בניית/קניית סטרימר שישמש כחוצץ מול מחשב ROON

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אז ככה,
כרגע המחשב שהוא ליבת הרון שלי, גם מחובר ישירות ל- DAC פשוט של IFI (ZENDAC) וזה מתחבר בתורו לסט-אפ אוזניות חמוד שאני בונה.
הענין הוא שאני רוצה להמשיך לשפר קצת את הדיגיטל ועלה לי רעיון שבמקום עכשיו להחליף לספק לינארי יקר למחשב (שהיה פעם מחשב אודיו בכלל), לקנות איזה RASPBERRY PIE ולעשות ממנו מעין סטרימר שתומך ברון.

זה יאפשר לי לחבר את מחשב הליבה לקו חשמל אחר, שלא יזהם לי את סט-אפ האוזניות, ולקנות ספק איכותי לסטרימר שיהיה הרבה יותר זול.

שתי בעיות:
1. אין לי פאקינג מושג איך לבנות דבר כזה;
2. אין לי מושג אם זה שווה את המאמץ.

עצות?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
קשה לתת עצות כשאתה לא מגובש עם עצמך

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אז ככה,
כרגע המחשב שהוא ליבת הרון שלי, גם מחובר ישירות ל- DAC פשוט של IFI (ZENDAC) וזה מתחבר בתורו לסט-אפ אוזניות חמוד שאני בונה.
הענין הוא שאני רוצה להמשיך לשפר קצת את הדיגיטל ועלה לי רעיון שבמקום עכשיו להחליף לספק לינארי יקר למחשב (שהיה פעם מחשב אודיו בכלל), לקנות איזה RASPBERRY PIE ולעשות ממנו מעין סטרימר שתומך ברון.

זה יאפשר לי לחבר את מחשב הליבה לקו חשמל אחר, שלא יזהם לי את סט-אפ האוזניות, ולקנות ספק איכותי לסטרימר שיהיה הרבה יותר זול.

שתי בעיות:

עצות?
כמה עולה הרסברי פי הזה?
אין לי מושג מה אתה רוצה לעשות, מסובך לי, אבל ספק לינארי עולה משהו כמו 1500 שח...
אז מה אתה חוסך?

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
יש המון המון אופציות.
קודם כל לגבי ספק - קיבלתי השבוע את ה-hdplex 300w. הספק הזה מגיע עם ארבעה חיבורים:
- 19v ו-12v שאיתם אתה יכול לחבר למחשב הרון שלך ולשפר דרמטית את ביצועיו - גם אם אתה לא מזרים ישירות ממנו
- שני חיבורים שאתה יכול לשנות את המתח מ-3.3v עד ל-15v. עם אחד מהם אתה יכול למשל לספק rpi.
- rpi - אופציה הכי זולה usb ישירות ל-דאק. אופציה שניה לקנות hat dac. יש הרבה אפשרויות בשוק - מסינים ב-40 דולר ועד לקונסטרוקציות יותר יקרות. הבחירה שלך. אני קניתי לאחרונה hat tda1387 ב-40 דולר בשביל הסטאפים המשניים שלי. התוצאות בשביל הסכום מפתיעות. יש גם אופציות אחרות שעוברות דרך reclock boards ו-digital interface board.
iancanada מ-diyaudio.com מייצר המון boards איכותיים. אופציה שניה היא allo.com

האתר הצרפתי audiophonics.com הוא מקום מעולה לראות המון אופציות בכל המחירים כולל מוצרים שהם מביאים מסין ומוכרים תחת המותג שלהם. בקרך כלל כולל מקצה שיפורים ברכיבים.

אני מסכים שאם הולכים על איכות צליל הסכומים מצטברים ולא בטוח שחוסכים. לעומת זאת:

- יש לך מגרש משחקים בלתי מוגבל שמאפשר לך למכור ולקנות רכיבים (באירופה לפחות שוק יד שניה למוצרים האלה פורח ואתה מוכר אותם מייד שבא לך לשנות)
- מבחר עשיר של אפשרויות תוכנה ששוב מאפשר לך לנסות דברים שונים עם קהילה תוססת בפורומים שמלאה בעצות והמלצות.

עם סטימר יעודי, צריך להגיע לנקודת מחיר של 1500 יורו לפחות כדי לקבל איכות אמיתית. אתה תקוע עם מוצר אחד ותלוי לחלוטין ביצרן עם התוכנה. זה נכון שיש לך תמיכה אבל אם אתה משתמש ברון, אז ממילא אתה לא עובד עם האינטרפייס של היצרן.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
קשה לתת עצות כשאתה לא מגובש עם עצמך
וואו, מיכאל, תודה על התשובה המלומדת. קריירה בשירות לקוחות היא לא הכיוון בשבילך. אז בוא ננסה את השאלה שתתאים לפרוטוקול תקשורת שאתה מבין:

"המלצה לסטרימר DIY עם תמיכה ב roon (roon ready), יציאת usb ל dac וכניסת 12v או 5v."

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
יש המון המון אופציות.
קודם כל לגבי ספק - קיבלתי השבוע את ה-hdplex 300w. הספק הזה מגיע עם ארבעה חיבורים:
- 19v ו-12v שאיתם אתה יכול לחבר למחשב הרון שלך ולשפר דרמטית את ביצועיו - גם אם אתה לא מזרים ישירות ממנו
- שני חיבורים שאתה יכול לשנות את המתח מ-3.3v עד ל-15v. עם אחד מהם אתה יכול למשל לספק rpi.
- rpi - אופציה הכי זולה usb ישירות ל-דאק. אופציה שניה לקנות hat dac. יש הרבה אפשרויות בשוק - מסינים ב-40 דולר ועד לקונסטרוקציות יותר יקרות. הבחירה שלך. אני קניתי לאחרונה hat tda1387 ב-40 דולר בשביל הסטאפים המשניים שלי. התוצאות בשביל הסכום מפתיעות. יש גם אופציות אחרות שעוברות דרך reclock boards ו-digital interface board.
iancanada מ-diyaudio.com מייצר המון boards איכותיים. אופציה שניה היא allo.com

האתר הצרפתי audiophonics.com הוא מקום מעולה לראות המון אופציות בכל המחירים כולל מוצרים שהם מביאים מסין ומוכרים תחת המותג שלהם. בקרך כלל כולל מקצה שיפורים ברכיבים.

אני מסכים שאם הולכים על איכות צליל הסכומים מצטברים ולא בטוח שחוסכים. לעומת זאת:

- יש לך מגרש משחקים בלתי מוגבל שמאפשר לך למכור ולקנות רכיבים (באירופה לפחות שוק יד שניה למוצרים האלה פורח ואתה מוכר אותם מייד שבא לך לשנות)
- מבחר עשיר של אפשרויות תוכנה ששוב מאפשר לך לנסות דברים שונים עם קהילה תוססת בפורומים שמלאה בעצות והמלצות.

עם סטימר יעודי, צריך להגיע לנקודת מחיר של 1500 יורו לפחות כדי לקבל איכות אמיתית. אתה תקוע עם מוצר אחד ותלוי לחלוטין ביצרן עם התוכנה. זה נכון שיש לך תמיכה אבל אם אתה משתמש ברון, אז ממילא אתה לא עובד עם האינטרפייס של היצרן.
תודה רבה על התשובה המפורטת. Hd300 עולה $600 לפני משלוח ומיסים. 3000 שח לפחות. לעומתו סטרימר שמשמש פשוט כבאפר בין שרת ה roon לדאק + ספק כוח חביב+ של ifi=פחות מ-1000. השאלה, איך לבנות כזה דבר.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אז ככה,

שתי בעיות:

עצות?
לא מסובך
קנה רסברי פי
כולל מארז ספק וכרטיס SD זה משהו כמו 300 שח
תתקין עליו volumio
יש plugin ל roon
הרסברי הוא מעין מחשב קטן
מחובר לדאק usb ולרשת
ה roon רואה אותו כ audio device

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
וואו, מיכאל, תודה על התשובה המלומדת. קריירה בשירות לקוחות היא לא הכיוון בשבילך. אז בוא ננסה את השאלה שתתאים לפרוטוקול תקשורת שאתה מבין:

"המלצה לסטרימר DIY עם תמיכה ב roon (roon ready), יציאת usb ל dac וכניסת 12v או 5v."

נו, אלי צריך לדבר ברור:)
כן, אני לא ב-CS.

האמת, אני הייתי בוחר במשהו כזה
https://www.smallgreencomputer.com/.../products/opticalrendu?variant=31927565549637

אם לבנות לבד, אולי כן raspberry pi
אפילו כזה
https://roonlabs.com/partners/hifiberry

לפני הייתי מריץ שאילה בפורום של Roon שזה עובד חלק.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

amir61

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
1. ממליץ על RASPBERRY PI 4 - גרסא 3 לא תתמוך ב-DSD מבחינת הקצב.
2. ממליץ על מארז FLIRC - מארז FANLESS שמתמודד מאד טוב עם החום שנוצר במעבד של ה-RPI
3. תצטרך כרטיס זיכרון - 16GB יספיק עבור VOLUMIO
4. מורידים את גרסת ה-VOLUMIO מהאתר וכן את תכנת הצריבה. צורבים את כרטיס הזיכרון, מחברים ל-RPI ןמכאן הכל עובד.
5. אצלי ה-RPI מקבל מתח מבטריה חיצונית של טלפון סלולרי. פתרון פשוט ונקי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
1. ממליץ על RASPBERRY PI 4 - גרסא 3 לא תתמוך ב-DSD מבחינת הקצב.
2. ממליץ על מארז FLIRC - מארז FANLESS שמתמודד מאד טוב עם החום שנוצר במעבד של ה-RPI
3. תצטרך כרטיס זיכרון - 16GB יספיק עבור VOLUMIO
4. מורידים את גרסת ה-VOLUMIO מהאתר וכן את תכנת הצריבה. צורבים את כרטיס הזיכרון, מחברים ל-RPI ןמכאן הכל עובד.
5. אצלי ה-RPI מקבל מתח מבטריה חיצונית של טלפון סלולרי. פתרון פשוט ונקי.
מדליק טילים. תודה אמיר. ואיך מפה אני ממשיך להתקנת רון ברידג'?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא מסובך
קנה רסברי פי
כולל מארז ספק וכרטיס SD זה משהו כמו 300 שח
תתקין עליו volumio
יש plugin ל roon
הרסברי הוא מעין מחשב קטן
מחובר לדאק usb ולרשת
ה roon רואה אותו כ audio device
לירן, איך מתממשקים לדבר הזה? יש לזה חיבור מסך? חיבור REMOTE? רחמנא ליצלן - SSH?

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
אתה הרי בסוף תקנה סטרימר בנוי...
usb הוא ממשק נחות לאודיו ואתה תרצה AES כנראה.
למה לך כל ההתקשקשות הזאת?

(*) מה שבטוח שהפרדת הroon core מהplayback service יתן לך הרבה שקט.
התקלות התפעוליות יתמעטו בצורה משמעותית (לפחות מניסיוני).

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לירן, איך מתממשקים לדבר הזה? יש לזה חיבור מסך? חיבור REMOTE? רחמנא ליצלן - SSH?
כל התשובות נכונות
אפשר לחבר מסך עם hdmi
יש לו אפליקצית שליטה
יש לו ממשק web
ואפשר גם ssh

amir61

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
מדליק טילים. תודה אמיר. ואיך מפה אני ממשיך להתקנת רון ברידג'?

ל-Volumio יש ADDON עבור ROON (אני לא משתמש ב-ROON אבל לפי מירב ידעתי התוסף עובד ומאפשר ל-RPI להיות ENDPOINT).
השליטה ב-VOLUMIO נעשית או דרך אפליקציה (IPAD, IPHOME) או דרך ממשק WEB

אם תרצה עזרה בהתקנה - אל תהסס לפנות אלי - בשמחה ...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה חברים. ליאור, כפרה עליך, אתה קטן אמונה ;)

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
למה קטן אמונה?
בעל נסיון - רואה את סוף התהליך מראש... :מלאך:
לי היו 3 מחשבים עד הסטרימר, נראה כמה לך יהיו.

(*) אל תשכח שאתה מכוון גבוה עם התוצאה - זה לא יקרה עם PI4.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
למה קטן אמונה?
בעל נסיון - רואה את סוף התהליך מראש... :מלאך:
לי היו 3 מחשבים עד הסטרימר, נראה כמה לך יהיו.

(*) אל תשכח שאתה מכוון גבוה עם התוצאה - זה לא יקרה עם PI4.
אז אולי כוסומו פשוט לחבר למחשב רון קור איזה פילטר USB (רג'נטור כזה) ולסגור ענין?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור