ביקור בית אצל SOL.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
IMG_0517.JPG
DSC03138.JPG
CAM00028.jpg
תמונות נוספות:

תמונות מצורפות

• IMG_0517.JPG
    IMG_0517.JPG
    KB 501.8 · צפיות: 294
  • DSC03138.JPG
    DSC03138.JPG
    KB 551.3 · צפיות: 305
  • CAM00028.jpg
    CAM00028.jpg
    KB 235.9 · צפיות: 288
נערך לאחרונה ב:

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
רות וחיים הגיעו אתמול בערב.
לפי קולו של חיים בטלפון הייתי בטוח שיגיע איש קטן ו"עצבני"
אבל כשנפתחה דלת המעלית,יצא זוג תמיר וחייכני ומיד הבנתי שהערב משעמם לא יהיה.
שיחות על דא ועל הא,הסבר קצר על פריטי המערכת,ויאללה נתחיל לשמוע.
התחלנו כמובן בקבצי מחשב(רק 44.1-16) ומיד התחילו שאלות?
למה הבאס צונח לשטיח,ובקטע הקודם הוא היה יציב יותר?
אני לא הקלטתי,את זה צריך לשאול את טכנאי ההקלטות.
ובכלל מה לך ולבאס?אהה אני נגן גיטרת באס...וואלה? וואלה.
נגנתי שנים לא מעטות בשנות ה-70 הייתי הבסיסט של הלהקה ;)
בנוסף שמתי לב להערות,כאן ברח לו,אני שומע רק שני נגני עוד לא שלושה...
איזה יופי כל התזמורת נשמעת במקום.עצימת עיניים מדי פעם והתמקדות בצלילים שמתנגנים.
לרצות מוזקאי לא קל,אבל אני חייב לציין שלמזלי חיים לא שמע זמן רב פטיפון נורמאלי,וכאן הסופרלטיבים רק גדלו.
מאחר וידידנו מעשן כבד,פעם אחת ירד להצית סיגרייה,ואז יכולנו להכיר את רות שרוב הזמן הקשיבה ואפילו הראתה התלהבות
במיוחד בתקליט של תמוז,תמונות מהעבר הרחוק,וההתקרבות בין רעייתי לרות הלכה והתחזקה.
חיים מגיע חזרה ובידו תקליט שדרים,מי הזמר אני שואל?אני עונה חיים,מה אתה הוצאת סינגל ?כן בשנת 1983 לכבוד רות.
טוב בוא נשים על הפטיפון,מתחילים לשמוע,מסתבר לא רק נגן באס גם זמר,זמר טוב.
רעייתי כל כך נהנית ונזכרת בימים עברו,ומבקשת בוא נרקוד...ורקדנו.
בערב הזה מאוד שמחתי להכיר זוג עדין ונחמד.
שמח שההובי המטורף הזה גורם להכיר אנשים שלעולם לא היה יוצא לי לפגוש.
מה עוד אנשים מעניינים ומפתיעים.
תודה לרות וחיים (ורד)
חיים סולטן הרוח עטיפה.jpg
חיים סולטן הרוח גב העטיפה.jpg

תמונות מצורפות

• חיים סולטן הרוח עטיפה.jpg
    חיים סולטן הרוח עטיפה.jpg
    KB 136 · צפיות: 380
  • חיים סולטן הרוח גב העטיפה.jpg
    חיים סולטן הרוח גב העטיפה.jpg
    KB 140.7 · צפיות: 383

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא ממש ;)
יש הבדלים בין הרמקולים, על אף שהם קרמים
1. איזה הבדלים? אין הבדלים. בכולם זה רק סליל ומגנט.
2. ברצינות, אני שואל בדיוק בגלל שאצלך אופי הצליל היה בעיניי דומה לשלי יותר מכל מערכת אחרת ששמעתי. לכן עניין אותי אם אצל פיני זה גם נשמע דומה.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
2. ברצינות, אני שואל בדיוק בגלל שאצלך אופי הצליל היה בעיניי דומה לשלי יותר מכל מערכת אחרת ששמעתי. לכן עניין אותי אם אצל פיני זה גם נשמע דומה.
מתנוש
לא מאמין שהצליל דומה.
שמעתי בזמנו אצל ערן את הרמקול שלך טרם שרכשתי את שלי.
יש שוני גם באופי למרות שהיחידות מאותו היצרן.
הכל עניין של טעם.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
תודה לך ולרעייתך המקסימה על הפרגון.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
פיני
שמעתי אצל מתנוש את המערכת עם מספר מגברים ווריאציות. הרמקולים כל פעם נשמעו אחרת עם אלקטרוניקה שונה.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אנגלית כיתה ד׳ (ז״א החתימה שלך:D).
חוצמיזה עכשיו אני יודע שאתה גם זמר:אצבע מורמת

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני מעדיף אהבלים שהולכים להאזין אצל אחרים ואז מביעים את דעותיהם בחוסר טאקט, מאשר דו פרצופיות אמריקאית או - גרוע יותר - צרפתית.
מי שלא רוצה לקבל חוות דעת של אנשים מפגרים יותר ומפגרים פחות על המערכת שלו, שלא יזמין אותם. אם אני מזמין כמה אנשים, אני מעדיף להתמודד עם חוות הדעת המטומטמות שלהם, ולהוכיח אמפירית למה הן מטומטמות, מאשר לספוג התנהגות צבועה. מי שמזמין אליו אנשים הביתה לוקח את הסיכון הזה.

תן לי את הישירות הישראלית, תן לי את האינטנסיביות התקשורתית הזאת שלעיתים מהולה בגסות רוח. אני מתמודד איתה הרבה יותר בקלות מאשר אוטיזם של רוסים (במסווה של מתורבתים), יומרנות צרפתית או קפיצות אנאלית בריטית.

תראה מתנוש,
אני יכול לנסות להסביר לך שלדעתי אתה טועה, כי ניסיון של 25 שנות עבודה צמודה עם אמריקאים, במהלכן גם התגוררנו כמה שנים בארה"ב, לימד אותי שמה שאנחנו הישראלים מפרשים בטעות כדו פרצופיות הוא סוג של תרבות שמכבדת את הזולת, ומקפידה לא לפגוע בו. כשאמריקאי רוצה לבקר אותך (מלשון ביקורת), הוא יודע לעשות זאת, בחריפות וגם באכזריות. אבל תמיד זה יהיה בנימוס. ראיתי בכל השנים הללו המון ישראלים שבהתחלה לגלגו על הדרך האמריקאית לחייך ולפרגן, אבל תמיד כשחזרו לארץ קיטרו על החוצפה הישראלית והתגעגעו לנימוס ולאנדרסטייטמנט האמריקאי .גם לא צריך להתאמץ או לחפש בזכוכית מגדלת את הישראלים שחוזרים מחופשות באירופה ומרבים להלל את הנימוס ותרבות הדיבור או העמידה בתור של אותם בריטים עם "קפיצות אנאלית" כדבריך .

באותה המידה אני גם יכול עכשיו להסביר לך שאתה מז#*ן ת'שכל ומבלבל ת'מוח, ושאתה קשקשן צמרת כי אין לך רבע מושג על דו פרצופיות של עם כזה או אחר. אני יכול להגיד לך שהדברים שלך גובלים בטמטום ובבורות וכי מה שישראלי בור וצר אופקים מפרש "כדו פרצופיות אמריקאית" או "קפיצות אנאלית בריטית"/ "יומרנות צרפתית", כל אדם אחר שזכה לחינוך נורמלי (לא חינוך של צעקות בגן הילדים או צרחות ודחיפות בכיתה ישראלית טיפוסית) ויודע דבר או שניים על כללי התנהגות בחברה מתוקנת, מפרש כטאקט וכתרבות דיבור שצריך לסגל בכל אינטראקציה בין בני אדם. אז לך לנענע מישהו אחר קשקשן, ותפסיק במטותא לזבל לנו ת'מוח.

עכשיו תגיד לי אתה איזו מהפסקאות שלמעלה אתה מעדיף: את הראשונה שמכבדת אותך ומבהירה את עמדתי בלי לפגוע, או את השנייה העאלק "דוגרית", ובינינו, סתם בוטה ומכוערת?

כאילו שאי אפשר לתת ביקורת או להעיר ולתקן בנימוס ומתוך כבוד לזולת.

אני מעדיף להיות בקשר עם אנשים שמכבדים אותי, גם אם הם חולקים על דעתי, ועם אנשים שמסוגלים להעביר ביקורת, גם אם היא נוקבת וחריפה, מתוך כבוד אלי ולעמדותיי, דווקא במצב שבו הם חולקים עלי. זה חלק מרכזי בתרבויות שונות. לצערי עדיין לא לגמרי בישראל, אם כי מרגישים שיפור בשנים האחרונות. אפשר לכתוב על מערכת שהיא נשמעת לא כמצופה ושאולי בתנאים אחרים היא הייתה יכולה להישמע טוב, אבל כרגע היא לא נשמעת טוב בגלל סיבה כזו ואחרת. הנה לך ביקורת לא קלה על ציוד שלשיטתך אולי היה צריך לכנות אותו "צליל פח" או "על הפנים" או "מעופש" כי זה נורא דוגרי ודוגרי זה אחלה. אנחנו הישראלים קצת קשה לנו לפעמים לדבר בנימוס אחד לשני, או לעמוד בתור ולא לקצר אותו מהצד, או לתת זכות קדימה בכביש. וגם פירגון זו לא בדיוק התכונה הכי בולטת אצלנו. אני מציע לנסות לשנות את זה. בטח לא להצדיק את המציאות הבעייתית הזו ולהפוך אותה למצב רצוי בשם איזו "אידאולוגיה" של כאילו "דוגריות".

על רקע זה אני נהנה מהדברים שחיים סולטן כתב אחרי הביקורים שלו אצל החברים, ואני מאוד נהנה מהדרך היפה שתומר בוחר לסקר את האנשים והמערכות שהוא פוגש בביקורים שהוא מסקר כאן.

מציע שנעצור כאן ולא נסיט את השרשור של חיים ופיני.

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
חיים.
תודה רבה על הפוסט.
עד כמה שהמע' של פיני טובה....
היא לא משובחת כמו הזוג, הא.

טייק : -))
הרגת אותי.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
אנגלית כיתה ד׳ (ז״א החתימה שלך:D).
היי נירו,
לא הבנתי.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כיף לקרוא, ולראות.

Take One, למה ללכת רחוק? קח כדוגמא את אודיוקארמה. המוטו שלהם הוא "All audio, no attitude", והם אוכפים את זה באדיקות. זה עובד, ובגלל זה אודיוקארמה כזה מוצלח.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
מה הפנטזיה הרכישתית הבאה,

שלום מתנוש,

בשלב זה אני לא בקטע של לרכוש, מפני שאני מאוד נהנה ממה שאני שומע אצלי, לא מושלם כמובן, אבל בהחלט טוב.

אני כותב זאת אחרי מס' ביקורי בית שערכתי לאחרונה ונהניתי מאוד בכולם, הן מהאירוח עצמו והן ממה שראיתי ושמעתי.

בביקוריי שמעתי מערכות מכובדות בהחלט כגון זו של איתן (big) בשתי וריאציות שונות, של פיני (sol), של גיא (hornless) ושל חיים (לא אני, חיים אחר ממנו קניתי את המגבר) ואצלי כמובן, אצל כולם ללא יוצא מהכלל שמעתי ממש טוב.
ומוסיף שגם אצלי אני שומע טוב בהחלט.

בתחילה כשהבאתי את המגבר אליי הביתה, רציתי להכיר ולהבין מה "הדאווין" שלו, אז ניסיתי אותו עם סוגי רמקולים שונים ואף אדגרתי אותו עם כל מיני סוגים וסגנונות שונים של מוזיקה.
לאחר כל הניסויים הנ"ל שנערכו במשך כשבוע ימים, ישבנו ביחד (המגבר ואני) לשיחת סיכום וכל אחד מאתנו העלה את טענותיו, ביחד ובהסכמה הדדית קבלנו החלטות.

לבקשתו, שנענתה מצדי כמובן (מחוסר ברירה), ביקש הוא להשתדך עם ה-b&w cm4 (למרות שבתחילה קצת חלקתי עליו, אולם בהמשך הוא העמיד אותי על טעותי), בקשה נוספת הייתה לו אליי, בהתחשב בעובדה שהרמקולים קצת קשים ואף טיפה עצבניים, אני מבקש ממך לא לשים תזמורות גדולות המונות יותר 12-15 נגנים, ואם כן אז בעוצמה שלא תעלה על הבינונית (דהיינו שעה 10:00-11:00 כזה בכפתור העוצמה) ואשמח אם תשתדל פחות מזה.

בהתחשב בעובדה שאני הוא שצריך אותו ולא להיפך, אז קיבלתי את כל תנאיו ללא סייג.
לעיתים כשאני חורג מהמוסכמות הוא מתחיל לעשות לי "פרצופים ומשחק אותה ברוגז" ולצדו, בנחישות בלתי מתפשרת מתייצבות האוזניים, שהן הן בעצם המקור לכל "הצרות".

מה שכן עומד על הפרק בשלב זה, הוא לנער ולרענן היטב את הפטיפון שלי (thorens 160), מפני שאת מה ששמעתי אצל פיני בפטיפון, בחיים לא שמעתי תקליט באיכות כזאת, זה עולם אחר לגמרי, פשוט העיף לי המוח לכל הכיוונים ועד היום ואני עדיין מנסה לאסוף אותו בחזרה (עוד יום או יומיים אאחד את כל חלקיו-של המוח).

בשלב שיבוא אחרי הטיפול בפטיפון, אחפש לי זוג רמקולים מכובדים ונצלים יותר (ואז חסר לו שיקטר ו/או יעשה לי פרצופים- המגבר כן).
זה הכל לפי שעה או שעתיים ואולי שלוש (סתם).
יאללה ביי.

נערך לאחרונה ב:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
היי נירו,
לא הבנתי.
חיים הי
לשאלתך לגבי כיצד ידעתי שאתה סולטן, הכוכב היתה ששם המשתמש שלך הוא haik sultan
אז פשוט ניחשתי שזהו שם המשפחה שלך
וכדי להגיע למסקנה, הייתי צריך רק לדעת לקרוא את שם המשתמש שלך באנגלית
עזוב אותי, אני מעריץ את כתיבתך... עדיף תספר עוד רשמים יתרום יותר לשרשור מאשר השטויות שלי

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
שני הסנט שלי לשאלתך מתן, הייתי אצל איציק(רוזי 1) וגם אצל פיני(Sol) ואני יכול לומר שתי המערכות נשמעו די שונות דרך אותו הרמקול.

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
פיני מארח נפלא ואיש מיוחד, התארחתי אצלו לפני איזה שנה. אחת המערכות האיכותיות ששמעתי.
במה, רגש, סאונד מלא ועשיר.
במיוחד התחברתי לקטעים קלאסיים שהושמעו מהמחשב וכמוון לסאונד האנלוגי שלא מצליח לשקוח.
פיני, מה קרה ל מגבר של MC? :)

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
מאשר השטויות שלי
שלום לך נירו אחי,
כלום לא שטויות, כל אחד כותב את אשר הוא חש במוזיקה, למה הוא מתחבר יותר, גם אתה יכול לעשות כן וכל אחד בדרך שלו ובשפה שלו. אשמח אם תביא רשמים משלך לביקורים שערכת בעבר.
עלה והצלח, אח שלי.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
תענוג לראות בתמונות את המערכת של Sol:כל-הכבוד:

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
על רקע זה אני נהנה מהדברים שחיים סולטן כתב אחרי הביקורים שלו אצל החברים, ואני מאוד נהנה מהדרך היפה שתומר בוחר לסקר את האנשים והמערכות שהוא פוגש בביקורים שהוא מסקר כאן.
היי,
ראשית תודה לך בשמי ומניח שבשם תומר גם.

אני מאוד מזדהה עם הדברים שכתבת, אכן ניתן להעביר ביקורת או לחלוק על דעתו של מישהו אחר, אין שום פסול בכך וטוב שכך, אולם יש דרך לעשות זאת.

ברגע "שהמבקר" בוחר בדרך של ביקורת בונה ומביע בכך את דעתו האישית בלבד, אזי באופן טבעי מתבטא הוא בצורה רגישה ומתחשבת, ומן הסתם גם בורר את מילותיו בקפידה, לזה אני לא קורא צביעות, לזה אני קורה ביקורת בונה.

אולם ברגע שבוחר הוא בביקורת "הורסת" היא אכן הורסת (נפשית, שהיא גרועה יותר מלקבל אגרוף לפרצוף, למרות הכאב) ומיד מעוררת מבוכה ואנטגוניזם באוזניי השומע ומסיטה את הנושא לפן האישי, שבמקרים רבים זה מסתיים "בברוגז" מיותר לחלוטין.
לזה אני לא קורה "דוגרי", ובוודאי לא כשהביקורת נכתבת כתגובה לפוסט כזה או אחר, כשלמעשה אינך מכיר כלל את הצד הכותב.
במקרים כגון זה, לעניות דעתי, הבעיה טמונה בקרבו של המבקר עצמו, ומכאן שיש מקום להתחשב גם בו (המסכן) ולקבל את דבריו בע"מ, ולא באמת להתייחס, ואף רצוי לזרום אתו.

"דוגרי" אתה יכול לדבר עם חבר (לא ידיד או מכר) טוב וקרוב מאוד שמכיר את כל "השיגעונות" שלך ואתה את שלו במשך שנים, ושהדברים היוצאים מפיו מקבלים אישור מוחלט משפת הגוף ולאלתר.

לסיכום חברים, בואו נהנה כולם, גם כשהדברים פחות טובים אפשר לתקן בנועם הליכות.
דרך ארץ קדמה לתורה - זה טוב גם למי שלא כל כך מאמין.
וזכרו ש החיים והמוות ביד הלשון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור