arix,
זה מסוכן? במידה מסוימת, כן. אם נעשית פעולה לא נכונה בביצוע הפריצה ובתהליך שדרוג התוכנה, המכשיר יכול להגיע למצב המכונה "Brick". לא נעים במיוחד. אם תבצעו את הוראות הרוט במלואן ובדיוק רב, לא אמורה להיות בעיה כשלהי. אבל בכל מקרה, שום דבר לא בטוח, זהו שיקול שצריך לקחת בחשבון, אך המומחים לדבר ידעו גם לצאת מזה. סכנה נוספת, היא התקנת קבצים ממקומות לא אמינים. רצוי מאוד לחקור ולבדוק כי הקבצים שהנכם מתקינים הגיעו ממקור אמין. בכל זאת, מדובר כאן S4 היקר שלנו, אנחנו בטוחים שלא תשמחו אם חס וחלילה יקרה לו משהו הרסני. מעבר לכך, ביצוע רוט מבטל את אחריות היצרן למכשיר (ברוב המקרים). אפשר לומר כי מדובר בחיסרון גדול מאוד, שכן אחריות המכשיר הינה חשובה מאוד במידה ונתגלה תקלת חומרה.
תומר
כמה ימים אחרי שקניתי את המכשיר עשיתי ROOT ,
מסוכן ? , בהחלט !
פחדתי ?
כן ! הידיים רעדו לי
, דימיינתי שאני מוציא עוד פעם כסף למכשיר חדש רק שלא יהיה פדיחה מהסובבים אותי שישאלו היכן המכשיר החדש ...
לא עדכנתי ROM אחר בינתיים כי לא ראיתי סיבה, הכל עובד סבבה...
אני נגד התקנת רומים סתם , אלא אם יש סיבה מוצדקת.
ורומים בהחלט רק ממקומות אמינים כמו אתר XDA ....
זה שנלקח הרבה RAM זה לא סיבה להתקנת ROM, יש תפיסה שבאדרואיד RAM לא מנוצל זה RAM מבוזבז...האנדרואיד מפנה RAM שצריך, עדיף כמה שיותר אפליקציות על ה RAM (שלא רצות) וכשצריך אז פשוט קוראים לה והיא תעלה יותר מהר...
עשיתי ROOT כי רציתי פיצרים נוספים, למשל ב MULTI WINDOWS הוספת אפליקציות (יש אפלקציה לזה חינם מהמרקט אבל המכשיר דורש ROOT) , גם TITANUM BACKUP דורש ROOT.
בנוסף ל ROOT התקנתי CWM RECOVERY שזה חלק מתהליך ה ROOT וזה שלעצמו חשוב כי אפשר לעשות גיבוים שלמים של כל המכשיר על כרטיס הזכרון.
אגב, אפשר לעשות UNROOT ולצרוב ROM מקורי לאחריות...
כמובן אם סוג התקלה מאפשר את זה