האם יש חשיבות לגיל הכבלים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ההבדל כנראה במשקל שהצמדת לכבל ולא בשום סיכוך יען כי המעטפת שבנית לא היתה מוארקת.:)
אגב בכל מגבר יש פילטר בכניסה שמונע כניסת תדרים גבוהים שיכולים להפריע למכשיר. תדרי רנטגן לא יכולים להקלט על חוט ולהיות מוגברים בעזרת מגבר שמע.
כלוב פאראדיי משפיע גם אם הוא לא מוארק, והרנטגן הייה רק השראה לרעיון.

לבידוד של החוט יש בהחלט משמעות סונית וגם חשמלית...
יש לו משמעות חשמלית רק למניעת מגע של המוליכים זה בזה ומניעת מגע בהם מבחוץ, וסונית אולי בצורה מאוד עקיפה של שיכוך, אבל לא לאלה הייתה הכוונה.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כלוב פאראדיי משפיע גם אם הוא לא מוארק, והרנטגן הייה רק השראה לרעיון.

יש לו משמעות חשמלית רק למניעת מגע של המוליכים זה בזה ומניעת מגע בהם מבחוץ, וסונית אולי בצורה מאוד עקיפה של שיכוך, אבל לא לאלה הייתה הכוונה.

עמיר
הבידוד משפיע למשל על הקיבוליות של הכבל. אני חושב שפרמטרים פיזיקליים כגון עובי הבידוד וכימיים - החומרים מהם מורכב הבידוד, משפיעים על התכונות החשמליות של הכבל.

אריה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
זכור לי ליין שלם של כבלי רמקול Monster cable שהבידודים הפנימיים שלהם התפוררו לאחר כמה שנים.
לבידוד מחומר דיאלקטרי, טפלון למשל, יש חשיבות גדולה באיכות הסאונד, אבל שחברה בוחרת מקור זול זה מה שקורה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לבידוד מחומר דיאלקטרי, טפלון למשל, יש חשיבות גדולה באיכות הסאונד

כל סוגי המבודדים הם חומרים בעלי מקדם דיאלקטרי.

ואכן כך, לבידוד יש השפעה דרמטית על אופי הצליל.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הבידוד משפיע למשל על הקיבוליות של הכבל
הכל יכול להיות, אבל כדאי לשים לב שבניגוד לקבל רגיל, שבו יש ממש נתק חשמלי -- המוליך מסתיים במשטח ו"ממשיך" במשטח אחר, כשבין המשטחים יש חומר דיאלקטרי -- כאן מדובר במוליכים רציפים, ללא נתקים, שהם רק מצופים מבחוץ בחומר דיאלקטרי.

עדיין יתכן שייש לזה השפעה, אולי בין הזרם ההולך לזרם החוזר, אבל לא להתבלבל עם קבל רגיל רק בגלל שייש "חומר דיאלקטרי".

ומעניין אם קיבוליות כזו היא חלק מפרמטרי התיכנון של כבל אודיו, שרוצים להשיג קיבוליות מסויימת ולכן משתמשים בחומר א' ולא בחומר ב', או שפשוט משתמשים בחומרים בגלל תכונותיהם המבודדות, האלאסטיות והאסתטיות, ומבחינת הקיבול, פשוט יוצא מה שיוצא.

במקרה השני, כנראה יהייה מדוייק יותר לומר שהבידוד משמש באמצעי למניעת קצר בין המוליכים ולמניעת מגע עם החוץ, ולא למטרות קיבול חשמלי.

ואכן כך, לבידוד יש השפעה דרמטית על אופי הצליל.
האם בדקת את זה?
האם ההשפעה הזו נובעת בעיקר מסיבות חשמליות או מסיבות מיכאניות של שיכוך, או מסיבות אחרות?

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ומעניין אם קיבוליות כזו היא חלק מפרמטרי התיכנון של כבל אודיו, שרוצים להשיג קיבוליות מסויימת ולכן משתמשים בחומר א' ולא בחומר ב', או שפשוט משתמשים בחומרים בגלל תכונותיהם המבודדות, האלאסטיות והאסתטיות, ומבחינת הקיבול, פשוט יוצא מה שיוצא.

אתה באמת לא מבין בזה..
ואני חשבתי לתומי שזה עוד ניסיון שלך לגרור אותי לוויכוח...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אתה באמת לא מבין בזה..
אין ספק שאין לי מושג בזה, ואין ספק שאתה יודע הכל בתחום.

ואין ולא הייה מצב שאני מעוניין לגרור אותך לוויכוח.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אין ספק שאין לי מושג בזה, ואין ספק שאתה יודע הכל בתחום.

לא...
זה פשוט ידע טריוויאלי...
שחובבים ברמתך אמורים לדעת אותו כדרך אגב .
יש הרבה חומר בנושא, בעיקר באתרי חברות הכבלים.
הנה שתי דוגמאות, אם זה מעניין אותך.. יש בהן מעבר לטכנולגיה הפרטנית של כל חברה, גם הסברים שקשורים לתופעות הפיזיקליות שמשפיעות .

http://www.audioquest.com/pdfs/aq_cable_theory.pdf

http://www.mitcables.com/pdf/energy_efficiency_noise_wp.pdf

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שאלה: אם אני לוקח שני זוגות כבלים זהים.ושם אותם בשני מערכות שונות.פוואר שחזק יותר קיצוני מהשני,פרה טרנזיסטור ופרה מנורתי וכך הלאה...הכבלים מנגנים שנה כל זוג במע' שמחובר.וכמובן לכל מע' תוצאה שלה.נניח שאני מחליף בין שני הזוגות .האים לדעתכם לפחות בשלושה ימים ראשונים אני אקבל את אותו סאונד שהיה בכל מע' עם הזוג הראשון?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
השאלה האם בשלושה הימים הראשונים להחלפה אתה מצונן או לא?
:D

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא...
זה פשוט ידע טריוויאלי...
שחובבים ברמתך אמורים לדעת אותו כדרך אגב .
יש הרבה חומר בנושא, בעיקר באתרי חברות הכבלים.
הנה שתי דוגמאות, אם זה מעניין אותך.. יש בהן מעבר לטכנולגיה הפרטנית של כל חברה, גם הסברים שקשורים לתופעות הפיזיקליות שמשפיעות .

http://www.audioquest.com/pdfs/aq_cable_theory.pdf

http://www.mitcables.com/pdf/energy_efficiency_noise_wp.pdf
חובבים ב"רמתי" לא אוהבים לקרוא חומר טכני באוריינטאצייה שיווקית, במיוחד לגבי כבלים, כיוון שלעיתים הצד המדעי בהם קצת בעייתי, אם להתבטא בעדינות, ולפעמים מין ז'ארכון פסוודו מדעי שיכול קצת לא להיות במיתאם למדע המקובל.

טקסט אופייני מופיע מה שכתבו MIT בלינק שהפנית אליו -- כאן MIT זה השם המאוד מוצלח שבחרו לעצמם Musical Interface Technologies -- אבל טקסט כזה כנראה שלא הייה מתקבל בברכה ב-MIT האחר, ה"אמיתי", Massachusetts Institute of Technology:
Musical signals, in electrical form, are complex combinations of voltages and currents, with each signal frequency having its own voltage and current. As these voltages and currents travel from one component to the next through an interconnecting cable or speaker cable, they are briefly stored in the cable as Energy. The voltages are stored in the cable’s capacitances and the currents are stored in the cable’s inductances. Combined, the stored voltages and currents form what MIT calls the Final Energy Component. MIT has discovered that the larger the Final Energy Component, the better the sound quality of a cable.
האם נראה לך שזה לעניין לומר שמוסיקה בייצוג אלקטרוני זה "שילוב של מתחים וזרמים"? חבל/מזל שהם לא אמרו שזה שילוב הארמוני. זה הייה נשמע עוד יותר משכנע, עבור מי שברברת כזו משכנעת אותו (למשל מי שלא יודע שמתח גורם לזרם, אבל הם לא "משתלבים", כמו שהר לא "משתלב" עם מפל-מיים, למרות שזה יכול להיות תיאור מאוד פואטי).

או שלכל תדר בסיגנל יש מתח וזרם משלו?

או שהמתחים והזרמים (כן, שניהם) נוסעים להם בתוך הכבלים, המתחים נאצרים (stored) בתוך הקיבוליות והזרמים נאצרים בתוך ההשראות?

ואז למתחים ולזרמים האלה הם נתנו שם: "Final Energy Component", וכמה שייש יותר מהם, הצליל טוב יותר. מממ... מעניין! אני לתומי חשבתי שייהייה עדיף רק רכיב התנגדותי, ללא קיבוליות/השראות, כדי שההולכה לא תהייה תלוייה בתדר, אבל אני בעליל לא מבין בזה.

בכל מקרה, חיפשתי capa (התחלה של capacitance/capacitor וכאלה בשני המסמכים, קיבלתי גם capability, לא נורא), ולא מצאתי אף סתירה למה שכתבתי.

אולי אתה מוצא?
ואם כן, אנא ודא קודם שמדובר בתכנים שייש להם איזושהי תקפות מדעית...

עמיר

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
או שהמתחים והזרמים (כן, שניהם) נוסעים להם בתוך הכבלים, המתחים נאצרים (stored) בתוך הקיבוליות והזרמים נאצרים בתוך ההשראות?
זה בדיוק קורה כך. התאור הוא מדויק להפליא.
אגב, זו החברה של ברוס בריסון, זה שהתחיל את הענין של כבלי אודיו בשנות השבעים.

מממ... מעניין! אני לתומי חשבתי שייהייה עדיף רק רכיב התנגדותי, ללא קיבוליות/השראות, כדי שההולכה לא תהייה תלוייה בתדר, אבל אני בעליל לא מבין בזה.
לא ניתן להמלט מהתנאים המוגבלים שקיימים בכבלים.
מה שכן ניתן לעשות הוא לכפות מנגנונים נוספים על מנת להרחיב את המעטפת.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה בדיוק קורה כך. התאור הוא מדויק להפליא.
לא נראה לי שהמתח שהייה בין שני קצוות הכבל נוסע לו בתוך הכבל, ו/או ש "מדוייק להפליא" שבכלל מתח נוסע בכבל. עד כמה שזכור לי מהפיסיקה התיכונית שלי לפני 40+ שנה, מה שנוסע בכבל זה אלקטרונים, שתנועתם נקראת זרם, ומתח הוא הגורם לתנועה הזו. לכל היותר יכולים אולי להיווצר מתחים חדשים במסגרת תנועת האלקטרונים לכאן ולכאן, אבל לא שהמתח הוא זה שנוסע.

אז נראה לי שהתיאור מופרך להפליא.

ואפילו אם התת-סעיף הזה הייה "מדוייק להפליא", האם לדעתך נכון לומר שכל התיאור שצוטט קודם הוא "מדוייק להפליא"?

ובכל מקרה, גם אם כן, זה עדיין לא סותר שום דבר ממה שכתבתי.

אגב, זו החברה של ברוס בריסון, זה שהתחיל את הענין של כבלי אודיו בשנות השבעים.
ולא מפתיע אותי שמי שהתחיל את עניין כבלי האודיו, או מי מטעמו או בהמשך אליו, כותב כך.

עמיר

נ.ב., אפרורפו
עד עכשיו, כל הפעמים שהייו לי ויכוחים איתך רק ייצרו לי עבודה להצביע על המופרכויות בדבריך.

מבחינתי זו עבודה מיותרת, ולכן אין מצב שאזום כזו. כבר ביקשתי ואני מקווה/מבקש שוב שתמעיט במצבים נוספים כאלה, ושתניח לי/לעניין גם הפעם.

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ההודעות הלא רלוונטיות לדיון נמחקו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ההודעות הלא רלוונטיות לדיון נמחקו.
תודה! (ורד):בעד:

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
תלוי מהי האיכות של הכבל וצורת הבנייה שלו, אם הוא מגיע עם בידוד איכותי, הלחמה ופלגים מכסף או נחושת באיכות גבוהה תוך כדי תהליך היצור אז סביר להניח שאם הוא לא עובר התעללות לא תהיה ירידה ברמת הביצועים שלו כל עוד מנקים את הפלגים מדי פעם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור