האם קו המחשבה הזה נכון? |רצפתיים או מדפיים וסאב|

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
ואם הוא שם את המערכת בממ"ד?

אתה בטח מבין למה זה אמור לגרום כשיש לך קירות בעובי של 30 ס"מ.
ברמקול מדפי עם סאב תמיד יהייה חוסר במיד באס (בור או חור) לעומת רמקול ריצפתי
סאב זה נחמד בסיסמאות למינהם
כמעט בלתי אפשרי לקבל אחידות טונאלית טבעית, הולוגרפית, נכונה ואחידה בשילוב מדפיים וסאב (טוב ככל שיהיה).
מבלי לדעת אך לשלב את האינטגרציה בינהם.

אז נשאר בסופו של יום סיסמה או מישהו שזרק שילוב של שני מילים (מדפי+סאב) שאין מאחור בעצם כלום רציני.
הוא בינתיים הראשון שראיתי בשנים האחרונות שנראה שעלול לפחד או להתבייש. זכותו.

סאב טוב עושה טוב בלי קשר לאיזה רמקולים עומדים מאחוריו. אצל רן מויאל (כפרה עליו) יש רמקול, לא בדיוק מוניטורים, שגם הם נהנים מסאב. ומגדיל החצוף לעשות, וגם לא אומר לבאי ביתו מתי דולק הסאב, מה שעושה את הסאב עוד יותר נחבא אל הכלים אך - עדין - תורם את חלקו. רוצה לאמר: לדעתי, הוספת סאב היא שיקול נפרד שלא קשור לאיזה רמקולים באים לפניו. היא תמיד תתרום אם תבוצע כהלכה, ותמיד תהיה קשה לביצוע.

עוד חוקי אצבע מהסוג שרק מגביל אותנו. למה, שוקרון? על סמך מה אתה מבסס את הטענה הזאת? שמעת פעם סאב בחדר קטן וזה היה מעפן? איך אנחנו יודעים שזה היה החדר ולא הסאב?

אני נודניק כאן, כי חוקי האצבע האלה אמורים לעזור לנו להתכנס לבחירה נכונה, אבל בסופו של יום רק מגבילים ומקבעים אותנו.

לי יש מדפיים טובים וזוג סאבים טובים.
קשה מאוד לשרשר ולהגיע להתאמה; מבחינת מיקום כל אחד מהרכיבים, ואז פתאום האקוסטיקה נותנת לך בראש.
ואז להתחיל לשחק עם הקרוס והעוצמה של הסאבים ולהגיע לנקודה מתוקה שהחדר לא מהדהד לך והבאס הדוק מספיק.
בקיצור, לא לחסרי סבלנות.

לסלון הישראלי הממוצע הייתי הולך על רצפתי קטן יחסית. אצלי זה היה משיקולי תקציב, באותו סכום של מדפי טוב יכולתי להביא רצפתי סביר, לכן העדפתי מדפי.

סליחה אם שכחתי לצטט מישהו או משהו. אז ככה.... כן שמעתי שידוכים טובים וכן שמעתי שידוכים לא טובים. המערכת שלי לא שווה כלום עבורי בלי הסאב שלי - שכמו שהוזכר כאן אצל בעל סאב אחר , רבים מתקשים אצלי להבין האם הסאב דלוק או לא. ונדלקים. אני חולה על איזון ואיזון זה עד הרצפה! הבאס הכוונה.

המילה מדפי מבחינתי היא מוניטורי כשהכוונה לרמקול קטן בד"כ 2 way שאמור להיות מאוזן עד ל אזור 50 הרץ ( עזבו את ההגדרה של עד 30 הרץ בנירפילד מיד פילד וכדומה) . מי שיקרא מה שעניתי יוכל להיאחז בעובדה שהתייחסתי לצורך באקוסטיקה שתתמוך בשילוב הסאב ( ואקוסטיקה בכלל היא חשובה כדי למקסם).
עניתי לשואל בהנחה ששאר המערכת היא מאוזנת - שהרי מה שווה רמקולים טובים אם ההגברה והמקור והחיווט אין להם התאמה או איכות מינימלית ראויה? ואז יכולים לצוץ בורות בין התדרים. למשל.

אין כללי אצבע, אבל יש עמדה שמבוססת על שמיעה ונסיון אישי , ומוניטור טוב עם מערכת תומכת בחדר ממוצע יכול לתת חוויה מוסיקלית מהפנטת. וזכור לי ששמעתי אצל הורנלס גיא ROYD SINTRA 2 עם הגברה של st-70 או 35 משודרגת ומקור של בורמייסטר ( טוב, רק 23 אלף דולר....) ולא היה חסר לי כלום. ואותו כנל אצל גיא עם אנסמבל, בסלון של כ 30 מ"ר וישבנו 2.5 מטר מהמערכת. ובנוסף, עם אמפיון פאסיבי אצל בן משפחה בחדר של 10 מ"ר, ורמקול "פשוט" של וון שוויקרט מדפי שנכנס לממ"ד ונמדד 26 hz ... (לא שמעתי בעצמי אבל קיבלתי דיווח ממישהו שאני מאמין לו באוזניים עצומות...) ועוד ועוד. בכל המערכות האלה הושקעה מחשבה ושאר הרכיבים עזרו לרמקול לתת את המקסימום. וזה מה שכתבתי למי שייקרא שוב.
והנה יש דיון! על פותח השרשור תבוא הברכה וגם על המגיבים שתורמים עניין (ורד):שתוי:

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
מנסיון של 20 שנים רק עם מוניטורים, קשה לתפור באופן טוב חיבור של מוניטורים לסאב, בוודאי לא באופן קבוע.
טובים ככל שיהיו שניהם הסאב/המוניטור, זה דורש תחזוקה תמידית לשחק עם ה gain ו החיתוך והחלק שהכי מפריע לי זה התפר סביב ה mid bass.

בסוף הגעתי למסקנה שעדיף לנגן את הסאונד רק במוניטורים.
מה שכן אני חושב שפיספסתי בשנים האלו זה את עולם הרצפתיים הקומפקטים, זה תופס פחות מקום או לא יותר ממוניטור+סטנד וברוב המקרים מקבלים יכולת טובה יותר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
מנסיון של 20 שנים רק עם מוניטורים, קשה לתפור באופן טוב חיבור של מוניטורים לסאב, בוודאי לא באופן קבוע.
טובים ככל שיהיו שניהם הסאב/המוניטור, זה דורש תחזוקה תמידית לשחק עם ה gain ו החיתוך והחלק שהכי מפריע לי זה התפר סביב ה mid bass.

בסוף הגעתי למסקנה שעדיף לנגן את הסאונד רק במוניטורים.
מה שכן אני חושב שפיספסתי בשנים האלו זה את עולם הרצפתיים הקומפקטים, זה תופס פחות מקום או לא יותר ממוניטור+סטנד וברוב המקרים מקבלים יכולת טובה יותר.
אכן, לא פשוט. ומבין לחלוטין את ההתמדה במוניטורים, מוניטור טוב , שיודע לצייר את קווי הבס - ולאו דווקא למלא אותם- יכול לתת חוויה אודיופילית לחלוטין. לטעמי כמובן. אגב, איזה סאב/ים ניסית ומה גודל החדר?

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
ההתמדה במוניטורים הייתה בעיקר בגלל החלל שבחרתי למקם בו את המערכת, נמנעתי מהסלון בגלל הילדים, כלבים/חתולים.
ניסיתי סאב מעולה לטעמי של Audio Pro B2-50 חלל ממוצע של 10-11 מטר.

היום אני מבין שיכולתי לרכוש רצפתיים קומפקטיים מעולים שלא תופסים יותר מקום, להיפך.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
שלום שלום אתה חלום ..........

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
ההתמדה במוניטורים הייתה בעיקר בגלל החלל שבחרתי למקם בו את המערכת, נמנעתי מהסלון בגלל הילדים, כלבים/חתולים.
ניסיתי סאב מעולה לטעמי של Audio Pro B2-50 חלל ממוצע של 10-11 מטר.

היום אני מבין שיכולתי לרכוש רצפתיים קומפקטיים מעולים שלא תופסים יותר מקום, להיפך.
אני משתמש באח הגדול b2-70 , מהמם! מכיר גם מכיר את ה b2-50, ממזר גדול. בחדר של 10 מ"ר ....וואלה ייתכן שזה overkill שמצריך טיפול אקוסטי הגון.
. שלחתי לך בפרטי כדי לא לייגע.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
חבל שכך נפגע...אבל הם תמיד חוזרים בעתיד, בשירשור אקדמי כזה או אחר.
אבל אתה מתנוש,מושחז ומפוקס מאיי-פעם,
הפכת את “שלום לכולם״ ל ״להתראות חברים״ בפוסט וחצי ומספר הנחות יסוד.
אתה מבוזבז פה חבר,
או לבמות,או לסיפורת קלה.
הרגת אותי,לא מפסיק לצחוק.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חבל שכך נפגע...אבל הם תמיד חוזרים בעתיד, בשירשור אקדמי כזה או אחר.
אבל אתה מתנוש,מושחז ומפוקס מאיי-פעם,
הפכת את “שלום לכולם״ ל ״להתראות חברים״ בפוסט וחצי ומספר הנחות יסוד.
אתה מבוזבז פה חבר,
או לבמות,או לסיפורת קלה.
הרגת אותי,לא מפסיק לצחוק.
תודה נשמה. הרי בשביל מי אני כותב את השטויות האלה אם לא בשבילך?
אגב, הבחור לדעתי עדין איתנו. מתכתבים בפוסט אחר שנושאו "יבוא מחו"ל - מתודולוגיה, כדאיות וניקנוק היבואן הישראלי". הכל בסדר. ימצוץ מאיתנו את כל המידע שאפשר, מבלי לעשות דבר שיומלץ לו. אולי בסוף נקבל איזה PDF עם התובנות שלו.

אני מצפה למינימום משהו כזה:
https://medium.com/@fkhaled.elshab/...e-the-stereo-epub-pdf-books-free-ace3516249fb

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור