האם כבלים בסטאפ צריכים להיות מאותו יצרן?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
שאלה שתמיד סיקרנה אותי, האם בסטאפ קיים הכבלים(חשמל, אינטרקונקט, רמקולים..) צריכים להיות מאותו יצרן
או שכדאי ללכת על ההגיון שאומר אם זה נשמע לי טוב אז זה מה שחשוב אם לא כל הכבלים מאותו יצרן.

האם יכולה להיות בעיה(טכנית)כאשר לא כל הכבלים מאותו יצרן, או "צביעה" של הצליל שיוצא מהסטאפ?

אם נניח שחלקי המערכת באותה רמה
שזה כך בדרך כלל,
הכבילה באה לאפשר מיצוי סוני שלה,
הכבלים טובים מעבירים יותר איפורמציה
הם לא עושים את את המערכת יותר טובה,
הם רק יכולים לממש את הפוטנציאל הגלום
בה,
צריך להתאים את כבלים על פי מחירם
ע"י ניסוי לקבלת שיפור הטוב ביותר
בלי להגזים בטיב הכבל ומחירו מכיוון
שהמערכת היא מגבלה עד היכן ניתן לשפרה,
כבל יקר מידי השינוי יהיה מזערי ועלות
הכבל לא כדאית,
הכבלים לא פותרים בעיה במערכת
יש למצוא את מקור הבעיה,
יש גם דעות שהכבלים הם פילטרים
שאפשר לפתור מערכת שנשמעת מטרידה
בעזרת כבלים,לדעתי זו טעות יסודית.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוא התנפל ראשון.
אם כתב האתר כותבב משהו בסגנון הזה , מן הסתם כדאי שינמק, כדי שלא
נחשוב שיש לו מניעים אישיים..

שים לב שאני הגבתי בעניין הזה.
לגבי מניעים אישיים - אין כאלה. מבטיח לך.

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
ברור שאין מניעים אישיים סתם יד קלה על המקלדת.כאילו מישהו פה מכיר את המתכנת הראשי של קובלה סוסנה או JORMA
זו לא התנפלות ככתב האתר צריך להגיד דברים שיש מאחוריים הוכחות וסיבות

alicenir

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
בוא נחזור לעניין :)
האם נכון ל"ערבב" כסף ונחושת בסטאפ או שזה שוב עניין של טעם והתאמה אישית?
אצלי למשל כבלי הרמקולים הם סילבר אבל כבלי האינטרקונקט שמחוברים לפונו הם נחושת של אקוסטיק ריבייב. אני אישית חושב שההתאמה אצלי טובה, אני אוהב פירוט, גבוהים ובס שלא מרעיד את החדר אלא בס "נכון" ולכן הלכתי על הכיוון הזה כמובן לאחר בדיקות האזנה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
תערבב חופשי,לפי האוזן....

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
אם התוצאה אצלך טובה ואתה אוהב זה מוכיח שגם כאן אין חוקים. הכל אפשרי בעולם האודיו. לשחק עם זהב,כסף,נחושת וכו.
לחלק מהחבר'ה כאן יש מפצלים משולבים בשקעים מסויימים. זה מקנה משחק בין הרכיבים,בדיקה של מה כל סוג מביא למערכת מבחינת ביצועים.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אם נניח שחלקי המערכת באותה רמה
שזה כך בדרך כלל,
הכבילה באה לאפשר מיצוי סוני שלה,
הכבלים טובים מעבירים יותר איפורמציה
הם לא עושים את את המערכת יותר טובה,
הם רק יכולים לממש את הפוטנציאל הגלום
בה,
צריך להתאים את כבלים על פי מחירם
ע"י ניסוי לקבלת שיפור הטוב ביותר
בלי להגזים בטיב הכבל ומחירו מכיוון
שהמערכת היא מגבלה עד היכן ניתן לשפרה,
כבל יקר מידי השינוי יהיה מזערי ועלות
הכבל לא כדאית,
הכבלים לא פותרים בעיה במערכת
יש למצוא את מקור הבעיה,
יש גם דעות שהכבלים הם פילטרים
שאפשר לפתור מערכת שנשמעת מטרידה
בעזרת כבלים,לדעתי זו טעות יסודית.
:בעד:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
רק מנסיוני האישי;
1). אני מאלה שמאמינים שיש השפעה לכבלים- שומע בבירור בחדר הקטן והמטופל שלי (לטוב ולרע). כמו כן, נכחתי בהדגמה במינכן (2012 נדמה לי), עם כבלים של נורדוסט, איך כל סדרה נשמעת שונה (לטובה) מהסדרה הקודמת שהודגמה.

2). אותו יצרן- במערכת אחת לפני הקודמת שלי (LV) כל הכבילה שלי היתה של קונדו (נחושת ואינטרקונקט כסף), אין ספק שכתוצאה סופית (במערכת הנתונה דאז), נתן תוצאה טובה. מנגד, חבר הביא אינטרקונקט מהסדרה הכי גבוהה של קובלה (elation), ואי אפשר לומר שכבילה מאותו יצרן נותן בהכרח תוצאה טובה יותר. אצלי, זה נתן פשוט תוצאה שונה לחלוטין (הקובלה נתן רוגע / נינוחות מסויימת), אולם הקונדו (כסף), נתן פירוט ויותר וסדר (בבמה/ במיקום). אם היו אומרים לי להחליף ראש בראש, היה קשה לי להחליט, מזל שהחבר לא הציע.

3). המשכיות עם שאר הציוד- אני (רק פסיכולוגית), מאמין שכבילה של הרמקול מאותו סוג כבילה שבתוך הרמקול, איכשהו נותן המשכיות/ זה מה שהמתכנן רמקולים רצה/ או כל שקר שהוא... לכן, קודם אנסה לנסות ליצור המשכיות (רק כנקודת פתיחה), אם התוצאה טובה, מה טוב לא גם טוב. היום, דווקא אני עם כבילה (כוללת) של Gryphon הסדרה הגבוהה (ומרוצה מאוד).

לסיכום: לדעתי ומניסיוני (על המערכת שלי בחדר שלי), כבילה משפיעה, אנסה ככל שיש הזדמנות כנקודת פתיחה כבילה ״ממשיכה״ מהרמקול וכן, מאותו סוג (הרעיון , גם אם לא נכון, כמה שפחות להתערב במקור/ רמקול).

לסיום- שמעתי (רק במערכת אחת) + אגדה של אדון קובלה (Kubala sosna), שהשלם גדול הרבה יותר מסך חלקיו (אם כל הכבילה מאותו סוג), האם זה טריק שיווקי כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה, לטענתו (ולדעתי חילחל גם לכתב של positiv fidbeck באחד מהסקירות שלו), שברגע שתוקעים את הכבל האחרון (ובהנחה שמדובר כמובן בקובלה), לא רק מקבלים שיפור (נניח למקור), אלה פתאום קפיצת מדרגה נוספת כוללת לכלל התוצאה.
שבת שלום.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
רק מנסיוני האישי;
1). אני מאלה שמאמינים שיש השפעה לכבלים- שומע בבירור בחדר הקטן והמטופל שלי (לטוב ולרע). כמו כן, נכחתי בהדגמה במינכן (2012 נדמה לי), עם כבלים של נורדוסט, איך כל סדרה נשמעת שונה (לטובה) מהסדרה הקודמת שהודגמה.

2). אותו יצרן- במערכת אחת לפני הקודמת שלי (LV) כל הכבילה שלי היתה של קונדו (נחושת ואינטרקונקט כסף), אין ספק שכתוצאה סופית (במערכת הנתונה דאז), נתן תוצאה טובה. מנגד, חבר הביא אינטרקונקט מהסדרה הכי גבוהה של קובלה (elation), ואי אפשר לומר שכבילה מאותו יצרן נותן בהכרח תוצאה טובה יותר. אצלי, זה נתן פשוט תוצאה שונה לחלוטין (הקובלה נתן רוגע / נינוחות מסויימת), אולם הקונדו (כסף), נתן פירוט ויותר וסדר (בבמה/ במיקום). אם היו אומרים לי להחליף ראש בראש, היה קשה לי להחליט, מזל שהחבר לא הציע.

3). המשכיות עם שאר הציוד- אני (רק פסיכולוגית), מאמין שכבילה של הרמקול מאותו סוג כבילה שבתוך הרמקול, איכשהו נותן המשכיות/ זה מה שהמתכנן רמקולים רצה/ או כל שקר שהוא... לכן, קודם אנסה לנסות ליצור המשכיות (רק כנקודת פתיחה), אם התוצאה טובה, מה טוב לא גם טוב. היום, דווקא אני עם כבילה (כוללת) של Gryphon הסדרה הגבוהה (ומרוצה מאוד).

לסיכום: לדעתי ומניסיוני (על המערכת שלי בחדר שלי), כבילה משפיעה, אנסה ככל שיש הזדמנות כנקודת פתיחה כבילה ״ממשיכה״ מהרמקול וכן, מאותו סוג (הרעיון , גם אם לא נכון, כמה שפחות להתערב במקור/ רמקול).

לסיום- שמעתי (רק במערכת אחת) + אגדה של אדון קובלה (Kubala sosna), שהשלם גדול הרבה יותר מסך חלקיו (אם כל הכבילה מאותו סוג), האם זה טריק שיווקי כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה, לטענתו (ולדעתי חילחל גם לכתב של positiv fidbeck באחד מהסקירות שלו), שברגע שתוקעים את הכבל האחרון (ובהנחה שמדובר כמובן בקובלה), לא רק מקבלים שיפור (נניח למקור), אלה פתאום קפיצת מדרגה נוספת כוללת לכלל התוצאה.
שבת שלום.

אז אתה נוטה להאמין לזה?
כי מר קובלה לבטח מאמין הוא חוזר
על המנטרה הזו מאות ואולי אלפי פעמים,
התסמונת הזו יש לה שם אוטוסוגסטיה
שכנוע עצמי בשפה שלנו,
קובלה הוא כבל טוב יש לי,
העניין הוא שיש הרבה יצרנים שמוכרים
מוצרים בינוניים ולבסוף מאמינים שיש
להם מוצרים מדהימים,
וכשמאמינים גם משכנעים :(

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אז אתה נוטה להאמין לזה?
כי מר קובלה לבטח מאמין הוא חוזר
על המנטרה הזו מאות ואולי אלפי פעמים,
התסמונת הזו יש לה שם אוטוסוגסטיה
שכנוע עצמי בשפה שלנו,
קובלה הוא כבל טוב יש לי,
העניין הוא שיש הרבה יצרנים שמוכרים
מוצרים בינוניים ולבסוף מאמינים שיש
להם מוצרים מדהימים,
וכשמאמינים גם משכנעים :(
כפי שציינתי, מר קובלה הציג את המנטרה שלו בפנינו, האם נכון (או שיווק גרידא), לדעתי ומניסיוני (יש לי כבל חשמל שלהם), המוצרים שלהם מעולים. הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי all cable Kubala cable מהסדרה הגבוהה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אין לי כוח להגיב לכם על כל מה שכתבתם :cool:.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
"החיים שלי לפי קריסטל"
אצלי כל המערכת קריסטל.
אני שומע רק דיסקים דמו של קריסטל.
ותוך כדי שמיעה שותה אורנג'דה של קריסטל בכוס זכוכית קריסטל של רוזנטל.
וכדי לשמוע "סוף" אני מסניף קצת קריסטל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תהיה בטוח איציק.

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
תהיה בטוח איציק.
אין לו כח!!!! גם לי זה נראה מסריח

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא "כבלים כמו אלקטרוניקה" יש כאלה שהמגברים שלהם טובים מהקדמגברים והמקורות שלהם וואו. יש כאלה שהמקורות שלהם בסדר הקדמגבר מעולה אבל מגבר ההספק וואו.

החכמה היא לעשות שילוב נכון. אני למשל מאוד אוהב את כבלי הרמקול של סילטק. אבל החשמל של קובלה סוסנה היה טוב מהם משמעותית.

היום אני עם כבל רמקול של סטליס וכך גם החשמל. כבל האינטרקונקט שלהם טרם בדקתי לעומק. אם יתאים אז כנראה שיהיו לי כבלים מאותו יצרן. אם לא, אחפש אחרים.

עם זאת עשיתי לא מזמן ביקורת על כבלים שלוני מייבא. השילוב בינם לבין עצמם היה מהמם. כמו ש-mbl מתחבר הכי טוב לעצמו.
איזה כבלי חשמל של סילטק שמעת בדיוק? אולי הפשוטים שלהם
החשמל הרציני של סילטק זה כבר עולם אחר ואין בכלל תחרות עם הכבלים שהוזכרו פה.

כנ"ל לגבי CRYSTAL .אפשר להתווכח על הכבלים הפשוטים שלהם .הכבלים היקרים מעולים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מדבר על הפרינס מול האמויישן.

לגבי הרציניים.
שמעתי את הטופ שלהם - מדהים.
בחרתי בסוף בדרים v-14 של סטילס מסיבה טכנית אחת - הוא מאפשר ״כיול״ לצליל בעזרת טבעת.
מלבד זאת. שתי היצרניות הללו הן בין הבודדות שאני מאוד מאוד מעריך.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
הרובי היל 2 ומעלה אמורים להיות מטורפים!!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור