האם באמת יש הבדל סאונד בגלל אורך הכבלים?

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
איזה תדר D.C. בדיוק יש במוזיקה ??? ספר לי על כלי נגינה כזה ואז אני זורם איתך ....אין אין D.C. אז הוא לא כלול בחישוב . לא חושב שהאלקטרוניקה השתנתה מאז שסיימתי את התואר ..

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
כמובן שאין DC במוסיקה :)
מה שאתה לא מבין זה את נוסחת העכבה הכוללת את התנגדות DC
זה לא אומר שיש זרם DC , הפרמטר R זה ההתנגדות ב DC לצורך החישוב בלבד
לא יודע איזה תואר סיימת , בוודאות לא מדעי החשמל :)
אולי ויקיפדיה יעזור לך קצת
https://en.wikipedia.org/wiki/Characteristic_impedance

תסתכל בפרק של
Transmission line model

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
גם הבת שלי יודעת שויקיפדיה זה טוב אבל צריך לדעת מה להעתיק ... :(
אם למרכיב ה D.C. אין משמעות אז בשביל מה טרחת להסביר פה כאילו מדובר ב D.C. . החישוב מלכתחילה צריך להיות מבוסס על תדר.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
המרכיב המשמעותי ביותר בכבל לרמקול זה פרמטר R שזה ההתנגדות , ובעיקר בגלל ההתנגדות הנמוכה של הרמקול.
פרמטר R מחושב לפי DC בלבד ועל מנת שהמילה DC לא תפחיד אותך , נניח שזה AC ללא קשר לתדר ,
לצורף ההבנה ולפי חוק אוהם , ההתנגדות שווה למתח חלקי הזרם, במקרה של מגבר אכן זה מתח חילופין ,אבל מכיוון שבחישוב של R לא נכלל התדר מקובל להגדיר את זה כהתנגדות DC אפילו שזה AC , בכל מקרה R (התנגדות) זה המרכיב החשוב ביותר בעיקר בכבלים לרמקול....
כמובן גם למרכיבי התדר שזה קיבול והשראות יש השפעה , אבל עדיין ל R יש את ההשפעה הגדולה ביותר
ואם בויקיפדיה עסקינן
מסכם את מה שדנו כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Speaker_wire

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
רבותי המלומדים.
אתם מנסים להסביר כאן את אחד הנושאים הכי חמקמקים בתחום האודיו...
והוא: מדוע ולמה כבלים שונים נשמעים כל כך שונה אחד מהשני.
אתם מדברים על DCR ועל עכבה, ועל קיבוליות ועל השראות וכו' וכו'...

אך העניין יכול להיות מתואר בפשטות בשלוש מילים....
POWER TRANSFER EFFICIENCY
זה כל הסיפור, בקצרה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אז למקרא הכתוב כאן אני חייב להציק: לנוכח העובדה שהרוב המכריע של הכבלים עשויים מנחושת, ועם פחות או יותר אותו בידוד - מדוע ההבדלים המטורפים במחיר? אפשר להבין מארק אפ של 100% ואפילו 200% בשביל שם או עיצוב - אבל אנחנו כבר יודעים שזה לא המקרה.

So what gives??

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
כי הסיפור של כבלים זה לא החומר והבידוד.
ארז

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז למקרא הכתוב כאן אני חייב להציק: לנוכח העובדה שהרוב המכריע של הכבלים עשויים מנחושת, ועם פחות או יותר אותו בידוד - מדוע ההבדלים המטורפים במחיר? אפשר להבין מארק אפ של 100% ואפילו 200% בשביל שם או עיצוב - אבל אנחנו כבר יודעים שזה לא המקרה.

So what gives??

אחרי שתחקור את הנושא, תרכוש ציוד, תסיק מסקנות, תבצע נסיונות...
תביא דגם אחד של כבל לייצור, אז תבין כמה זמן וכסף זה יעלה לך, ורק אז תתחיל להבין בתמחור ובתחרות שיש בתחום הזה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אני לא צריך לחקור - יש לי את מגוון הדעות והידע ממש פה, בפורום.
מה שאני מנסה להבין זה שבהנתן העובדה שלכאורה זה כולה כבל...חוט עם התחלה - אמצע - סוף - בידוד, משהו מסבך את העניינים. מעניין אותי מה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מה שאני מנסה להבין זה שבהנתן העובדה שלכאורה זה כולה כבל...חוט עם התחלה - אמצע - סוף - בידוד, משהו מסבך את העניינים. מעניין אותי מה.

תקרא את חוקי מרפי,
אחד מהם הוא: כל דבר שנראה
פשוט הוא כלל לא פשוט,
לפני שתקבל מוצר סופי יש הרבה
פעולות הכנה,מחקר,ידע בכמה
תחומים וטכנולוגיה לביצוע הפרויקט.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

אתה צודק..
כולה כבל אתה קונה בחנות חשמל בגרושים.
אז מדוע אתה בכלל שואל אם אין ברצונך לחקור... ???
אחרי שתחקור, והכל בהתאם ליסודיות החקירה, המאמצים ,הזמן , וההשקעה הכספית הכרוכה בכך, אבקשך להעביר את הידע וההבנה הטכנית/מסחרית שרכשת בעמל וממון, בחינם לכל דורש...

אז אם מדובר בכבל לקומקום חשמלי, הדרישה מכבל זה היא להעביר זרם מיטבי בתדר 50 הרץ לסלילי החימום בקומקום.
אך אם מדובר ברמקול, הדרישה אז היא, להעביר זרם מיטבי בספקטרום תדרי שמע באופן אחיד ובמינימום הגבה לזרם או המתח שמופיעים על ובתוך המוליך או הבידוד.
וזכור, שיש הרבה פטנטים בתחום, כך שאם אתה מייצר כבל, עליך לעשות זאת בלי לדרוך על בהונות של יצרנים אחרים, אלא בטכניקה יחודית לך.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אבל YB7, שוב: בשביל זה יש את הפורום, על מנת לפנות לחוכמת וידע ההמונים, שיסבירו מה מיוחד בכבל X לעומת כבל Y, במקום לשלוח כל אחד מאיתנו לרשם הפטנטים.
למשל: האם מישהו כאן יכול להצביע על פטנט של מי מהיצרנים בטופ אנד המתייחס לשזירה של הנחושת עצמה (אני סתם נטפל פה לנקודה ספציפית בכבל שנראית לי העיקר, כדוגמא)? או, למשל, האם מישהו כאן יכול להסביר איזה פטנטים ומה הם עושים, מבדילים כבל רמקול אחד מהשני? כי פטנט זה נחמד, אבל אם מתהדרים בפטנט שבעצם לא עושה כלום, אז...
אני אומר את זה כי (שוב, למשל) אני משתמש בכבל רמקול של יצרן מוכר מאוד (מונסטר) שעשה שיפור עצום בהשוואה לכבל הפושט הקודם שהיה אצלי, כך שאינני לגמרי אטום, ודווקא בגלל שמונסטר זה כזה יצרן גדול ומגוון אני די בטוח שגם המוצרים שלו מוגנים בפטנטים ובשאר זכויות יוצרים - ועדיין מחיריו נמצאים נמוך בסקאלה.
YOSSI24: דווקא במקצוע שלי, כשמישהו נותן גרסה מורכבת למקרה, לא מעט פעמים הגרסה האמיתית היא הפשוטה ביותר, זו שהולכת בדרך הפשוטה והפרימיטיבית במקום בדרך המורכבת. אז בעוד שאני לא מתיימר להבין יותר במטלורגיה (רק קצת) אני כן שואל שאלות כשמשהו שאמור להיות פשוט מציג עצמו כמורכב מאוד. יכול להיות שהוא באמת מורכב מאוד - אבל אני אוהב להבין את מה שאני יכול במקום לקבל כל דבר כ"זאת ראה וקדש".

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
בפשטות damping factor או בעברית מקדם שיכוך, ככל שכבל רמקול ארוך יותר יכולת ה damping של המגבר קטנה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
למשל: האם מישהו כאן יכול להצביע על פטנט של מי מהיצרנים בטופ אנד המתייחס לשזירה של הנחושת עצמה (אני סתם נטפל פה לנקודה ספציפית בכבל שנראית לי העיקר, כדוגמא)? או, למשל, האם מישהו כאן יכול להסביר איזה פטנטים ומה הם עושים, מבדילים כבל רמקול אחד מהשני? כי פטנט זה נחמד, אבל אם מתהדרים בפטנט שבעצם לא עושה כלום, אז...

העניין הוא לא בפטנט, אלא בתהליך שעל יצרן כבלים לעבור על מנת להגיע לתוצאות, ולא כל יצרני הכבלים מגיעים לאותן האיכויות...
מונסטר, באופן מסורתי הוא יצרן שמשתמש בטנולוגיה וותיקה שאותה הוא רוכש מייצרן ידוע ומוערך בתחום. כך שהביצועים שלהם מבוססים מדעית אך אינם בחזית הטכנולוגיה, ולכן הם גם נמכרים בזול יחסית..

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
בפשטות damping factor או בעברית מקדם שיכוך, ככל שכבל רמקול ארוך יותר יכולת ה damping של המגבר קטנה.
זה יקרה בכבל של 10 מטר שעלה 50 שקלים, בדיוק באותה מידה שזה יקרה בכבל של 10 מטר שעלה 5000 שקלים.
זו עדיין אותה פיזיקה, שממש אי אפשר לנצח אותה...

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83

היצרנים לא מפרטים כיצד לבחור
כבלים ואת משפיעים על הבחירה,
משיקולים מובנים,
תנו לטמבלים לתהות ביער ;)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני אומר את זה כי (שוב, למשל) אני משתמש בכבל רמקול של יצרן מוכר מאוד (מונסטר) שעשה שיפור עצום בהשוואה לכבל הפושט הקודם שהיה אצלי, כך שאינני לגמרי אטום, ודווקא בגלל שמונסטר זה כזה יצרן גדול ומגוון אני די בטוח שגם המוצרים שלו מוגנים בפטנטים ובשאר זכויות יוצרים - ועדיין מחיריו נמצאים נמוך בסקאלה.

ניסית פעם לבדוק את הסטאפ שלך (שאין לי מושג לגבי רכיביו ולכן ייתכן שאני כותב שטויות...) עם כבלים שנחשבים לטובים או איכותיים יותר?
אנחנו בתחביב שמהותו האזנה למוזיקה, לא מחקר מדעי שמטרתו לאשר או להפריך טענות/אמירות/מיתוסים...
דווקא בכבל רמקול קל לשמוע הבדלים ומניסיוני, עברו אצלי כבלים שונים שלא הבחנתי בהבדלים או שההבדלים היו מינוריים עבורי ולא הצדיקו קנייה. זה עניין סוביקטיבי לגמרי.
ארז

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ארז - לא, לא ניסית כבלאז' שנחשב לאיכותי יותר על הסטאפ שלי. האמת שאני גם לא מרגיש איזה צורך מיוחד כי לפני שנתיים בערך הגעתי לנקודה המיחלת הזו בה רוב הדברים שאני שומע בסטאפ הזה נשמעים לי טוב, וההקלטות הטובות יותר בכלל מתפרצות לי מהרמקולים (ונחש מה - השידרוג האחרון היה שדרוג הכבלים), אני מבסוט. לכן אני גם לא רואה את עצמי משכיב עכשיו כסף על כבלאז' במקום על עוד מוזיקה (איך כתבת? "אנחנו בתחביב שמהותו האזנה למוזיקה, לא מחקר מדעי שמטרתו לאשר או להפריך טענות/אמירות/מיתוסים..."). אבל הסקרנות, לא נותנת מנוח ואף אחד לא מצליח לתת לי הסבר מדוע כבלאז' היי אנד באמת יכול להצדיק את עצמו, מה גם שזה לא משהו שאפשר באמת לבדוק לפני שקונים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אבל הסקרנות, לא נותנת מנוח ואף אחד לא מצליח לתת לי הסבר מדוע כבלאז' היי אנד באמת יכול להצדיק את עצמו, מה גם שזה לא משהו שאפשר באמת לבדוק לפני שקונים.

דווקא יש לא מעט יבואנים שכן נותנים כבלים לניסיון בבית.
אפשר גם להשאיל מחברים לסשן האזנה קצר.
ארז

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
נאאאא, אין לי שום כוונה לקנות שום דבר, אז זה לא לעניין לשאול ממי מהיבואנים מוצר. חברים? כן, אולי, אבל בוא נזכור שהדיון הזה הוא על הניסיון שלי להבין את ההיגיון שמאחורי הדברים (וזה בכלל התחיל כי שיניתי את ההעמדה של הסטאפ שלי).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור