michael123
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,439
- נקודות
- 113
אני מכיר זוגות צעירים ואפילו רווקים שקנו באופן זה מספר דירות, על ידי משכנתא משולבת השכרה.
מינוף זה טוב לדעתך?
אני מכיר זוגות צעירים ואפילו רווקים שקנו באופן זה מספר דירות, על ידי משכנתא משולבת השכרה.
לא יודע על מה אתם מדברים. המדינה הזו במצב כלכלי מעולה, עוני יש בכל מקום, פערי ההכנסה הללו הם בגלל החרדים שלא עובדים והון השחור באוכלוסיה הערבית שמצהירים על חצי שקל הכנסה אבל מכניסים יותר מבכיר בהיי טק.
אבל עשו לי טובה. אל תכניסו לפה פוליטיקה. זה מתכון לברדק.
יתכן שלא הבהרתי עצמי כנדרש. המדובר במשכנתא המשולמת מהשכירות המתקבלת מהדירה שנרכשה. המדובר במינוף עם סיכון מזערי יחסית, מכיוון שההכנסה משכירות לרוב מובטחת.מינוף זה טוב לדעתך?
מענין שאצלך שירשור מהסוג הזה, שאפשר לחשוב ובצדק לא שייך לכאן ואפשר לחשוב שכן, אחרי הכל המחיר הפסיכי של הקופסאות האלו הוא לדעת רבים תוצאה ישירה מתוכנו, מעורר ולא בפעם הראשונה תגובות גם תוקפניות, גם לא נעימות ובמיוחד מנותקות הקשר.יש לי שכן שאפשר לספור אצלו הרבה כסף,
ומעט ימים ימים שנשאר לאשתו לחיות .
ולפני חודש הכל היה מושלם.
אז מה השרשור המסריח הזה.
יתכן שלא הבהרתי עצמי כנדרש. המדובר במשכנתא המשולמת מהשכירות המתקבלת מהדירה שנרכשה. המדובר במינוף עם סיכון מזערי יחסית, מכיוון שההכנסה משכירות לרוב מובטחת.
אני מכיר אדם שאסף כ"כ הרבה דירות באופן זה, שבסופו של דבר הפך זאת לעסק בע"מ המשכיר דירות, בין השאר גם לפרקי זמן קצרים לתיירים. הוא גדל, והוסיף לעסק גם חברת ניקיון שמתחזקת אותם.
והכל משירשור שתואר מעלה. זה גזל או עסק? מינוף מסוכן או שקול?
הבעיה שאנחנו עם של בכיינים שתמיד ישאר רעב. ככתוב "וַיִּלּוֹנוּ כָּל-עֲדַת בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל...כִּי-הוֹצֵאתֶם אֹתָנוּ אֶל-הַמִּדְבָּר הַזֶּה, לְהָמִית אֶת-כָּל-הַקָּהָל הַזֶּה בָּרָעָב" שמות פרק טז'
גם בשביל מינוף צריך כסף התחלתי, 30% מדירה אז והיום הם לא כסף קטן, בטח לא כשמדברים על יחיד או זוג עם משכורת ממוצעת וילד או שתיים.
קל מאוד לשפוט אחרים ולא להיות במקומם.
הבזבונות שאתה רואה בדור ה Y קיימת משום שרוב הדור הזה נואש מהשיטה ומבין שלא יצליח לצבור נכסים ועל פנסייה אין בכלל מה לדבר. נכון שלא כולם כאלה אבל מדובר בתופעה רחבה בעולם המערבי, בישראל ייתכן והתופעה קיצונית יותר בשל יוקר מחיה הזוי בהשוואה לשכר.
לפני שלוש שנים היה לי שיחה על זה עם חבר. הוכחתי לו שאם הוא לא היה מבזבז כל עך הרבה כסף על ״איכות חיים גבוהה״ הוא היה היום עם דירה בקלות. אבל הוא העדיף חו״ל, מסעדות כל יום (עובד בהייטק, תל אביב) במקום להביא אוכל מהבית, הרבה מאוד בזבוזים על חפיצים ושטויות. רק בטיול שאחרי הצבא שרף 70,000 ש״ח בקלות.
בקיצור. גם בשנות השמונים שר אלי לוזון ״איזו מדינה״ ושם התלונן בדיוק על אותם דברים. עזבו אתכם. המצב לא יותר גרוע, פשוט הדור הזה הוא דור מפונק. בזמן שחלק מחברי טסו לכל העולם, נהנו מאיזו תקופת תל אביב ושכירות פסיכית, אני עבדתי ויצרתי את הכלכלה שלי. יש עוד לא מעט כמוני שהיו מספיק חכמים לדאוג לעתידם. היום, הדור הזה, מחכה שההורים יתפגרו.
א-ב-ל: מספר בתי הכנסת ל1000 נפש הוא הגבוה ביותר בOECD וגם במדינות ארה״ב, כך שהתמונה העגומה שאתה מצייר היא חלקית בלבד, במקרה הטוב.המיסים בישראל מהגבוהים בעולם. ומה מקבל האזרח בתמורה? הכיתות הכי צפופות ב OECD, הישגי התלמידים הנמוכים ביותר ב OECD, בתי החולים הצפופים ביותר ב OECD, מ"ס המיטות הנמוך ב OECD ל 1000 נפש, וגם מס אחיות, רופאים וטכנולוגיות רפואיות הנמוך ביותר ל 1000 נפש.
.