האם יש חשיבות לגיל הכבלים?

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
מה דעתכם?
יש חשיבות לגיל של הכבלים במערכת?
האם כבל שעבד 5 - 10 שנים או יותר, עדיין שומר על איכותו?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אפשר לחשוב על מקרי קיצון של אבדן איכות, בעיקר באיזורי הקונקטורים והחיבור שלהם לכבל עצמו, אבל זה לא הכרח המציאות.

בכל מקרה רצוי לנתק פעם ב-... ולנקות את המגעים, גם של הכבל וגם של המכשירים, משני צידיו, ולעשות זאת לכל הכבלים/המכשירים, לא רק העתיקים שביניהם, ובהזדמנות זו לבדוק אם יש חשד לבעייה.

בכל מקרה, אני לא רואה טעם להחליף רק בגלל גיל.

עמיר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש איזו חברה שמייצרת חומר כזה לניקוי של כבלים ומגעים.
אני לא מצליח לזכור את השם שלה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
דומני שייש הרבה חברות, החל ב-Mobile Fidelity וכלה ב-WD40.

ולפעמים סקוטש עדין ואלכוהול עשוי להספיק :)

עמיר

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
ובתוך הכבל עצמו, אין בעיה של קורוזיה וכל מיני כימיה שאוהבת להצטבר שם?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ובתוך הכבל עצמו, אין בעיה של קורוזיה וכל מיני כימיה שאוהבת להצטבר שם?
הכל ייתכן/אפשרי, אבל כנראה שבדרך כלל, אם בכלל, זה קורה בהיקף של המוליכים ולא בפנימיותם.

אם אתה חושד בירידת איכות שניתנת לשמיעה, או שסתם בא לך להחליף בלי קשר, תחליף, אבל אני לא מציע לך להדאיג את עצמך בתיאוריות שאינן נגזרות מטריגר מציאותי.

עמיר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
אם הקונקטור לא נפגע ואין תהליך חימצון הכבל יכול להחזיק נצח.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לכל דבר יש בלאי וירידה/שינוי מהביצועים הראשוניים, וברור שנחושת מתחמצנת דבר המשנה את תכונות המוליכות של הכבל.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
יש איזו חברה שמייצרת חומר כזה לניקוי של כבלים ומגעים.
אני לא מצליח לזכור את השם שלה.
אתה בטח מתכוון ל Deoxit. חומר טוב, קצת יקר.
לעניין הכבלים המזדקנים - הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא התחמצנות, אבל בכל כבל חצי נורמאלי יש כל כך הרבה בידוד, שזה לא נראה לי משהו שצריך לדאוג בגינו. נקה את הקונקטורים פעם בשנה שנתיים וזהו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כל עוד הוא לא התחמצן אז אין שום בעיה.
צריך לשמור עליו גם מפני קרעים עקב קיפול מוגזם וכ״ו.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
זה מאד תלוי באיכות הראשונית של החומרים שמהם עשויים המוליכים, הבידוד, והאטימה של החוטים בחיבור לקונקטורים.
אם תקח חוט חשמל רב גידי גמיש,זה הפשוט שמוכרים בחנויות אלקטרוניקה, כזה עם הבידוד השקוף שמיוצר במזרח... אחרי מספר שנים, יש סיכוי שאתה תוכל להבחין בקורוזיה ירוקה מתחת לבידוד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה מאד תלוי באיכות הראשונית של החומרים שמהם עשויים המוליכים, הבידוד, והאטימה של החוטים בחיבור לקונקטורים.
אם תקח חוט חשמל רב גידי פשוט שמוכרים בחנויות אלקטרוניקה, כזה עם הבידוד השקוף... אחרי מספר שנים, יש סיכוי שאתה תוכל להבחין בקורוזיה ירוקה מתחת לבידוד.
וגם אז זה רק בהיקף של הגידים, לא בפנימיותם, ולא ברור האם ועד כמה יש ירידה ניתנת-לשמיעה באיכות.
וזה יכול לקרות גם באיכות סופר-מעולה של המוליכים, אם הבידוד לא מחומר טוב או לא אטום היטב.

עמיר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מה דעתכם?
יש חשיבות לגיל של הכבלים במערכת?
האם כבל שעבד 5 - 10 שנים או יותר, עדיין שומר על איכותו?

אם יש חשיבות לגיל הכבל,
אז היא הכי נמוכה בין כל חלקי המערכת.

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לקחתי VDH "טנדר ליין" עטפתי אותו בבדיל 95% המורכב מעופרת .{מהתחלה ועד הסוף }
איזה פלא הצליל היה יותר פתוח מהמקור ללא הבדיל .
.
הוסבר לי לאחרונה שיש הבדל בין בידוד לסיכוך.
לבידוד אין משמעות "סונית" וגם לא חשמלית כי הרי אין מתח גבוה בכבל רמקול, אלא תפקידו הוא רק שמירה פיזית על הכבל.
סיכוך, לעומת זאת תפקידו לשמור מפני זליגת שדה אלקטרו מגנטי אחר לכבל ובשל כך, פגיעה בסאונד (נניח מכבל החשמל הסמוך).
יש כל מיני שיטות ליישם סיכוך בכבלי אודיו, אחת הנפוצות היא בעטיפת אלומיניום, שניה היא מקלעת שעוטפת את הכבל עצמו.

גם עטיפת האלומניום וגם המקלעת יכולות להנזק/להקרע ברבות השנים, בודאי במקרה בו הבידוד העוטף את הכבל נקרע גם הוא.

אני לא בטוח שההסבר שכתבתי הוא מדויק ואם מישהו יודע אחרת, אשמח לתיקון.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הוסבר לי לאחרונה שיש הבדל בין בידוד לסיכוך.
לבידוד אין משמעות "סונית" וגם לא חשמלית כי הרי אין מתח גבוה בכבל רמקול, אלא תפקידו הוא רק שמירה פיזית על הכבל.
סיכוך, לעומת זאת תפקידו לשמור מפני זליגת שדה אלקטרו מגנטי אחר לכבל ובשל כך, פגיעה בסאונד (נניח מכבל החשמל הסמוך).
יש כל מיני שיטות ליישם סיכוך בכבלי אודיו, אחת הנפוצות היא בעטיפת אלומיניום, שניה היא מקלעת שעוטפת את הכבל עצמו.

גם עטיפת האלומניום וגם המקלעת יכולות להנזק/להקרע ברבות השנים, בודאי במקרה בו הבידוד העוטף את הכבל נקרע גם הוא.

אני לא בטוח שההסבר שכתבתי הוא מדויק ואם מישהו יודע אחרת, אשמח לתיקון.
זה נכון שהכל יכול להינזק/להיקרע, אבל השאלה אם זה בכלל קורה, ואם כן, האם מקור הנזק/הקריעה הוא חלוף השנים.

והטענה היא שזה לא בהכרח קורה, כשזה קורה זה לרוב לא ברמה של נזק מיכאני כמו קריעה, אלא אם התעללו בכבל, אלא הנזק של חלוף השנים הוא לרוב מהסוג של התחמצנות, וזה לרוב קורה בקונקטורים, שניתנים לניקוי, או בהיקפים של הגידים שמרכיבים את המוליכים, בלי בהכרח לפגוע באיכות בצורה ניתנת לשמיעה.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לקחתי VDH "טנדר ליין" עטפתי אותו בבדיל 95% המורכב מעופרת .{מהתחלה ועד הסוף }
איזה פלא הצליל היה יותר פתוח מהמקור ללא הבדיל .
את הרעיון לקחתי בזמנו מצילום רטנגן .
שמו לי עופרת על ........ כדי שאמשיך להיות בוועד הורים .

ההבדל כנראה במשקל שהצמדת לכבל ולא בשום סיכוך יען כי המעטפת שבנית לא היתה מוארקת.:)
אגב בכל מגבר יש פילטר בכניסה שמונע כניסת תדרים גבוהים שיכולים להפריע למכשיר. תדרי רנטגן לא יכולים להקלט על חוט ולהיות מוגברים בעזרת מגבר שמע.

לבידוד של החוט יש בהחלט משמעות סונית וגם חשמלית...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור