במבחן, מיתוג ללוח החשמל Eaton

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אביזרי מיתוג בעולם הזרם החשמלי ולצרכן הביתי הם מה שאנו נוהגים לומר מאמ"ת או בשמו החדש מא"ז ומגן מפני התחשמלות - מפסק פחת, רכיבים הנמצאים מתוקף החוק בכל לוח חשמל דירתי.
למי שקנה כבל חשמל של חברת נורדוסט וקרא את הכתוב בצידה האחורי של הקופסה בתרגום חופשי נאמר שכשאנחנו מאזינים למערכת שלנו אנו בעצם מאזינים לחשמל שמגיע אליה, לא יכול להיות יותר נכון מכך.
מזה שנים כאודיופיל אני שם לב להשפעה המכרעת שיש לאביזרי מיתוג אלה על אופיה של המערכת, דומה ולעיתים יותר מכבלי חשמל או שקעים, לאחרונה הוציאה חברת Eaton, לשעבר Memera שקנתה את קו המיתוג של Klockner Moeller, ליין חדש שמאופיין בכושר עמידות לזרם קצר של 10kA למרות שמדורג כ 6kA ונקרא PLS6, PLSM.
פירוק של הקודמים, התקנת אלו, ברייק אין של שבועיים וסשן האזנה גילו כי הצליל של המערכת הפך לרך יותר ומתוק בעיקר בגבוהים, יש רזולוציה כללית טובה וחמימות נוחה אך הבאס צמרי ולא מוגדר וקיימת הרגשה כללית של חוסר דחיפה ואנרגיה לצד קצת סתימות, לטעמי לא מספיק טוב ולכן פורק.
המלצה על יצרנים אחרים המותרים להתקנה עפ"י החוק היא עניין של טעם אך לאורך השנים היו כאלה שגילו עקביות בהתאמה לדרישות של אודיופילים:
1. סימנס הסידרה הבסיסית, נקי דינמי על הצד הרזה עם רזולוציה מצויינת, קצת יבש.
2. סימנס הסידרה התעשייתית\ביתית 10kA נקי, פאנצ'י ומאוד דינמי אך ברייט בגבוהים, מפורט מאוד עם במה מצויינת, לא הכי נעים לטווח ארוך.
3.ABB הסידרה הבסיסית, סופר נקי וברור, דינמי וקיצבי במה מצויינת אך מאופיין בקשיות וקצת רזון.
4.ABB הסידרה התעשיתית\ביתית 10kA, צליל עשיר ורך, נוח להאזנה ממושכת, משקל טונלי טוב, יכול להיות קצת רך מידי וקצת סגור, החביב על בוני ווילות ובית חכם.
5. ג'נרל אלקטריק, עשיר, מתוק, באס מוגזם עד מנופח ובינוני רזולטיבית, יש שהכי אוהבים אותו בגלל אופיו העשיר.
6. שניידר, בנוי לתלפיות, בשרני אך לא שמן, מדוייק גם טונלית וצליל סולידי מאוד אך גם טייט מאוד שמביא לעייפות האוזן.
7.האגר\צ'ינט, פתוח מאוד, טבעי וקצבי אך חסר משקל ופאנץ'.
8. האגר סידרת 10kA, סולידי, פלאט, אנרגטי ועם זאת משעמם בחד גוניותו.

כפי שניתן להבין אין אחד כזה מושלם, ומומלץ תמיד להחליף את כל השרשרת: ראשי-פחת-מערכת, אין צורך להחליף את השאר.
לא פחות חשובים הם בחירת סוג המגשרים, יש חברות שמייצרות משל עצמן ואופי ההתקנה, הסבר בפעם אחרת.
בשורה התחתונה, ויעידו כמה כאלה שהדגמתי בביתם את כל האמור לעיל, יש ללוח החשמל השפעה גדולה על התוצאה המתקבלת הן במערכת והן בתמונת הטלויזיה, לכן לפעמים כדאי לבדוק בלוח לפני שנכנסים לקדחת שידרוג.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
יש לינק למוצר ?
איפה אפשר לרכוש ?
תודה
ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ליין חדש שמאופיין בכושר עמידות לזרם קצר של 10kA למרות שמדורג כ 6kA ונקרא PLS6, PLSM.
אתה בטוח שמדובר ב-10kA? זה זרם מטורף! בדרך כלל מפסקי הזרם הרגילים הם של 10A או 20A, לא 10kA.

זה כמו לדבר על הספקים של ‭2,200,000‬ ואט.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אתה בטוח שמדובר ב-10kA? זה זרם מטורף! בדרך כלל מפסקי הזרם הרגילים הם של 10A או 20A, לא 10kA.

זה כמו לדבר על הספקים של ‭2,200,000‬ ואט.

ידידי. מדובר בזרם-קצר (סגול,סגול בניקוד העברי short current) שזה פרמטר שונה לזה של ניתוק בעומס. זרם קצר מצויין במלבן קטן על המא"ז והוא בא לציין את עמידות המא"ז בפני זרם חיצוני שנכנס לכוון הבית עקב תקלה ברשת החשמל בד"כ קצר שגורם לזרמים אדירים ויכולת המא"ז לנתק אפילו אם הוא מתפרק מבלי להפוך לגוש מתכת שיעביר את אותו הזרם הלאה.

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ניסית נתיכים במקום המפסקים החצי אוטומטים (גם הם תקניים ויושבים על פס דין בלוח החשמל)?
יש נתיכים אודיופילים שהם בעצם השאלה של נתיכים שמיועדים למנועים תעשייתיים מתחיל ב40 אמפר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לאיזה מוצר? Eaton? לא הבנת שפסלתי אותו? אם אתה מתעקש יש ב'חשמל ישיר' פ"ת.

לא שמתי לב...
צודק.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ניסית נתיכים במקום המפסקים החצי אוטומטים (גם הם תקניים ויושבים על פס דין בלוח החשמל)?
יש נתיכים אודיופילים שהם בעצם השאלה של נתיכים שמיועדים למנועים תעשייתיים מתחיל ב40 אמפר.

אכן ניסיתי.
נתיך תקני יש לו 'אופיין ניתוק' gG או gL שזה נתיך לשימוש כללי כמו ששמה לנו חב' החשמל במדרגות לפני המונה הדירתי והוא בקטגוריית ה time delay כדי שכל פעם שנכנס מכשיר חשמלי כבד בבית לפעולה הוא לא יישרף והוא בא רק להגביל צריכת יתר ולא הגנה על מכשירים.
יש נתיכים אולטרא מהירים gF, gR שמתאימים להגנה על אלקטרוניקה אך הפילמנט בהם הוא דקיק ומרגישים את פגיעתו בסאונד של המערכת.
כל הנתיכים הנ"ל בגודל 10X38 מ"מ מתחילים מ16A לא מ 40A.
על נתיכים אודיופיליים ללוח החשמל לא מופיע אופיין ניתוק ולכן חשודים.
בכל מקרה מה הטעם בנתיך אודיופילי אם השרשרת מתחילה בראשי ופחת שישליכו את אופיים עליו, יש מדינות שלא מחוייב בחוק מפסק פחת והראשי נמצא הרחק בנפרד מהמא"זים ושם יש הגיון בלוח נתיכים.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מעניין
אבל בבקשה, תהוסיף מחירים ולינקים

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
יש גם ל sine מפסקים- ניס׳תה?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מפסק הפחת מגן מפני התחשמלות, הפיוזים החצי אוטומטיים מגינים על החיווט החשמלי בבית ולא על מכשירי החשמל. הזרם/אמפרג׳ של החצי אוטומט נקבע לפי שטח החתך של חוט החשמל המושחל בקיר שמחובר אליו.
גם הנתיכים שחברת החשמל מתקינה בארון הראשי הם על מנת להגן על הכבלים שנכנסים לבניין.
לנתיכים באמת דיליי קצר שמונע ניתוק כאשר יש קפיצה רגעית בזרם.
הסיבה שבתעשיה נהוג להשתמש בנתיכים בלוחות חשמל שמחוברים למנועים חשמליים היא שכל מנוע חשמלי, בזמן התנעה צורך זרם גדול לשבריר שניה ואח״כ צורך זרם עבודה, נראה לי (לא בטוח) שזו הסיבה שאודיופילים אימצו את הפיוזים האלה כי במגברים יש לפעמים פיקים בצריכת הזרם.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מפסק הפחת מגן מפני התחשמלות, הפיוזים החצי אוטומטיים מגינים על החיווט החשמלי בבית ולא על מכשירי החשמל. הזרם/אמפרג׳ של החצי אוטומט נקבע לפי שטח החתך של חוט החשמל המושחל בקיר שמחובר אליו.
גם הנתיכים שחברת החשמל מתקינה בארון הראשי הם על מנת להגן על הכבלים שנכנסים לבניין.
לנתיכים באמת דיליי קצר שמונע ניתוק כאשר יש קפיצה רגעית בזרם.
הסיבה שבתעשיה נהוג להשתמש בנתיכים בלוחות חשמל שמחוברים למנועים חשמליים היא שכל מנוע חשמלי, בזמן התנעה צורך זרם גדול לשבריר שניה ואח״כ צורך זרם עבודה, נראה לי (לא בטוח) שזו הסיבה שאודיופילים אימצו את הפיוזים האלה כי במגברים יש לפעמים פיקים בצריכת הזרם.

סלח לי אבל זה אוסף של...
מאמ"ת = מפסק חצי אוטומטי מגנטי תרמי תפקידו כפול, להגן על חיווט מפני זרם שגדול מכפי כושר הולכתו, זה הפן התרמי שהוא איטי יותר ונקבע ע"פ האמפרג', ומגן על המכשירים מפני קצר פנימי או חיצוני שזה הפן המגנטי והוא מהיר יותר ונקבע ע"י אופיין הניתוק שמסומל באות אנגלית.
לנתיכי חברת החשמל דיליי ארוך ולא קצר מהסיבה שציינת, עובדה ש"אופיין" הניתוק שלהם שגם הוא מסומן באות אנגלית הוא כזה.
תשתית החשמל מוגנת בנתיכים שיש בארונות האפורים ברחוב והם מיועדים להגנה מפני קצרים וכושר ההתמודדות שלהם בפני זרם ketzer היא פי עשרות מזה של מאמ"תים (כל נתיך הוא כזה ובזה יתרונו) וגם בסופו של דבר מפני צריכת יתר, אלו שבבניינים ולפני המונים מגנים מפני זרם קצר וצריכת יתר של הצרכנים שלא תמיד משתמשים במאמ"ת ראשי מתאים בלוח שלהם ויכולה לגרום להתכת נתיכים במורד השרשרת.
פיקים בצריכת זרם של מגברים שברוב הבתים מחוברים לקו 2.5 ממ"ר ומאמ"ת 16A לא "מקפיצים" אותו אלא אם מדובר בצבר של פאוארים חייתיים וגם שם חשמלאי מוסמך בודק את הנתונים לפני הקמת הקווים, לא תראה לוחות חשמל בהופעות חיות שם הצריכה היא מאסיבית המבוססים על נתיכים, הם גם איטיים בהגנה על קצרים וגם יכולים להשבית הופעה לזמן ארוך עד למציאת נתיך חלופי מתאים והחלפתו במקום הרמה פשוטה של המפסק, הבחירה בנתיכים אודיופיליים היא מסיבה של צליל בלבד.
אפשר לשאול מה נסיונך המיקצועי בתחום החשמל ?

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יש גם ל sine מפסקים- ניס׳תה?

המפסקים של SINE הם תוצרת ABL Sursum שהיו בעבר משווקים בארץ, כיום רק במדינות מסויימות בחו"ל, אהבתי את הצליל החמים והבשרני שלהם פחות את הרזולוציה, מי שרוצה שיזמין מ"מאסטרו אודיו" שמביא לוח כזה שלהם מוכן או חלקים בודדים.
בסה"כ מדובר במאמ"תים מסחריים ש Sine העבירו אותם טיפול קריו, לפני ABL הם שיווקו סימנס 10kA קריו אך הפסיקו עם זה בגלל אי שביעות רצון מהצליל או בגלל איום של סימנס לא לעשות להם טיפול קריו.

מעניין
אבל בבקשה, תהוסיף מחירים ולינקים

מה מחירים ולינקים, כולה מפסקים, חפש אצל הסיטונאים.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
סלח לי אבל זה אוסף של...
מאמ"ת = מפסק חצי אוטומטי מגנטי תרמי תפקידו כפול, להגן על חיווט מפני זרם שגדול מכפי כושר הולכתו, זה הפן התרמי שהוא איטי יותר ונקבע ע"פ האמפרג', ומגן על המכשירים מפני קצר פנימי או חיצוני שזה הפן המגנטי והוא מהיר יותר ונקבע ע"י אופיין הניתוק שמסומל באות אנגלית.
לנתיכי חברת החשמל דיליי ארוך ולא קצר מהסיבה שציינת, עובדה ש"אופיין" הניתוק שלהם שגם הוא מסומן באות אנגלית הוא כזה.
תשתית החשמל מוגנת בנתיכים שיש בארונות האפורים ברחוב והם מיועדים להגנה מפני קצרים וכושר ההתמודדות שלהם בפני זרם ketzer היא פי עשרות מזה של מאמ"תים (כל נתיך הוא כזה ובזה יתרונו) וגם בסופו של דבר מפני צריכת יתר, אלו שבבניינים ולפני המונים מגנים מפני זרם קצר וצריכת יתר של הצרכנים שלא תמיד משתמשים במאמ"ת ראשי מתאים בלוח שלהם ויכולה לגרום להתכת נתיכים במורד השרשרת.
פיקים בצריכת זרם של מגברים שברוב הבתים מחוברים לקו 2.5 ממ"ר ומאמ"ת 16A לא "מקפיצים" אותו אלא אם מדובר בצבר של פאוארים חייתיים וגם שם חשמלאי מוסמך בודק את הנתונים לפני הקמת הקווים, לא תראה לוחות חשמל בהופעות חיות שם הצריכה היא מאסיבית המבוססים על נתיכים, הם גם איטיים בהגנה על קצרים וגם יכולים להשבית הופעה לזמן ארוך עד למציאת נתיך חלופי מתאים והחלפתו במקום הרמה פשוטה של המפסק, הבחירה בנתיכים אודיופיליים היא מסיבה של צליל בלבד.
אפשר לשאול מה נסיונך המיקצועי בתחום החשמל ?
אין לי השכלה ולא ניסיון בתחום החשמל ולכן סייגתי את דברי ולא קבעתי עובדה. אצלי יש נתיך וכבלי חשמל נחושת ובהחלט יש שינוי גדול בצליל לטובה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא סייגת את דבריך, מילא לרשום מה שבא לך בהחלטיות על סטריאו, פה מדובר בדיני נפשות.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לא סייגת את דבריך, מילא לרשום מה שבא לך בהחלטיות על סטריאו, פה מדובר בדיני נפשות.
גם אם לא כתבתי שום דבר נכון לא סיכנתי אף אחד אז כדאי שתרגיע את ההתלהמות...

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
בקצב הזה,לא אתפלא לראות בקרוב אודיופילים מטפסים על עמודי חשמל ומבצעים שינויים...
נראה לי קצת היסחפות להתעסק בלוח החשמל.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
בקצב הזה,לא אתפלא לראות בקרוב אודיופילים מטפסים על עמודי חשמל ומבצעים שינויים...
נראה לי קצת היסחפות להתעסק בלוח החשמל.
עשיתה לי ת׳ערב!
צחקתי על ״לא יכול לנשום״:)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הפרדת פאזה, פיוז ייעודי וכבל נחושת טוב שמושחל עד ללוח החשמל זו הוצאה ומאמץ יחסית קטנים לעומת התמורה, הייתי סקפטי אבל מהשיעמום עשיתי את המאמץ והיה לי קשה להאמין כמה השיפור היה גדול.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הפרדת פאזה, פיוז ייעודי וכבל נחושת טוב שמושחל עד ללוח החשמל זו הוצאה ומאמץ יחסית קטנים לעומת התמורה, הייתי סקפטי אבל מהשיעמום עשיתי את המאמץ והיה לי קשה להאמין כמה השיפור היה גדול.

אני עוד זוכר את את הסרטון על חובבי האודיו היוונים שהסתובב כאן לפני כמה שנים, אולי לפני שנים הם נראו הזויים, היום החשיבה שלי השתנתה ב 180 מעלות לאור הניסיון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור