייתה תקופה שעברתי בדיקות שמיעה אחת לשנה ואני זוכר את התדרים הגבוהים כמעצבנים לאללה.

אריה

השמיעה נחלשת עם הזמן,אם העצב השמיעה לא ניפגע אין מה לדאוג,הבדיקה
שמה bera.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
אשתי והחתולים שלי יכולים לשמוע צלילים גבוהים בהרבה ממני.
נו אז?ֿ
גם עם השמיעה הקצת מוגבלת שלי בתדרים הגבוהים אני מעדיף בהרבה טוויטר ריבון מעודן
על טוויטר מתכתי או קראמי שלפעמים קודחים לי באוזן.
(לכל הנפגעים הפוטנציאליים - לא אמרתי שמשהו יותר טוב או פחות טוב. אמרתי שאני מעדיף)

ומבחינת אשתי, הטייפ הנייד הגדול + הרמקולים של Boston שהיו לי כשהכרנו אי שם בשנות ה-90
נשמעים בדיוק אותו דבר כמו המערכת שלי היום. כולל כל האבולוציות בין לבין :(

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
חברים הגיל לא קובע,
הכל בראש,
מספיק שנדע,
שהציוד שלי שלכם, שלנו,
עולה לגבהים בהרצים מטורפים,
ויורד מתחת ל 20 הרץ בנמוכים,
זה מרגיע ,זה נוגע,
אפשר להזמין חברים,
לשתות כוסית,ולפזר קצת מזטים,
וכך עוברים ,חולפים,
להם השנים.
ורק שניהיה בריאים.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אני חושב שאני מרגיש את אובדן הגבוהים אצלי. אבל, לא חושב שזה רע. אולי אני פחות אודיופילי, מבחינת להבדיל בין מכשירים, אבל אני נהנה ממוסיקה לא פחות, ומי יודע, אולי אפילו מסוגל לסבול הקלטות רעות טוב יותר...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לדעתי, כל מי שהיה בשריון (טען/קשר), בתותחנים ובעוד כמה חילות לא יכול לשמוע טוב וסובל מליקוי בשמיעה.

תומר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור