דיסקים ששוה להתאמץ!

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
Caravan האלבום In the Land of Grey and Pink גם תוכן מקסים,הקלטה (גם בתקליט) מעולה. בדיסק יש את ההקלטה המקורית שהיא בכלל מונופונית וגם גירסה מאוחרת יותר שבושלה מחדש והפעם דו-ערוצי. חוויה לאוזן ולשכל.

Traffic האלבום John Barleycorn Must Die תוכן מעולה והקלטה מצויינת. השנה יצאה מהדורה ערוכה דיגיטאלית בשני בדיסק כפול,הראשון זה היצירה עצמה כמו בתקליט - שמוקלט נהדר- והשנייה אותה הקלטה בהופעה חיה וקצת קטעי בונוס. ממולץ להאזנה קשובה... ותשומת לב לג'ים קפלדי המתופף בעל הידיים הענקיות...

You של להקת Gong תקליט שהוא יצירת קונפט אחת נטועה עמוק ברוק המתקדם הצרפתי (שרים באנגלית) גם כאן הקלטה טובה מאוד בדיסק ובתקליט - קצת קשה לעיכול בפעם הראשונה ואחר כך - מתמכרים.

Robert Wyatt:

Mid Eighties אוסף של קטעים בביצוע של וויט עצמו. לא מעט שירי מחאה ולכל מי שרוצה להוציא את המיץ מהדו ערוצי שלו התקליט וגם ה CD מומלצים.

ושל אותו יוצר אחת מיצירות הפאר של הרוק המתקדם,וצריכה מערכת עיכול סובלנית, Rock bottom מופיע גם בדיסק כפול עם אלבום מאוחר יותר בשם Ruth is stranger the Richard מומלץ בחום להתענג עליו בסופ"ש.

מנחם.

נערך לאחרונה ב:

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ועוד כמה פנינים:

ב 1976 רוקסי מיוזק התפרקו (זמנית) ויוצאי הלהקה הקימו "סופר גרופ" בשם 801 שלה יצא תקליט יחיד. יש לי אותו רק בגרסת תקליט שווה כל רגע.

1977 גון ווטון (קינג קרימסון) ביל ברופורד (יס קינג קרימסון מגדולי המתופפים של הרוק המקדם) ורוברט פריפ מקימים "סופר גרופ" בשם הלא סקסי U.K ואחרי שלושה תקליטים ליין אפ מתחלף תדיר מתפזרים. התקליט הראשון של הסופר גרופ הזה ששמו... איך לא: UK. שוב פעם יש לי אותו בגרסת תקליט ולא מוותר עליו - שווה האזנה קטעי קסם נדירים של חבורת מוכשרים.

ואיך אפשר בלי... 1974, קינג קרימסון RED ובו אחד הקטעים שאין שום סיכוי בעולם שאם ינוגן,באיזו צורה שלא תהייה, ואני לא אעצור ואזין לו עד סופו - העולם עומד מלכת Starless .

שקט. מנגנים....http://www.youtube.com/watch?v=4dWT2dKw4fk&feature=related

מנחם

yo-ss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
joni mitchell - blue

joni mitchell.jpg

תמונות מצורפות

• joni mitchell.jpg
    joni mitchell.jpg
    KB 21.6 · צפיות: 357

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אני מתפלא שאין פה כלום על סטילי דן.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
במקרה שלי אני לא אוהב כ"כ. לא התחברתי.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
במקרה שלי אני לא אוהב כ"כ. לא התחברתי.

להבנתי, השרשור על דיסקים בעלי איכויות אודיופיליות - המוזיקה משנית בחשיבותה (בשרשוr הזה...לא בתמונה הגדולה כמובן). גם אני לא התאהבתי בהם חרף הביקורות והסטטוס - אבל איכות ההקלטה שלהם ושל דונלד פייגן...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
להבנתי, השרשור על דיסקים בעלי איכויות אודיופיליות - המוזיקה משנית בחשיבותה (בשרשוr הזה...לא בתמונה הגדולה כמובן). גם אני לא התאהבתי בהם חרף הביקורות והסטטוס - אבל איכות ההקלטה שלהם ושל דונלד פייגן...

יש ויש,לא הכל מוקל טוב.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מעניין מאוד: שלושה עמודים ואפילו לא המלצה אחת על מוזיקה קלסית, שלא לדבר על מוזיקה עתיקה, וגם - שום ג'ז...
טוב, אז מדובר כמובן בתחומים רחבים מאוד, שבדרך כלל זוכים לקבל הקלטות והדפסות משובחות יותר ממוזיקה קלה.
אם כך, קשה מאוד להמליץ על תקליטור אחד, אז אמליץ על חברות,
המצטיינות הן בבחירה אמנותית נטולת פשרות מסחריות
והן באיכות הקלטה שאינה נופלת מ"טובה מאוד" ולרוב היא ברמה אודיופילית נטו.
אם נתחיל מהחברות הקצת גדולות יותר, אז HARMONIA MUNDI היא השם הראשון העולה על הדעת.
מתחילת דרכה היא הצטיינה ברפרטואר פנטסטי בהקלטות פרועות ממש,
למשל, ההקלטות משנות השבעים ותחילת השמונים עם הקבוצה של RENE CLEMENCIC,
או עם קבוצת ATRIUM MUSICAE MADRID,
בתקליטים כמו LA FOLIA, או AL ANDALUS, או MUSIQUE DE LA GRECE ANTIQUE (מוזיקה יוונית עתיקה) - התקליט האחרון הוא חגיגה סופנית לכל מערכת, אפילו פשוטה.
אבל כדי לא להיגרר עוד ועוד, הנה רשימה חלקית מאוד של חברות עכשוויות מצוינות:
HARMONIA MUNDI
ALIA VOX
ALPHA
RICERCAR
ZIG-ZAG
PNEUMA
AEON
RAMEE
OEHMS CLASSICS
ועוד ועוד.

למי שמתחשק תקליטור עם מוזיקה מרתקת ומגוונת, ובנוסף תקליטור זמין, זול ובהקלטה מהטובות ביותר ששמעתי מעודי,
שתגרום גם למערכת התחלתית להישמע קטלנית, חפשו בחנויות את התקליטור של... NAXOS, כן, שמעתם נכון,
מאת המלחין בן ימי הביניים ADAM DE LA HALLE בביצוע קבוצת TONUS PEREGRINUS.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מה ששניצל העלה ראשון זה ג'אז

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
מעניין מאוד: שלושה עמודים ואפילו לא המלצה אחת על מוזיקה קלסית, שלא לדבר על מוזיקה עתיקה, וגם - שום ג'ז...
טוב, אז מדובר כמובן בתחומים רחבים מאוד, שבדרך כלל זוכים לקבל הקלטות והדפסות משובחות יותר ממוזיקה קלה.
אם כך, קשה מאוד להמליץ על תקליטור אחד, אז אמליץ על חברות,
המצטיינות הן בבחירה אמנותית נטולת פשרות מסחריות
והן באיכות הקלטה שאינה נופלת מ"טובה מאוד" ולרוב היא ברמה אודיופילית נטו.
אם נתחיל מהחברות הקצת גדולות יותר, אז HARMONIA MUNDI היא השם הראשון העולה על הדעת.
מתחילת דרכה היא הצטיינה ברפרטואר פנטסטי בהקלטות פרועות ממש,
למשל, ההקלטות משנות השבעים ותחילת השמונים עם הקבוצה של RENE CLEMENCIC,
או עם קבוצת ATRIUM MUSICAE MADRID,
בתקליטים כמו LA FOLIA, או AL ANDALUS, או MUSIQUE DE LA GRECE ANTIQUE (מוזיקה יוונית עתיקה) - התקליט האחרון הוא חגיגה סופנית לכל מערכת, אפילו פשוטה.
אבל כדי לא להיגרר עוד ועוד, הנה רשימה חלקית מאוד של חברות עכשוויות מצוינות:
HARMONIA MUNDI
ALIA VOX
ALPHA
RICERCAR
ZIG-ZAG
PNEUMA
AEON
RAMEE
OEHMS CLASSICS
ועוד ועוד.

למי שמתחשק תקליטור עם מוזיקה מרתקת ומגוונת, ובנוסף תקליטור זמין, זול ובהקלטה מהטובות ביותר ששמעתי מעודי,
שתגרום גם למערכת התחלתית להישמע קטלנית, חפשו בחנויות את התקליטור של... NAXOS, כן, שמעתם נכון,
מאת המלחין בן ימי הביניים ADAM DE LA HALLE בביצוע קבוצת TONUS PEREGRINUS.

מרבית החברות הנ"ל יש לי ,להוציא אולי שתיים או שלושה.
אליה ווקס אכן מצוינים וקצת למעלה מהשאר.
אך בכל זאת זו-http://www.elusivedisc.com//prodinfo.asp?number=LIMUHD048
אחת ההקלטות הטובות ביותר ששמעתי מעודי.
וכן זה אוסף מעולה של קיטעי ג'ז וקטעים אינסטרומנטלים בנגיעות יפניות.
לא זול.

ofermode

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
יש חנות בארץ שמוכרים דיסקים של ALIA VOX ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בבקשה ג'אז

keith jarrett koln concert
123112_1_f.jpg

תמונות מצורפות

• 123112_1_f.jpg
    123112_1_f.jpg
    KB 21.5 · צפיות: 421

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
images.jpg

תמונות מצורפות

• images.jpg
    images.jpg
    KB 8.7 · צפיות: 472

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
158
נקודות
43
הערה-
לא כדאי להעביר את השירשור המצויין הזה לתת פורום מוזיקה בפורום אודיו?

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
ג'נטל ג'יאנט הראשון

Gentlegiantcover.jpg

וכן שאר האלבומים העוקבים עד שנת 1975

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור