מוטי. ראשית אני שמח שנהנת ממנו.
לגופו של עניין.
הנסיון שלי עם מאות רמקולים שונים, גם בטווח המחיר שלו, שמעתי רמקולים במחירו, זולים ויקרים ממנו, שמנגנים פסנתר יותר פחות טוב ממנו. הקטע הזה של לדחוף לרמקול שם של פסנתר + שיווק כ״מושלם בניגון כלי זה״ + שיכנוע שהוא באמת כזה לא הופך אותו לכזה. פסנתר זקוק לרמקול מאוד דינמי, שיורד מאוד נמוך. ה-2 פשוט לא מחזיק ביתרונות הללו. זו הסיבה שהוא קורס בקלות יחסית במוסיקה סימפונית. זה לא בגללו, זה בגלל הנוכלת ההיא, הפיסיקה, שמקשה עליו.
הסיבה שהוא נכנע בניגון תזמורת סימפונית נובעת מגודלו, מגודל היחידה והאנרגיה שהיא מסוגלת להפיק. מה לעשות, זו בעיה.
הדובר הנ״ל גם כן בעל יחידה אחת, שמנגנת למעלה, עם פיזור של 360 מעלות. רמקול שבנוי כך זקוק לתנאים מאוד מסויימים על מנת לנגן במיטבו. וגם הוא, כמו כל רמקול עם יחידה אחת, לא גדולה וחזקה, יסבול מחסרונות בשיחזור מוסיקה סימפונית. במקרה שלך, הוא יסבול גם מחסרונות הקרבה לקירות. גם אם תפתור אותן, גודל החלל לא ישתנה. מה שאומר שהפשרה שלך היא פשרה לשני הפתרונות. אגב, עם פשרות כאלה, לא זורקים כסף.
הצעתי היא אחרת. ואני מקווה שאצליח לשכנע אותך. גש ושמע רמקולים נוספים. גם ליבואן המדובר לא חסר ובטח לא אצל האחרים. יש לך ספנדור, הרברת׳, פוקאל, ליוינג וויס ועוד ועוד ועוד. רובם ככולם, בטווח התקציב שלך, יהיו טובים יותר מהחירה הזו.
יש לי תחושה שהרצון לרכוש את הרמקול הזה גובר על הרצון לבחור באיכות צליל אופטימלית בתנאים הקיימים לכך.