דמיין ששואלים אותך לגבי רמקול שאתה מעוניין לרכוש: "האם תרצה לרכוש אותו ב- 47,536 ש"ח או תעדיף להשקיע בבנייתו 1,750 שעות עבודה?".
אני מניח, שתעשה שקלול מסויים של כמה שוות לך אותן שעות עבודה ואז תחליט מה היא העסקה המשתלמת יותר עבורך.
יש כאלו שבונים רק עבור החוויה וההנאה, אחרים באמת רוצים לחסוך הוצאה של מזומנים מהכיס ומוכנים לעבוד עבור כך (במקרים של CLONES לרמקולים מפורסמים ויקרים למשל).
הרלוונטיות לשאלה הזו הינה תלוית סיטואציה והצרכים או הרצון של אותו חובב.
דוגמה שנשמעת לי מעט קיצונית , ולא מעשית . פה גם נכנס מרכיב של מסוים של סיכון , כי התוצאה עלולה שלא להצדיק את ההשקעה .
אני בכל מקרה הייתי בודק כל מקרה לגופו , בהחלט לא שולל את ההרפתקה לעיל מכיוון שלא רואה עצמי מוציא סכום כזה על רמקול בעתיד הקרוב .
אם מוציאים מהמשוואה את מרכיב העבודה והזמן , DIY תמיד ישתלם - כמובן רק בתנאי שהתוצאה תהיה עדיפה מהסכום שהושקע. אז נכון שלפי הדוגמה לעיל אצטרך להשקיע 3 שנות עבודה , אך בסיומן יהיה בידי רמקול שלא הייתי יכול להרשות לעצמי את עלותו גם בעוד 10 שנים .
אלו שיקולים סובייקטיבים בסיכומו של דבר . אחרים עשויים לשקלל גם את שעות העבודה וזה לגיטימי . אני לא התייחסתי לכך בפרוייקט הקודם , וגם לא בזה שיבוא אחריו .
מה שיותר רלוונטי בבנייה עצמית , הוא הידע והמיומנות . שכן אם בונים "מהראש" , התוצאה לא תהיה שווה את הכסף ברוב המקרים . מומלץ להיכנס לאתרים העוסקים בכך , רק בכדי לראות לאיזו רמה החובבים שם מגיעים .