האזנה ראשונה: קדם מגבר Cary CPA1

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא, זה לא מה שאני מציע דווקא כי אין כזה דבר (אופטימלי מבחינת מה?).

אלוני כתב:
"עזבו, לא צריך להיות רגשניים...
אתם תמשיכו לעשות כתבות כמו שכולם עושים ואחרים ימשיכו לקטר כמו שכולם עושים".
אלוני, חבל שאתה לוקח את הדברים שלי לכיוון הלא נכון... אף אחד לא רגשני, אין כאן עניין רגשי ולא קיטורים ולא נעליים...

דווקא הדברים שלך מביעים רגשנות יתר...

ברור שהם ימשיכו לכתוב סקירות וטוב שכך (y)

אני הגבתי למשהו שנערך כבר (ולא אתה כתבת), כנראה שעכשיו זה נראה לא מתאים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חברים שניה שניה.

יובל ושלמה.

איך אתם מציעים לשפר את הסקירות {באמת לא בציניות} כדי שכל מכשיר יקבל את התנאים האופטימלים בשבילו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לבקשתכם.

סטאפ הבחינה

רמקולים - Aurum Cantus דגם Harmony
מגבר הספק - Xindak Xa8550
קומפקט - Original Cd 2008 Mk2
אינטרקונקט Rca - Xlo סידרת Signature
כבל רמקול - Xlo סידרת Signature
כבלי חשמל - Xindak דגם Pc02

נוסף גם לכתבה עצמה.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
אלוני, אם כך, קבל את סליחתי...
נמר, שלמה לחלוטין צודק שמתן רקע על הסט-אפ יוסיף לקורא האנונימי פרספקטיבה לגבי הסקירה.

לגבי הסקירות שלך, הם בסדר גמור ודי זהות במבנה שלהם לסקירות בארץ ובעולם ואינני יכול לחשוב על משהו מבני שישדרג אותם באופן משמעותי (מלבד התוכן, שזה כבר תלוי בכותב ומה שהוא מוצא לנכון לכתוב - יש סקירות טובות יותר וטובות פחות).

לגבי תנאים אופטימליים? אני לא חושב שקיים דבר כזה מאחר שהגדרת ה"אופטימליות" היא סובייקטיבית.

מבחינתי סקירות לא אומרות הרבה, אלא אולי נותנות כיוון קל, אבל גם זה בספק.
בכל מקרה, אני נהנה לקרוא אותן והם נותנות לי הכרה ראשונית עם מוצרים רבים שלא יצא ואולי גם לא ייצא לי לשמוע אותם.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
רמקולים - Aurum Cantus דגם Harmony

נוסף גם לכתבה עצמה.
מה זה, רמקולים של מחשב ב40 ש"ח? :p

אני חושב שכאשר בודקים PRE מסויים, הוא צריך לפחות לבוא עם הPOWER שלו, אבל מה אני מבין... :rolleyes:

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר

ביקשת הצעות ייעול קבל:

אם בעת סקירה כזו או אחרת יש ברשותך מספר רכיבים - נניח שני מגברי הספק שונים, או נניח מגבר משולב וכו' ניתן בכמה מילים לתאר את ההשוואה בין המוצר הנבדק לסט אפים שונים פעם עם מגבר הספק א' ופעם עם מגבר הספק ב' לדוגמא.

אפשרות נוספת היא להתייחס בסקירה לסינרגיה או ההתאמה בין רכיב האודיו שנבדק לשאר המערכת בה הוא נבדק ואולי גם להתייחס בכמה מילים להשערות לגבי מידת ההתאמה של הרכיב הנבדק לסט אפים אחרים.
כמו שלמשל עשו כאן וניסו לשער איך זה יישמע עם רמקולים מדפיים של טריאנגל.

עוד הצעה שלא קשורה בהכרח למידת ההתאמה - שווה במסגרת סקירה להתייחס בכמה מילים לגבי ההשוואה בין הרכיב הנבדק לכמה רכיבים אחרים ברמת המחיר שלו (אם אכן הייתה השוואה כזו)

אני רוצה להבהיר לגבי ההצעה האחרונה שאין צורך להרחיב מדיי בהשוואה שכן לא מדובר בסקירה השוואתית סטייל "מבחו המדפיים הגדול" אלא רק כמה מילים כדי שלרוכש/ המתעניין הפוטנציאלי יהיה איזה שהוא מידע על מוצרים מקבילים ברמת מחיר זו.

שלמה

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר

באשר לשאלתך כיצד לשפר כדי שכל מכשיר שנבדק יקבל את התנאים האופטימליים בשבילו - בעניין הזה אני בהחלט מקבל את גישתו של ליאור.

אין כזו חיה - התנאים האופטימליים בשביל מכשיר שנבדק לצורכי סקירה.

תמיד מכשירי אודיו נבדקים כחלק ממערכת ספציפית כזו או אחרת שיש לכתב האודיו. מה שכן תמיד דואגים לפרט את הרכב שאר המערכת, את חלל האזנה (גודל, מיקום נקודת האזנה, טיפול אקוסטי אם ישנו וכו') כלאמר מנסים לתת לקורא את מירב המידע באשר לתנאי הבדיקה כדי שיוכל לגבש לעצמו את הדיעה באשר ליכולות המכשיר בקונטקסט שבו הוא נבדק ומידת התאמת המכשיר הנבדק לצורכי הקורא ולציוד שיש לקורא.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר

ביקשת הצעות ייעול קבל:

אם בעת סקירה כזו או אחרת יש ברשותך מספר רכיבים - נניח שני מגברי הספק שונים, או נניח מגבר משולב וכו' ניתן בכמה מילים לתאר את ההשוואה בין המוצר הנבדק לסט אפים שונים פעם עם מגבר הספק א' ופעם עם מגבר הספק ב' לדוגמא.

אפשרות נוספת היא להתייחס בסקירה לסינרגיה או ההתאמה בין רכיב האודיו שנבדק לשאר המערכת בה הוא נבדק ואולי גם להתייחס בכמה מילים להשערות לגבי מידת ההתאמה של הרכיב הנבדק לסט אפים אחרים.
כמו שלמשל עשו כאן וניסו לשער איך זה יישמע עם רמקולים מדפיים של טריאנגל.

עוד הצעה שלא קשורה בהכרח למידת ההתאמה - שווה במסגרת סקירה להתייחס בכמה מילים לגבי ההשוואה בין הרכיב הנבדק לכמה רכיבים אחרים ברמת המחיר שלו (אם אכן הייתה השוואה כזו)

אני רוצה להבהיר לגבי ההצעה האחרונה שאין צורך להרחיב מדיי בהשוואה שכן לא מדובר בסקירה השוואתית סטייל "מבחו המדפיים הגדול" אלא רק כמה מילים כדי שלרוכש/ המתעניין הפוטנציאלי יהיה איזה שהוא מידע על מוצרים מקבילים ברמת מחיר זו.

שלמה

שלמה.

אם תשים לב {ואתה עוקב אחרי הסקירות שלי} אני לעולם, אף פעם לא עושה כתבה שהיא אינה השוואתית, כלומר היה קדם של ארון, עכשיו של קארי , אחר כך יהיה משהו אחר. האמן לי שאחרי כל השילובים ששילבתי רק לצורך כתבות אני לא מנחש אם הוא טוב או לא אלא אומר איך הוא לעומת אחרים.

כלומר: לא משנה לאיזו מערכת תחבר את הקארי הארון אודיו תמיד יהיה בהיר ממנו.
לכן כאשר מחליט לבחון קדם מגברים אני בוחן כמה קדמים בסדרה.

במילים אחרות.
השוואה יש והיא עוד תגדל עם הכתבות הקדמים שיעלו.
סינרגיה לא תהיה כי גם שאני אבוא עם שני מגברי הספק מישהו יגיד תבוא גם עם שני מקורות ואחר כך להחליף כבלים ואחר כך להחליף רמקולים ואז הבחינה תעמוד בדרישות {למרות שתמיד יהיה משהו לשפר}. כיוון שהסקירות הם מבחן של כמה קדמים על אותה מערכת, אותם כבלים, אותם שירים, אותו בוחן, אותו חדר ואפילו אותה שעה אני משער שאי אפשר לעשות זאת יותר הוגן מזה.(y)

לכן לשים שני מגברים לא יהיה אפקטיבי כיוון שאני מכיר את שלי ברמה כזו שכל שינוי אני אדע לבודד את הצליל של המגבר לעומת קדם המגבר.

במבחן השוואתי מסוג זה לא נותנים לאף מכשיר היזדמנות, מחברים, מקשיבים, כותבים. בלי להפלות.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
נכון שההשפעה של פרה מוחשית.

האומנם,
גם החלפות של פאוורים שונים נותנים ניואנסים ברורים לפה או לשם{למרות שחשבתי שההשפעה פחותה יותר}...
כמובן שזה תלוי באיכות הפאוור והתאמתו לפרה ולסט אפ בכללותו.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר

אני אולי מעריץ שרוף שלך ועוקב בהדיקות אחר הכתבות שלך..אבל למי שקורא בפעם הראשונה את הכתבה חסר מידע השוואתי..לכן לדעתי צריך בכל כתבה בפני עצמה להקדיש כמה מילים לפן ההשוואתי ולתיאור תנאי הבדיקה.

ראה סקירות אודיו בעיתונות האודיו ראה מבחני דרכים בעיתונות הרכב וכו'..בחלק גדול מהמקרים כמידע צרכני מתייחסים למה שכתבתי.

תמיד, אבל תמיד תתיחס לכל כתבה בפני עצמה ותחשוב שמי שקורא את הכתבה לא מכיר אותך, את הציוד שלך, את כתבות העבר שלך וכו'..

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לגבי החסר מידע השוואתי. למה אתה מתכוון?
לבחון את אותו קדם על כמה מגברים?

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
לגבי החסר מידע השוואתי. למה אתה מתכוון?
לבחון את אותו קדם על כמה מגברים?

או אולי על כמה CDP-ים? רמקולים ומגברים :)
סתם... זה לא כזה מעשי, לכן רוב הסקירות הן ספציפיות. זה שוב נסיון ליצור "תנאים אופטימליים" למוצר.
זה אבסטרקטי מדי, לכן לא מעשי.

אבל אנחנו ממילא נהנים... אל דאגה (y)

הסינרגיה בין רכיבים יכולה להיות תהליך ארוך מאוד שיכול להמשך שנים אז לדעתי אין טעם "לייצר" כזו לכל רכיב נבדק.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אם כך נרגעתי יובל.:)(y)

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
נמר,
זה מראש היה דיון פילוסופי... אמנם חשוב לדעתי ורלוונטי, אבל עם זאת קשה ליישם.
לכן אני עדיין מחזיק בדעתי בקשר לסקירות מוצרים (באופן כללי) וזה לא קשור לסקירות שלך אלא לכל סקירה באשר היא.
נחמד לקרוא סקירות, אבל אסור לשכוח שיש מאחורי כל סקירה אינטרס כלכלי פרסומי ובנוסף גם את עניין הסובייקטיביות והטעם בנושא האודיו ואז אם מנסים לנטרל את כל הגורמים האלו רואים שגם נוטרלה רוב האינפורמציה...

אתה יכול להיות רגוע נמר... חחח

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נמר ידידי

ראה את הפתיח לסקירה הזו באתר ששת הירחים. יש שם פירוט מלא של המערכת והתנאים האקוסטיים בהם נבדק / נבחן הציוד.

http://www.6moons.com/audioreviews/hyperion/938.html

לדעתי, תכין לך פתיח כזה ותדביק אותו בכל כתבה/סקירה שאתה עושה. המידע הזה חשוב לקורא כדי להעריך בצורה נכונה את דעתך.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רעיון מצויין שלמה.

כך יהיה בכתבות הבאות.(Y)

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
נכון מאוד - ח"ח

חשוב במיוחד לציין את נתוני חדר ההאזנה. זה פרט שלצערי משמיטים בביקורות רבות. החדר (גודלו, צורתו, עיצובו וריהוטו - מתחיל להישמע כמו שושלת קיסרים יפנית :D) הוא רכיב קריטי והוא שיקבע אם שילוב מסויים יהיה אחד מפלאי תבל או אסון אקולוגי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור