האם קו המחשבה הזה נכון? |רצפתיים או מדפיים וסאב|

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
אהלן
קראתי כמה תגובות מהחברים פה משרשורים ישנים יותר, והמסקנה המתבקשת שעלתה מהם היא שרמקול רצפתי במחיר זהה לרמקול מדפי יהיה פחות איכותי מכיוון שרמקול רצפתי נבנה בכדי לתת יותר אפקט של באס עמוק ואיכות ברמה אחרת ועלות המרכיבים יקרה יותר, אז מוכרח שעדיף לקבל את הקופסה הקטנה שתשמע טוב יותר . הבנתי מיזה שעדיף להתרכז במדפיים במחיר זהה ולהוסיף סאב בנפרד .

זו מחשבה נכונה? או שזה לא בהכרח נכון

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם זה היה נכון אבסולוטית, מה לדעתך היו עושים רוב היצרנים והצרכנים?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אם זה היה נכון אבסולוטית, מה לדעתך היו עושים רוב היצרנים והצרכנים?
חולה על הגישה השלילית שלך ;).
ואני מוסיף על דברי יצחק באופן נחרץ אפילו יותר:

אהלן
זו מחשבה נכונה? או שזה לא בהכרח נכון
לא, זאת לא מחשבה נכונה.

יתכבד אדוני ויעסיק עצמו פחות בצומי באתר (שניתן לך בשמחה, כולל מעבדך הנאמן), ובמקום זאת יטריח עצמו לחנויות וישמע רמקולים שמראש הוגדרו כמתאימים לחלל שלו במידותיהם.
מהתכתבות בפורום וניסיונות לנסח כללים, לא תגיע רחוק בתחום הזה.
המטרה שלך כרגע צריכה להיות: לשמוע סט-אפ שמעיף אותך. כשזה יקרה, תשאף להביא את הסט הזה אליך הביתה.
זה הכל.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
חולה על הגישה השלילית שלך ;).
ואני מוסיף על דברי יצחק באופן נחרץ אפילו יותר:

לא, זאת לא מחשבה נכונה.

יתכבד אדוני ויעסיק עצמו פחות בצומי באתר (שניתן לך בשמחה, כולל מעבדך הנאמן), ובמקום זאת יטריח עצמו לחנויות וישמע רמקולים שמראש הוגדרו כמתאימים לחלל שלו במידותיהם.
מהתכתבות בפורום וניסיונות לנסח כללים, לא תגיע רחוק בתחום הזה.
המטרה שלך כרגע צריכה להיות: לשמוע סט-אפ שמעיף אותך. כשזה יקרה, תשאף להביא את הסט הזה אליך הביתה.
זה הכל.
כל כך התאמצתי להיות חיובי...:rolleyes:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
ביקשתה המלצה למדפיים עד 8000 שח.אז מה עכשיו?
סרט טורקי? בחיאת שלום ,תעשה מה שמתן אומר ,בוא אלינו עם משהו גמור,ספר חוויות ,זה יקבל יותר בברכה.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
טוב, אז אענה לכם בהודעה אחת..
מתן, הייתי בטוח שאתה כבר מחרים אותי לגמרי, זכיתי לראות תגובה שלך זה משמח :)

מבחינתי לא הביישן למד. כן, אני רוצה לדעת , האם כדאי להשקיע ברצפתיים או במדפיים במחיר זהה ולהבין מה עדיף. העובדה הפשוטה היא: שאכן זו היתה שיחה רצינית בין שתי ניקים שיש להם מערכות במאות אלפים ולא חשודים על חובבנות יתר.
בטוחני שאם אני ינבור קצת בהודעות שלכם מתחילת הדרך (אולי במקום אחר ולאו דווקא בפורום) אני אגלה הודעות קצת מצחיקות.

בקיצור, לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי.
נסו לראות קצת מעבר לשאלה, אולי אני מנסה להבין משהו מתוך השאלה? קצת פתיחות קצת יציאה מהקיבעון המחשבתי. זה סה"כ מה שביקשתי.

אגב, אם תגידו לי שזה פורום סגור לקבוצת עילית של מיטב המוחות בסטריאו וק"ב שרק אוכלים סושי כל היום ,אני אגיד סבבה וילך. אבל לא אמרתם את זה. אז אני נשאר בינתיים..

נערך לאחרונה ב:

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
זו מחשבה נכונה? או שזה לא בהכרח נכו
לפותח השרשור,
אתה ורק אתה אמור ל"כתת רגליים" ולבקר כמה יבואנים,
לשמוע כמה דגמים,להתרשם ואז להחליט מה נשמע נכון
צלול,עם נוכחות עד שתקבל "צמרמורת" מהסאונד,
ותגיד זה מה שאני מחפש,
אז צא לדרך,
הסגר מאחורינו,
בהצלחה

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
לפותח השרשור,
אתה ורק אתה אמור ל"כתת רגליים" ולבקר כמה יבואנים,
לשמוע כמה דגמים,להתרשם ואז להחליט מה נשמע נכון
צלול,עם נוכחות עד שתקבל "צמרמורת" מהסאונד,
ותגיד זה מה שאני מחפש,
אז צא לדרך,
הסגר מאחורינו,
בהצלחה

מי אמר שאני רוצה לקנות?
חיפשתי למעלה בהודעה הפותחת לא ראיתי משהו כזה..

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אאאאאאההה. אתה לא רוצה לקנות.........סתם לבלבל את המוח. הבנתי. כי, משפט כמו זה, גורם לי ולשכמותי לחשוב שאדוני מעוניין ברכישה:
הבנתי מיזה שעדיף להתרכז במדפיים במחיר זהה ולהוסיף סאב בנפרד .זו מחשבה נכונה? או שזה לא בהכרח נכון
אז טעינו. אני מבקש את סליחתך. אתה רוצה לפתוח דיון אקדמאי. אוקיי. אז בוא נעשה את זה פשוט:
1. בחלק גדול מהמקרים, מדפים יקרים יתנו יתרון על גבי רצפתיים באותו מחיר, בדיוק ובבמה שהם מייצרים. אבל זה לא תמיד נכון. ההשוואה הזאת צריכה להיות בין שני דגמים ספציפיים, ולא כהכללה. הבחירה בין מדפיים לרצפתיים היא מבוססת עיצוב / תיכנון חדר, ולא העדפה של סאונד.

2. להתאים סאב לזוג מדפיים זה הרבה יותר קשה מלקנות רצפתיים שיתנו תוצאה דומה בתדרים מעל סאב. הבחירה בין מדפיים+סאב לרצפתיים צריכה להיות ע"ב השוואה של שני דגמים מסויימים.

בקיצור, אתה מנסה לעשות קיצורי דרך והנחות יסוד שהן יכולות לפעמים לעזור, אבל באותה מידה יכולות להגביל אותך. דוגמא להנחות יסוד דומות:

1. כל המנורות חמות.
2. כל הפולניות קרות.
3. כל התימנים מצוידים.
4. לכל הגרוזינים יש ראש מרובע.
5. כל הרומנים גנבים.
6. צליל אנלוגי הוא "חם", צליל דיגיטלי הוא אנליטי.

כל ההנחות האלה הן דעות קדומות שמבוססות על ידע חלקי וגם אם יש בהן מידה של אמת, עושות יותר נזק מתועלת. כנ"ל ההנחה שהעלית. כדי ללמוד באמת מה אתה מעדיף, ומה נכון עבורך, לך תשמע מערכות. ממש כמו שחיה והתכתבות.

לא צריך להיות נבי נעלבי ולשחק אותה פגוע. רוצים לעזור לך. אבל עושה רושם שאתה לא מחפש עזרה אלא לעשות דיונים אקדמאים שמנסים להסביר לך שאין בהם טעם.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
כפיים . פשש איזה נאום . צריך להתשחוות עכשיו או אחר-כך? תעדכן אותי מתי.
אני לא קונה את כל פוזת האבו-עלי הזו. אני מכיר טוב ומקרוב דיבור כמו מהסוג שלך. לא מתרגש ויודע לענות בהתאם. מזל שיש מעט מעט מאוד אנשים שמדברים כך.

וכן, אני מחפש דיונים אקדמאים, אם אתה בקטע של פורום סגור לאנשים מתנשאים,
יתן כבודו עצה לבעל האתר תסגרו את הפורום ותכתבו את ההודעה שכתבת לי כהודעת פתיחה.
גאוני לא? פתחו פורום, כדי שמתן יוכל להגיד לכל העולם ואשתו ללכת לשמוע מוזיקה בחנות. לא אין אתה פשוט גאון . איך לא חשבתי על זה לפניך? יכלתי להיות מליונר. לקנות קדם מגבר וקדם מגבר לקדם מגבר, ועוד להשאר עם עודף. מי בכלל שאל על ללכת לקנות רמקול? מה אתה קופץ כמו קפיץ כל פעם שמישהו שואל שאלה ומנסה להבין דברים?

יש לך כל כך הרבה ידע, כל כך הרבה מה לתרום
וכל פעם שאני שואל שאלה אתה קופץ כמוצא שלל רב. מה הקטע שלך?

אבל אתה יודע מה הכי הכי יפה? שאתה יודע באומנות לרדת על הבנאדם, ואז להסביר ולהסביר ולהסביר, בכדי לשוות להודעה שלך מראה רציני. מומחה אתה. יאלה הוצאת את החשק סלאמת.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני לא קונה את כל פוזת האבו-עלי הזו. אני מכיר טוב ומקרוב דיבור כמו מהסוג שלך. לא מתרגש ויודע לענות בהתאם. מזל שיש מעט מעט מאוד אנשים שמדברים כך.

גאוני לא? פתחו פורום, כדי שמתן יוכל להגיד לכל העולם ואשתו ללכת לשמוע מוזיקה בחנות. לא אין אתה פשוט גאון . איך לא חשבתי על זה לפניך? יכלתי להיות מליונר. לקנות קדם מגבר וקדם מגבר לקדם מגבר, ועוד להשאר עם עודף. מי בכלל שאל על ללכת לקנות רמקול? מה אתה קופץ כמו קפיץ כל פעם שמישהו שואל שאלה ומנסה להבין דברים?

אבל אתה יודע מה הכי הכי יפה? שאתה יודע באומנות לרדת על הבנאדם, ואז להסביר ולהסביר ולהסביר, בכדי לשוות להודעה שלך מראה רציני. מומחה אתה. יאלה הוצאת את החשק סלאמת.
בהחלט נתת את הרושם שאתה מעוניין לקנות וגם ציינת מחיר!
מתנוש אמנם קצת דוקר בפוסטים שלו אבל אומר דברי טעם.
1. מאוד קשה להגיע לתוצאה טובה ומאוזנת עם מדפיים שצריכים להיות מתואמים עם סאב, זה יכול להיות מתסכל וכנראה שאתה לא הבנאדם שיצליח בכך מכיוון שאתה עדיין מתחיל.
2. בהחלט רצוי שתגיע ליבואנים ותקשיב, זה יאפס לך את האוזן, יכוון אותך לסאונד שאליו אתה שואף בתקציב שיש לך.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63

אבל מתן צודק (תמיד).

קח את עצמך ותתחיל לחרוש חנויות. אתה מנסה ללמוד שחייה בהתכתבות. אי אפשר לדעת מה חתימת הצליל שאתה אוהב.

מה שאני אוהב, מישהו אחר לא אוהב. בדיוק כמו באוכל.

אמרת שאתה אוהב צליל בהיר עם נוכחות "מיד" בולטת, את זה בד"כ הרמקולים הגרמניים נותנים מענה.

כמו שכתבתי לך בשרשור השכן ובפעמים קודמות, גש ותשמע את הטריאנגל, קאנטון או האילאק עם הטויטר JET - הם רמקולים מצוינים למי שאוהב את הסגנון.

אם אהבת, תמשיך משם ותסדר את החדר בהתאם, אחרת אתה סתם מבזבז זמן בפתיחת שרשורים מיותרים ובהתכתבות שלא מועילה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יש טעם בשאלה ספציפית שמציינת דגם של רמקול רצפתי מול דגם של רמקול מדפי עם סאב.
אין ממש טעם בשאלה כללית כי כאמור, אין תשובת בית ספר אחת נכונה לכל המקרים.

כתבת שאתה "מנסה להבין" אז זאת התובנה הכי טובה שתקבל.
ארז

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
הבן אדם שאל שאלה, אפשר להתעלם- מה שקורה תדירות- ואפשר לענות מה שגם קורה.
אפשר לענות כן, לא, אולי. חבל שנגיע למצב שאנשים יפחדו או יתביישו להעלות שאלה או נושא.

ולשאלת השואל, עניות דעתי, עיקר הבעיה זה מציאת סאבוופר טוב במחיר טוב. ותוסיף חיווט טוב, חשמל לסאב ואקוסטיקה יותר תובענית לבאס שישצוף ויקצוף וימלא את הלב...והאוזניים.
אבל אם זו חתונה טובה...לטעמי קשה להתחרות בצירוף כזה של מוניטור עד 50הרץ ומשם סאב מוסיקלי. במחיר נתון כמובן.

מצד שלישי, בחדר קטן בינוני ( נגיד עד 18-20 מ"ר) סאבוופר זה רק למי שחייב וכבר הגיע לרמה גבוהה מרמקול מוניטורי או רצפתי מתאימים וטובים.

תמשיך לשמוע מערכות ובסוף תבין ( כמעט) לבד. בטוח.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כפרה אין שום פוזה. 70% מבאי הפורום יודעים הרבה יותר ממני. הם אמנם לא יפים כמוני, אבל יודעים יותר. זה לא פוזה, זה הסתלבטות קמעה מתנשאת שלי על שאלות קמעה מפגרות שלך. שאלות על משקל "וישחקו הנערים לפני" - בוא ניתן לכל העולם להתאמץ להסביר לך משהו שבחיים לא שמעת, כי זה יותר קל לגרום לאנשים להתאמץ בלהסביר לך, מאשר ללכת לשמוע מערכות ולגבש דעה בעצמך.
כמו מישהו שייכנס לפורום קפה ויאכל את הראש על ההבדלים בין מכונות כשהוא שתה רק נס קפה או נספרסו.

אתה מבין מה המכנה המשותף כאן בין כל התשובות שנותנים? לך תשמע מערכות!

יש לך תהליך הסקת מסקנות מוזר, מתובל בהרבה רגשי נחיתות. שחרר כפרה.

מי בכלל שאל על ללכת לקנות רמקול? מה אתה קופץ כמו קפיץ כל פעם שמישהו שואל שאלה ומנסה להבין דברים?
קופץ כמו קפיץ כי יש דברים שמקפיצים אותי. כמו השאלות שלך. שילוב קטלני של "וישחקו לפני" עם חוסר רצון להפנים תשובות שלא באות לך טוב.

.... ואז להסביר ולהסביר ולהסביר, בכדי לשוות להודעה שלך מראה רציני. מומחה אתה. יאלה הוצאת את החשק סלאמת.
טרחת בכלל לקרוא את ההסבר או שהיית עסוק בלהיעלב?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אפשר לענות כן, לא, אולי. חבל שנגיע למצב שאנשים יפחדו או יתביישו להעלות שאלה או נושא.
הוא בינתיים הראשון שראיתי בשנים האחרונות שנראה שעלול לפחד או להתבייש. זכותו.
ולשאלת השואל, עניות דעתי, עיקר הבעיה זה מציאת סאבוופר טוב במחיר טוב. ותוסיף חיווט טוב, חשמל לסאב ואקוסטיקה יותר תובענית לבאס שישצוף ויקצוף וימלא את הלב...והאוזניים.
אבל אם זו חתונה טובה...לטעמי קשה להתחרות בצירוף כזה של מוניטור עד 50הרץ ומשם סאב מוסיקלי. במחיר נתון כמובן.
סאב טוב עושה טוב בלי קשר לאיזה רמקולים עומדים מאחוריו. אצל רן מויאל (כפרה עליו) יש רמקול, לא בדיוק מוניטורים, שגם הם נהנים מסאב. ומגדיל החצוף לעשות, וגם לא אומר לבאי ביתו מתי דולק הסאב, מה שעושה את הסאב עוד יותר נחבא אל הכלים אך - עדין - תורם את חלקו. רוצה לאמר: לדעתי, הוספת סאב היא שיקול נפרד שלא קשור לאיזה רמקולים באים לפניו. היא תמיד תתרום אם תבוצע כהלכה, ותמיד תהיה קשה לביצוע.

מצד שלישי, בחדר קטן בינוני ( נגיד עד 18-20 מ"ר) סאבוופר זה רק למי שחייב וכבר הגיע לרמה גבוהה מרמקול מוניטורי או רצפתי מתאימים וטובים.
עוד חוקי אצבע מהסוג שרק מגביל אותנו. למה, שוקרון? על סמך מה אתה מבסס את הטענה הזאת? שמעת פעם סאב בחדר קטן וזה היה מעפן? איך אנחנו יודעים שזה היה החדר ולא הסאב?

אני נודניק כאן, כי חוקי האצבע האלה אמורים לעזור לנו להתכנס לבחירה נכונה, אבל בסופו של יום רק מגבילים ומקבעים אותנו.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

ברמקול מדפי עם סאב תמיד יהייה חוסר במיד באס (בור או חור) לעומת רמקול ריצפתי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
סאב זה נחמד בסיסמאות למינהם
כמעט בלתי אפשרי לקבל אחידות טונאלית טבעית, הולוגרפית, נכונה ואחידה בשילוב מדפיים וסאב (טוב ככל שיהיה).
מבלי לדעת אך לשלב את האינטגרציה בינהם.

אז נשאר בסופו של יום סיסמה או מישהו שזרק שילוב של שני מילים (מדפי+סאב) שאין מאחור בעצם כלום רציני.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63

ואם הוא שם את המערכת בממ"ד?

אתה בטח מבין למה זה אמור לגרום כשיש לך קירות בעובי של 30 ס"מ.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
לי יש מדפיים טובים וזוג סאבים טובים.
קשה מאוד לשרשר ולהגיע להתאמה; מבחינת מיקום כל אחד מהרכיבים, ואז פתאום האקוסטיקה נותנת לך בראש.
ואז להתחיל לשחק עם הקרוס והעוצמה של הסאבים ולהגיע לנקודה מתוקה שהחדר לא מהדהד לך והבאס הדוק מספיק.
בקיצור, לא לחסרי סבלנות.

לסלון הישראלי הממוצע הייתי הולך על רצפתי קטן יחסית. אצלי זה היה משיקולי תקציב, באותו סכום של מדפי טוב יכולתי להביא רצפתי סביר, לכן העדפתי מדפי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור