גם אני התחדשתי ב-Bluesound Node 2i

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הרשימות המותאמות אישית של Spotify הן יתרון אדיר מבחנתי. אני מכיר אומנים חדשים מידי שבוע, לא מחיפושים או מעבר על אלבומים חדשים שיצאו, אלא על ידי רשימות ש-Spotify בעצמו מכין עבורי.
היכולות של האלגוריתמים של Spotify לקלוע לטעמי היא מעולה. מצד אחד השירים מתאימים לטעמי, ומצד שני יש לא מעט גיוון וכל פעם סגנונות שונים מוצאים את דרכם לרשימות.
בימים כרגלם, אחוז גבוה מהאזנה שלי מתבצע ברכב, שם פער האיכות בין השירותים לא קיים.
כשיש אלבום שאני מוצא ב-Spotify ואני ממש אוהב, אני רוכש אותו בתקליט ונהנה מהאיכות הגבוהה בדרך זו. לצערי לא הכל זמין בתקליט, במיוחד כשמדובר באומנים "קטנים" יותר, אבל כשזה יוצא, אז זו הדרך המועדפת עלי ליהנות מאיכות גבוהה.

איך אתה שומע טידל ברכב? אני עושה זאת בדרך הטלפון והאיכות שם עדיין גבוהה.

כעת אני אגיד משהו שהוא פחות מקובל כאן :) לא כל דבר נשמע טוב יותר בתקליט, יש תקליטים שהופקו מהקלטות דיגיטליות שרמת הפקה של התקליט היא מאוד בנונית ופחות מכך ויש לי מספר תקליטים חדשים כאלו שרכשתי שהם פשוט לא נשמעים טוב, לפעמים לא יותר טוב מה קלטות הדיגיטלית של אותו קטע.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113

כעת אני אגיד משהו שהוא פחות מקובל כאן :) לא כל דבר נשמע טוב יותר בתקליט, יש תקליטים שהופקו ההקלטות דיגיטליות דרמת הפקה של התקליט היא מאוד בנונית ופחות מכך ועש לי מספר תקליטים חדשים כאלו שרכשתי שהם פשוט לא השמעים טוב לפעמים לא יותר טוב מה קלטות הדיגיטלית. של אותו קטע.
אני לא חושב שזו דעה שהיא פחות מקובלת כאן, יש לא מעט חברי פורום שבגדול מעדיפים מדיה דיגיטלית. זה נכון שיש תקליטים שנשמעים מדהים, זה גם נכון שלהאזין לתקליט יכולה להיות חוויה שונה מללחוץ על כפתור וירטואלי והמוזיקה מתנגנת מעצמה, אבל הקלטה דיגיטלית טובה שנמצאת על ההארד דיסק בבית, עוברת דרך סטרימר ודאק טובים נשמעת לא פחות ממדהים!

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43

כעת אני אגיד משהו שהוא פחות מקובל כאן :) לא כל דבר נשמע טוב יותר בתקליט, יש תקליטים שהופקו מהקלטות דיגיטליות שרמת הפקה של התקליט היא מאוד בנונית ופחות מכך ויש לי מספר תקליטים חדשים כאלו שרכשתי שהם פשוט לא נשמעים טוב, לפעמים לא יותר טוב מה קלטות הדיגיטלית של אותו קטע.

ברכב אני שומע דרך הטלפון שמחובר לאנדרואיד אוטו. אני לא יודע מראש מה אני רוצה לשמוע לכן אני שומע דרך הזרמה שמורידה את האיכות על מנת לחסוך בdata. אין לי שום ויכוח על כך שטידאל נשמע טוב יותר, פשוט זה פחות חשוב לי ממה לשמוע והנוחות של לקבל מוזיקה מותאמת עבורי.
לגבי תקליטים, זה לגמרי נכון, מאוד תלוי באיכות ההקלטה. אבל כשתקליט הוא טוב, זו איכות שמספקת אותי מאוד.
יש קטע אצל אנשים, שאם יש משהו טוב יותר זה מיד אומר שהאחרים הם על הפנים. אני אומר שSpotify נשמע טוב, במערכת טובה הוא יכול גם להשמע טוב מאוד, טידאל נשמע מצויין. בנוסף יש עוד תכונות חשובות בעידן הזרמת המוזיקה ולא רק האיכות ושם אני חושב שיש יותר יתרונות לSpotify, כמה שהוא שירות "עממי" יותר.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ברכב אני שומע דרך הטלפון שמחובר לאנדרואיד אוטו. אני לא יודע מראש מה אני רוצה לשמוע לכן אני שומע דרך הזרמה שמורידה את האיכות על מנת לחסוך בdata. אין לי שום ויכוח על כך שטידאל נשמע טוב יותר, פשוט זה פחות חשוב לי ממה לשמוע והנוחות של לקבל מוזיקה מותאמת עבורי.
לגבי תקליטים, זה לגמרי נכון, מאוד תלוי באיכות ההקלטה. אבל כשתקליט הוא טוב, זו איכות שמספקת אותי מאוד.
יש קטע אצל אנשים, שאם יש משהו טוב יותר זה מיד אומר שהאחרים הם על הפנים. אני אומר שSpotify נשמע טוב, במערכת טובה הוא יכול גם להשמע טוב מאוד, טידאל נשמע מצויין. בנוסף יש עוד תכונות חשובות בעידן הזרמת המוזיקה ולא רק האיכות ושם אני חושב שיש יותר יתרונות לSpotify, כמה שהוא שירות "עממי" יותר.
לגבי האזנה באוטו אני חושב שאתה צודק, בבית זה כבר משהו אחר, למרות שטידל הוא שירות ההזרמה הכי טוב בארץ (להוציא קיובוז שקצת קשה להתחבר אליו) אני לא מסוגל לשמוע אותו כשאני מעוניין באיכות, ההבדל בין קובץ טוב שיושב בבית על ההארד דיסק לבין טידל הוא כל כך גדול שכל אלבום טוב אני חייב או להוריד או להמיר את הcd (אין לי טרנספורט). טידל בישבילי הוא כמו שפעם היינו שומעים תקליט באוזניות בחנות התקליטים כדי להחליט אם לקנות או לא...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני לא מצליח לשמוע שאיכות הצליל בטידל עדיפה על ספוטיפיי. יתכן שזה נכון כאשר mqa מעורב ולהבנתי לא כל המוזיקה המוזרמת בטידל מערבת mqa.
ככל שעובר הזמן ואני צובר ניסיון בהאזנה לסטרימר אני מרגיש שהאיכות המקסימלית מתקבלת מנגן התקליטורים. במדד ההנאה גם הסטרימר מהנה מאוד (עם הדאק המדהים של תדי) אבל נגן התקליטורים עדיף, לא בגדול אבל עדיף.

עריכה: עדיין לא ניסיתי קבצי wav.

אריה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש לי בבית מערכת דיגיטלית מאוד מאוד טובה, מצד שני כבר שנים אין לי נגן CD, אז קשה לי לעשות השוואה מול CD. בקשר לאיכות הסאונד שאני מקבל ממוזיקה ששמורה מקומית ומוזיקה מדיטל, אני לא יכול להגיד שהמוסיקה המקומית תמיד טובה יותר. זה מאוד תלוי באיכות ההקלטה.

מעבר לכך כאשר התקליט הוא איכותי הרמה האנלוגית הרבה יותר טובה (כן יש לי גם סטאפ אנלוגי מעולה)

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
אתמול הייתה לי איזה שעה פנויה, אז ישבתי לעשות מבחן בין הסטרימר המדובר: Bluesound Node 2i לבין הסטרימר המאולתר שהיה לי, שילוב בין Xiaomi MiBox 3 בשביל ההזרמה ונגן בלוריי Oppo 103 בתפקיד DAC.

לטעמי ה-DAC ב-Oppo הוא בעל טווח דינאמי גדול יותר ומציג מעט יותר פירוט בתחום התחתון, מצד שני הבס מעט מודגש יותר, מה שיכול לגרום לעייפות בהאזנה ארוכה.
הסאונד מה-DAC של הבלוסאונד רך ומוזיקלי, נעים יותר להאזנה ארוכה לטעמי אך מעט חסר בטווח הדינאמי ביחס ל-Oppo.
מבחינת אפשרויות כיול, מה שהבלוסאונד מציע הוא כיוון Bass ו-Treble, איתם טרם שחקתי.

עוד דבר שבחנתי הוא השימוש ב-trigger out של הבלוסאונד על מנת להדליק את המגבר, זו אופציה חשובה עבורי מכיוון שהמגבר (וכעת גם הסטרימר) נמצא אצלי במזנון סגור בלי אפשרות לשליטה מרחוק. אז כיוונתי את המגבר לכניסה המתאימה ואת בורר העוצמה יחסית גבוה, כך שאוכל לשחק עם העוצמה דרך הסטרימר.

ברגע שמתחילים לנגן, נשלח טריגר למגבר והוא נדלק (לוקח לו כמה שניות, כמו רוב המגברים, אז יכול להיות שמפספסים כמה שניות מהשיר - כמובן שאפשר ללחוץ על pause ולחכות שתי שניות ואז play שוב). לאחר 15 דקות שלא מנגנים כלום, נשלח טריגר כיבוי שמכבה את המגבר. בצורה כזאת כשאני רוצה ליהנות ממוזיקה דיגיטלית, יש לי שליטה מלאה מהסמארטפון מבלי צורך לגעת במגבר כלל.
חבל שאין קצת יותר יכולות שליטה על התנהגות הטריגר דרך האפלקציה, למשל הדלקה וכיבוי יזומים, אבל עדיין זה אחלה פיטצ'ר (מצב בעייתי פוטנציאלי הוא אם שומעים מוזיקה דיגיטלית ואז נגיד עוברים לפטיפון, אחרי 15 דקות, הסטרימר יכבה את המגבר).

מבחינת כמות האפשרויות\יכולות ונוחות השימוש, הסטרימר הזה הוא ממש פלא.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
תשדרג מה 103 ל 105 ותהנה הרבה יותר ממה שמציע ה oppo כנגן משולב.

הממירים ב 103 בינוניים מינוס.

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28
אתמול הייתה לי איזה שעה פנויה, אז ישבתי לעשות מבחן בין הסטרימר המדובר: Bluesound Node 2i לבין הסטרימר המאולתר שהיה לי, שילוב בין Xiaomi MiBox 3 בשביל ההזרמה ונגן בלוריי Oppo 103 בתפקיד DAC.

לטעמי ה-DAC ב-Oppo הוא בעל טווח דינאמי גדול יותר ומציג מעט יותר פירוט בתחום התחתון, מצד שני הבס מעט מודגש יותר, מה שיכול לגרום לעייפות בהאזנה ארוכה.
הסאונד מה-DAC של הבלוסאונד רך ומוזיקלי, נעים יותר להאזנה ארוכה לטעמי אך מעט חסר בטווח הדינאמי ביחס ל-Oppo.
מבחינת אפשרויות כיול, מה שהבלוסאונד מציע הוא כיוון Bass ו-Treble, איתם טרם שחקתי.

עוד דבר שבחנתי הוא השימוש ב-trigger out של הבלוסאונד על מנת להדליק את המגבר, זו אופציה חשובה עבורי מכיוון שהמגבר (וכעת גם הסטרימר) נמצא אצלי במזנון סגור בלי אפשרות לשליטה מרחוק. אז כיוונתי את המגבר לכניסה המתאימה ואת בורר העוצמה יחסית גבוה, כך שאוכל לשחק עם העוצמה דרך הסטרימר.

ברגע שמתחילים לנגן, נשלח טריגר למגבר והוא נדלק (לוקח לו כמה שניות, כמו רוב המגברים, אז יכול להיות שמפספסים כמה שניות מהשיר - כמובן שאפשר ללחוץ על pause ולחכות שתי שניות ואז play שוב). לאחר 15 דקות שלא מנגנים כלום, נשלח טריגר כיבוי שמכבה את המגבר. בצורה כזאת כשאני רוצה ליהנות ממוזיקה דיגיטלית, יש לי שליטה מלאה מהסמארטפון מבלי צורך לגעת במגבר כלל.
חבל שאין קצת יותר יכולות שליטה על התנהגות הטריגר דרך האפלקציה, למשל הדלקה וכיבוי יזומים, אבל עדיין זה אחלה פיטצ'ר (מצב בעייתי פוטנציאלי הוא אם שומעים מוזיקה דיגיטלית ואז נגיד עוברים לפטיפון, אחרי 15 דקות, הסטרימר יכבה את המגבר).

מבחינת כמות האפשרויות\יכולות ונוחות השימוש, הסטרימר הזה הוא ממש פלא.

ניסוי מעניין . גם לי יש mibox 3 ומעניין אותי לדעת אם הוא יכול לשמש כסטרימר ברמה גבוהה. מצאתי אפליקציה שנקראת usb audio pro שמאפשרת הזרמת אודיו ב bit perfect על מכשירים מבוססי אנדרואיד. לא מצאתי הבדל בין הזרמה ישירות להגל h90 שברשותי לבין הזרמה ל-mibox.
נראה לי שאם מחברים dac ברמה גבוהה ל -mibox אפשר להגיע ליופי של תוצאה אולי אפילו קרוב מאוד לאורנדר. במיוחד אם מחברים את ה mibox לספק לינארי.

אשמח לשמוע חוות דעת נוספות בעניין.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור