אבל YB7, שוב: בשביל זה יש את הפורום, על מנת לפנות לחוכמת וידע ההמונים, שיסבירו מה מיוחד בכבל X לעומת כבל Y, במקום לשלוח כל אחד מאיתנו לרשם הפטנטים.
למשל: האם מישהו כאן יכול להצביע על פטנט של מי מהיצרנים בטופ אנד המתייחס לשזירה של הנחושת עצמה (אני סתם נטפל פה לנקודה ספציפית בכבל שנראית לי העיקר, כדוגמא)? או, למשל, האם מישהו כאן יכול להסביר איזה פטנטים ומה הם עושים, מבדילים כבל רמקול אחד מהשני? כי פטנט זה נחמד, אבל אם מתהדרים בפטנט שבעצם לא עושה כלום, אז...
אני אומר את זה כי (שוב, למשל) אני משתמש בכבל רמקול של יצרן מוכר מאוד (מונסטר) שעשה שיפור עצום בהשוואה לכבל הפושט הקודם שהיה אצלי, כך שאינני לגמרי אטום, ודווקא בגלל שמונסטר זה כזה יצרן גדול ומגוון אני די בטוח שגם המוצרים שלו מוגנים בפטנטים ובשאר זכויות יוצרים - ועדיין מחיריו נמצאים נמוך בסקאלה.
YOSSI24: דווקא במקצוע שלי, כשמישהו נותן גרסה מורכבת למקרה, לא מעט פעמים הגרסה האמיתית היא הפשוטה ביותר, זו שהולכת בדרך הפשוטה והפרימיטיבית במקום בדרך המורכבת. אז בעוד שאני לא מתיימר להבין יותר במטלורגיה (רק קצת) אני כן שואל שאלות כשמשהו שאמור להיות פשוט מציג עצמו כמורכב מאוד. יכול להיות שהוא באמת מורכב מאוד - אבל אני אוהב להבין את מה שאני יכול במקום לקבל כל דבר כ"זאת ראה וקדש".